Het conflict en het lijden in Oekraïne zijn betreurenswaardig. Maar wat nog betreurenswaardiger en kwalijker is, is de manier waarop de NAVO-mogendheden het conflict hebben veroorzaakt.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire onthulde meer dan hij van plan was, toen hij deze week verklaarde dat de westerse staten een “totale oorlog” tegen de economie van Rusland voerden. Dat hij zijn woorden snel probeerde terug te nemen omdat ze ongepast waren, toont aan dat de hoge Franse regeringsfunctionaris zich bewust was van de ernst van wat hij onthulde over de reactie van de NAVO-mogendheden op de militaire interventie van Rusland in Oekraïne, schrijft Strategic-culture.org.

Het is twee weken geleden dat President Vladimir Poetin het Russische leger het bevel gaf Oekraïne binnen te trekken in wat Moskou beweert een “speciale operatie” te zijn, in de eerste plaats om de Russischtalige bevolking van Oekraïne te verdedigen. De zelfverklaarde republieken Donbass, Donetsk en Lugansk – nu officieel door Rusland erkend als onafhankelijke staten – kwamen onder intensievere militaire aanval te liggen van de door de NAVO gesteunde troepen van het Kievse regime. De voormalige premier van Oekraïne, Nikolaj Azarov, zei deze week dat het ingrijpen van Rusland een offensief van de NAVO en Kiev had voorkomen, dat tot duizenden doden zou hebben geleid.

Voor een belangrijke context zij er ook op gewezen dat de herhaalde oproepen van Moskou om een veiligheidsverdrag met de NAVO-mogendheden te sluiten over de toekomstige uitsluiting van Oekraïne uit het bondgenootschap, botweg en arrogant zijn afgewezen. Het buurland vormde voor Rusland een existentiële bedreiging van de veiligheid, die geen enkele westerse mogendheid in de verste verte aan zijn grenzen zou dulden.

Hoe dan ook, de reactie van de Verenigde Staten en hun Europese NAVO-bondgenoten op de interventie van Rusland was er een van blanco ontkennen dat Moskou een redelijke reden had. De Westerse media hebben namelijk plichtsgetrouw een grootscheepse campagne gevoerd om Rusland te belasteren als “een agressor zonder enige provocatie”.

  Oekraïne opgeschrikt door corruptieschandaal, golf van topambtenaren neemt ontslag: Sportwagens, landhuizen & luxe vakanties terwijl mensen lijden

In plaats van te erkennen dat Rusland zich al lang zorgen maakt over de veiligheid van de uitbreiding van de NAVO en met name over de rol van Oekraïne bij het projecteren van een bedreiging voor de Russische nationale veiligheid, hebben de westerse staten hun agenda van systematische vijandigheid verdubbeld. De uiterst gevaarlijke situatie dreigt af te glijden naar een rechtstreekse oorlog – een Derde Wereldoorlog – tussen Rusland en de NAVO-mogendheden, die onvermijdelijk zou leiden tot nucleaire vernietiging, zoals de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov deze week waarschuwde.

De gezamenlijke reactie van Washington en andere Westerse hoofdsteden om een economische blokkade tegen Rusland op te werpen naar aanleiding van de Oekraïne-crisis is een teken van de strategische agenda om Rusland te onderwerpen. Een agenda, het moet gezegd worden, die misdadig en een schending van het VN-Handvest is. De Amerikaanse, Britse, Franse en andere NAVO-leiders hebben zich verheugd over het vooruitzicht om de Russische economie in te laten storten. (Hetzelfde soort door de staat gesponsord economisch terrorisme dat Cuba, Iran, Venezuela, Noord-Korea en anderen moeten verduren omdat zij niet door de knieën gaan voor de westerse eisen).

Naast deze economische oorlogsvoering blijven de NAVO-mogendheden wapens en particuliere militaire contractanten naar Oekraïne sturen om te vechten in wat een proxy-oorlog tegen Rusland aan het worden is. Alleen al in het afgelopen jaar heeft de regering-Biden naar schatting $1 miljard aan Amerikaanse militaire hulp aan Oekraïne toegewezen. Groot-Brittannië heeft Oekraïne ook van wapens voorzien en nu heeft Duitsland zich deze week – een decennialang taboe doorbrekend aangesloten bij andere NAVO-leden om wapens te leveren.

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, beweert dat het bondgenootschap geen partij is in het conflict. Maar die bewering is een schaamteloze leugen. De NAVO heeft het regime in Kiev bewapend sinds de door de CIA gesteunde staatsgreep in 2014, die een neonazi-cabal aan de macht bracht. Speciale troepen uit NAVO-landen hebben ultranationalistische bataljons met Waffen SS-insignes opgeleid in het gebruik van wapens om de etnisch Russische bevolking in Donbass aan te vallen, die weigerde het Kievse regime te erkennen.

  Toespraak van Poetin tot de deelnemers en genodigden van de 10e Conferentie van Moskou over Internationale Veiligheid

De economische en militaire proxy-oorlog gaat gepaard met een overweldigende propagandacampagne in de media in Europa en Noord-Amerika om Rusland te demoniseren en te criminaliseren. Amerikaanse politici roepen openlijk op tot de moord op de Russische president Poetin, terwijl Britse parlementariërs de deportatie van alle Russische staatsburgers eisen. Russische cultuur- en sportfiguren worden in de ban gedaan. In een vlaag van russofobie worden zelfs internationale evenementen, zoals kattenshows, met verboden belaagd. Dit laatste voorbeeld is bijna lachwekkend, maar het illustreert wel de totale inspanning die men zich getroost om Rusland te demoniseren en te isoleren.

De volgende logische stap is de snood om van de oorlog tegen Rusland en zijn bevolking een “rechtvaardige zaak” te maken door de Westerse mogendheden.

In dit hysterische geopolitieke klimaat is het van vitaal belang een historische analyse te behouden van het waarom van het huidige conflict.

Al jaren wordt er door de imperiale planners in de V.S. en zijn NAVO-surrogaten openlijk voor gepleit om Rusland (en China) te bestempelen als een vijand die de door de Amerikanen geleide wereldheerschappij in de weg staat. De Rand Corp, bijvoorbeeld, heeft onbeschaamd een regimeverandering in Moskou aangeprezen.

De orgie van oorlogen die Washington en zijn Europese bondgenoten de laatste drie decennia sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie hebben gevoerd, is allemaal ingegeven door een agenda die erop gericht is de hegemonie te doen gelden en elke tegenstand van Rusland, China en anderen te beteugelen. De onophoudelijke, dreigende uitbreiding van de NAVO naar het oosten, tot aan de grenzen van Rusland, maakt daar integraal deel van uit, evenals de staatsgreep in Oekraïne in 2014.

Wij zijn waar wij zijn door deze door de VS geleide strategische vijandigheid tegenover Rusland.

Het gaat niet alleen om de interventie van Rusland in Oekraïne. De westerse media proberen dat voor te stellen als de vermeende agressie van Moskou tegen Europa, hoewel Poetin deze week voor de zoveelste keer herhaalde dat Rusland geen kwade bedoelingen heeft met Europa. Westerse pontificaten pontificeren over Poetins vermeende revanchisme om de Sovjet-Unie te herstellen. Sancties worden opgelegd zogenaamd om aan te tonen dat het Westen de “democratische waarden” verdedigt – terwijl de V.S. en Europa elk beschikbaar instrument gebruiken om de Russische media te censureren zodat zij geen alternatieve visie kunnen geven.

  Westerse vertelsels vol leugens en hopium nu Oekraïne de oorlog verliest

De “totale oorlog”-retoriek is geen verspreking of een ongelukkige malapropisme. De herhaaldelijk uitgesproken wens en voorkeur om Rusland te confronteren – ook om zijn leiders te doden – toont aan dat er een strategische, lange-termijndynamiek zit in wat zich afspeelt. Als Washington en zijn NAVO-partners werkelijk geïnteresseerd waren in vreedzame betrekkingen, zouden zij de veiligheidsvoorstellen die Moskou in december heeft gedaan, niet van de hand hebben gewezen. Zij zouden het regime in Kiev niet bewapenen. In dit verband is het verontrustend dat de NAVO-mogendheden de besprekingen lijken te belemmeren die thans tussen Rusland en Oekraïne worden gevoerd om een vreedzame regeling voor hun conflict te vinden.

Nog onheilspellender is dat de laatste keer dat de uitdrukking “Totale Oorlog” in het openbaar over Rusland werd uitgesproken, uit de mond van Josep Goebbels van nazi-Duitsland kwam.

Het conflict en het lijden in Oekraïne zijn betreurenswaardig. Maar wat nog betreurenswaardiger en kwalijker is, is de manier waarop de NAVO-mogendheden het conflict hebben veroorzaakt. En wat meer is, nu smeden de Westerse elites en hun kneedbare media een casus belli tegen Rusland onder het cynische mom van bezorgdheid om Oekraïne, de democratie, het internationaal recht en de vrede.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens parlementslid – “Wij strijden voor de Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGlobalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”
Volgend artikelZelensky’s aanval op de NAVO: “Zij sterven nu door jullie!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het Noord-Atlantisch Verdrag is een militair verdrag dat wederzijdse verdediging en samenwerking van de legers van de westerse landen regelt, aanvankelijk vooral als tegenkracht tegen de communistische landen in het Oostblok. Rusland heeft zelfs getracht om NAVO lid te mogen worden maar ze werden keer op keer weggehoond. De Koude Oorlog mocht immers nooit ophouden. Er moet altijd een ideologische vijand zijn. Amerika wil simpelweg niet dat Europa en Rusland nader tot elkaar komen. Veel te bedreigend voor hun eigen machtspositie. Als Rusland en Europa meer als een blok zouden fungeren speelt Uncle Sam derde viool. De geopolitieke machtsblokken mogen niet teveel gaan schuiven. Wat dat betreft is het opmerkelijk dat Turkije dat voor 90 procent in Azië ligt wel toe mocht treden tot de NAVO.

 2. Klopt helemaal Nehemia,
  En de jeugd krijgt tijdens geschiedenis les op school uitsluitend datgene te leren wat ze moeten wetenen niet wat ze zouden moeten weten.
  Niet vreemd dus dat Soros afgelopen jaar een grote invloed heeft gekregen in de ‘Nederlandse schoolboeken drukkerij’.

  Kinderen kneden tot volgzame volwassenen die niet hebben geleerd om kritische vragen te stellen.
  “doen wat de opdrachten verlangen en verder geen moeilijke vragen stellen”.
  De voornaamste geschiedenis les gaat over de Holocaust, maar over de geschiedenis van b.v. de 26 miljoen doden onder Stalin, de miljoenen doden onder Pol Pot, de miljoenen doden onder Mao, de aanleiding van de Viëtnam oorlog, de werkelijke reden voor de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki krijgt men niets te leren.
  Dit gaat al decennia zo.

  • >>> de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki <<<

   Atoombommen???

   Fosforbommen bedoel je!! Atoomwapens alszodanig bestaan niet!

   Zelfde geldt voor 'kernreactoren'. Nog zo'n fabel..
   Gewoon kwestie van je huiswerk doen inderdaad 🙂

 3. Een goed artikel dank hiervoor.
  Rusland met Putin is door Europa getergt en “ vernederd weggezet” en nu is de maat vol.
  Rusland pakt nu wat hij heeft gevraagd, bespreekbaar heeft willen stellen, en geprobeerd om vreedzaam samen te leven in Europa, maar Europa, aangevuurd door de grote agressor Amerika zei steeds : NEE.
  Wij,Europa lijken wel een stelletje loop jongens van de USA. Hoe komt dat toch.?

  Onze vriend is niet Amerika. Dat is een agressor. Overal in de wereld, waar oorlogen begonnen zijn hebben zij de hand in. Geef mij dan Trump maar die zei…. Amerika first❗️En lette op zij; eigen land en zei tegen de NAVO beste Mesen dit kan niet zo er moet geld bij! 2% dat is de afspraak maar die’omen jullie niet na. ( wat bijna hilarisch is: Trump werd weggehoond ( zoals altijd ) en kreeg het niet voor elkaar en Putin lukt het binnen twee weken)

  Nu willen ze Europa en de USA Putin op de knieën krijgen dit zal ze niet lukken.
  Putin met een grote kernmacht.
  Putin heeft niet voor niets kernwapens gereed laten zetten.
  Dat is een afschrik middel dat de NAVO en de USA op zijn tellen past.
  En niet mee wil / gaat doen … met deze oorlog. o ja… dan weten Europa en de USA wat ze te wachten staat.

  Je kunt van alles van Putin Zeggen, maar wat hij zegt dat doet hij ook. ❗️Hij is consistent!
  Hij vraagt, wil praten, waarschuwt, probeert te overleggen, maar als niemand naar hem wil luisteren en met hem wil praten… tja dan slaat hij toe❗️
  De Russische beer kun je niet altoos tergen…… ❗️
  Hopelijk wordt men in Brussel niet zo gefrustreerd dat ze toch overstag gaan en toch gaan vechten , maar ja dan kun zul je Brussel niet meer kunnen vinden op de wereld kaart.
  Oef ik woon hemelsbreed 100 km van Brussel….. En is HUN BAANTJE OOK VERDWENEN. DAN LOST HET KLIMAAT PROBLEEM ZICH VANZELF OP. EN DAT VINDEN ZE NOG WEL LEUK IN BRUSSEL.

  Voorlopig krijgen we nu een vluchtelingen probleem, een gas probleem een voedsel probleem en de NAWEEËN VAN CORONA MET VELE ZIEKEN EN OVERLIJDENS EN COMPLICATIES VAN DE ROMMEL VAN GATES EN CONSORTEN. Het “ koeien probleem “ gaat zich waarschijnlijk vanzelf oplossen. De mest krijgen we straks hard nodig. 😉❗️Zo zie je maar weer ieder nadeel heb zijn voordeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in