De staalfabriek van ASOVSTAL wordt nu zwaar gebombardeerd en staat in brand. Het Ultimatum voor de Oekraïense troepen om hun wapens neer te leggen en zich voor 9:00 GMT over te geven is al lang verstreken.

De militante nazi’s van het AZOV-regiment hadden de kans om zich over te geven en te overleven; zij verkozen dat niet te doen.

Ongeveer een uur geleden heeft het Russische leger luchtmachteenheden opdracht gegeven de centrale aan te vallen. Die wordt nu genadeloos gebombardeerd en staat in brand.

Ministerie van Defensie van Rusland: Kelders met militanten in de Azovstal-fabriek in Mariupol zullen niet bestormd worden.

Supersonische bommenwerpers, Tu-22M3 Backfire-C, zullen de fabriek bombarderen met hoog-explosieve sloopbommen FAB-3000.

De FAB-3000 is een ongeleide bom van 3.000 kilogram, die vooral ontworpen is voor de vernietiging van industriële, stedelijke en haveninstallaties. Met een explosieve massa van 1.400 kilogram en een potentiële vernietigingsstraal van 46 meter en een fragmentenverspreidingsstraal van 260 meter is de FAB-3000 één van de grootste bommen in het Russische arsenaal.

Daarna zal het zware vlammenwerpersysteem TOS-1A Solntsepyok gebruikt worden.

TOS-1A Solntsepyok Russisch voor “zonnebrand”. Bron: Vitaly V. Kuzmin – © GNU Attribution Share Alike license. De TOS-1A, gewoonlijk omschreven als een zware vlammenwerper, is een uniek type raketinstallatie met meervoudige lancering, gebaseerd op een T-72 tankchassis. De vlammenwerpers schieten met 220-mm thermobarische raketten om doelen aan te vallen die zich op een maximale afstand van 3 tot 5 km bevinden.

Via Halturnerradioshow.com.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oh boy … Het lijkt erop dat Rusland begonnen is met VEEL grotere bommen te gebruiken in Oekraïne

  Oorlogen maken naties
Vorig artikelVan der Leyen geeft de EU het laatste duwtje over de klif: Russische gas-banken volgende in de rij voor sancties
Volgend artikelRusland zegt dat Oekraïne liegt over het aantal verloren troepen aan beide zijden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

53 REACTIES

 1. Verdrietig om te zien dat de mensheid niet veel verder is gekomen nog dan primitieve oorlogen en ellende tussen volkeren,landen en regimes,onder oorlogen verliezen we allemaal,Kiev was eigenlijk de graanschuur van deze aardkloot,ik zie en begrijp echter waarom we nu in deze oorlog zitten met al dat leed erbij,hoop dat er positieve veranderingen zullen komen en de macht van dat Vrije Westen zal verminderen,die iedereen zijn WIL wenst op te leggen die een andere weg wenst in te gaan,en landen weer autonoom kunnen beslissen zoals het zou moeten zijn,dat was volgens mij de bedoeling van die mensheid na de holocaust van Nazi Duitsland!!!

 2. Zonde van de fabriek maar begrijpelijk. Wat de Nazi’s betreft die zich hebben verscholen in de fabriek. Keuzes hebben consequenties.

 3. Logisch dat het primitief blijft, we hebben geen eeuwig leven? De pubers moeten elke x alles opnieuw leren, en de oudjes die alles geleerd hadden gaan weer door en zo blijft alles primitief. Even heel kort gezegd geen zin meer om te typen.

  • Logisch dat het primitief blijft, we hebben geen eeuwig leven? De pubers moeten elke x alles opnieuw leren, en de oudjes die alles geleerd hadden gaan weer dood* en zo blijft alles primitief. Even heel kort gezegd geen zin meer om te typen.

 4. Gezien de manier en de toon van berichtgeving lijkt deze site vreugde te scheppen in dit barbaarse Russische optreden, vind dit een uiterst verwerpelijke manier van berichtgeving. Dat ook door het westen totaal verkeerde politiek werd en wordt gevoerd rechtvaardigd geenszins deze Russische moordpartijen. Men is vandaag blijkbaar de geschiedenis van Rusland even vergeten, en prijst een van de grootste dictators de hemel in!! Wat een misleiding en minachting voor het menselijk leven

  • Lees wat minder de Telegraaf en kijk wat minder NOS, en sinds het uiteenvallen van de USSR doet die ‘dictator’ het heel goed, voor de Christelijke Russixh orthodoxe kerk, en alle religies en ook levenstijlem hebben rechten in het nieuwe Rusland. Dat jouw gedachtegoed vast zit in je babyboom generatie, is jouw zwakte JP. Dat er ratten in beide schepen zitten is bekend, maar beter verblijven op een varend schip dan afwachten tot je eigen schip zinkende is. En menselijk leef is te voorkomen, vast en zeker, maar wordt wakker en geef niet de verlossende partij de schuld van de gruwelen. Die schuld ligt bij diegenen die het goede misbruiken voor hun eigen kwade onmenselijke agenda. Wees niet blind, gebruik je andere wang, en wees deel van de verbetering, niet van de instandhouding.

  • Gelukkig klappen we allemaal wel voor die mafkees met dat hakenkruis op z’n borst, of moeten we verdrietig zijn voor die soldaten met die twee bliksemschicht S-en op hun helmen.
   Waar was jij 8 jaar geleden toen de mensen hun schuilkelders ingingen dankzij het ukraïnse nazi regime?

  • Wanneer doe jij je oogkleppen af?
   En lees eens wat minder die omgekochte nieuwsbladen. Zet je tv uit en je verstand aan en ga razendsnel onderzoeken hoe het ECHT zit. Propaganda nablaten is zo niet-2022!

  • Comentario propio y modélico de un perdedor cobarde, con personas como usted solo habría esclavos agradecidos por recibir su pequeño trozo de pan diario a cambio de no quejarse y de ser un buen ciudadano obediente. Y por supuesto con la mascarilla, simbolo de placentera obediencia.

  • Als je er niets van begrijpt lever dan geen commentaar. Al 8 jaar oorlog in Donbass. In 2015 nog 1/5 van de bevolking daar over. De rest of dood of weg. Alleen ouderen die niet willen of kunnen vertrekken en kleine kinderen die permanent in schuilkelders leven en nooit de zon zien. Docu Donbass 2015 van Anne Laure Bonnel. Buiten mijnenvelden met een ongelukkige dode hond ertussen. Rusland heeft de Krim, Donbass, Lugansk erkend als onafhankelijke gebieden. Beloofd hen te zullen steunen. Enkele dagen later zou er een massale aanval richting Donbass en Lugansk door NATO, Ukrainse leger plaats gevonden hebben. Dus wat is jouw probleem. Je vindt het normaal dat de NATO illegale oorlogen en invasies pleegt, maar Rusland zou zijn buurlanden, waar vooral etnische Russen wonen niet mogen beschermen? Precies dat soort hypocrisie maakt dat NATO ongestraft zijn gang kan gaan. Dat de oorlogsmisdaden door de UK, USA, Rusland tt van WW II ongestrafd zijn gebleven. En nee ik ben niets vergeten. Heb me er grondig in verdiept nadat ik er achter kwam dat er op school leugens gedoceerd waren. Putin heeft de Ukraine alle kansen gegeven om het te doen stoppen. De machten in de USA eisen dat het door blijft gaan. Wie dat zijn moet je de woorden van Trump maar eens op na slaan en zijn AIPAC speech luisteren. Wat dacht je dat het verwezenlijken van Het Grote Israel plan zonder bloedvergieten zou gebeuren? Je had gewoon beter moeten luisteren, meer moeten onderzoeken, je huiswerk moeten doen, gewaarschuwd door het verleden in het belang van je toekomstige generaties. Overigens had de bevolking van Donbass je in 2014 al geinformeerd over het barbaarse optreden van de Ukraine soldaten en de talloze oorlogsmisdaden. Waar was jij? Nog bezig met de barbaarsheid van Assad, Syrie of de brute moord op Ghadaffi nog aan het verteren. Meer dan 100 invasies in soevereine landen door de USA met millioenen slachtoffers. 4,5 millioen doden in Vietnam en nog tellend door Agent Orange. Na de valse vlag de Golf van Tonkin. Ik hou nog een slag om de arm. Putin ooit 1 van de Young Global Leaders en een Vrij Metselaar, grote vrienden met Rabbis in Israel het kan zo maar allemaal 1 groot theater zijn met als doel wereldpopulatiereductie en het terugschoppen van Europese staten naar de Donkere Eeuwen. Met het bombarderen van de Moskva door een Amerikaanse bom, Amerikaanse oorlogsschepen in de Zwarte Zee is daar al nucleaire straling die via de Middellandse zee naar de Noordzee komt. Waar aan onze kusten ook nog steeds radioactieve vervuiling van Fukushima aankomt. Ondertussen worden we allemaal bestookt met Neurowapens/Psychotronische wapens die aansturen wat mensen denken en geloven. En ondertussen sterven er nog steeds velen door de Covid vacx en wordt de volgende pandemie al gehyped. Virussen bestaan niet. Ook het HIV virus was een hoax met ook toen Fauci op de voorgrond die het allemaal aanstuurde. AZT, Remdesivir en Beademingsapparaten doodden ontelbare mensen.

  • Als je nu iets van geschiedenis zou afweten zou je zeker weten dat de communistische “revolutie” volledig gefinancierd werd door diezelfde US en Europese ‘elite’ die daarna Hitler heeft gefinancierd. Met het schijnproces Neurenberg I zijn er enkel een paar groten en vele kleintjes veroordeeld, de big bosses van o.a IG-Farben hadden hun geld door de Europese en VS financiers veilig laten bewaren, en werden niet vervolgd of vrijgesproken. De rechters hadden ook financiële belangen zie je!. De Japanse keizer zijn goud lag veilig verstopt enz…enz..enz… Oorlog zal enkel stoppen als wij, gewone mensen, nooit meer bereid zullen zijn om soldaten te kweken die op hun 18de in flarden willen geschoten worden voor het plezier van een zgz ‘elite’ wiens stront even hard stinkt als de onze! En nu, met de zgn. Great Reset hebben de mensen weer massaal hun mouwen opgestroopt uit angst voor een imaginaire ‘onzichtbare’ vijand en nu kloppen onze? 18-jarige agenten ons uit mekaar voor de elitaire imbecielen a la Klaus Schwab, zijn loverboyke Harari en ’the usual suspects’! het volk is in realiteit een bende schapen die enkel een keffer nodig heeft om in bedwang gehouden te worden!

  • Wat voor zieke achterlijke trol ben jij. Rusland barbaars, dat valt in het niet bij de achterlijke nazi’s van ukraine die hun eigen mensen als schietschijf gebruiken. Fuck kuttroll. Word kotsziek van mensen zoals jij.

  • Nee, dan Amerika de allergrootste agressor ter wereld, Irak onterecht binnengevallen, het land verwoest, olie goud en opium geroofd en het land in chaos achtergelaten, geen enkel mass vernietigingswapen gevonden, nog even los van de onnodige atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, de fcking oorlog in Vietnam, Syrië, Jemen, de moord op khadaffi, puur omdat hij zijn olie wilde verkopen in ruil voor goud ipv dollars, ik ben nooit bang geweest voor de zgn gevaarlijke Russen, putin zuivert het klote Ukraine van de azov nazi’s en dat is z’n goed recht! Leve Russia en geloof maar fijn de khazaarse maffia olv usa en Europa, leve onze beste wereldleider mr. PUTIN 👍💪

 5. Bijna niemand die ziet dat er geen Joden sneuvelen, maar blanken. Joden haten Oekraieners en Russen, die nu elkaar afmaken. Dat is wat de Joodse Ziolenski gebracht heeft. Oorlog en verderf.

  • Zijn eigen woorden het creeeren van een autonoom deel van het Greater Israel. Ofwel Khazaria. In soest wordt een Ukrains dorp gebouwd. Over 1 jaar klaar. En dat na de bouwstop. 11 jaar wachttijd voor NL huurders. Klinkt alsof ze blijven. Ze mogen ook direct werken itt asielzoekers uit andere landen. Ofwel Ukraine moet leeg om de tweede Joodste staat te vormen. Letterlijk gezegd en het plan voor destijds Palestijnen. En dan Rusland vernietigen en dan China. India wordt ook al gehyped dat daar de mensenrechten niet gerespecteerd wordt. En de PM van Pakistan is eruit getrapt. Heeft China nu al Taiwan aangevallen. Want dat is dan ook een schot voor open doel. VS heeft massale troepenconcentraties in die regio. Ondertussen vlgs Deagel.com in 2025 nog 50 millioen amerikanen in de VS. Alhoewel dat aantal over de jaren fluctueerde en die statistieken nu helemaal van de site verwijderd zijn.

   • Aan Gertrude: Vergeet niet dat Trump Jeruzalem reeds de hoofdstad had gemaakt van het Greater Khazaria (the new and improved Isgrael) tijdens zijn bewind. Die vuilak bedroog ook iedereen waar ze bij stonden. Dan was er de deal tussen Jared en Marocco over de Sahara, waar geen woord over gesproken werd. Een heel smerig zaakje, wat denk ik ook te maken heeft met de experimenten aan de lucht (de zonsverduistering die op de planning staat van Gates in 2030). Gezien de abnormaal zware Sahara stofstorm pasgeleden die zelfs in de VS zijn sporen achterliet, was het duidelijk een experiment. Hier is nog wat info over Deagel; maar niet dezelfde statistieken. https://astediscovery.com/COVID/DEPOPULATION.htm

 6. Vreemd. Ik heb net meerdere nieuwsbronnen uit Rusland bekeken en die berichten niets over het bombarderen van deze fabriek. Integendeel …..

 7. vreemd verhaal, ze waren de toch bezig toch het onder water zetten? En nu ineens een compleet andere tacktiek als die de hele oorlog gebruikt word door de Russen.

  Ook gevallen voor de msm ?

 8. Een van de weinige journalisten die ter plaatse is, is ‘Patrick lancaster news today’ . Je vindt hem op YouTube, rumble e. d.
  Dan heb je in ieder geval actueel beeld hoe het er uit ziet. Ik kijk zelf naar het straatbeeld op de achtergrond, de geluiden op de achtergrond, de indruk die je krijgt van de mensen in de video.
  Er lopen maar enkele oorlogsjournalisten ter plaatse. Informatie vinden is moeizaam.

 9. Waarom niet gewoon uithongeren?

  Het zou toch omsingeld zijn en afgesloten van de buitenwereld.

  Er komt dan geen voedsel, brandstof en munitie meer in.

  Snap er niets van.

 10. Eerst de boel onder water laten lopen klonk op zich al ‘nostalgisch’ en zou breed uitgemeten worden…..Oorlog verkoopt zich toch beter met bommetjes. Maak me meer druk om eventuele toetreding Finland in navo….geloof dat het dan losgaat.

 11. Rusland heeft geen belangen in Finland dus dat losgaan zal meevallen. Ze zullen het niet leuk vinden, want Finland zegt er eigenlijk mee “wij vertrouwen je niet”. Finland kan beter handel drijven met Rusland en het westen, dan zijn ze het beste af.

 12. De “kleintjes” zijn elkaar aan het afmaken ter ere van de kabbalistische ‘elite’ en ‘het volk’ ziet ademloos toe hoe hun zonen en dochters aan flarden worden geschoten voor wat EU hoeren en VS imbecielen. Poetin had geopolitiek-strategisch gezien gelijk maar hij is niet onze Savior, ook Trump niet. Het kleine volk, Oekraïens of Russisch of whatever betaalt weer de prijs voor een nietszeggend standbeeld waar deze ‘helden’ dan 1 x /jaar zullen herdacht worden…tot er weer teveel jonge mensen zijn! Dit gezeik gaat al duizenden jaar door en zal nooit stoppen!

 13. Tja, de Russische versie van Daisies; werkt ook.
  Voor volpompen hadden ze enorm veel capaciteit pompen nodig, duurt te lang denk ik.
  Maar uithongeren had een optie geweest; een maandje…..

  Ik denk dat Rusland er een streep onder wil zetten; afronden die zooi, voordat zware wapens voor gekke Zelensky aankomen en/of Zweden en Finland….

  Dit is ook een machtsvertoon; even nadoen op de plekken waar Zelensky is……bij voorkeur als hij weer een parlement toespreekt…

  De mensen in de Donbas moeten na 8 jaar eindelijk weer eens vrede krijgen.

  Na einde oolog: Oekraiens leger volledig ontwapenen; de haven steden en Donbas regio voor Poetin; en laat de rest maar wat landbouw doen.

 14. De Nazi”s hongerden ook W-Nederland uit….35gulden voor een 1/2 brood voor 3 personen. 1x in de week want op de bon. Het is onmenselijk. En ja, bommen zijn dat ook maar daar gaat in ieder geval geen marteling aan vooraf. U hebt nooit uw kindje van 3 jaar horen bedelen om 1 stukje brood!!! Dat er niet was.

 15. U hebt dat zelf niet meegemaakt OF u was rijk. Mijn moedertje kreeg van haar ‘mevrouw’ op zaterdagavond de AARDAPPELSCHILLEN mee naar huis. De SCHILLEN want dat wijf vrat zelf de aardappels op i.p.v. er een paar mee te geven. Nee hoor, de SCHILLEN.

 16. Van de VS bronnen vernam ik vandaag dat er in de VS min of meer dezelfde terreur wordt gevoerd: de radio en TV schreeuwen dagelijks dat de VS ten onder gaat aan ‘wat Rusland gaat doen in de VS’. (Hetzelfde zegt men in de EU over ‘wat Rusland gaat doen in de EU’). De bron zegt dat als je om je heen kijkt, dan zie je heel veel transport plaatsvinden: JB Hunt heeft net 40,000 nieuwe containers gekocht voor transport. Hun nieuwe gebouw is torenhoog, van glas, met wel 100 kantoren er in. De bron zelf heeft constant werk als truckdriver. Hij zei dat een federale rechter bepaalde covid mandaten heeft geblokkeerd. Er is dus verzet. Dan is er Gov. Abbott, Texas, die alle 3e wereld imports meteen in bussen propt richting Washington DC. Vandaag kwam ‘bus 7’ aan bij de deuren van de White House waar de imports uit de bus werden gezet. En zo gaat het met elke lading die binnenkomt. De ‘muur’ is nooit afgemaakt en krijgt geen geld meer. Het is daar niet anders dan hier: stupide 3e wereld bevolking wordt binnengesleept en gehuisvest. Wat daar de bedoeling van is, men vermoedt om witte mensen te decimeren, en een kudde van (ongevaccineerde) bruinen en zwarten samen te stellen. Ze zijn het goed zat aan het worden daar, en velen zijn het ook niet eens met de Biden/NAVO shit die middels de Ukraine plaatsvindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in