Gunnery Sergeant. Hartman (R.Lee Ermey) woedend over een overtreding van de regels van de barak in de film Full Metal Jacket uit 1987.

Ik geef zelden commentaar op zaken van basis gevechtstraining, zoals vuuroefeningen (in het Russisch – Ognevaya Podgotovka, hetzelfde als in het Engels) en het hanteren van standaard wapens. Ik ben geen fanaat van alle soorten handwapens en geweren, maar ik heb meer dan genoeg ervaring in het omgaan met alles van een AK-serie tot enkele handwapens – ik heb mijn Ruger. En ik kwam vandaag deze video tegen:

Twee dingen onmiddellijk:

1. Er is absoluut niets mis met het feit dat deze jongens trainen. Dat is toch het doel van trainen – fouten opsporen, ze corrigeren en vervolgens op de juiste manier trainen. Natuurlijk zijn er op de video mariniers te zien die allerlei fouten maken, maar dan nog – dit zijn BASISvaardigheden die gemakkelijk kunnen worden behandeld door middel van training binnen één-twee oefeningen van een uur die dit element trainen, inclusief live vuur op de schietbaan. Misschien is de video juist met dit doel opgenomen-om fouten te laten zien en ze te corrigeren? Ik ben er 100% zeker van dat USMC-gevechtsteams weten hoe ze met AR-15’s moeten omgaan. Het is een probleem dat gemakkelijk aangepakt kan worden. Natuurlijk hebben kalasjnikovs van alle kalibers een heel andere kinematica dan AR-15’s, u kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een AK spannen met… uw voet, vooral als u ligt. Maar ik zie er geen probleem in om jongens, die misschien niet eens in de “eerste lijn” zitten, te leren herladen, schrijft Andrei.

2. Een andere kwestie is natuurlijk marcheren. In Rusland wordt dit Stroevaya Podgotovka genoemd, wat letterlijk Formatieoefeningen betekent. Hoewel er bij de Russische strijdkrachten altijd de spot wordt gedreven met dit soort activiteiten, heeft het een grote invloed op de cohesie van de eenheid. Ja, in dit opzicht trainen de Amerikaanse strijdkrachten niet zoals de Russen dat doen, inclusief het beroemde paradepasje “munten”, zoals dit:

  BREAKING NEWS: "Hoofdaanval" van het Oekrainse tegenoffensief "is begonnen" (video's)

En deze komt uit een eeuwenlange traditie van lineaire tactische formaties, waar uniformiteit van de stap (marcheren) een enorme rol speelde in zowel de cohesie als de gevechtsstabiliteit van de eenheid (formatie). Herinner dit:

De Verenigde Staten hebben een zeer beperkte ervaring in lineaire tactiek van de 17e-19e eeuw en vochten geen gigantische veldslagen zoals de Europeanen deden, in de tijd dat het marcheren in lineaire formatie een zeer serieuze tactische betekenis had in termen van vuurdichtheid en in termen van moreel. De Russen hebben vele eeuwen op deze manier gevochten, dus deze marstraditie is natuurlijk heel sterk gebleven, en terecht, en vanaf de eerste lentedag in een eenheid worden jonge soldaten, matrozen en cadetten van militaire academies gedrild in dit marcheren totdat “ze stoppen met het schijten van zelfgemaakte taarten”. Daarna komt het vanzelf – vandaar het prachtige marcheren tijdens de 9 mei optochten op het Rode Plein (en elders). Inclusief goed getrainde formatie van het Amerikaanse leger. Niet stap “munten” maar zeker synchroon en mooi uitziend:

VS heeft een heel andere ervaring met dergelijk marcheren, maar dan nog: als de video onbekwaamheid in marcheren laat zien, laat me u dan vertellen – goede drill-sergeant, een paar dagen en de eenheid zal marcheren als een eenheid. Het probleem van de Amerikaanse strijdkrachten, inclusief de mariniers, zit hem natuurlijk niet in een video die onervarenheid laat zien. Het probleem zit dieper en wel op tactisch niveau, maar vooral – operationeel en strategisch. Dat is niet het niveau van de gemiddelde soldaat, dat is het militair-politieke niveau waarvan de rot naar beneden druipt en de problemen van de Amerikaanse strijdkrachten veel dieper maken dan een paar militaire basisvaardigheden die gemakkelijk aangepakt kunnen worden door een goede junior officier en zijn onderofficieren, geloof me – ik weet het, heb het meegemaakt, heb het gedaan, inclusief het omgaan met echte vuurwapens, granaten e.d. Per slot van rekening hebben alle afgestudeerden van de Sovjet/Russische marineacademies hun officiële tweede specialiteit als tactische commandanten van marine-infanterie-eenheden (mariniers). Tenzij je kont werd opgegeten door bedwantsen in de barakken van de Afzonderlijke Marine Infanterie Brigade in Kazachya (vlakbij Sevastopol) kon je nooit een marineofficier worden genoemd. Daarom vochten een heleboel marineofficieren (waaronder mijn klasgenoten) in beide Tsjetsjenië-oorlogen, Georgië en elders, als bevelhebbers van grondtroepen.

  VN: 636 burgers gedood in Oekraïne sinds invasie begon

Dus, of u het nu leuk vindt of niet, wat er in deze video te zien is, is vooral propaganda, zij het dat het zich, zoals elke propaganda, concentreert op het negatieve en het opsmukt. Als er al iets is, dan is het wel dat de Chinese strijdkrachten een speciale eenheid van deze meisjes hebben die voornamelijk getraind worden om te marcheren – u kunt gemakkelijk de video vinden waarop ze een afmattende marcheertraining ondergaan. Zij ZIJN GEEN gevechtseenheid en hun ENIGE taak is om eenheid en macht van China uit te stralen. Ze vergelijken met willekeurig lopende mariniers is dus niet gepast. Nogmaals, READ my lips – deze problemen zijn relatief gemakkelijk te verhelpen, tegen het einde van de normale opleiding zullen ze verdwenen zijn. Het vermogen om goed te schieten, het gebruik van de hele kwestie van infanteriewapens en het vechten als een eenheid is natuurlijk een andere zaak. Ik zou me hier zorgen over maken, dit is een grote schande onder alle omstandigheden en het Amerikaanse leger heeft dit zelf gedaan:

Maar ja, de strijdkrachten van de VS zijn slechts een gedeeltelijke manifestatie van een systeemcrisis die het hele land heeft getroffen, dat in een volledige zombiemodus terecht is gekomen en waarvan niemand weet of het eruit komt, nog niet in ieder geval. Dit, en niet het feit dat mannen leren hoe ze een AR-15 moeten herladen, is een veel belangrijker probleem, waaronder de strategische en operationele onbeholpenheid van het topkader van het Pentagon, dat voor het eerst te zien heeft gekregen hoe de echte oorlog eruit ziet en hoe je ermee omgaat.

  OPEC: Saoedi's zijn niet meer bang voor VS - De toekomst van de petrodollar lijkt steeds onzekerder te worden

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse media verspreiden leugens over overwinningsparade RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCV19 mRNA-vaccins waren bedoeld om mensen te schaden en te doden – Dr. Michael Palmer
Volgend artikelNetanyahu’s toekomst staat ongeacht van de uitkomst van de oorlog vast: Het eindigt roemloos…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. ‘Un-fuck yourself or I will unscrew your head and shit down your neck!’

  – Gunnery Sergeant. Hartman

  Ik wou de joetoep link delen, maar de nazi’s van goegel en joetoep willen dat je inlogt om dit soort fragmenten te kunnen kijken. En daar doen we niet aan mee, dus ik plak de quote maar gewoon. Dit was uit de tijd toen er nog discipline werd getraind ipv LGBTXQZRT4#2 tolerantie en totale cognitieve dissonantie.

 2. ‘Un-fuck yourself or I will unscrew your head and shit down your neck!’

  Ik heb bij het kct gezeten en bij een speedmars moest ik een gasmasker op ,zweten als een rund ,dus ik haalde adem en deed de masker omlaag om het water dat inmiddels mijn neusgaten bereikt had te ontzien, komt de sergeant die nog geen groene baret had mij de tyfeus schelden,——————toen

  ‘Un-fuck yourself or I will unscrew your head and shit down your neck!’

  Toen hebben ze mij barkeeper gemaakt .

  echt waar

  • Uiteindelijk is het leger een manier om mensen in vechtmachines te veranderen. Tegennatuurlijker wordt het niet.

   Als we al die ego energie nou eens zouden gebruiken om tot zelfrealisatie te komen, dan zouden er helemaal geen legers meer nodig zijn, behalve een klein groepje bewakers om de 99% te beschermen tegen de 1% psychopaten. De wereld staat op zn kop. Zij die oorlogen creëren voeren moeten worden gestopt door de legers die ze oorlogen laten uitvechten.

  • Of deze

   Henk Elsink –De Bom Bakema 1971 – YouTube

   Ik denk die nederlandse spullen vikken wel goed in oekraine
   Hoeveel verflagen zitten er wel niet op zo’n nederlandse lepart

   • Het volk begrijpt nog steeds niet dat de jonge mannen en vrouwen als kanonnen voer worden gebruikt en waar de elite ook hun nieuwe wapens kunnen op testen en zolang er genoeg bruikbare idioten zijn blijft dit duren.

 3. Ik heb deze oefeningen ook moeten doen in de jaren 70 in het donker en binnen een beperkte tijd .En o wee als ge het niet binnen de tijd deed . OOK 3 verschillende wapens in het donker demonteren en terug in elkaar zetten . Als dat het leger van nu moet voorstellen dan ga ik liever alleen naar het front dan neergeschoten te worden dan een of andere stoothaspel in je peleton . Ex red baret says.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in