De Libanese veiligheidsdiensten hebben een Syrische man gearresteerd die wordt verdacht van het te koop zetten van een Nigeriaanse huishoudhulp op Facebook. In normale gevallen wordt de Facebookgroep, Koop en Verkoop in Libanon, gebruikt om alledaagse dingen te verhandelen, zoals meubels en kleding.

“Buitenlandse werknemer met Afrikaans staatsburgerschap (Nigeriaans) te koop met een nieuwe verblijfsvergunning en volledige wettelijke documenten”, luidde de advertentie. Het bevatte ook een foto van de identiteitspapieren van de huishoudhulp.

De Facebook-post heeft geleid tot woede in Nigeria, waar overheidsfunctionarissen de Libanese autoriteiten hebben gevraagd het incident te onderzoeken. De man achter de advertentie werd donderdag in Libanon gearresteerd, verdacht van mensenhandel.

De Libanese minister van Justitie, Marie-Claude Najem, zei in een verklaring dat de zaak een “duidelijke schending van de menselijke waardigheid” vertegenwoordigde.

Volgens Camille Abousleiman, Libanon’s voormalige minister van Arbeid, wordt het land getekend door een soort “moderne slavernij”. In Libanon zijn er ongeveer 250.000 buitenlandse arbeiders – de meeste uit Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara en Zuidoost-Aziatische landen zoals Nepal en de Filipijnen. Deze arbeiders zijn wettelijk gebonden aan hun werkgevers, door het beruchte kafala-systeem van het land, dat hen alleen toestaat hun contracten te beëindigen met toestemming van hun werkgevers.

Facebook censureert kritiek op de communistische regering van Vietnam

Het systeem heeft geleid tot wijdverspreid misbruik, waarbij geen loon wordt betaald voor fysiek en seksueel misbruik.

Vorige maand werd het lichaam van een Ghanese huishoudelijke hulp op 20-jarige leeftijd gevonden op een parkeerplaats naast het huis van haar werkgever. De dagen voor haar dood had ze verteld van herhaald misbruik van haar werkgever en volgens de bemiddelaar die haar naar Libanon had gebracht, vreesde ze voor haar leven.

Expert: De enorme rode wolk van de Beiroet explosie is een indicatie van lithium metaal dat een stuwstof is in militaire raketten - Het was een explosieven opslagfaciliteit

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here