Was de explosie in Beiroet een mini-kernbom of niet?

1

De verwoestende explosie in Beiroet eiste meer dan 200 doden en talloze gewonden, en de wereld voelde het diepste medeleven met de inwoners van Beiroet. Hoeveel gezinnen rouwen om hun dierbaren, hoeveel gewonden vechten nog voor hun leven, hoeveel zijn blijvend geschaad en zullen nooit meer hetzelfde zijn. Het is een ongelooflijke tragedie. Dan zoekt men graag en snel naar iemand om de schuld te geven en de kracht van de explosie doet velen vermoeden dat het een nucleaire minibom had kunnen zijn. Maar is er enig bewijs?

De site “Veterans Today” had vanaf het begin dit vermoeden. Nu staat ze op het punt zich te herhalen. Een paar aanwijzingen leiden bij hen opnieuw de verdenking in: De VT-redactie had op basis van gegevens die een mini-kernbom identificeren een kraterdiepte van 12 tot 14 meter op de plaats van de explosie geschat. Inderdaad heeft de Washington Post de eerste officiële schatting van 45 meter kraterdiepte herzien naar 14 meter. Veterans Today zegt ook dat er die dag Israëlische vliegtuigen in de lucht waren boven de haven van Beiroet. En ze constateren het feit dat video’s van raketten in de lucht op internet zijn geblokkeerd, schrijft auteur Niki Vogt op Die Unbestechlichen.

Nu heeft Veterans Today het over een een kernwapen ter grootte van een bierblikje dat een kernexplosie kan veroorzaken tot bijna 10 kiloton, naar verluidt zonder reststraling en met slechts een zeer kleine brandstofflits. Het is de nieuwe Dimona micro-nucleaire bom, die ook in stealth modus kan worden gebruikt, d.w.z. het is vrijwel niet te identificeren als een atoombom.

Op Voltairenet.org stond al in 2018 een artikel waarin de nieuwe generatie “mini-nukes” uit de Dimona kernwapenfabriek werd genoemd:

“Al meer dan vijftig jaar produceert Israël kernwapens in de Dimona-fabriek, die vooral met hulp van Frankrijk en de Verenigde Staten werd gebouwd. Het is niet onderworpen aan enige controle omdat Israël, de enige kernmogendheid in het Midden-Oosten, niet onderworpen is aan het Non-proliferatieverdrag dat Iran vijftig jaar geleden heeft ondertekend. (…) Israël heeft vandaag de dag (zonder het toe te geven) een arsenaal van naar schatting 100-400 kernwapens, met inbegrip van de nieuwe generatie mini-atoombommen en neutronenbommen, en produceert plutonium en tritium in hoeveelheden die voldoende zijn om er nog honderden meer te bouwen.”

Deze nieuwe mini-atoombommen zouden nauwelijks het vuile uranium 238 bevatten, maar een zeer kleine kern van bijna zuiver plutonium zorgt voor de kernreactie. Aangezien het plutonium alleen “alfastralen” uitzendt, zouden geigertellers er niet op reageren.

  Het hersendode Amerikaanse buitenlands beleid establishment

Het is bekend dat gammastralen bijna overal doorheen dringen en oneindig ver “lopen”. De gammaflits van een stervende ster zou de aarde na lichtjaren nog steeds met verwoestende gevolgen kunnen treffen. Bètastralen zijn in principe elektronen en worden gemakkelijker tegengehouden. Alfastraling kan zich slechts enkele meters verspreiden en kan niet door de menselijke huid heen dringen, maar is bijzonder destructief bij inademing of inslikken in het lichaam. Plutonium is de meest giftige stof die bekend is. (Neutronen dringen door en vernietigen tegelijkertijd. Daarom was de (uranium-)atoombom van Hiroshima veel dodelijker voor de mens dan de (plutonium-)atoombom van Nagasaki).

Het is dus erg moeilijk om te bepalen of de explosie in Beiroet echt een mini-kernbom was.

Er zijn verschillende foto’s die zogenaamd echt zijn en niet bewerkt, waarop je raketten kunt zien (het zouden Delilahs moeten zijn), maar die de indruk wekken erin gekopieerd te zijn:

Op Twitter werd een video gepubliceerd die het droppen van de mini-atoombom moet laten zien. Hier, op de bovenste, eerste foto, van onderaf tegen het projectiel, lijkt het alsof een voorwerp ter grootte van een bierblikje wordt gedropt. Maar op de tweede van een afstand kan het dit bierblikje niet geweest zijn, want dit object “valt” niet verticaal naar beneden, maar ziet eruit als een schuin schot.

De “paddenstoelachtige” explosie is precies wat we allemaal weten van nucleaire paddenstoelen, maar volgens deskundigen is dit niet alleen het geval bij kernexplosies. Experts noemen dit soort paddenstoelwolk de “Wilson cloud”. Volgens Wikipedia is een Wilson-wolk een wolk van watermist die wordt gevormd als gevolg van de drukveranderingen in een sterke explosie:

“Wanneer een kernwapen of een grote hoeveelheid conventionele explosieven ontploft, ontstaat er een sterke schokgolf in de lucht. Het samenpersende deel van de schokgolf wordt gevolgd door een ontspannende golf waarbij de druk en de temperatuur van de lucht onder het condensatiepunt van het water valt. De in de lucht aanwezige waterdamp condenseert en vormt een nevel. Wanneer de druk weer normaal is, lost de wolk ook weer op. (…) De aanvankelijk koepelvormige Wilson-wolk valt later uiteen in een ringvormige wolk alvorens uiteindelijk op te lossen.”

Experts in kernwapens, zoals Vipin Narang, zijn naar voren gekomen om de atoomtheorie tegen te spreken:

Sommigen waren van mening dat een nucleaire explosie enorme enorme huidverbrandingen bij mensen had moeten veroorzaken. Of dit ook het geval zou zijn met een plutonium minibom werd echter niet besproken. Het gebrek aan radioactieve fallout, dat ook werd aangehaald tegen de stelling van een atoombom, is, zoals reeds beschreven, mogelijk te wijten aan de nieuwe generatie plutoniumbommen.

  Netanyahu brengt grote hoeveelheden vuile was naar gastlanden om gratis stomerij te krijgen

Uiteindelijk is het op basis van de beschikbare feiten en gegevens natuurlijk nog niet met zekerheid te zeggen of het werkelijk alleen maar een ammoniumnitraat explosie was, veroorzaakt door ontstoken vuurwerk of een aanval. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. Het hoeven de Israëli’s niet te zijn geweest.

In een tweede artikel, eveneens gedateerd 7 augustus 2020, verwijst Veterans Today naar een geheime dienst-inlichtingenbron. Deze bron beweert te weten hoe de (vermeende) Israëlische aanval is gebeurd. De hele zaak was al jaren gepland. Het vermeende ammoniumnitraat kan vanuit Georgië naar Beiroet zijn gekomen in de vorm van zand of ander materiaal, via verschillende niet-traceerbare bronnen en met valse verschepingsdocumenten. Naar zijn mening heeft de Mossad of de CIA de hele zaak gepland en uitgevoerd. De vermeende opslagplaats voor ammoniumnitraat explosieven in de haven van Beiroet was met opzet door een lastige operatie gecreëerd om een dekmantel te bieden voor hun aanval.

De geheime dienst-man gelooft dat het uitgesloten is dat de haven van Beiroet jarenlang zonder enige betaling een dure opslagplaats vol zakken met spullen jarenlang gratis laat liggen. En als de huur niet wordt betaald, worden de spullen na een jaar geveild. Bovendien weet Hezbollah precies wat er in de pakhuizen ligt en hij denkt dat Hezbollah het explosieve ammoniumnitraat al na de eerste maanden heeft geplunderd – nog eens tientallen milities en smokkelbendes “en hun 17 neven en nichten” zouden het spul ook hebben meegenomen. Bovendien moet men weten dat er veel Israëlische agenten in de haven werken, die ook alles weten en overal hun vingers in de pap hebben. Hij sluit niet uit dat de hele operatie een gezamenlijke actie van de Israëli’s en de VS is.

  Trump belooft binnen 24 uur een einde te maken aan het Oekraïne-conflict

De haven van Beiroet speelt immers een belangrijke rol in de ontwikkeling van het grote Chinese New Silk Road project, vooral in de handel met Europa. De Chinese staatsscheepvaartgroep COSCO doet al een jaar lang Libanese havens aan op de nieuwe route van China naar de Middellandse Zee. Volgens Deutsche Wirtschaftsnachrichten heeft China de afgelopen jaren zes delegaties naar Libanon gestuurd en een “Confucius Instituut” in Beiroet opgericht. De Chinese ambassadeur Wang Kejian vleide Libanon en zei: “Libanon kan een betoverende parel van de Nieuwe Zijderoute worden”. Beiroet zou een belangrijke rol spelen in de zeeroutes van de Nieuwe Zijderoute, ook wel het “One Belt one Road Project” genoemd.

Dat China de explosies in Beiroet absoluut ziet als gericht tegen het zijderouteproject blijkt uit het feit dat Peking na de ramp in Beiroet onmiddellijk veiligheidsmaatregelen heeft genomen voor zijn eigen havens. Volgens een rapport in de Global Times gaf Beijing op dezelfde dag opdracht tot een veiligheidsinspectie van zijn havens, industrieparken, magazijnen en overal waar gevaarlijke en giftige materialen werden opgeslagen. Bovendien wordt gevreesd dat Libanon, een belangrijk knooppunt, niet meer zal functioneren.

Beiroet is het grootste overslagpunt voor de scheepvaart in Libanon. De handelsroutes vanuit Europa, Afrika en Azië komen hier samen. Van hieruit gaan de handelsroutes naar tientallen havens op de drie continenten en komen en vertrekken hier schepen uit 300 havens over de hele wereld. De ramp in Beiroet is ook een zware klap voor de Europese zeeroutes. De op één na grootste Libanese haven, Tripoli, is veel te klein om deze volumes te verwerken.

De tragedie van Beiroet heeft vele redenen en er spelen hier veel belangen mee. We zullen waarschijnlijk nooit weten wat daar echt gebeurd is.

Veel speculaties dat Israël een kernraket op Beiroet heeft gedropt

Vorig artikelTrailer voor het nieuwe “Call of Duty” computerspel waarschuwt voor cultureel marxisme
Volgend artikelWalgelijke homopropaganda: eersteklassers moeten onder de regenboogvlag marcheren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. In het midden-oosten heeft men een andere cultuur dan in het westen. In het westen is het erkennen van eigen fouten een teken van volwassenheid en wordt als eervol gezien. In het midden-oosten is fouten toegeven een teken van zwakte en wordt uit allemacht vermeden.
    Dit leidt ertoe dat, hoewel de meeste inwoners van het midden-oosten eigenlijk niets kunnen behalve van brood stront maken, eigen fouten nooit maar dan ook nooit toegegeven worden en de oorzaak voor wat dan ook altijd buiten het individu en buiten de groep/stam gezocht wordt. De meest wilde samenzweringstheorieen worden bedacht om simpele zaken zoals gebrek aan inzicht, controle of talent, te verbloemen en een andere stam/groep de schuld te geven.
    Gevolg is dat iedereen elkaar een vijand vindt, echte problemen nooit opgelost worden omdat de grondoorzaak niet benoemd mag worden en het westen maar blijft betalen voor dat zooitje genetisch restmateriaal.
    Kap ermee en laat het in godsnaam afbranden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in