Ik nodig u uit voor een gedachte-experiment. Zou de geallieerde invasie van Normandië op 6 juni 1944 zijn geslaagd als Eisenhower, Churchill en Roosevelt hadden aangekondigd dat zij van plan waren de Franse kust in juni aan te vallen? Hoe effectief zou de geallieerde troepenmacht zijn geweest als de Duitsers verwoestende lucht- en raketaanvallen op de troepenverzamelplaatsen in Zuidoost-Engeland hadden gelanceerd? Je hoeft geen Carl von Clausewitz of Sun Tzu te zijn om het antwoord te vinden. De invasie in Normandië zou zijn mislukt, schrijft Larry Johnson.

Dus waarom vestigen westerse deskundigen hun hoop op een dramatisch Oekraïens succes in haar veelgeprezen komende offensief, terwijl er elke dag nieuws is uit Oekraïne over massale Russische luchtaanvallen met raketten en drones op Oekraïense militaire bases, verzamelpunten en opslagplaatsen voor voertuigen en wapens? Telegram van gisteravond was als de film Ground Hog day met een nieuwe reeks berichten over Russische aanvallen over de hele breedte van Oekraïne:

Explosies in Kirovograd regio, alarm in centraal Oekraïne

Er zijn explosies in Kiev. Volgens voorlopige informatie valt een zwerm Russische drones kritieke infrastructuur in Kiev en de regio Kiev aan. De luchtverdediging probeert de aanvalsgolf neer te schieten, zonder succes. Lokale autoriteiten roepen iedereen op om te schuilen in schuilkelders.

Ook de regio’s Chernihiv, Cherkasy en Kirovograd wachten op de komst van Russische UAVs.

Burgemeester Vitali Klitschko van Kiev meldt explosies in de hoofdstad en roept op in dekking te blijven.

De Russen richten zich op militaire doelen, niet op burgers, en deze aanvallen eisen een tol van de Oekraïense troepen en materieel. Onder de toenemende slachtoffers in Oekraïne bevinden zich ook steeds meer Amerikanen. De mannen die in Irak en Afghanistan hebben gevochten, leren nu op de harde manier dat Rusland geen stel geitenhoeders is met 50 jaar oude Kalashnikov-geweren. De Washington Post schreef voor Memorial Day een artikel over de dood van vijf Amerikanen in Oekraïne.

In Mobile, Ala., vecht de moeder van Cooper Andrews, een gepensioneerde sergeant van het Korps Mariniers die op 19 april rond Bakhmut werd gedood, om het stoffelijk overschot van haar zoon terug naar de Verenigde Staten te krijgen.

Memorial Day komt dit jaar “veel harder aan, om voor de hand liggende redenen”, aldus Alex Potter, wiens man, Pete Reed, als humanitair arts in Oekraïne werkte toen zijn ambulance op 2 februari werd geraakt door een vermoedelijke Russische raket.

Nick Maimer, 45, die twee decennia in het leger had gediend, gaf Engelse les in Spanje vóór de Russische invasie, vertelde hij vorig jaar aan de Idaho Statesman. Zijn “morele kompas” leidde hem naar Oekraïne, zei hij…

Zijn dood, blijkbaar bij een instorting van een gebouw ergens bij de belegerde stad Bakhmut eerder deze maand, werd onthuld in een slecht belichte video waarin de leider van de huurlingengroep Wagner, Yevgeniy Prigozhin, te zien is. Prigozhin is een naaste medewerker van de Russische president Vladimir Poetin en zijn privéleger hebben een leidende rol in de oorlog op zich genomen. In de video staat hij bij een levenloos lichaam en beschimpt hij de Verenigde Staten. In zijn handen heeft hij een notitieboekje met Maimers rijbewijs uit Idaho en een kaart van Veterans Affairs.

De twee militaire officieren, keurig gekleed in blauwe uniformen, betraden de veranda van een eengezinswoning. De ene hield een vinyl kistje vast met daarin een sierlijke witte urn met daarin de as van legerveteraan Andrew Peters.

Andrew Peters was, net als vele andere Amerikaanse vrijwilligers in Oekraïne, getroffen door de televisiebeelden van het burgerleed en door de oproep van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aan militaire veteranen wereldwijd om hulp bij het afweren van de Russen. . . .

Memorial Day resoneert anders dit jaar, voegde hij eraan toe, met hartzeer vanwege de dood van zijn zoon. Maar de vader weet dat de situatie niet helemaal hetzelfde is als wanneer Andrew in het Amerikaanse leger was gesneuveld, en hij heeft zich verzet tegen suggesties van vrienden om de naam van zijn zoon toe te voegen aan een plaatselijk gedenkteken voor Amerikaanse soldaten die in de strijd zijn gesneuveld, zei hij.

Ik zie deze mannen als slachtoffers van de Amerikaanse propagandacampagne die Oekraïne afschilderde als een onschuldig land dat plotseling zonder reden werd aangevallen door de verwoestende Russische horden. Dat was en is een leugen. Ik geef deze mannen het voordeel van de twijfel dat zij hun leven op het spel hebben gezet om een underdog te helpen, zonder te begrijpen dat de NAVO al lang bezig is om Rusland te verzwakken en te vernietigen.

  De stemming kantelt - Mainstream media tegen Zelensy: Berlijn is geen voorstad van Kiev!

Als we terug in de tijd konden gaan, zou ik deze vertrokken zielen hebben uitgenodigd om naar Andrei Martjanov te kijken. Misschien had zijn duidelijke taal hen tot nadenken kunnen stemmen:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leider VS huurlingenorganisatie Mozart: Oekraïense soldaten “doden krijgsgevangenen die zich overgaven” – Oekraïne is een “corrupte, opgefokte samenleving”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky heeft het begin van het Oekraïense tegenoffensief aangekondigd: “De beslissingen zijn genomen – we hebben de datum goedgekeurd”
Volgend artikelHOAX ONTHULD: Covid doodde NUL gezonde personen onder de 50 jaar, blijkt uit Israëlische gegevens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. De Jezuiten zijn kwaad op alle rooms-katholieken waar ze in de afgelopen 500 jaar,
  uit 83 landen werden getrapt.
  Overal wilden ze macht.
  Europeanen mochten 200 jaar lang niet Japan bezoeken!
  Alleen maar om van dat heerszuchtige volk af te zijn.
  Volgens mij hebben ze heel goed opgelet in Rusland,de afgelopen 100 jaar.
  Let wel,ik doel hier op de Khazaren,wat vroeger zo’n beetje Ukraine was

 2. Amateurhistorici zullen bij de auteur direct zeuren dat de vergelijking met Normandië helemaal fout is, (landing was maanden lang aangekondigd, alleen datum en plaats was onbekend, enfin de spion Cicero wist het maar hij werd niet geloofd). De vraag is wat heeft de Westerse propaganda nu te winnen met: het tegenoffensief, het tegenoffensief? Wat kan een offensief meer bereiken dan enkele kilometers bietenvelden? Vast staat dat Het Westen meer oorlog wil, maar met wat? Grondtroepen?

  • Niets is wat het lijkt, geldt ook voor Operation Overlord, de landing van de geallieerden in Normandië op 06.06.1944 en die begint om 06:06 uur – – > 666 & 1 + 9 + 4 + 4 = 18 (3 x 6).

   Vincent, de tweede zoon van de Deense kroonprins Frederik, deed gisteren 29.05 mee aan de royal run in Kopenhagen en tijdens de finish maakt deze twaalfjarige jongen met beide handen het 666-gebaar:
   https://www.vorsten.nl/vorstenhuizen/zonen-lopen-kroonprins-frederik-eruit-op-10-kilometer/
   M.a.w. een jonge baphometaanhanger of gaat zijn voorkeur uit naar lucifer?

   • Het internet stond bol van verontwaardiging over zijn moeder, ze begint op mevr.Beckham te lijken. Ze zijn 50 maar zien er jonger uit dan toen ze 20 waren. Het joch wordt misbruikt in zijn onschuld. Er wordt de laatste tijd flink aan de keuniglukke tafelpoten gezaagd en dan moet je wat…

 3. Neen BBB.
  CHaos ab ordo ofzoiets.Creeer paniek en chaos,voedseltekorten(Graan,boeren,vogelgriep corona)
  En kom dan met een oplossing!
  De bevolking zal aan je voeten liggen smeken om hulp.
  Let wel,dit zijn de niet zelfredzame mensen.
  Wat toch gauw 80% is,schat ik zo in.
  In WOII werd ook beide zijden gefinancieerd,om Rusland eronder te krijgen,dat mocht Duitsland doen!
  Is niet gelukt,nu hebben ze andere invalshoek gekozen.
  Ik denk dat het westen zichzelf overbluft,om Rusland eronder te krijgen.
  Dan ken je de Russen nog niet.

   • Ron,daarom vraag ik mij echt af of ze niet allemaal samenheulen.
    In WOII werden ook beide zijden gefinancieerd.
    Denken ze echt,dat ze de Russen eronder krijgen?
    Ik zie die chaos eerder hier ontstaan straks,uit armoede.
    Basf weg naar China en vele anderen.
    Ohja,Biden doet nu hetzelfde als Trump deed:
    Bedrijven weer naar amerika halen.
    Net als vlak voor WOII wie kan,vlucht weg.
    Ben al veel Ukrainers tegengekomen.
    Is dat geen chaos?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in