Afgelopen nacht hebben de Oekraïense strijdkrachten een zware slag toegebracht aan het Russische leger. De AFU trof ’s nachts een schoolgebouw in het dorp Makeyevka aan de noordwestelijke rand van Donetsk, bericht Southfront.org.

Het gebouw werd naar verluidt gebruikt voor de huisvesting van Russische militairen. De AFU beschoot het gebied met de Amerikaanse HIMARS MRLS rond middernacht, toen Russische militairen nieuwjaar aan het vieren waren.

Volgens de berichten werd het gebouw volledig verwoest. Als gevolg van de aanval werden tientallen Russische militairen gedood. De lokale veiligheidsdiensten zijn nog steeds bezig met het opruimen van het puin. Het exacte aantal slachtoffers blijft onbekend.

De video is naar verluidt ter plaatse gemaakt:

Volgens berichten heeft Oekraïne zes (6) afzonderlijke HIMARS-lanceerinrichtingen gebruikt in een gecoördineerde aanval op de basis. School #19 was omgebouwd tot een barak waar de troepen konden slapen.

Dit is een flagrant geval van incompetentie van de militaire leiding van het ministerie van Defensie van de Russische Federatie ter plaatse, die opdracht gaf om honderden militairen onder te brengen in een schoolgebouw in het dorp dat voortdurend door vijandelijke troepen wordt beschoten. De schade aan het gebouw bevestigt dat het door zijn fragiele constructie niet als schuilplaats kon worden gebruikt, maar de Russische commandanten gaven er de voorkeur aan boven de talrijke verlaten sterke gebouwen met kelders. Een andere vreemde fout was om honderden militairen allemaal samen onder te brengen.

Het Russische leger vecht al meer dan tien maanden in Oekraïne, maar sommige van hun topcommandanten moeten nog leren dat niet-gefortificeerde sociale voorzieningen, zoals scholen, de belangrijkste en gemakkelijkste doelen zijn voor vijandelijke artillerie.

  Zelensky publiceert zelf drugsvideo - cocaïneroes in draaistoel

De incompetentie van de Russische officieren die een dergelijke beslissing namen, veroorzaakte een golf van verontwaardiging onder de militairen en diverse specialisten die hun bestraffing eisten. De bloedige aanval wekte zelfs verdenkingen van verraad in de gelederen van de Russische legerleiding. Gezien de zware verliezen, de timing van de aanval en de grote informatieve waarde van een grote aanslag op het Russische leger in het nieuwe jaar, lijkt verraad een zeer waarschijnlijke versie. De aanval in Makeyevka sluit aan bij andere verdachte mislukkingen van het Russische leger, en kan worden vergeleken met de nederlaag van de kruiser Moskva.

UPDATE 3:35 PM EST —

De cijfers over de aanval op School 19 zijn veranderd: er wordt nu gemeld dat er tweehonderd (200) dode Russische troepen zijn en nog eens driehonderd (300) gewonden.

UPDATE 12 UUR LATER, OM 3:30 AM (MAANDAG) EST —

WORDT NU VERTELD:

Het waren 3x M-142 HIMARS pakketten, dus 18 raketten in totaal, geen enkele werd neergeschoten.

In het gebouw waren ongeveer 120-150 mensen aanwezig, de meeste waren gemobiliseerd.

Exacte aantallen zijn niet bekendgemaakt, maar mensen met informatie zinspeelden op 50-70 doden.

LAATSTE UPDATE

Het ministerie van Defensie van Rusland meldde dat 63 Russische soldaten zijn gedood als gevolg van de Oekraïense aanval in het gebied van Makeyevka in de DPR. Het gebouw was het doelwit van zes HIMARs-raketten, waarvan er twee werden onderschept door de Russische luchtmacht.

“Als gevolg van de aanval van vier raketten met een hoog explosieve granaatkop op het tijdelijke uitzendpunt werden 63 Russische militairen gedood. Aan de familieleden en vrienden van de overleden militairen zal de nodige bijstand en steun worden verleend,” aldus het ministerie.

  High Stakes nu de dagen van straffeloosheid van Uncle Sam eindelijk voorbij zijn

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

(Video’s) “It’s hell – Get in the building”: De Russen hebben Amerikaanse troepen in Bakhmut in de val gelokt en gehamerd!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel15.000 actieve Poolse troepen aan het front in Oekraïne!
Volgend artikelAustralische arts die kinderen injecteerde, VALT DOOD na het nemen van dezelfde covid-injecties die hij op kinderen pushte
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Vreslijk DOM so DOM om zoveel troepen in een gebouw te plaatsen als je weet dat daar de meeste aanvallen van die Ukri’s vandaan komen .
  Het lijkt op verraad, die commandanten gelijk aan een boom hangen , grote mafkezen
  En als ik die Rus was zal ik maar eens haast maken met een offensief en zie dat gore POLEN niet over het hoofd.

  • K ga steeds meer twijfelen aan alles , lijkt meer op genocide agenda , zoveel mogelijk mensen laten sneuvelen , laten creperen door honger en kou , gifspuit slachtoffers , uitstel operaties of hulp zorg …
   Zo ruimt het lekker op :(((

 2. Een tegenslag. En of onvoorstelbare incompetentie, of verraad. Maar hoewel dit aantal doden een zware tegenslag is, is dat voornamelijk een publiciteitsvoordeel voor Ukraine, het zal de strijd in Ukraine verder niet noemenswaardig beinvloeden.

 3. Tja, zit even niet mee. Is wel goed om de rest scherp te houden. Creert wat extra woede die.nodig is om deze strijd hopenlijk binnen afzienbare tijd volledig ‘ af te ronden’

  Zo te lezen vinden de Polen het ook gezellig in de gehaktmolen…

 4. Geen feesten meer tot elke dreiging is uitgeschakeld. Wanneer zullen de gewone Oekraïners begrijpen dat de orde die ze willen bijtreden in elkaar gaat storten?

  • Simon,
   Ze smullen ervan he in de gewone media, maar ik zie het hier bij sommige reacties ook andersom zo zijn.
   Ik sta achter de Russen doch deze oorlog opgezet door de Yankees is onnodig en zorgt voor zoveel leed, triest, hoe kan iemand juichen bij al die doden en ontheemden, ik niet in ieder geval.

 5. Dit lijkt meer op een Oekraïense PR stunt, want de Russen gebruiken geen scholen of ander civiele gebouwen om hun troepen te laten overnachten en helemaal niet in grote aantallen op 1 locatie. Die ook nog eens in de frontlinie ligt. Zo dom zijn de Russen niet.

  • Daar ben ik nie zeker van met wat je zegt .
   Pravda .ru geeft ook de informatie dat er zeker iets is gebeurd,wil niet zeggen dat de Ukri’s het opdikken maar elke soldaat verspelen als dit is er een te veel en geloof maar dar er meer waren als tien .
   Er wordt geschreven door Russia it self ,200 dead 300 wounded .

 6. de VS/ UK hebben de escalatie veder opgevoerd , de target aquisitie is gewoon door Nato gedaan , oftewel een regelrechte oorlogs verklaring door Nato aan de Russen
  Ben benieuwd wat de retributie zal zijn ? Russen hebben ook hun himars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in