Wat ik nu ga zeggen is zeker bekend en wordt geanalyseerd door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Het wordt door het Pentagon gebruikt om stilletjes zijn nucleaire krachtpositie in Europa te veranderen. We horen er echter geen woord over in de media, niet in de mainstream en nog niet in het alternatieve nieuws, schrijft Gilbert Doctorow.

Ik blijf erbij dat het heel belangrijk is dat het grote publiek in de Verenigde Staten en in Europa dit hoort en erover nadenkt, hoe onaangenaam het ook is aan het begin van een nieuwe week. Dus hier gaan we…

Toen ik afgelopen vrijdag mijn selectieve verslag publiceerde van de vraag- en antwoordsessie met president Vladimir Poetin op het hoogtepunt van het Internationale Economische Forum in Sint-Petersburg, heb ik één belangrijk punt weggelaten: hoe Rusland zal reageren op het sturen van “Oekraïense” F-16’s van een of andere luchtmachtbasis in een NAVO-land naar het oorlogsgebied in Oekraïne. Ik overwoog deze fout zaterdagochtend recht te zetten, toen een commentaar van een lezer mij dwong. Ze schreef dat het Italiaanse dagblad La Repubblica Poetin citeerde toen hij vrijdag zei dat Rusland als antwoord zo’n basis zal vernietigen. Ik reageerde zaterdag in de rubriek Reacties dat de Russische president in feite ontwijkend was geweest in zijn commentaar, door alleen te zeggen dat Rusland zo’n basis zou kunnen vernietigen en de kwestie nu in beraad nam.

De editie van gisteravond van de talkshow Vladimir Solovjov geeft echter aan dat de reporter van Republicca dichter bij de waarheid zat dan ik. Een geduldige en goed geïnformeerde gepensioneerde Russische kolonel, die regelmatig te gast is in de talkshow, legde uit dat het Kremlin nu precies overweegt met welke middelen zo’n NAVO-vliegbasis vernietigd kan worden, niet of het moet gebeuren. En het waarschijnlijke middel zal het gebruik van tactische kernwapens tegen een Ramstein of welke NAVO-basis dan ook zijn. We kunnen zeggen dat Duitsland zichzelf in de roos plaatst voor een eventuele escalatie in de oorlog in Oekraïne als het doorgaat met het F-16’s naar het Oekraïne-programma.

  De zoveelste rotzooi van de VS denktank RAND

Waarom al die ophef over de F-16’s, zult u zich afvragen. Poetin heeft immers luid en duidelijk gezegd dat Rusland de F-16’s in de lucht zal vernietigen, net zoals het de Leopard tanks en de Amerikaanse Bradley pantserwagens heeft vernietigd terwijl het het Oekraïense tegenoffensief terugdringt. Om dit beter te begrijpen, moeten we de goede kolonel nogmaals bedanken. Hij maakte ons attent op een belangrijk detail dat u niet in The New York Times zult vinden: de eerste F-16’s die aan de Oekraïense luchtmacht geleverd zullen worden, komen uit België en Denemarken, en zijn allemaal geschikt voor kernbewapening, wat niet noodzakelijk is voor deze vliegtuigen. Aangezien de Russen niet in staat zijn om te bepalen wat voor soort munitie de “Oekraïense” F-16’s daadwerkelijk naar het oorlogsgebied zullen brengen, moeten ze aannemen dat ze tactische kernbommen aan boord hebben die bedoeld zijn om op de troepenconcentraties van het Russische leger gedropt te worden. Het effect van zo’n aanval zou verwoestend kunnen zijn, vandaar de Russische dreiging tegen de luchtmachtbases vanwaar zulke vliegtuigen gelanceerd worden.

De volgende belangrijke onthulling tijdens de Solovjov show had betrekking op de eerste levering van tactische kernwapens aan Minsk, die werd gemarkeerd door een bezoek aan Wit-Rusland en een interview met Loekasjenko door de co-host van de Sixty Minutes nieuws- en discussieshow Olga Skabejeva. Op haar vraag waar de kernkoppen opgeslagen liggen, antwoordde Loekasjenko “overal”. De betekenis hiervan werd voor ons, leken, vriendelijk ontcijferd door de gepensioneerde kolonel van het Solovjov-programma: dit betekent een kardinale verschuiving in de Russische omgang met tactische kernwapens, weg van hun traditionele scheiding van de kernkoppen die in een centrale opslag ver van de leveringsdragers worden bewaard, naar de methode die het Amerikaanse leger gebruikt met betrekking tot zijn tactische kernwapens in Europa. De Amerikanen, zei hij, sloegen de kernkoppen op vlak bij de jets die gebruikt zouden worden om ze af te leveren. Nu in Wit-Rusland zullen de kernkoppen ook net naast de vliegtuigen en Iskander-raketten liggen die ze zullen vervoeren. Dit betekent dat de tijd om te lanceren alleen zal afhangen van de tijd voor goedkeuring van de Baas. En wat dat betreft, vertelde Loekasjenko aan Skabejeva dat hij maar één telefoontje naar Vladimir Vladimirovitsj hoefde te plegen en de goedkeuring zou onmiddellijk komen.

  Frans luitenant-kolonel Jacques Guillemain: "Oekraïense soldaten verschansen zich in de steden"

Waarom zo’n haartrigger mechanisme voor het ontketenen van kernwapens om Wit-Rusland te verdedigen? Voor een antwoord daarop, zie het artikel in The Financial Times van vandaag over hoe Polen nu honderden Wit-Russische strijders voorbereidt om de grens over te gaan en Loekasjenko omver te werpen. Waarop ik alleen maar kan zeggen: Warschau, kijk uit! Loekasjenko is een moedige en vastberaden verdediger van zijn land, zoals blijkt uit het feit dat hij op straat stond met een Kalasjnikov in zijn handen toen er door het Westen gefinancierde en gepromote straatdemonstraties in Minsk waren om hem omver te werpen.

Een ander item uit de Solovjov-show dat onze aandacht opeist, betreft wat de goede kolonel het Amerikaanse antwoord op de levering van kernwapens aan Wit-Rusland noemt: Amerika is nu van plan om tactische kernwapens in Roemenië en Polen te installeren. Waarom, zou men zich kunnen afvragen, in die twee landen? Daarvoor hoeft u alleen maar te kijken naar wat het Kremlin al meer dan een decennium zegt over de Amerikaanse bases die in beide landen zijn opgezet om antiballistische raketsystemen te huisvesten die bedoeld zijn om raketten neer te halen die op Europa worden afgevuurd. De Russen hebben altijd bezwaar gemaakt tegen het feit dat deze installaties een tweeledig doel zouden hebben en een dekmantel zouden zijn voor het plaatsen van nucleair bewapende kruisraketten die tegen hen gericht zijn. Als de VS nu inderdaad zulke raketten in de twee landen plaatst, zullen de Russische beweringen gegrond zijn verklaard en is Washington weer eens een flagrante leugenaar op het wereldtoneel gebleken.

  Zakharova: Washington's oproep aan Moskou om deel te nemen aan vredesbesprekingen “LOS VAN DE REALITEIT”

Tot slot gaf de kolonel ons een onschatbaar inzicht in de veranderingen in het Russische denken over tactische kernwapens die we anders over het hoofd zagen. Ik denk aan Poetins antwoord tijdens het Forum op de vraag of Rusland tactische kernwapens zou gebruiken in het Oekraïense theater. Poetins luide en duidelijke “nee” was natuurlijk een antwoord op de voorstellen van Sergei Karaganov voor preventieve en instructieve nucleaire aanvallen in zijn zojuist gepubliceerde essay in het tijdschrift Russia in Global Affairs. Zoals ik heb gemeld, zei Poetin verder dat Rusland geen behoefte heeft om kracht te tonen door middel van een preventieve aanval, omdat iedereen weet dat Rusland veel meer tactische wapens heeft dan het Westen. En terwijl de Verenigde Staten hebben opgeroepen tot besprekingen over het verminderen van de voorraden van dergelijke wapens, zal Rusland dergelijke besprekingen niet aangaan en zegt het tegen het Westen: “fuck you,” als ik zijn onbeleefde opmerking in het Russisch mag vertalen naar overeenkomstig Engels.

Die laatste opmerking bracht een glimlach op de gezichten van veel Russen in het publiek. Maar het was niet alleen maar theater, zegt de goede kolonel: in feite had Rusland met de Amerikanen gesproken over de mogelijkheid om de voorraden te verminderen, maar nu, in de context van de NAVO-proxy-oorlog, is het niet van plan om dergelijke gesprekken te hervatten.

Hiermee sluit ik het overzicht van vandaag af van onze sombere vooruitgang op weg naar Armageddon.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een nanoseconde voor middernacht – MUST READVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland zal niet toestaan dat Oekraïne een chronische wond blijft
Volgend artikelDe Russische televisie toont de complete absurditeit van de Duitse politiek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. “Het Pentagon wordt geleid door generaals die de Amerikaanse vlag haten en alles waar Amerika voor staat. Denkt u dat de strijdkrachten die zij controleren klaar zullen staan om voor Amerika te vechten en de Derde Wereldoorlog te winnen? Bij lange na niet. De libtards haten Amerika allemaal en willen het zien mislukken. Zeg wat u wilt over Poetin, maar Poetin haat Rusland niet. Hij probeert niet de Russische cultuur te ontmantelen. En hij is ook geen sissypants soyboy. In tegenstelling tot Biden is Poetin een intelligent genie, en hij is op dit moment de onbekwame, bijna mentaal achterlijke “president” van de VS en zijn hele regime van Amerika-hatende gekken en sociopaten aan het overmanoeuvreren”

  Right on…!

  https://www.frontnieuws.com/vs-navo-bereiden-zich-voor-op-tegenaanval-tegen-russische-strijdkrachten-in-juli-of-augustus-met-groot-risico-van-geescaleerde-vergeldingsaanvallen-door-rusland-met-emp-of-kernwapens/

  • Beste Adriaan,
   Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat Rusland, bij een binnenkomen van F16’s, de VS een ferme klap in hun eigen land gaat geven als laatste waarschuwing.
   Die yanks hebben nog nooit een dergelijke ” oorlogswaarschuwing” gehad in eigen land.
   Ik denk dat ze dan ineens niet meer weten wat ze moeten doen.
   Net als vroeger, die blijvende pester die voortdurend anderen te pakken neemt, tot er iemand zo’n gast ongenadig op z’n flikker geeft.
   Gezichtsverlies is dat een feit, afdruipen het gevolg.

 2. Gaat allemaal niet gebeuren. Dit is een proxy oorlog en er komt geen nucleair. Die F-16’s gaan er komen en Rusland gaat ze kapot schieten “als de vlieg lastig is sla hem dood”.

 3. Die brods met hun haatvolle koppen .
  Ze zijn erg deze vrouwen voor je het weet trekken ze de hendel over .
  Ik droom dat ladingen vol met handtas en bril op hun kop met ladingen gedropt worden op 1000mtr hoog . Ze zitten overal in te stoken.
  Vanmorgen deze nog even .
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/schandalig-kauthar-groenlinks-valt-on-journalist-publiekelijk-aan-in-zelf-geknutseld-filmpje-mooi-om-te-zien-hoe-meerdere-kamerleden-ze-dissen

  En de laatste weken veelvuldig meer van die dissende brods gezien .
  Ze lispellen achter de mannen om ze vooral het vuur op te stoken.
  Duidelijk eindtijd hoe je het went of keert.
  I have a dream .
  Hoop niet te off topic te gaan bij deze .

 4. Volgens een groot helderziende uit India (Satya Sai Baba)) komt er geen atoom oorlog. Wel een ongeluk met een kerncentrale.
  Ik lees regelmatig over pessimisme aangaande een atoom oorlog. Maar ik zie dat zelf ook niet gebeuren. De grootgeld maffia wringt zich in alle bochten maar in New York en Washington weten ze ook dat ze het loodje leggen als het op een atoomoorlog aankomt. Dat geschuif met die dingen door de USA is een show van kracht die ze niet hebben. Bovendien legt Washington op zijn kont, men weet niet meer of men van voren of achteren leeft. En de meerderheid in het leger staat niet achter Biden. Vandaar ook geen boots on the ground van de VS in de Ukr. Het leger zal een kernaanval niet gaan uitvoeren. Biden is de enige die dat kan doen maar ze hebben de pest aan zijn domheid, volgzaamheid aan de grootgeld maffia en het feit dat hij 5 miljoen smeergeld heeft aangenomen. Dat is hier geen item maar in de VS staan alle kranten er bol van. Hier wordt dat verzwegen door de MSM maffia. Daar zijn ze er doorheen gebroken.

  • Say baba was een homo en pedo dat weet je toch, ik loop niet weg met zo een viezerik die seksueel misbruikt maakte van zijn volgelingen en vooral minderjarige jongens en vervolgens klokken inslikte om ze zogenaamd te manifesteren. Het Zwitsers klokken bedrijf had hem aangeklaagd wegens het manifesteren van klokken zogenaamd recht uit de winkel. Toen gaf hij toe dat er recutjes waren van de aankoop en dt hij ze inslikte voor een show🤣🤣🤣🤣🤣 Moeilijk maar die beste man was een eerste klas oplichter getraind door de russen. Ken het verschil.

   • Greet juni 19, 2023 at 19:30

    Veel mensen Greet willen graag besodemieterd worden waneer er op esoterische wijze op hen ingepraat wordt, Jomanda trok keer op keer volle zalen.

   • Inderdaad, jawel, juist, das de waarheid.
    Bij iskcon, zijn homo, of pedalen. Zoek op. De zelfbenoemde guru’s. (thejews, Elvis Presley,👌).
    De stichter is vermoord, kan je ook vinden.
    Dit is bijna 50 jaar geleden, toen Srila Prabhupada naar het westen kwam.

    J.E.w.s namen het over.

    Dus is de cirkel rond.
    Shalom allemaal.
    😎

 5. Voor Rusland is het noodzaak níet af te wachten, wat de vijand USA/NATO/Oekraïne van plan is te doen !!! De eerste klap is een daalder waard, zo luidt het spreekwoord. Het is oog om oog, tand om tand ! Na de eerste klap weet de vijand, wat er voor hen nóg meer te wachten staat. De conclusie zou moeten luiden, dat niemand dan in het westen gespaard blijft ! Rusland is géén Irak, maar de grootste kernmacht van de wereld !!! En dát is andere koek !!!

  • Het zou toch netjes van Rusland zijn om b.v. de betrekkingen te verbeteren door een kleine nucleaire bijdrage te leveren aan de voormalige warschaupact vrienden alleen dan met een andere “invalshoek ” dan de Raketen van de VS

 6. Het einde zal zijn dat ze naar de onderhandelingstafel toe moeten. En iedereen berecht. Dat gaat gebeuren. Maar eerst moet bloed vloeien. De hel is leeg..

 7. Tactisch zou kunnen.
  Maar nucliair is verboden door intergalactische organidaties die alla minuut of alla sec mogen ingrijpen en de K – koppen neutraliseren.
  Hoe de topspanning dan zal oplossen ?
  HogerHand denk ik.
  God’s legers op aarde zijn enorm op dit moment.

 8. Waterstofbom kan ook nog. Iedereen zit maar op dat nucleair maar er zijn zat andere manieren om een bom te laten vallen, zowel letterlijk als figuurlijk Er zal een flink deel volk om moeten van het one world regime, linksom of rechtsom, misschien wel beide

  Het volk staat niet op, dus het lot zal het zeggen

  • Waterstofbommen zijn nucleair. Ze werken op het principe van warme kernfusie. Koude kernfusie proberen we al geruime tijd te realiseren, maar wil niet echt vlotten. Andrej Sacharov.was de uitvinder van de Tokamak. Een appraat voor koude kernfusie. Hij was een fervent tegenstander van autoritaire systemen. Tegenwoordig zit nagenoeg elk land in een autoritair systeem, EU, Rusland, VS, China…in al deze landen maakt een kleine groep de dienst uit en bepaalt alles voor de rest. Sommigen zijn tijdens Corona wakker.geworden dat de grondwet en hun mensenrechten (verplichte.vaccinatie) vij zowel.Oost als West geschonden worden.

   • De fallout bij waterstofbomen is aazienlijk minder, de schade veel groter. Misschien een slecht voorbeeld, ik ben wapenexpert maar ik weet wel ongeveer wat een inteligente bom is. En zo zijn er veel voorbeelden van wapentuig dat wel bestaat, maar nog lang niet aan de orde is geweest.

    En ja, er zijn veel voorbeelden van echt groene energie en de opslag ervan, oa hennepvezelaccu’s.

    Mbt tot de wereldwijde politieke strong hold tegen het eigen volk; Als de elites zouden omvallen, Tesla’s werk terug gevonden word, de huidige onderdrukte technologieën sponsors vinden enzovoorts, dan is er hoop. Maar momenteel zie ik dat ff als een utopie

   • Waterstofbom

    ☠💀😱👻👽💖💖💖

    Schatkk,, NIEMAND GAAT WATERSTOFBOM gebruiken… 🤔
    Niemand, maar dan ook niemand.
    Groetjes

 9. USA +Nato blijven treiteren en provoceren.
  Het risico met provoceren is, dat iemand die provocatie aanneemt; en wraak neemt als antwoord.

  Vorige week werd “per ongeluk”een USA helicopter neergehaald in Syrie.
  Ik denk dat dat een waarschuwing was.

  Deze oorlog–onnodig en het resultaat van schofterige acties van USA/Nato/Oekraine jegens russen–is de eerste keer, dat wraak kan worden uitgevoerd waar dan ook; ook in USA.

  Hoe stom konden die amerikanen zijn met opblazen van Nordstream?
  De Russen hoeven geen bewijs zwart op wit; maar ze moesten weten wie het deed.
  Dat weten ze nu.
  En nu denken ze dat ze hun pijpleidingen en kabels kunnen beveiligen…..

  Keep on dreaming.
  Putin zal zeker wraak nemen; maar waar en waneer en hoe het hem uitkomt.

 10. Reageert dan mensen of computers 🤔
  Vroeger was er een site van een jood, xandernieuws.nl
  Dat was plezant, honderden postings. 😂 per topic.

  Shalom allemaal. 😈😱😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in