© freedomnaruk / Freepik

Rusland kan zijn aardgasexport naar de EU gedurende meer dan een jaar volledig stopzetten, zonder de nationale economie grote schade toe te brengen, zo heeft Bloomberg gemeld, onder verwijzing naar strategen van Capital Economics.

In het licht van de huidige prijssituatie bevindt de Russische “betalingsbalans zich in zo’n sterke positie dat, als de olieprijzen en de olie-export op het huidige niveau blijven, Rusland de gasexport naar Europa minstens drie jaar lang op 20% van het normale niveau kan houden,” zeiden analisten van het adviesbureau in een door het agentschap geziene nota, bericht RT.

Een leveringsstop van een jaar door Rusland zou kunnen gebeuren “zonder nadelige gevolgen voor zijn economie,” zei Liam Peach, een van de economen van Capital Economic.

Volgens Peach zouden de kwartaalinkomsten van Rusland uit de gasexport, ondanks verminderde volumes, $20 miljard kunnen bedragen.

“Of Rusland de kranen al dan niet helemaal dichtdraait zal een politieke beslissing zijn, en de duur van een eventuele afsluiting zou afhangen van de omvang van de compenserende olie-inkomsten,” zei Peach.

De atoombom van de heer P is uiteindelijk gas. Laat het Westen bevriezen maat. Hier in de VK, en u kunt het in andere landen zien, gaat het echte volk lijden met politieke onrust en destabilisatie van regeringen, schrijft iemand in de RT commentarensectie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

President Poetin, wist u dat u de oorlog in Oekraïne aan het verliezen bent?Volg Frontnieuws op Telegram

  Zelensky: Nederlaag in Bakhmut zou ons dwingen tot een compromis met Rusland

Lees meer over:

Vorig artikel“Dit gaat de verbeelding te boven”: Poolse huiseigenaren dagenlang in de rij om kolen voor de winter te kopen
Volgend artikelTrappenlopen voor Zelensky – Duitse winkelcentra schakelen roltrappen uit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ja… en Dhr Putin heeft nog een andere agenda.
  Putin heeft gezien dat hij en alle andere landen die niet naar “ de poppen. Van amerika dansen “Kwetsbaar zijn”
  Hij heeft dat aan den lijve ondervonden.
  Toen hij met zijn SMO Ukraine binnenviel, ( bewust geen oorlog want anders had hij die andere landen niet meegekregen….Daarom vecht Rusland ook zo dom en onbeholpen zo nu en dan….. ze kunnen niet voluit gaan.anders was de Ukraine er al niet meer geweest…….) Maar Putin viel met een specialen operatie Ukraine binnen, nadat Ukraine sinds 2014 al 15.000 burgers in de Donbas en lugansk vermoord hadden, toen Putin besloot daar een einde aan te maken toen BLOKKEERDE amerika Rusland van het SWIFT betalings systeem.

  Dit hebben ook landen die Rusland wel gezind zijn, gezien en nu hebben deze landen dat overwegend die BRIC landen zijn afspraken gemaakt voor een nieuw INTERNATIONAAL BETALINGS SYSTEEM achter de rug van Amerika om. 😉🤭
  Dit wordt dus ook de financiële ondergang van amerika.
  En daarom, Moeten ze nu wel winnen in Ukraine, maar dat zal ze nooit lukken.
  Putin heeft zoveel wapentuig dat hij het jaren vol kan houden en in de USA worden de wapen magazijnen steeds leger en de industrie kan het zelfs niet zo snel produceren.
  Om over financiën maar niet te spreken…..
  Bovendien komt er maar een fractie van het wapentuig aan het front want 70% wordt op het dark net verkocht door corrupte Ukrainers.

  Maar het betalings systeem.
  De Chinezen en de saudie Arabiers Brazilië zuid Afrika, en andere landen hebben ingezien dat wanneer ze iets zouden doen wat amerika niet aanstaat zij ook n iet meer bij hun geld kunnen dus beginnen ze nu samen een nieuw wereld wijd betalings systeem met hun valuta…… nog onbekend of dit de roebel of de renminbi’s zal zijn…..
  Dit zal Amerika aan de bedelstaf brengen omdat ze tijdens de corona crisis zoveel dollars hebben gedrukt dat het de waarde van WC papier heeft en niet met Goud ondersteunt wordt. Wat de roebel wel wordt…..

  Dus het gaat hier ook OM de internationale “ wereld verhoudingen “ en die almacht zou Amerika weleens kunnen verliezen. Dat zien ze met angst aankomen…..
  Ze zijn meer bezig met hun woke programma’s dan de opbouw van het land.
  Het recht is daar krom geworden.

  Een uitzondering is gouverneur Dessantes van Florida die een mede door Soros benoemde rechter de deur heeft gewezen omdat hij selectief rechtsprak. ( misschien zijn er meer van deze uitzonderingen maar amerika verloederd) maar dit is weer een ander onderwerp.

  Maar dit betalings systeem zou wel eens de ondergang van de hegemonie van de USA kunnen zijn.
  Hoogmoed komt voor de val….. OOk HOOGMOEDIGE WERELD HEERSCHAPPIJ

 2. De Russen pakken het juist heel strategisch en economisch goed aan. De opbrengsten zijn hoger geworden en leveringen minder. In Oekraïne zijn ze op verzoek van de Russische bevolking daar, dan behouden ze hun soevereiniteit als land. Hun eigen valuta is nu een sterke valuta geworden.

  Het westen daar in tegen verzwakt zich elke dag verder, zolang zij weigeren samen te werken met Rusland en daar in plaats van het meest corrupte land ter wereld onbeperkt blijven steunen op allerlei vlakken. Deze bodemloze put kan dan ook nooit verzadigd raken. De witwas praktijken viert nu zijn hoogtij dagen. De bevolkingen worden zo bewust financieel helemaal uit gekleed, door hun eigen regeringen. Door middel van steeds hogere inflatie en dat er steeds meer bedrijven failliet gaan vanwege te dure energie prijzen.

  De Nederlanders worden de grootste oor aangenaaid door hun regering. Ons eigen gas wordt tegen 5 à 10 cent per kuub gewonnen en wordt via de energie leveranciers verkocht aan de consument voor 1,50 euro. Vinden we het gek, dat de energie leveranciers en oliemaatschappijen mega winsten nu behalen. Want alle kopen het nog in tegen de prijzen van 8 à 9 jaar terug en verkopen het tegen de huidige markt prijzen. Over deze energie prijzen betaald de consument ook nog de nieuwe EU belasting van het CO2, waardoor de consumenten prijs nog bijna eens zoveel duur der wordt.

  Het wordt tijd dat de vrije energie weer zijn intreden zal doen. Zoals 250 jaar terug.

 3. Inderdaad, Putin wil en kan gas leveren, moet zelfs gas af fakkelen…de vraag is kleiner dan het aanbod. De regeringen van het westen / EU willen geen gas. Laten hun bevolking in de kou en armoede vervallen. In NL kunnen momenteel 1,5miljoen huishoudens hun energie rekening al niet meer betalen… Pas het begin, winter moet nog komen.

 4. Ondertussen zijn de Duitse gasvoorraden voor 100% aangevuld. De Europese kapitalisten kopen overal gas op met als gevolg torenhoge gasprijzen en voor ons, het volk, komende winter exhorbitante energierekeningen. Nu al, en het wordt nog erger. Gas in overvloed voor wie het kan betalen.
  Wij kunnen alleen maar knikken en slikken, onze rekeningen betaald zien te krijgen en hopen dat het Westen eindelijk eens echt met Rusland gaat onderhandelen.
  Tot dan wordt de energiemaffia stinkend rijk door geen Russisch gas meer te willen kopen, en als dhr. Putin de gaskraan helemaal dicht draait ontkurken de zeven zusters (de zeven grote -Amerikaanse- energiemultinationals) de champagne.

 5. Rusland voert enkel zijn contracten ten volle uit en wanneer deze aflopen zijn is het ook afgelopen voor Europa nieuwe aanleveringen zijn zo goed als onbestaand buiten Noorwegen dus de volgende winter zal beslissend zijn nu medicatie , grondstoffen en landbouw producten gaan allemaal stoppen , dit word dus problematisch , als men dan China nog viseert dan is het de perfecte storm dat leid tot een totale economische ineenstorting , fantastisch toch hoe wij geleid worden door Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in