De voormalige Amerikaanse president Trump maakte zojuist een sterk punt over de deelname van de EU aan de proxy-oorlog van de NAVO tegen Rusland via Oekraïne, toen hij het volgende zei: “Wij hebben zojuist $ 40 miljard gegeven bovenop nog eens $ 16 miljard. We zijn dus binnen voor 56 miljard dollar. Maar als je naar Europa kijkt – en naar Duitsland, en Frankrijk en al die andere landen – die hebben maar een heel klein beetje gegeven, een heel, heel klein beetje van wat wij geven. Wij geven 56 miljard dollar en zij geven een paar miljard dollar. En zij zijn degenen die veel meer getroffen worden.” Wat hij echter niet deed, is uitleggen waarom dat zo is, vandaar het doel van dit stukje, schrijft Andrew Korybko.

Enerzijds hebben de meeste Europeanen, op enkele uitzonderingen na, zoals Polen en de Baltische Staten, vrijwel altijd van de VS geprofiteerd als het om militaire samenwerking ging, terwijl er anderzijds een goede reden is waarom zij niet “het voortouw nemen” als het om het Oekraïense conflict gaat. Wat het eerste betreft, heeft het blok er belang bij dat de VS hun veiligheid subsidiëren, zodat zij zich meer op hun sociaal-economische zaken kunnen richten, terwijl het tweede erop wijst dat de EU niet zo bezorgd is over de lopende speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne als haar vertegenwoordigers doen voorkomen.

Het is deze opmerking die het verdient wat verder uitgewerkt te worden. Om te beginnen zijn de “grote drie” van de EU – Frankrijk, Duitsland en Italië -, ondanks hun virtuoze trouw aan hun Amerikaanse overheerser, terughoudend om zich al te zeer militair in te laten met Oekraïne. Het is niet alleen omdat zij overspoeld worden met vluchtelingen en nu ook nog de enorme schade aan hun economieën moeten opvangen die zij zichzelf hebben toegebracht door zich strikt te houden aan de anti-Russische sancties van de VS, maar ook omdat zij gewoon geen zin hebben om deel te nemen aan een langdurige proxy-oorlog tegen Rusland.

  Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denken

De militaire uitrusting die zij tot dusver naar Kiev gestuurd hebben, is voor hen nuttig in zoverre de fascisten die in het veld kunnen testen in een echt conflict, wat voor hun fabrikanten inzichtelijke gegevens kan opleveren over de werkelijke doeltreffendheid van die goederen in de strijd. De “Grote Drie” beseffen waarschijnlijk al dat Kiev niet kan winnen, omdat het dagelijkse aantal slachtoffers onhoudbaar is en zijn belachelijke wapeneisen betekenen dat zij hun hele arsenaal bijna zouden moeten uitputten om hun proxy ook maar een kleine kans op de overwinning te geven, wat zo’n investering niet waard wordt geacht, die ook hun eigen landen kwetsbaar zou maken.

Zonder het te beseffen heeft Trump de speculaties gestaafd dat de recente reis van de “Grote Drie” naar Kiev eigenlijk bedoeld was om een mogelijk staakt-het-vuren naar voren te schuiven, aangezien hij onbedoeld de aandacht heeft gevestigd op hun gebrek aan betrokkenheid bij deze proxy-oorlog tegen Rusland. Strikte naleving van de anti-Russische sancties van de VS is zo’n beetje alles wat Amerika van de “Grote Drie” kan verwachten met betrekking tot dit conflict, aangezien het onwaarschijnlijk is dat zij zullen opstaan en de grote militaire rol op zich zullen nemen die Polen al heeft. In tegenstelling tot Polen hebben zij geen neo-imperiale fantasieën om in Oekraïne een rol te spelen.

Zij zijn alleen geïnteresseerd in de hoeveelheid rijkdom die zij aan het land kunnen onttrekken zodra het conflict beëindigd is, via de regeling die Zelensky vorige maand tijdens de Top van Davos voorstelde, toen hij hun aanbood “om patronaat te nemen over een bepaalde regio van Oekraïne, stad, gemeenschap of industrie.” Met andere woorden, hij nodigt zijn opperheren letterlijk uit om Oekraïne economisch te koloniseren, wat natuurlijk de belangstelling wekt van de “Grote Drie”. Om hun toekomstige investeringen veilig te stellen en winstgevend te maken, moeten zij er echter voor zorgen dat Zelensky zo spoedig mogelijk met een staakt-het-vuren instemt.

  "Wauw, ongelooflijk": Schokkende cijfers over de oorlog in Oekraïne

Dit betekent niet dat zij in dit opzicht meteen succes zullen hebben, noch dat zij zullen afzien van het verschepen van symbolisch militair materieel naar dat land om uit eigenbelang real time gegevens uit het veld te verkrijgen, maar alleen dat zij er geen belang bij hebben dat het conflict escaleert. Integendeel, hun belangen berusten in het de-escaleren ervan, zodat hun bedrijven snel aan de slag kunnen met het economisch koloniseren van Oekraïne. Trump had het natuurlijk niet in de gaten tijdens zijn toespraak van vrijdag, maar hij vestigde hier per ongeluk de aandacht op, als men de tijd neemt om na te denken over wat hij zei over het gebrek aan militaire inzet van de EU voor Kiev.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten zijn al minstens sinds 2015 van plan om de wereld uit te hongeren door voedselschaarsteVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese “Oekraïne eenheid” mythe begint af te brokkelen nu de realiteit doordringt
Volgend artikelMijlpaal COVID-19 prik vonnis in Frankrijk markeert “wereldwijde ommekeer”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Jaa
  Beste mensen

  In naam van steun
  Oude kapotte Rot afgedankte Troep naar Oekraïne sturen
  Hiermee de Olie Domme Oekraïners opzadelen met Nep schulden
  Maar die mensen worden daar wel uitgeroeid ???

  Twee vliegen in een klap
  Klap boven de vuurpijl levert ook nog mits de lont nog in tact is allerlei soorten en maten van grondstoffen voor Amerika

  Niet voor de Kontjes-Hielenlikkers de Europese Parlementariërs Kabinetsleden met de verzamelnaam aangeduid Europa
  Hierbij worden wel de onschuldige Burgers ook in de Europese landen uitgebuit

  Dank U

 2. Nederland is in oorlog met Rusland Rutte heeft verklaard dat het onze (zie Nederland)oorlog is. Dit is een regelechte oorlogsverklaring aan de Russen.

 3. Wat doet amerika daar dan met 40 boilabs en chemische wapens. En 35000 Kinderen daar in de holen en tunnels?.
  Oh ja. Zij wilden Moskou wegvagen en het enorme Russische rijk koloniseren.
  Tja dan is 54 miljard natuurljjk een Zakcentje
  Voor corporate VS. Of diep state.

 4. Wat doet amerika daar dan met 40 biolabs en chemische wapens. En 35000 Kinderen daar in de holen en tunnels?.
  Oh ja. Zij wilden Moskou wegvagen en het enorme Russische rijk koloniseren.
  Tja dan is 54 miljard natuurljjk een Zakcentje
  Voor corporate VS. Of diep state .

 5. Logisch.Economie USA –en gedeeltelijk die van EU–is ten einde en zal spoedig begraven worden.
  En die amerikanen zijn werkelijk zo dom te denken dat RU alles als slachtoffer neemt.

  Vertel die demente idioot eens wat de Satan 2 kan–en zal doen.

  Sturen de USA echte wapens en of manschappen, krijgen ze die op hun dak.
  Terecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in