Westerse big media blijven leugens verspreiden over Rusland en zijn speciale militaire operatie. Omdat er tijdens het militaire evenement in Moskou relatief weinig troepen en materieel aanwezig waren, begonnen sommige westerse journalisten te beweren dat Rusland militair zwak zou zijn en te weinig wapens zou hebben. In feite klinkt dit soort “analyse” louter propagandistisch en ongefundeerd als ze grondig wordt geanalyseerd, omdat ze duidelijk niet overeenkomt met de werkelijkheid, schrijft Lucas Leiroz.

Allereerst moet worden opgemerkt dat er geen echt tekort was aan het traditionele vertoon van militair materieel en machtsvertoon tijdens de Parade. Het evenement werd bijgewoond door meer dan 10.000 mensen en 125 eenheden militair materieel, waaronder moderne voertuigen zoals raketsystemen YARS, S-400, Iskander, naast de BTR-82A tank. De traditionele ceremonies ter ere van veteranen en de Onbekende Soldaat werden gehouden zonder enige verandering ten opzichte van de voorgaande jaren.

Maar ondanks de goede uitrusting en versiering was de Parade relatief bescheidener in vergelijking met voorgaande keren. Een kleiner aantal soldaten en wapens woonde het evenement bij. Vorig jaar namen bijvoorbeeld 11.000 mensen deel aan de Parade op het Rode Plein, waar meer dan 130 wapens van verschillende types werden tentoongesteld. Het was een kleine vermindering, maar de Parade werd gehouden.

Het probleem is dat westerse journalisten deze cijfers zijn gaan gebruiken om een vermeende Russische “zwakte” aan te tonen. Big media verspreiden het narratief dat Rusland een beperkte manifestatie organiseerde omdat zijn militaire potentieel door het conflict zou worden ondermijnd, aangezien het land momenteel zogenaamd over weinig gevechtskracht, weinig soldaten en weinig zou wapens beschikken.

  Na zinloos enorme hoeveelheden materiaal vernietigd te hebben, eist de Kievse Junta dat Duitsland meer tanks geeft

De kranten benadrukten onder meer het feit dat in de gemechaniseerde colonne slechts één T-34 tank uit het Sovjettijdperk werd getoond, in tegenstelling tot de uitgebreide Parade met oude tanks die gewoonlijk op de Dag van de Overwinning plaatsvindt. Voor westerse journalisten zou dit een bewijs zijn van de huidige status van het Russische leger. Zo merkte een NAVO-functionaris in een interview met Vice op: “Poetin dacht waarschijnlijk dat hij slim was met die ene T-34 tank, maar het benadrukte allemaal dat hij een tekort heeft aan getrainde soldaten en modern materieel.”

Een ander veelbesproken feit door pro-westerse analisten was de afwezigheid van parachutisten en andere elite-eenheden in de Russische strijdkrachten. Voor sommigen is dit een bewijs dat Moskou extreem verzwakt zou zijn, met weinig speciale eenheden over na het eerste jaar van de speciale militaire operatie.

“We weten waarom de VDV (Russische parachutisten) er vandaag niet waren, ze zijn grotendeels dood buiten Kiev en Kherson (…) In plaats daarvan zagen we [vandaag] vooral nieuwe dienstplichtigen en militaire cadetten en kondigden de Russen niet de deelname aan van hun elite-eenheden die teruggaan tot de Tweede Wereldoorlog zoals ze normaal zouden doen (…). ) Dit strookt met onze inlichtingenanalyse die vaststelde dat Russische elite-eenheden nauwelijks functioneren na massale verliezen in het eerste jaar van de oorlog (…) Ik durf te wedden dat Oekraïne op dit moment diep in het hoofd van Poetin zit”, voegde de bron van de Vice eraan toe.

In feite klinkt deze retoriek absurd voor elke competente analist. De werkelijke omvang van de verkleining van het evenement is onmetelijk overdreven. Er waren slechts duizend deelnemers minder dan vorig jaar. Ook de tentoongestelde wapens zijn vrijwel onbeduidend afgenomen. Er is geen enkele substantiële verandering in de Parade, en daarom zou het irrationeel zijn te geloven dat dit iets te maken heeft met de huidige toestand van de Russische strijdkrachten.

  Na aanslag op Nord Stream-pijpleidingen: Volgen drone-aanvallen op tankers voor vloeibaar gas?

Bovendien is er een feit dat westerse journalisten gemakshalve negeren, namelijk de morele dimensie van het evenement. Rusland is momenteel in oorlog – niet tegen Oekraïne, een land dat sinds 2014 door buitenlandse agenten is bezet, maar met de NAVO en het collectieve Westen, die het neonazistische regime gebruiken om Rusland te destabiliseren en etnische genocide in Donbass te bevorderen. Met andere woorden, terwijl sommige soldaten over het Rode Plein paraderen, sterven anderen aan de frontlinies tegen de hedendaagse versie van de voormalige nazivijand.

Voor de Russen, die miljoenen burgers hebben verloren in de Tweede Wereldoorlog, heeft dit een bijzonder grote waarde. De speciale militaire operatie aan de Russische grenzen betekent dat de strijd tegen het nazisme is teruggekeerd en dat deze moet worden voortgezet totdat de veiligheid van het Russische volk volledig is gewaarborgd. In tijden van oorlog moeten militaire vieringen bescheidener zijn, omdat het niet gepast is grootschalige vieringen te houden terwijl soldaten aan het front vechten.

De Russische regering begrijpt deze realiteit en organiseerde daarom een groot evenement, maar bescheidener dan de vorige, om te laten zien dat het vieren van overwinningen uit het verleden belangrijk is, maar zonder voorbij te gaan aan het overduidelijke feit dat de strijd doorgaat.

Door de omvang van de Overwinningsparade in verband te brengen met de werkelijke gevechtscapaciteit van de Russische strijdkrachten, verspreiden de westerse media dus gewoon weer verkeerde informatie. Bovendien maken de recente grootschalige aanvallen met zware artillerie en elite-eenheden in verschillende steden in het speciale operatiegebied duidelijk dat het verminderde aantal troepen in de Parade niets zegt over de werkelijke gevechtscapaciteit.

  De Hello Kitty-leiders van de NAVO hebben ons van subliem naar gevaarlijk belachelijk gebracht

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa onthult kaart die Rusland opdeelt in 41 nieuwe landenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Dit is misschien moeilijk te geloven, maar het is allemaal waar
Volgend artikelHet zaaien van zaden van plundering: Een verlies-verlies situatie in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Wat is het toch prachtig als je door hebt hoe corrupt en doorzichtig de media is.
  Ik vraag mij soms af of ze het zelf wel door hebben

  • Die anti propaganda is juist bewust, de verspreiders moet je niet onderschatten, het is allemaal psychologie en daar is het Westen een meester in, komt het op het echte vechten aan dan zijn de Russen denk ik de besten!

   • flardinga,
    Je moet niet denken , maar weten of niet weten. Ik weet dat Rusland veel beter is, want ze nemen het op tegen 50 tegenstanders. Zo moeilijk is het niet om dat te begrijpen.

 2. In een conflict er zijn twee kanten van de munt maar de westerse journalisten laat maar een kant zien, ze zijn geen journalisten maar worden omgekocht.

 3. DE RUSSEN HEBBEN NOG EEN PARADE VOOR MILITAIREN WIJ IN HET WESTEN EN NEDERLAND EEN PARADE VAN GENDERS EN HOMO,S EN POTTEN EN PEDOFIELEN

  • Juist ,zo is het, dit jaar niet gekeken, wel vorig jaar, die hebben teminste nog discipline, en eerzucht voor hun land, het is schitterend om te zien hoe die bataljons masseren, perfect in lijn,

 4. Dus het Westen is zelf verdomd goed in het scheppen van Nep-Nieuws.
  Jammer joh,jezelf rijk rekenen door te beweren dat de tegenstander in mindere doen is!
  Rules of engagemant:Never underestimate your enemy!
  ‘Uit onze inlichtingenanalyse is gebleken….’
  Whahaha toe maar navo doe je best.
  Wie gaan al die tanks e.d. besturen?Veel Ukrainers zijn er niet meer.
  Gevlucht gedood of incapabel.

 5. Zo doorzichtig allemaal. Om te stellen dat Rusland ‘verzwakt’ zou zijn. Iedereen dwz degenen die ‘zien’ wat er echt gaande is, weet dat dat niet zo is. Integendeel, Rusland staat imho aan de vooravond van een (grootse) overwinning.
  En het zielige Westen bijt in het stof. Heerlijk.
  En LOL.

 6. Ik heb die gefotoshopte foto ook niet gelooft, ik geloof trouwens niks meer van de westerse media. Een en al leugen en bedrog.

  • M,
   We kennen toch allemaal het kwartje van Kok, hoe hij ons het volk een loer draaide. Meer hoef ik er niet aan toe te voegen.

 7. Mij benieuwen waar de Westerse media mee gaan komen als blijkt dat Bakhmut, door de Russen, met scheppen (volgens dezelfde media) compleet is veroverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in