De Libanese veiligheidsdiensten hebben een Syrische man gearresteerd die wordt verdacht van het te koop zetten van een Nigeriaanse huishoudhulp op Facebook. In normale gevallen wordt de Facebookgroep, Koop en Verkoop in Libanon, gebruikt om alledaagse dingen te verhandelen, zoals meubels en kleding.

“Buitenlandse werknemer met Afrikaans staatsburgerschap (Nigeriaans) te koop met een nieuwe verblijfsvergunning en volledige wettelijke documenten”, luidde de advertentie. Het bevatte ook een foto van de identiteitspapieren van de huishoudhulp.

De Facebook-post heeft geleid tot woede in Nigeria, waar overheidsfunctionarissen de Libanese autoriteiten hebben gevraagd het incident te onderzoeken. De man achter de advertentie werd donderdag in Libanon gearresteerd, verdacht van mensenhandel.

De Libanese minister van Justitie, Marie-Claude Najem, zei in een verklaring dat de zaak een “duidelijke schending van de menselijke waardigheid” vertegenwoordigde.

Volgens Camille Abousleiman, Libanon’s voormalige minister van Arbeid, wordt het land getekend door een soort “moderne slavernij”. In Libanon zijn er ongeveer 250.000 buitenlandse arbeiders – de meeste uit Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara en Zuidoost-Aziatische landen zoals Nepal en de Filipijnen. Deze arbeiders zijn wettelijk gebonden aan hun werkgevers, door het beruchte kafala-systeem van het land, dat hen alleen toestaat hun contracten te beëindigen met toestemming van hun werkgevers.

Facebook censureert kritiek op de communistische regering van Vietnam

Het systeem heeft geleid tot wijdverspreid misbruik, waarbij geen loon wordt betaald voor fysiek en seksueel misbruik.

Vorige maand werd het lichaam van een Ghanese huishoudelijke hulp op 20-jarige leeftijd gevonden op een parkeerplaats naast het huis van haar werkgever. De dagen voor haar dood had ze verteld van herhaald misbruik van haar werkgever en volgens de bemiddelaar die haar naar Libanon had gebracht, vreesde ze voor haar leven.

  Veel speculaties dat Israël een kernraket op Beiroet heeft gedropt
Vorig artikelParijs: Brandweerlieden mogen geen branden blussen om Afro-moslims niet te provoceren
Volgend artikelDuitse Linke partij wil illegalen ondersteunen: 1500 Euro “Corona-hulp” voor elke illegale
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Dit vindt dus plaats in Libanon, door een Syrische man. Hoe dit mogelijk. En facebook censureert dit dan weer niet ? Man straffen, Libanese regering straffen, facebook straffen en alle straffen moeten zeer diep en loodzwaar zijn. Ik begrijp niet hoe dit uberhaupt kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in