De supporters van Kiev kunnen zichzelf niet langer wijsmaken dat alle berichten over ongunstige ontwikkelingen ofwel “Russische propaganda” of “psy-ops” zijn, bedoeld om hun tegenstander te misleiden, nadat het laatste verslag van de New York Times bevestigde dat de vernietigende bekentenis van Zelensky over de onvoorbereidheid van zijn kant inderdaad waar is, schrijft Andrew Korybko.

De mislukking van Kievs door de NAVO gesteunde tegenoffensief valt niet te ontkennen, zes weken nadat westerlingen ten onrechte verwachtten dat Rusland snel van de Oekraïense grenzen van voor 2014 zou worden verdreven. De New York Times (NYT) vertelde hierover eindelijk de waarheid in hun verslag van zondag over “Vermoeide soldaten, onbetrouwbare munitie: De vele uitdagingen van Oekraïne“. Geen van de feiten die erin staan zijn verrassend, omdat ze allemaal verband houden met de slechte stand van zaken die de Washington Post (WaPo) in maart openhartig beschreef.

De observaties van dat Beltway-nieuwsorgaan werden drie maanden geleden door Kievs aanhangers afgedaan als “Russische propaganda”, ondanks WaPo’s leidende rol in het pushen van de Russiagate samenzweringstheorie, of als een “psy-op” die was ontworpen om Rusland te misleiden over het tegenoffensief. Uit het laatste versla van de NYT is nu bekend dat dit een feitelijke weergave van de situatie was, waarvan de conclusie nog eens bevestigd wordt door twee andere verhalende ontwikkelingen in het weekend.

De Wall Street Journal (WSJ) meldde op zaterdag dat het Westen wist dat Kiev niet klaar was voor het tegenoffensief, maar het toch liet doorgaan. Zelensky vertelde de dag erna in een interview aan CNN’s Fareed Zakaria dat “we niet genoeg munitie en wapens hebben en niet genoeg brigades die goed getraind zijn in deze wapens” om het tegenoffensief snel te laten slagen. Deze achtergrond vormde het decor voor het rapport van de NYT, waarvan de hoogtepunten als volgt zijn:

  De Ejaculatie Disfunctie van de V.K. - Mislukte lancering

* Het conflict heeft een “gewelddadige patstelling” bereikt;

* Oekraïense strijdkrachten “hebben het moeilijk … vanwege dichte mijnenvelden” langs het front in Zaporozhye;

* Ze beschreven ook “een vastberaden vijand” wiens moreel hoog blijft ondanks eerdere tegenslagen;

* “Het Oekraïense leger wordt geconfronteerd met een litanie van nieuwe en blijvende uitdagingen”;

* Coördinatieproblemen tussen zijn troepen blijven bestaan;

* Oekraïne heeft “tienduizenden slachtoffers” geleden;

* De ervaren en jongere strijders zijn vervangen door “minder getrainde en oudere troepen”;

* Russische troepen zijn “bedrevener geworden” in het verdrijven van Kiev van elke grond die het verovert;

* “Er is een tekort aan munitie en er is een mix van munitie uit verschillende landen”;

* Oude munitie uit het buitenland “beschadigt [Oekraïnes] uitrusting en verwondt soldaten”;

* De bijna totale afhankelijkheid van Oekraïne van Starlink heeft geleid tot vertragingen in de communicatie tijdens aanvallen;

* “Training voor meer gespecialiseerde vaardigheden, zoals voor sluipschutters, is op een zijspoor gezet ten gunste van loopgraafaanvallen”;

* Oekraïnes rekruten van lagere kwaliteit hebben echter moeite om deze aanvallen met succes uit te voeren;

* De Russische Lancet-drones zijn zeer effectief geweest in het vernietigen van Oekraïense artillerie en tanks;

* En het is “onmogelijk” om ze te storen, “althans voorlopig”, en ze zijn ook “moeilijk neer te schieten”.

De vijftien feiten hierboven laten er geen twijfel over bestaan dat het tegenoffensief van Kiev met steun van de NAVO is mislukt, precies zoals president Poetin zondag opnieuw beweerde, wat het des te waarschijnlijker maakt dat de vredesbesprekingen tegen het einde van het jaar zullen worden hervat, zoals eerder hier en hier werd uitgelegd. De NAVO-Russische “logistieke race”/”uitputtingsslag” die Stoltenberg half februari eindelijk erkende, en die de belangrijkste variabele is die het verloop van deze proxy-oorlog bepaalt, ontwikkelt zich ontegensprekelijk in het voordeel van Moskou.

  Verloren zaak hangt in de lucht

De aanhangers van Kiev kunnen zichzelf niet langer wijsmaken dat alle berichten over ongunstige ontwikkelingen ofwel “Russische propaganda” of “psy-ops” zijn, bedoeld om hun tegenstander te misleiden, nadat het laatste verslag van de NYT bevestigde dat de vernietigende bekentenis van Zelensky over de onvoorbereidheid van zijn kant inderdaad waar is. De situatie is waarschijnlijk veel erger dan beiden beschreven, gezien hun eigenbelang om niet iedereen te willen demoraliseren.

Desondanks hebben hun onthullingen op zondag de waanideeën verbrijzeld waaraan de meest diehard aanhangers van Kiev zich hadden vastgeklampt, omdat niemand van hen het dogma van hun cultus zou durven tarten door te suggereren dat Zelensky niet de waarheid had gesproken. De toevallige publicatie van het verslag van de NYT op dezelfde dag als zijn vernietigende bekentenis maakt het onmogelijk om de juistheid van zijn woorden te ontkennen vanwege de gedetailleerde informatie die het bevat, waardoor de kans bestaat dat het een vertrouwenscrisis in hun gelederen katalyseert.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De hypocriet: Oekraïense president verhuurt zijn Italiaanse villa van €4 miljoen aan RussenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOver Amerikaanse luchtafweer gesproken
Volgend artikelSchok: Voetbalcommentator en vaccin-influencer zakt live op TV in elkaar (Video Update!)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. geen vrede besprekingen met het westen zij houden er zich toch niet aan gewoon doorgaan tot de noord zee en Engeland verzuipen en de regeringen oppakken en weg laten rotten

 2. nog nooit was de leugen zo snel en zo groot… maar ze kwamen Ruslands Poeting tegen… het vervolg is onderweg, 🤗

 3. We worden geregeerd door een stel idioten, de EU zijn een stel dwazen en de NAVO een stel halve garen !
  Amerika maakt onze economie en welvaart kapot en de EU en de regeringen van de EU landen helpen er braaf aan mee.
  Het was allemaal te voorzien Hitler werd er verslagen, net als Napoleon.
  Ze proberen ons wereld oorlog lll in te slepen, die we gaan verliezen !!
  STOP DEZE WAANZIN !!!!

  • Ze verkopen gewoon onze ziel hoor, er zitten een paar dwazen tussen, de echte dwazen lopen met een mondkapje op en geloven al die rotzooi.
   Joh een paar miljoen/miljard en bij voorkeur geen geweten, ga je toch lekker naar de Cayman eilanden rentenieren terwijl hier alles naar de kloten gaat.
   Net als die jongens met de rubber bootjes, naar Amerika kunnen ze niet roeien, wij kunnen iet naar de Cayman eilanden.
   Het is WW3 en dit keer gaat Europa er echt helemaal aan. WW1 Londen=> Wallstreet, WW2 UK falliet en de goudreserves naar de VS, WW3 Industrie kapot, burgeroorlog door migratie, verdomming bij de bevolking, beter dan 1&2 bij elkaar.

 4. Eén krantenbericht.
  Eén halve waarheid.
  Dit lost niks op.
  Voor het zelfde betekent het; we verliezen de oorlog, we moeten escaleren.
  Meer wapens gaat niet.
  Yanks openlijk naar Oekranazïe gaat niet (zomaar).
  Polen voor het karretje spannen, mmmh mooie gedachte…
  Vuile bom? het idee is goed.
  Propaganda verleggen naar de bosbranden en klimaat?
  GEWELDIG, dat is een goede bijverdienste.
  Ik noem ook maar wat 🪓🔥🤔

 5. De luie westerling begint zich steeds oncomfortabeler te voelen in hun “ver van mijn bed” luie stoel.

  Goedzo….voel het maar eens. Voel maar eens wat wij al jaren weten.

  Kan niet wachten tot de luie westerling eindelijk ook eens op gaat staan, want dat is het zo voorbij. Dan draait ALLES 180 graden om, politiek, media en authoriteit.

  Jammer dat dan veel ratten weer net gaan doen alsof ze het toch nooit vertrouwden, en hun handen zullen wassen in onschuld….en gespaard worden net als ww2.

  En dan de hele curve weer opnieuw?

  Ik hoop deze keer op een no compromis maar dat zal, gezien de aard van het beest, een utopie blijken.

 6. Zag zonet naast me op de bank schuin meekijkend een video die een groep van wel tien? Oekraïne tanks liet zien. De bemanning was eruit gegaan en liepen met witte vlaggen ter overgave.
  Zal nog wel voorbij komen.

  • Haha en zo krijgen de Russen gratis wapens en tanks, het is de meest vredelievende manier om een oorlog te stoppen, soldaten die weigeren te vechten.

 7. Tip voor zelensky

  M*A*S*H (TV series)
  M*A*S*H is an American war comedy drama television series that aired on CBS from September … on Richard Hooker’s 1968 novel MASH: A Novel About Three Army Doctors.

  Mischien kan ie moraal opmonteren met een rerun van dit in ukrainse versie: met regenboog swastikas, trangenders, tranq En fentanyl zombies, soros ngos en newyorkse daklozen als contractors. En veel ouderweste wapens van elders, romeinse katapult, flintstone auto, kruisboog en een paar ninja stokkies.

 8. Na een nederlaag in Syrië voor de VS kwam er een in Afghanistan en nu wederom in Oekraïne? De symptomen van een wereldheerschappij in haar nadagen?

 9. Ik bekeek Scott Ritter op een videogesprek met een andere Amerikaan, het Kievregime verliest kansloos de oorlog en zijn land, daardoor klampen zij zich nu vast aan Polen met de Baltische staten omdat zij bang zijn om straks als natie niet meer te kunnen bestaan, zo hopeloos is hun situatie, hun wanhoop is groot, het had zoveel mensenlevens en leed en ellende kunnen voorkomen als zij vorig jaar gewoon met Putin een akkoord hadden gemaakt, maar het is ook wat Putin heeft gezegd, Kiev en Rusland wilden dat ook maar de VS en het VK kwamen tussenbeide want Kiev heeft geen soevereine macht, zij zijn een staat van de VS geworden, a perfect abattoir noemde een Ierse Kiev nu in het Europees Parlement, zo is het!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in