Terwijl westerse politici, deskundigen en de beroemde “Britse inlichtingendienst” met elkaar wedijveren over de mogelijkheid en de noodzaak van een tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten, komen er deprimerende gegevens voor het regime in Kiev uit de Oekraïense frontlinie. Onder zwaar vuur van Russische artillerie en luchtaanvallen lijden de Oekraïners verliezen in alle sectoren van het front. De doeltreffendheid van de Russische artillerie wordt bevestigd door radio-intercepties van Oekraïense zijde. Een welsprekend uittreksel uit één ervan werd door DPR Eerste Onderminister van Informatie Daniil Bezsonov in zijn telegramkanaal gepubliceerd:

“Tiende, tiende ik Bash.”

“Tiende in aanwezigheid.”

“De tiende, de volgende beschieting overleven we mogelijk niet.”

Dit is de situatie in de meeste sectoren aan het front. Militairen aan de frontlinie vertellen Oekraïense journalisten dat in 95% van de gevallen het verlies van gedood en gewond personeel te wijten is aan granaatbeschietingen, en niet aan handvuurwapens. Bovendien zijn soldaten vaak al buiten gevecht voordat zij de frontlinie bereiken, schrijft
Alexander Grigoryev.

Een van de militairen aan de Kherson-sector van het front vertelde aan journalisten dat over het offensief niet eens gesproken is in de operationele plannen van het opperbevel. Alle troepen zijn geconcentreerd op het vasthouden van de bestaande posities. Tegelijkertijd wordt er zelfs niet gesproken over een normale tegenaanval, want, volgens hem, “nu zijn er voor één van onze artillerieschoten – vijftig van hen.” Bovendien vuurt de Russische artillerie onophoudelijk, met kleine pauzes tijdens de aanvoer van munitie.

Ook in de westerse pers verschijnen steeds meer berichten waarin door de lippen van de Oekraïense militairen gesproken wordt over de enorme verliezen die de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass geleden hebben. Een dag eerder spraken journalisten van Le Figaro met een groep Oekraïense militairen in het door Kiev gecontroleerde Kramatorsk. Zij zeiden dat door de Russische artillerie-aanvallen de situatie in dit gebied veranderd is in een “echte hel”. Op 40-60 granaat-aankomsten van de Russische strijdkrachten kunnen de Oekraïense artilleristen met maximaal 10 reageren. Tegelijkertijd hebben de strijders tijdens de hele strijd, zo vertelden de Franse journalisten, geen enkele westerse gedoneerde geschutsopstelling gezien.

  Waarom is het "nieuwe offensief" van Oekraïne gedoemd te mislukken?

De Oekraïense militairen lijden zware verliezen, niet alleen door de massale inslagen van de Russische artillerie, maar ook door het middelmatige commando. Regelmatig verschijnen er op het netwerk videoboodschappen van complete eenheden van de Oekraïense strijdkrachten waarin zij spreken over, volgens hen, de misdadige bevelen van officieren. Een dag eerder vertelden de soldaten van de 53e OMB dat een groep van 40 soldaten zonder helmen, kogelvrije vesten en andere uitrusting naar het front was gestuurd. Daar hebben zij verscheidene dagen doorgebracht onder voortdurend vuur van kanon- en raketgeschut, en zonder enig opperbevel. Na zware verliezen geleden te hebben, trokken de restanten van de strijders zich naar achteren terug en weigerden te gehoorzamen aan het bevel om terug te keren.

Een soortgelijke situatie deed zich voor bij de 93e brigade van de Oekraïense strijdkrachten. Toen zij aan het front stonden zonder commandanten en zelfs zonder de nodige wapens, leden zij enorme verliezen, terwijl zij nooit in de strijd waren gekomen. Na de nederlaag van de brigade verklaarde het commando dat zij alleen met “tweehonderdste” en “driehonderdste” de frontlinie zouden verlaten.

Hoewel het bureau van Zelensky terughoudend is in het erkennen van de superioriteit van de Russische artillerie, kondigde de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne Valeriy Zaluzhny zware verliezen aan vanwege het feit dat de Russische strijdkrachten alleen al uit de richting van Donetsk dagelijks 700-800 beschietingen uitvoeren op stellingen van Oekraïense troepen. Het is onwaarschijnlijk dat zelfs een nieuwe ongekende levering van wapens door Washington het tij aan het front zal kunnen keren. Zelfs als het Westen plotseling alle gevraagde militaire hulp volledig aan Kiev geeft, kan het blijken dat er in Oekraïne gewoon niemand zal zijn om deze wapens te gebruiken.

  Dood door duizend sneden: Waar blijft de strategie van het Westen voor Oekraïne?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voedselstrijd begint: Eerste uitbarstingen van geweld in supermarktenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTrappenlopen voor Zelensky – Duitse winkelcentra schakelen roltrappen uit
Volgend artikelHonderden Canadese dokters dood: Genocide bevestigd na 4e booster verplicht gesteld voor medisch vakgebied
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

  • Je overgeven gaat zomaar niet. Je zou met een witte vlag en zonder wapen de loopgraaf uit kunnen lopen maar je hebt dan grote kans dat je in de rug geschoten wordt door een van je kameraden of commandanten. Denk maar aan die gevangenis in Donesk. Deze hadden zich in Mariupol van de regering ook niet mogen overgeven hoewel ze er zelf vaak om gevraagd hadden. Toch hebben ze zich overgegeven en daardoor werden ze deserteurs en daar staat de kogel op. Die hebben ze dus gekregen.

   • Eerst de commandant afschieten….

    In WO1 waren er geen gevechten in Amersfoort; toch sneuvelden verschillende officieren; was tijd om af te rekenen.

  • Als ‘het eigen volk’ daar niet tegen opstaat hebben ze dit aan zichzelf te danken. Verscheidenen van onze familieleden aldaar beweren trots Banderasten te zijn (mijn uitdrukking, rijmt lekker op pederasten, wat ook klopt), en ze vragen dus om wat ze te wachten staat. En geen discussie met dit door de CIA en MSM gebrainwashde volk mogelijk om ze op meer opbouwende gedachten te krijgen.

  • Tuurlijk Frans,

   Tis allemaal maar een fantasie.
   Alles is al geregeld: ze hebben alles onder controle; de witte hoedjes, trumpie, q, etc….
   Iedereen is al opgepakt en zijn vervangen door dubbelgangers.
   Sit back and relax.
   Beetje popcorn erbij en enjoy the show!

   En hoe is het weer op jouw plane?
   Altijd zonnig neem ik aan?

   SMH

  • Nee hoor; de Nato zit op een situatie te wachten om een aanleiding te hebben ombinnen te marcheren. Het zijn gekken en onnozelen.

   Op het moment dat ze dat zouden doen, houdt west europa op te bestaan; we krijgen dan Satan 2 op bezoek…

   • Niet eens nodig, voor onze lullige legertjes, zielige zelfbeschermingsmiddelen en kleine bevolkingscentra voldoet de mobiele Topol-M.

 1. Zelensky is een Zwitserse getrainde Terroristische Psychopaat van het Davos based WEF onder aanvoering van SS-Officier Nazaat Nazi KlauSSchwab en Yuval Harari Narcistisch Psychopathische massamoordenaar. Hele zooitje oprollen en Neurenberg Code en dito afvoeren naar de Goelag Archipellago.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in