Pixabay

Grote warenhuizen en winkelcentra in heel Duitsland zijn begonnen met het uitschakelen van roltrappen of het beperken van het gebruik ervan, in de laatste poging om energie te besparen, meldde de Duitse tabloid Bild op zaterdag.

In verscheidene winkels van de Duitse elektronicaketen Saturn, en in warenhuisgiganten als Karstadt en Galeria Kaufhof zijn de roltrappen buiten werking gesteld. In ECE-winkelcentra worden de apparaten ’s morgens en ’s avonds uitgeschakeld. De meubelgigant IKEA overweegt naar verluidt een soortgelijke stap, bericht RT.

“Wij zijn begonnen met energie te besparen op de verlichting en de roltrappen. Wij doen dit zo veel mogelijk in een poging onze klanten niet te beïnvloeden”, vertelde het hoofd van de verkoopgroep Galeria-Kaufhof, Miguel Müllenbach, aan de media.

Op 25 augustus onthulde Berlijn een reeks maatregelen om het aardgasverbruik tijdens het komende stookseizoen te verminderen. De maatregelen omvatten een verlaging van de verwarmingstemperatuur in kantoren en openbare gebouwen – met uitzondering van sociale instellingen zoals ziekenhuizen – van 20 tot 19 graden Celsius.

Ook zullen buitenreclame en de verlichting van winkelpuien en monumenten van 22.00 uur tot 6.00 uur lokale tijd worden uitgezet. Bovendien zullen winkeliers worden aangespoord hun deuren niet te lang open te houden, om de warmte te sparen.

Duitsland kampt met problemen met de aardgasvoorziening via de Nord Stream 1 gaspijpleiding. Sinds half juni wordt de belangrijke route slechts voor 40% van de capaciteit gebruikt, en levert zo’n 67 miljoen kubieke meter per dag. De daling is het gevolg van de vertraagde terugkeer van gasturbines na gepland onderhoud in Canada, als gevolg van de sancties van Ottawa tegen Rusland.

In juli is de Russische gasaanvoer door de pijpleiding gedaald tot 20% van het maximum, omdat de resterende turbines moeten worden gereviseerd, terwijl een belangrijke eenheid vast blijft zitten in Duitsland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin waarschuwt Westen voedselcrisis zal leiden tot nieuwe migrantencrisisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland kan zich volledige stopzetting van gasleveringen aan EU veroorloven – Bloomberg
Volgend artikelVan radio-onderschepping aan het zuidelijk front van de Oekraïense strijdkrachten: “Tiende, wij zullen de volgende beschieting mogelijk niet overleven”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Verspilling stoppen is al een goede maatregel. Lichtreklame mag ook uit, is toch maar lichtvervuiling.
  Bekijk eens de nachtopnames van grote steden? Martini, cocacola, etc. gevelhoge lichtzuilen.

  • En kweekkassen die ’s nachts enorme lichtzuilen tot tegen lage bewolking stralen. Helaas is dat probleem op een hele foute manier opgelost…

   • Dat zijn allemaal non problemen. Lichtreclame en verlichten van kassen worden privaat betaald. Ergo als je die kunt uitzetten kan met hetzelfde principe ook jouw electriciteit uit gezet worden s’nachts.

 2. Om je dood te lachen toch? In Rusland leven ze gewoon hun leven zoals anders
  Benieuwd hoe iedereen dit gaat pikken deze idioterie tegen Rusland.

 3. Beter gelijk sluiten, consumenten hebben binnenkort niks extra’s meer te besteden door de inflatie en geen geld voor benzine om naar de winkel te rijden. Voeg daarbij de krankzinnige parkeertarieven en de troep die men verkoopt en je blijft liever thuis.

  Hein is al jaren niet meer in de stad geweest. Volgens mij zijn er alleen nog kledingwinkels, kebabzaken en belwinkels over. Ik hoef dat publiek niet te zien, heb het gevoel dat ik om elke 10 meter beroofd ga worden.

 4. Leveringen gas en stroom gaan gewoon door. Uw perceptie wordt bewerkt, schaarste creeeren door een gespeelde oorlog waarbij beide kanten hun winst pakken en het onnozele volk de rekening betaalt.

 5. 200 datacenter in Nederland. Betalen bijna geen belasting en verbruiken onnoemelijk veel drinkwater en energie. Gooi die eerst eens maar dicht als de nood zo hoog is.

 6. Dat Zelensky zelf de trap oploopt! Zo’n stoere macho kan toch wel trappen lopen zeker? En als dat allemaal imago is en hij in werkelijkheid last heeft van de beentjes moet ie maar een lift installeren :-).
  Ben zelf wel erg blij dat de winkelcentra het wat koeler gaan houden want daar werd ’s winters altijd op bejaardehuistemperaturen verwarmd, veel te warm als je met je dikke winterjas van de koude buitenlucht in zo’n oven binnenstapt.

 7. Deze energie crisis was al jaren van te voren gepland. Niet voor niets moesten we al jaren terug massaal over op die smart energie meters, (de smartmeters zijn in de gehele EU installeert) die van afstand niet alleen uitgelezen kan worden, maar ook de toevoer afgeknepen kan worden. Alle oude analoge energie meters zijn enkel administratief afgekeurd, om zo iedereen min of meer te dwingen overstag te laten gaan voor die smartmeters. Want velen hadden de smartmeters geweigerd. Zogenaamd had je keus tussen een uitleesbaren via constante WIFI of er 1 zonder die WIFI. Dat was een illusie om toch iedereen over te halen. Want alle smartmeters zijn van afstand uitleesbaar en afknijpbaar in de werkelijkheid. Het ligt in de planning dat je niet alleen per kilowatt betaald, maar ook per tijdstip prijsverschil krijgt en nog verder in de toekomst dat je maar een beperkte hoeveelheid per dag krijgt en op bepaalde tijdstippen. Mits je genoeg credits ervoor hebt.

  Als je zonnepanelen hebt zijn die bijna allemaal aan het net aangesloten. Want in de toekomst mag jij niet meer zelf beslissen of jij die eigen stroom opwekking voor je zelf mag gebruiken. Je kunt nu al beter voor een autonome opstelling kiezen, zodat jij altijd je eigen stroom kunt gebruiken.

  • Iemand gesproken die de oorlog in yoegoslavie heeft meegemaakt.
   Daar begon het heel langzaam. Eerst werd alles duurder…vervolgens beschikte je over steeds minder uren electriciteit..en later werd voedsel zeer schaars. Koffie was een zeer goed ruilmiddel. En suiker, voor de suikerverslaafden. Tampons ook.
   Ze adviseerde om flink Wodka in huis te hebben. Voor ontsmetten en ruilen.

 8. De ministeries kunnen ook wel wat minder, alles staat ’s nachts gewoon aan. Zelfde voor grote kantoren, consumenten zijn al lang bewust, tenminste ik wel.

 9. Aangezien ik al een hongerwinter achter mijn kiezen heb ben ik er niet zo bang voor, Tot in de jaren 50 werd ik soms naar de melkboer gestuurd om een half pakje margarine te poffen en haalde stekkies vanonder de karren op de Dapper-markt. Ter verkrijging van de zogenaamde Marchallhulp heeft Drees de Hollandse Jongens verkocht als kanonnenvlees voor de Amerikaanse oorlog in Korea (No such thing as a free meal). De PvdA heeft goede sier gemaakt van de honger van de oudjes. Thans is het grootste gevaar, op straat, de steeds maar wassende hordes discriminatie schreeuwers en linkse vermeend Nederlandse meelopers. Met een zelfde soort kretologie (antisemiet) is en (word nog steeds) het niet bestaande Duitsland en Nederland uitgewoond. Hitler kom terug! Alles is vergeven.
  PS: Voor verdere informatie zie: The lies about WW11

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in