Ecole polytechnique from Paris / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0)

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft aangetoond dat de hedendaagse oorlogsvoering het nodig maakt om de publieke opinie te controleren door te dicteren welke informatie beschikbaar wordt gesteld aan mensen, heeft de stafchef van het Franse leger verklaard.

In een interview dat zondag door Defense News werd gepubliceerd, zei generaal Pierre Schill van het Franse leger dat het conflict in Oost-Europa “de dynamiek van gevechten heeft veranderd.” Hij voegde eraan toe dat naast de belangrijke vooruitgang op het slagveld – zoals een uitgebreider gebruik van drones en militaire aanpassing van civiele technologieën – de crisis heeft bewezen dat de informatiestroom moet worden gecontroleerd “om zowel de nationale als de internationale publieke opinie te beïnvloeden,” bericht RT.

“Het leger speelt een cruciale rol in het informatiedomein,” zei Schill. “Zonder de capaciteit om te overtuigen en negatieve beïnvloeding tegen te gaan, kan elke militaire inzet mislukken. De opkomst van sociale netwerken heeft dit idee versterkt en heeft de verspreiding van informatie aanzienlijk versneld, of die nu waar is of niet, terwijl het volume, het bereik en de weerklank ervan is toegenomen,” stelde de generaal in aanloop naar de Eurosatory defensie- en veiligheidsconferentie in Parijs deze week.

Terwijl de westerse media en regeringen grotendeels op één lijn zitten wat betreft hun berichtgeving over Oekraïne, is de publieke steun voor de financiering van het conflict afgenomen. Uit een rapport van Harris Poll van februari bleek dat ongeveer 70% van de Amerikanen wil dat hun regering Oekraïne duwt in de richting van een vredesakkoord met Rusland. Voormalige Amerikaanse diplomaten Michael Gfoeller en David Rundell schreven vorig jaar in een opiniestuk in Newsweek dat de “propagandamachine” van het Westen “haar hand had overspeeld” in de voormalige Sovjetrepubliek.

  Oekraïners geven eigen regering naast Rusland de schuld van conflict - opiniepeiling

Schill zei dat andere lessen die in Oekraïne zijn geleerd het belang van surveillance met langeafstandsdrones, elektronische oorlogsvoering en het gebruik van wapens met een grotere dodelijkheid omvatten. Militairen staan ook meer onder druk om doelen van grote waarde, zoals commandoposten, te beschermen in een tijd waarin technologische vooruitgang het makkelijker maakt om hun locaties op te sporen.

Frankrijk zette meer dan 500 troepen in op de oostflank van de NAVO in Roemenië, als het “speerpunt”-bataljon van het blok, slechts vier dagen nadat het conflict tussen Rusland en Oekraïne begon in februari 2022, merkte Schill op. Deze troepen werden later uitgebreid tot meer dan 1.000 soldaten, inclusief een luchtverdedigingsdetachement en een forward command element.

“Deze opeenvolgende uitzendingen tonen de reactiviteit en paraatheid van onze troepen,” zei de Franse generaal. “De moeilijkheden op het gebied van administratie, douane, interoperabiliteit en training zijn overwonnen. We trekken hier samen met onze Europese partners lering uit.”

Eurosatory is Europa’s grootste defensiebeurs. De conferentie van dit jaar staat in het teken van het nemen van “de volle maatregel” van het conflict tussen Rusland en Oekraïne.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nee – Met zulke propagandawaanzin wint u de oorlog nietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAustralië verplicht ‘voedselrantsoenen’ ter voorbereiding op vogelgrieppandemie
Volgend artikelRecordaantal Amerikanen heeft een hekel aan zowel Biden als Trump – peiling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De slaaf moet oogkleppen op, anders blijft hij geen slaaf…

  Wat zijn wij toch gezegend met dit soort visionairs. Weg met de grote filosofen, weg met vragen, weg met waarheid, weg met liefde en weg met God… oogkleppen op en gehoorzamen.

  Wauw wat een leiders. Hahaha… stelletje clowns, ze proberen een vuistgrote rauwe aardappel in één keer door te slikken en ons te overtuigen (straks te dwingen) om hetzelfde te doen. Ligt het aan mij of worden wij geregeerd/gegijzeld door een sub-menssoort die echt knetterdeknetterdom is?

 2. Nog meer invloed? Het lijkt nu al op de Wochenschau, dat waren ook allemaal overwinningen totdat de Russen voor Berlijn stonden.
  Dat hebben we afgelopen 2 jaar ook gehad.
  Maar ze gaan toch door tot het paddestoelen seizoen is

  • @Rommelaar…

   Ze gaan idd door tot de paddestoelen, want ze weten dat als wij ontrafelen wat zij hebben gedaan, dat zullen sterven… er is geen weg terug in hun wereld, ze moeten winnen anders zijn ze ten dode opgeschreven. Dus maak je borst maar nat, de vijand gaat allin, ze moeten wel.

    • Ik ben er voor dit tuig verplicht op de lijst voor vrijwillige sepuku te zetten. Het moet pijn doen zodat ze zich er misschien een beetje bewust van worden dat ze zich met de verkeerde zaken bezig gehouden hebben.

 3. “publieke opinie moet worden gecontroleerd”
  en dan, wat gaat dit inhouden …. Is de vraag.
  Er zijn bijna geen kanalen waar je reacties op kunt plaatsen .
  Sites als rumble geven reeds lange tijd geen objectieve podcast meer (knippen stukken eruit)

  Maar generaals, u bent laat, met uw mededelingen.
  Het feit is dat veel mensen zelf (gaan) nadenken
  Wat ze toch aanmoeten met deze (WEF,VN,WHO,NAVO) bull shit actualiteiten in de wereld waar u mede persoonlijk VEROORZAKER en VERANTWOORDELIJK voor bent.

  • Inderdaad teveel van ons weten het al erg lang…én de Brics landen weten het al langer…ze zijn onze hoop om de Onzin aan banden te leggen….en die Rutten uit Holland zei nog enkele dagen geleden dat ze met de Russen moeten proberen te praten over grondstoffen enz…tja 🤔

 4. Nou Pierre in Rusland censureren ze jullie niet.
  Daar komen jullie prime time op televisie met jullie leugens.
  Daar hoeven ze de oorlog niet te verkopen met truuks en leugens.
  Daar staan ze in de rij om met jullie af te rekenen.

 5. Toch wel grappig, het internet is door darpa ,(VS defensie) juist ontworpen zodat er altijd communicatie blijft bestaan in oorlogstijd……hahahhaaa

 6. Bon, het ministerie van WAARHEID komt eraan. Wat zou Goebbels jaloers geweest zijn? Tuig blijft tuig en een machtgeile kat in het nauw maakt rare sprongen.
  De waarheid van wat er in deze krankzinnige wereld gebeurd door de zgn elite en lijers (geen leiders) eens bekend worden bij de mensenmassa.
  Dat had het tuig geen leven meer.
  Media staat gelijk aan leugenfabriek. Wat er geschreven wordt, draai dat maar 180 graden om.

 7. Citaat :
  “Zonder de capaciteit om te overtuigen en negatieve beïnvloeding tegen te gaan, kan elke militaire inzet mislukken.”

  Ik denk dat hij ook bedoelt, maar niet uitspreekt :
  De uitslagen van de Europese verkiezingen laten zien…..
  En ze krijgen ook in de gaten dat mensen niet staan te springen om de dienstplicht.
  Dat is echt een streep door de rekening van die oorlogshitsers.
  Dus dan moet er maar een beetje met de waarheid gespeeld worden volgens de reeds bekende technieken.
  – uit de context halen
  – halve waarheden
  – nieuws met woorden als : naar verluidt, schijnbaar, de meeste, 1 op de 10 (na een onderzoek onder 2000 mensen)
  Dat soort manipulatieve bullshit.

  The western way.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in