Number 10 / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

O onheil, gij zijt snel, om binnen te dringen in de gedachten van wanhopige mannen!” – Romeo en Julia, akte 5, scène 1

Met deze woorden vangt William Shakespeare, de onsterfelijke bard, de psychologie van mannen die, omdat ze denken dat ze geconfronteerd worden met een situatie die geen hoop op een oplossing biedt, acties ondernemen die onvermijdelijk tot hun dood zullen leiden, schrijft Scott Ritter.

Hoewel de tragedie van Shakespeare zich afspeelt in het 14e-eeuwse Mantua, Italië, had ze gemakkelijk naar het Frankrijk van vandaag getransporteerd kunnen worden, waar de Franse president Emmanuel Macron, in de rol van een moderne Romeo, na het vernemen van de ondergang van zijn ware liefde, Oekraïne, besluit zelfmoord te plegen door het sturen van NAVO-troepen naar Oekraïne aan te moedigen om de militaire confrontatie met Rusland aan te gaan.

Macron was vorige week gastheer van een crisisvergadering, bijeengeroepen om de verslechterende omstandigheden op het slagveld in Oekraïne te bespreken na de Russische inname van de vestingstad Adviivka. De vergadering werd bijgewoond door hoge vertegenwoordigers van NAVO-lidstaten, waaronder de VS en Canada.

“We moeten niet uitsluiten dat er een behoefte aan veiligheid kan zijn die dan bepaalde elementen van inzet rechtvaardigt,” zei Macron tijdens een persconferentie die na de bijeenkomst werd belegd. “Maar ik heb u heel duidelijk verteld wat Frankrijk als zijn standpunt handhaaft, en dat is een strategische ambiguïteit waar ik achter sta.”

De andere deelnemers aan de bijeenkomst haastten zich onmiddellijk naar voren om aan te kondigen dat er vanuit hun perspectief geen sprake was van een “strategische ambiguïteit” – het sturen van NAVO-troepen naar Oekraïne was niet aan de orde.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die de gesprekken in Parijs bijwoonde, verwierp Macrons voorstel meteen. “Wat vanaf het begin onderling en met elkaar is afgesproken, geldt ook voor de toekomst,” verklaarde Scholtz, “namelijk dat er geen soldaten op Oekraïens grondgebied zullen worden gestuurd door Europese staten of NAVO-staten.”

Scholz’ verklaring werd herhaald door andere NAVO-leiders, waardoor Frankrijk alleen stond om de gevolgen van Macrons “strategische dubbelzinnigheid” te dragen.

Zelfs toen de NAVO zich naar voren haastte om duidelijkheid te scheppen in Macrons houding, maakte Rusland heel duidelijk wat de gevolgen zouden zijn van een overhaaste inzet van NAVO-troepen in Oekraïne. Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, verklaarde dat in het geval van een NAVO-inzet in Oekraïne,

Peskov merkte op dat de meeste NAVO-landen die deelnamen aan de conferentie in Parijs “een vrij nuchtere inschatting handhaven van de potentiële gevaren van een dergelijke actie en het potentiële gevaar om direct betrokken te raken bij een heet conflict, waarbij ze betrokken zijn op het slagveld.”

Hij wees ook op het standpunt van Macron met betrekking tot “de noodzaak om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen”, een doelstelling die wordt gedeeld door de VS en de secretaris-generaal van de NAVO.

Poetin reageert

In zijn jaarlijkse toespraak tot het Russische parlement, een paar dagen nadat Macron zijn persconferentie gaf, nam de Russische president Vladimir Poetin elke dubbelzinnigheid weg over wat de gevolgen zouden zijn van een NAVO-interventie in Oekraïne.

“We herinneren ons het lot van degenen die ooit hun contingenten naar het grondgebied van ons land stuurden,” zei Poetin, verwijzend naar de invasies van Rusland door Hitler en Napoleon in het verleden. “Maar nu zullen de gevolgen voor potentiële interventionisten veel tragischer zijn.”

En om het punt kracht bij te zetten, beschreef Poetin de meest recente vorderingen van Rusland op het gebied van strategische kernwapens – een nieuwe kruisraket met kernaandrijving, de Burevestnik, die zich in de laatste ontwikkelingsfase bevindt, en de inzet van Sarmat zware intercontinentale ballistische raketten en Avangard hypersonische kernkoppen die immuun zijn voor Westerse raketafweer.

Poetin wees erop dat twee van deze nieuwe Russische wapens – de Zircon en Kinzhal – gevechtsdiensten hebben gezien in het Oekraïense conflict.

De NAVO-leiders “moeten begrijpen dat we ook wapens hebben die doelen op hun grondgebied kunnen treffen,” zei Poetin. “Alles wat ze nu verzinnen, de wereld bang maken met de dreiging van een conflict met kernwapens, wat mogelijk het einde van de beschaving betekent – realiseren ze zich dit niet?”

Het duidelijkste bewijs dat de NAVO-leiders zich niet realiseren wat de gevolgen van hun acties zijn, komt in de vorm van een transcript van een gesprek, vrijgegeven door de hoofdredacteur van RT, Margarita Simonyan, op haar pagina op het sociale netwerk VK, waarin vier hoge Duitse militaire officieren bespreken hoe ze van plan waren de instructies uit te voeren die ze van de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius hadden gekregen met betrekking tot de levering van de Taurus kruisraket aan Oekraïne.

  De proxyoorlog in Oekraïne aan het verliezen, spelen de VS en hun NAVO-handlangers de terreurkaart tegen Rusland

Zoals het transcript laat zien, waren de verzekeringen van de Duitse kanselier Scholz dat Duitsland niet direct betrokken zou raken bij het conflict in Oekraïne weinig meer dan een leugen.

De Duitse officieren bespraken niet alleen de logistieke problemen rond de overdracht van deze wapens, maar bespraken ook hun mogelijke inzet, waaronder hoe ze gebruikt konden worden om de Krimbrug aan te vallen die het Krimschiereiland met Zuid-Rusland verbindt.

“De [Krim]brug in het oosten is moeilijk te raken, omdat dat een vrij smal doel is, maar de Taurus kan dat wel en kan ook munitiedepots raken,” merkte een van de Duitse officieren op, waarop een andere officier antwoordde, die verklaarde dat “er een mening is dat de Taurus dat wel aankan (de Krimbrug raken) als de Franse Dassault Rafale straaljager wordt gebruikt.”

Scholz heeft zich terughoudend opgesteld over het aansluiten bij Groot-Brittannië en Frankrijk, die respectievelijk Storm Shadow en Scalp langeafstandsraketten hebben overgedragen aan Oekraïne.

“Wat de Britten en Fransen doen op het gebied van doelcontrole en begeleidende doelcontrole kan niet in Duitsland worden gedaan”, zei Scholz na de bijeenkomst in Parijs, verwijzend naar de indirecte rol die Groot-Brittannië en Frankrijk hebben gespeeld om Oekraïense piloten in staat te stellen de Storm Shadow en Scalp raketten te lanceren vanuit aangepaste SU-24 vliegtuigen.

“Iedereen die met dit systeem te maken heeft gehad, weet dat”, merkte Scholz op, daarmee doelend op de noodzaak van een directe rol van Duitse militairen bij het richten en bedienen van de Taurus-raket.

“Duitse militairen mogen op geen enkel moment en op geen enkele plaats verbonden zijn met doelen die dit (Taurus) systeem bereikt,” zei Scholz, en hij voegde eraan toe “ook niet in Duitsland.”

Het lijkt erop dat Scholz de mogelijke gevolgen begrijpt van Duitse betrokkenheid bij het richten en bedienen van eventuele Taurus-raketten die door Oekraïne tegen Rusland worden gebruikt.

“Deze duidelijkheid is nodig,” zei Scholz. “Het verbaast me dat dit sommige mensen niet raakt, dat ze er niet eens over nadenken of er als het ware een deelname aan de oorlog kan voortkomen uit wat we doen.”

Er is duidelijk een kloof tussen de Duitse kanselier en zijn minister van Defensie.

  Rusland-Afrika Top een belangrijke mijlpaal op de weg naar een multipolaire wereld

Voor het geval dat de Duitse officieren en hun minister zich de mogelijke gevolgen van hun acties niet “realiseerden”, voerde het Russische leger, een dag na Poetins toespraak tot het Russische parlement, wat het noemde “een gevechtstrainingslancering uit van een mobiele intercontinentale ballistische raket met vaste stuwstof PGRK Yars, uitgerust met meerdere kernkoppen”.

De Yars raket, gelanceerd vanaf de Plesetsk testfaciliteit ten zuiden van Sint Petersburg, kan tussen de drie en zes onafhankelijk richtbare kernkoppen dragen.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie “arriveerden de trainingskoppen in het aangewezen gebied op het Koera oefenterrein op het Kamchatka schiereiland” nadat ze een afstand van bijna 6.800 kilometer hadden afgelegd.

Toen ik in 1988-1990 als wapeninspecteur werkte in de raketproductiefaciliteit in Votkinsk, inspecteerden we de intercontinentale ballistische raket SS-25 “Topol”, de voorloper van de onlangs door Rusland geteste “Yars”-raket.

Toen de eerste drie geïnspecteerde raketten de fabriek verlieten, noemden de Amerikaanse inspecteurs ze naar Amerikaanse steden die ogenschijnlijk hun doelwitten konden zijn: Pittsburgh, Des Moines en Chicago. De machthebbers in Washington D.C. ontmoedigden deze praktijk al snel, gezien de gevoeligheid die kleeft aan het onderwerp thermonucleaire oorlog.

Men moet zich afvragen of de Russische militairen die verantwoordelijk waren voor de lancering van de Yars-raket de tijd namen om hun kernkoppen een naam te geven, en als ze dat deden, welke steden zouden zijn gekozen om ze te dopen.

Het lijdt geen twijfel dat als de Russische militairen zich tot voormalig president Dmitri Medvedev hadden gewend voor advies nadat hij het nieuws over het onderschepte gesprek had ontvangen, de kernkoppen waarschijnlijk naar Duitse steden zouden zijn vernoemd – München, Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Neurenberg, Düsseldorf.

“De eeuwige vijanden, de Duitsers, zijn weer onze aartsvijanden geworden,” woedde Medvedev in een bericht op zijn Telegram-kanaal.

De Duitsers zouden er goed aan doen lang na te denken over hun daden, daden die een conflict kunnen uitlokken dat, zoals Poetin heeft opgemerkt, “mogelijk het einde van de beschaving betekent – beseffen ze dat niet?”.

Of niet?

“O onheil, gij zijt snel, om in de gedachten van wanhopige mensen binnen te dringen!”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De geplande plundering van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe nazi-video’s van Navalny – hij belichaamde alles waar links tegen vecht
Volgend artikelEuroparlementariër Rob Roos: De elites hebben besloten dat we “verkeerd leven” en “alles moet veranderen” in de naam van “klimaatverandering”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Wat zou het toch mooi zijn als al die smerige oorlogophitsers, incl. Die in NL rondlopen, zelf naar het front zouden gaan om daar pang, pang te roepen en vooral om zelf te ervaren wat voor onmenselijk leed zich daar afspeelt. Er kleeft onnoemelijk veel bloed aan de politieke handjes. Niet alleen aan de handjes van diegenen die hier op de foto staan, maar ook de vele oorlogophitsers die in Europa, Engeland en usa rondlopen.
  Het is toch zo gemakkelijk om vanaf een veilige stoel iets te blaten en Jan soldaat mag zich voor dat zooitje kapot laten schieten. Zijn de vele honderdduizenden slachtoffers niet genoeg? Moeten er door de steeds verdere escalatie nog een paar miljoen bijkomen? Of past dit in het genocide plaatje van de machtgeile psychopaten?
  Op naar de 500.000.000 slaven? Wat een wereld, in en in verrot!

 2. Hallo mensen Mijn gevoel zegt dat Rusland Poetin er echt klaar mee is van die illegale corrupte EU Duitland Engeland en andere VN leden de oorlogshitsers zullen van een koude kermis de kachel wel eens flink op moeten stoken alles wat vliegt drijft rijd of rondkruip in dat corrupte Oekraïne geen ongedierte zal nooit meer zijn Geen drank of Drugs snuivers zwendellensky zij zullen verdwenen zijn Het is alleen nog wachten als de Russisch vuurpijlen de lucht in gaan met veel geweld Zwendellensky geen organen verkoop meer en geen Navo meer alles zal branden in de hel zwendellensky De Russenzijn niet te verslaan door door een illegale BIDEN Ursula von der LIJKEN Klaasje Schaap met zijn illegale hoerenkeet!!!!!!!

 3. Ach….. Nederland is een speldenknop op de kaart van Rusland…….en alleen maar gevaarlijk door die vieze meelopertjes in die Bilderberg-ploeg.

  Dit land stelt niks voor……en de huidige leider van de hoerige poppenkast is niks anders dan een overblijfsel uit de tijd van het nazisme.

  Politieke blaatkoppen roepen nu iets over dienstplicht…….alsof de intelligente mens bereid zou zijn, zijn/haar kinderen in de gehaktmolen van de Illuminati te sturen.

  Ik ga maar geen namen noemen, want dan zie ik die smoelwerken voor me, en daar ben ik inmiddels klaar mee. Er vindt een stevige opruiming plaats van het politieke tuig in landen die belangrijk zijn op de wereldkaart, en daar hoort Nederland niet bij.

  Nuland ontslag genomen……..juist ja. Wéér een oorlogshitser afgevoerd van een belangrijke plaats.

  Het moge duidelijk wezen dat alle strategische plekken zijn bezet door WEF aanhangers, en dat mogen er miljoenen zijn……..ze zitten verspreid. Dat ruimt makkelijk op……..en uit verschillende bronnen komt nieuws binnen waar ik mij gaarne aan overgeef.
  Als het de bedoeling was geweest van mijn bestaan om mee te werken aan die opruiming, had ik wel in die positie gezeten.
  Dat zit ik niet, en wat mijn doel is in dit leven is iets aanbieden waar mijn omgeving wat mee kan………en dat gebeurt al.

  Succes voor ons allemaal hier……..!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in