In een nieuwe toespraak valt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky het oorlogsverbond NAVO aan, omdat het weigert een zogenaamd vliegverbod boven Oekraïne in te stellen.

De president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, heeft sinds het begin van de oorlog naam gemaakt door zijn hartstochtelijke nachtelijke oorlogstoespraken, die naar men zegt gehouden worden vanuit het omsingelde en belegerde Kiev.

In deze toespraken heeft hij onder andere aangekondigd hoe de oorlog verloopt, maar ook welke eisen hij met het oog op de oorlog aan de buitenwereld stelt. Zelenski heeft onder meer geëist dat Oekraïne onmiddellijk tot de EU mag toetreden, maar ook dat de NAVO een zogenaamd vliegverbod boven Oekraïne instelt.

De NAVO heeft deze eis echter duidelijk afgewezen, met het argument dat dit zou leiden tot een rechtstreekse militaire confrontatie tussen de NAVO en Rusland en dus tot een grootschalige derde wereldoorlog.

“De enige manier om tot een echt vliegverbod te komen is er NAVO-vliegtuigen op af te sturen en Russische vliegtuigen neer te schieten. President [Joe] Biden is duidelijk geweest dat wij geen oorlog met Rusland zullen voeren,” zo heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken op de eis gereageerd, aldus CNN.

Tijdens de avondlijke toespraak zette Zelenskij dan ook een woedende aanval in tegen het Westerse oorlogsverbond.

“Door te weigeren een no-fly zone in te stellen, heeft het bondgenootschap het groene licht gegeven voor het bombarderen van Oekraïense steden en dorpen. Iedereen die vanaf nu sterft, sterft ook door jullie, door jullie zwakte, door jullie gebrek aan eenheid,” zei hij.

  Operatie Z - Wiens moeras? Elke dag brengt Europa dichter bij een koude en hongerige winter

“Zelfhypnose voor zwakken en onzekeren”

De NAVO schijnt echter niet verdeeld te zijn over de kwestie van de pogingen om de luchtheerschappij in Oekraïne te handhaven, want de meeste lidstaten lijken het erover eens te zijn dat een dergelijke actie verwoestende gevolgen zou hebben. Zelenskyj is het daar echter niet mee eens, en noemt de redenering “zelfhypnose”.

“Wij geloven dat de NAVO-landen een narratief hebben gecreëerd dat gesloten luchtruim boven Oekraïne directe Russische agressie tegen de NAVO zou uitlokken. Dit is zelfhypnose voor hen die zwak zijn, onzeker van binnen, ondanks het feit dat zij wapens hebben die vele malen krachtiger zijn dan de onze.”

Bovendien spotte de president met de aankondiging van de NAVO om 50 ton diesel naar het belegerde Oekraïne te sturen.

“Misschien kunnen wij zo het akkoord van Boedapest verbranden, zodat het beter brandt. Maar het is voor ons al verbrand,” zei de president, verwijzend naar de overeenkomst die Oekraïne in 1994 ondertekende om van zijn kernwapens af te zien.

“U zult ons niet kunnen betalen met liters brandstof voor liters bloed, vergoten voor ons gemeenschappelijk Europa en onze gemeenschappelijke vrijheid, zo ging de toespraak verder.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne beweert dubieuze Russische aanval op kerncentrale in poging te lobbyen voor NAVO No Fly Zone – “Zelensky is een seriële leugenaar en een oplichter”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel“Totale oorlog” retoriek verraadt systematische NAVO-vijandigheid tegenover Rusland
Volgend artikelVOEDSELOORLOGEN: Rusland verbiedt export van kunstmest om de wereldmarkt te verpletteren – Hongarije verbiedt export van alle graan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Het beste was dat Israel de president van oekraine deet helpen! Hij is ook joot dus onder het motto broeder hulp! En het westen via Israel het militair matriaal laten leveren. Dan heeft die ACHTERLIJKE RUS niet te zeggen.

  • Die Zelensky is een dronken brallend dictatortjes, duidelijk neergezet door de illuminatie. Hij slaat wartaal uit nu zijn pogingen om Europa naar de 3e Wereldoorlog en dus ondergang te laten bombarderen. De Amerikanen en de wakker geschrokken Europeanen die wèl begrijpen dat Junkie Zelensky ons lallend ‘als held’ een nucleaire oorlog wil binnenleiden, zijn geschrokken van de daad- en slagkracht van het Russische leger en hebben daar geen zin meer in. Ze willen nu wèl met Putin praten, iets wat ze niet wilden toen ze nog duizenden mensenlevens konden redden.

 2. Zou de paranoia van Zelensky iets met die biolabs te maken kunnen hebben? Als de NAVO landen gaan toegeven aan de grillen van dit mannetje kunnen we straks allemaal de bunker in.

  • Ja zeker er staan 5 biolabs in Ukraine zij worden gerund door HET PENTAGON!!
   Ik heb niet gehoord of ze gebombardeerd zijn maar dat lijkt me ook gevaarlijk.
   Ik weet niet hoe ver het onderzoek in de labs al is.
   Maar ze vallen onder PENTAGON hoe durven ze.
   Dan heb je lef in Putin achtertuin.!
   Een laboratorium hoort toch bij gezondheids zorg zou je zeggen.
   Dit moet dus duidelijk voor biologische wapens bestemd zijn.

   Persoonlijk denk ik dat er steekpenningen van deze ( en dit soort bedrijven ) naar Zalensky gaan.

   Biden speelde in het verleden al een smerig spel in de Ukraine dat is Putin ook niet vergeten❗️
   Het westen ( EU) heeft daar geen snars van begrepen want Obama was heilig en kon niets fout doen.
   Maar het ging toen al fout in de Ukraine!
   Biden liet ( tijdens zijn VP periode van regering Obama ) voordat hij naar de USA terug zou vliegen ( binnen 6 uur) De onderzoek rechter die de zaak Hunter Biden en Burisma zou gaan onderzoeken ontslaan. Hij zit op de video zeer theatraal op zijn horloge te kijken en zegt over 6 uur vlieg ik en als deze onderzoeks rechter dan niet ontslagen is dat krijgen jullie niet de ( lening of bedrag aannhulp dat weet ik niet precies ) maar dan krijgen jullie niet de 1 MILJARD DOLLAR AAN HULP GELD
   En de man de onderzoeks rechter WERD ONTSLAGEN.‼️

   DAT IS BIDEN. DE HUIDIGE ORESIDENT VAN AMERIKA….( eigenlijk regeert Obama !!!! Zijn staf in het witte huis is vrijwel gelijk aan die van Obama ) ONGELOOFELIJK WAT EEN CORRUPTIE EN MISDAAD! En ook nog dement,! een zeer gevaarlijke situatie

   • Absoluut. Die biolabs bestaan gewoon en zeer waarschijnlijk zijn ze bezig met hele smerige pathogenen die eenmaal los gelaten een ongekende ravage kunnen verrichten. Uiteraard hoor je de links gecontroleerde ‘factcheckers’ weer roeptoeteren dat er niks aan de hand is, maar die zijn volstrekt onbetrouwbaar. Joe Biden en Hunter Biden hebben heel wat smerige dealtjes in Oekraïne gesloten. Ze zijn druk doende om alle bewijzen te verbranden en of bestanden te wissen. Ik hoop dat ze kunnen achterhalen wat er allemaal echt gebeurd is.

 3. EU/ NAVO moet per direct achter Putin gaan staan en Oekraine overnemen. Fatsoenlijke regering installeren en het land tot een veilige buffer benoemen. De jaarlijkse Navo top etc fijn daar houden samen met Rusland. Pleur fijn op met die militaire spelletjes, grow up.

 4. Zelensky heeft reeds verloren en is nu in paniekmodus.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Ik kan mij voorstellen dat hij de ‘verbrande aarde’ tactiek toe kan gaan passen en zelf naar een ander land gaat vluchten.

 5. Als de NATO zou doen wat de heer Zelensky eist, zouden er wereldwijd veel meer mensen kunnen sterven, maar dat is blijkbaar zijn zorg niet…

 6. Je zou het ook om kunnen draaien. : Als Zelensky en zijn regering VANDAAG VERTREKT zal het morgen vrede zijn.

  Deze man heeft niet begrepen waar het omgaat…….

  Hij opteert liever voor zijn eigen portemonnee dan voor zijn volk.
  Als je goed luistert dan hoor je dat het volk hem ook niet wil.
  Ze vechten ( lang niet allemaal ) voor HUN LAND. !!! Niet vóór Zelensky…❗️
  Deze man is een pion van Amerika, en dat weet de bevolking……..

  De Ukrainers begrijpen dat zijn riante “ verrijking” niet van zijn salaris komt ten opzichte van zijn. “ vorige komische leven “. Dit is geen “ normaal “ salaris maar door corruptie en toeslagen en steek penningen, van Amerikaanse bedrijven corrupt verkregen.
  En Amerika speelt ook hier in deze oorlog een smerig dubbelspel.

  Kijk eens naar de zoon van Jo Biden Hunter die had zich ZONDER ENIGE KENNIS VAN GAS , GENESTELD IN HET BESTUUR VAN BURISMA EEN GROOT UKRAINS GAS BEDRIJF EN ZICHZELF EN DE FAM BIDEN GIGANTIECH VERRIJKT. ( Trump stak daar een stokje voor)
  En Biden zelf, ( toen nog VP onder Obama ) die de onderzoeks rechter die onderzoek zou doen naar zijn zoon in de zaak Burisma LIET ONTSLAAN ANDERS ZOU HET LAND EEN BEDRAG VAN 1 MILJARD DOLLAR NIET ONTVANGEN.

  ‼️‼️‼️HIER ZIJN VIDEO BEELDEN VAN ‼️‼️‼️‼️

  Amerika heeft 5 biologische laboratoria in de Oekraïne. Deze worden “ aangestuurd door het, “ PENTAGON “
  Dit zijn laboratoria van hetzelfde kaliber dat het laboratorium in WUHAN. Die wil Putin niet.

  Putin is duidelijk HIJ WIL GEEN TWEEDE VIRUS OORLOG, die Bill Gates al aankondigd de kans dat DIE BEGINT IN ZIJ ACHTERTUIN DE OEKRAÏNE. Wil Putin niet …

  Deze president Zelensky moet weg en snel ook.
  Als hij, langer blijft dan komen de doden OP ZIJN CONTO. ‼️
  Putin voert een “ rare oorlog.
  Als hij echt wil vernietigen dan zouden alle energie voorzieningen nu al plat liggen.
  Als Putin echt toeslaat dan is Oekraïne in en paar dagen weggevaagd.
  Dan liet hij ook geen vluchtelingen vertrekken.
  Dan zou hij de spoorlijn bombarderen…..
  DIT DOET PUTIN NIET. ‼️

  Nee PUTIN WIL EEN ATOOM VRIJE BUFFER ZONE VOOR ZIJN. LAND RUSLAND❗️

  Waarschijnlijk Voorlopig tot de Djneper zal hij een verovering van oost Ukraine willen.
  Hij zal Kiev zoveel mogelijk sparen om wille van de Russische kerken en cultuur

  Putin heeft dit al vele malen gezegd….ook tegen de EU …. maar niemand luistert naar hem , ze maken hem belachelijk OOK HET WESTEN.
  EN NU SLAAT HIJ TOE.
  DE RUSSCHISCHE BEER KUN JE NIET EINDELOOS TERGEN

  WINNEN KAN Zalensky NIET, ALLEEN MAAR MEER SLACHTOFFERS onder de bevolking MAKEN VOOR ZIJN EIGEN EERGEVOEL. ❗️

 7. Zelensky is een brutale vlegel,ik neem aan dat niemand naar deze komiek luistert. Hij wil dat het westen een ww3 ontketend anders komt hij niet bij de Nato. Inplaats van vriendelijke onderhandelingen te beginnen stelt hij als eerste eis aan putin, eerst de Krim terug. Zo kom je er natuurlijk nooit uit.
  De nato en EU zit niet verlegen om dat super corrupte en straatarme land, dus zoek het maar lekker zelf uit

 8. Ik hoop dat Poetin een einde weet te maken aan de levensgevaarlijke EU/NAVO/VS illuminatie legers. Maar ik vrees dat wij dit probleem zelf moeten klaren. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan.

 9. Een smeerlap die president. Hij wil het westen in een nucleaire ramp storten. Verstandig van de NATO om niet in te gaan op zijn no fly zone verzoek. Doen ze dat wel dan is een groot deel van de wereld binnenkort verdwenen. Veel inwoners van Ukraine willen juist graag bij Rusland. Ze hebben niets met Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in