Curieus: In de Straat van Gibraltar vertonen de orka’s die daar leven al enige tijd vreemde gedragsveranderingen. De prachtige oceaanreuzen zouden herhaaldelijk zeiljachten geramd hebben. Volgens een inmiddels veranderde krantenkop zijn ook migrantenboten aangevallen.

De aanvallen vinden al ongeveer twee maanden plaats langs de Spaanse en Portugese kusten. Verschillende boten zijn reeds zwaar beschadigd, ten minste één bemanningslid raakte gewond.

De ooggetuige Victoria Morris meldt hoe een groep van 9 orka’s haar zeilboot op 29 juli voor de kust van Spanje omsingelde: aanvankelijk waren de dieren nog speels – tot ze plotseling de boot omsingelden en het roer en de kiel aanvielen. De aanval zou perfect gecoördineerd zijn. Naar verluidt communiceerden de orka’s ondertussen met elkaar door hardop te fluiten.

De meldingen van dergelijke aanvallen kwamen in de daaropvolgende weken steeds vaker voor. Dr. Ruth Esteban, die de orka’s van Gibraltar in detail heeft bestudeerd, denkt dat het waarschijnlijk is dat slechts één enkele groep dieren verantwoordelijk was voor de ramaanvallen.

Mogelijke trigger: Stress door toename van het scheepvaartverkeer

Mariene biologen geloven dat stress de aanleiding is voor dit ongewone gedrag: met de geleidelijke versoepeling van de Covid-19 maatregelen is er weer aanzienlijk meer scheepvaartverkeer in de Straat van Gibraltar. Dit veroorzaakt lawaai en vervuiling… En dit nadat de orka’s waarschijnlijk net gewend waren aan de rustigere omstandigheden.

Wochenblick meldt dat de soort in dit gebied sowieso wordt bedreigd: er zijn minder dan 50 exemplaren over; kalveren sterven vaak voortijdig, het voortbestaan van de populatie is onzeker. In de strijd om voedsel zijn er steeds weer incidenten met vissersboten – walvissen raken verstrikt in hun netten of vissers vallen op hun beurt de orka’s aan. De voedselvoorraad voor de dieren krimpt.

  Verkeerd gegokt? Mark Rutte provoceerde het faillissement van zijn regering en werd doorzien

Migranten deel van het probleem?

Interessant genoeg, volgens screenshots die in de sociale netwerken circuleren, schreef CBC in eerste instantie als koptitel dat de orka’s uitgerekend migrantenboten rammen:

Het vermoeden dringt zich op dat deze kop tot ongelukkige conclusies leidde of ongewenste opmerkingen opleverde – en dienovereenkomstig snel werd gewijzigd.

Het is een feit dat ondanks Corona, talrijke migranten uit Afrika nog steeds aanmeren in Spanje: In vergelijking met vorig jaar is het aantal slechts 30% lager. Hoe meer beperkingen er worden opgeheven, hoe groter de kans dat het aantal migranten snel zal toenemen. … Wat op zijn beurt weer meer drukte op het water betekent voor prikkelbare orka’s.

“Redpilled orcas”, reageert iemand op Twitter

Laten we hopen dat de dieren nu niet snel worden opgejaagd door linksen die hen beschuldigen van racisme en rechts geweld.

Dierenmarteling door asielzoekers: het aantal gevallen van sadistische daden neemt toe

Vorig artikelGriekse minister van Asiel: Bewaakte gesloten kampen met dubbele hekken
Volgend artikelOndanks protest Zweedse Milieupartij politica: Syriër die een 12-jarig meisje heeft verkracht in een asielaccommodatie wordt gedeporteerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Vreemd toch. In Portugal verblijven bijna geen immigranten. Misschien omdat zij daar geen uitkering krijgen? En omdat daar de lonen, zo’n 600 euro per maand, veel lager liggen dan elders in Europa?

 2. In Polen was er eens een kudde christelijke vluchtelingen, ondergebracht op particuliere adressen, net als Hongaren in 1956 in NL.
  Ze kwamen er achter dat ze et als Polen maar 80 Euro per maand kregen.

  En godswonder geschiedde: in een enkele nacht alle 1000 verdwenen, naar die Heimat Duitsland.
  ————————
  Uhh…..kunnen we die Orka’s niet een beetje agressiever maken? Of africhten dat ze over een bootje heen moeten springen,en danerop landen?
  ——————————————
  Veilige manier om daar met klein bootje te zijn: een bord met tekst:”Wij zijn PVV”

 3. Kan het niet zijn dat die orca’s misschien mensenbloed hebben geproefd? Van al die verdronken vluchtelingen? Dat ze nu op mensenvlees uit zijn? Zoals een hond die ook eenmaal bloed heeft geproefd zich nooit meer kan beheersen?

 4. Ja vind ook dat dieren het recht hebben om hun omgeving te verdedigen .
  Ze hebben evenveel het recht om hun plaats in de wereld te hebben .ook dieren hebben gevoelens en soms meer dan mensen ,daarom het woord ,mensdom en dierenrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in