Ondanks protest Zweedse Milieupartij politica: Syriër die een 12-jarig meisje heeft verkracht in een asielaccommodatie wordt gedeporteerd

3
De Zweedse Milieupartij-politica Gunilla Bergström, 63 jaar, probeerde de deportatie van de kinderverkrachter tegen te houden, foto via Fria Tider

Een 19-jarige Syrische man is veroordeeld tot gevangenisstraf en uitzetting wegens verkrachting van een 12-jarig meisje in een asielaccommodatie in Åkersberga vorige maand. Maar de rechtbank was het onenig, een nämndeman [een lekenrechter, ook wel lekmannadomare genoemd, een persoon die een rechter bijstaat en meebeslist in een Zweeds proces, red.] van de Milieupartij wilde dat de verkrachter in Zweden bleef. – De daad moet als minder ernstig worden beoordeeld, zegt het 63-jarige Milieupartij-parlementslid Gunilla Bergström.

Het was donderdag 6 augustus van dit jaar dat de politie in Åkersberga een alarm kreeg dat een 12-jarig meisje was verkracht in een asielaccommodatie in Åkersberga. Volgens de eerste informatie waren het meisje en een vriendin van haar door twee mannen, een Syriër en een Afghaan, naar de asielaccommodatie meegelokt waar de twee verblijven.

De Afghaan neemt de vriendin van het 12-jarige meisje mee uit de opvang en als de Syriër alleen in een kamer met de 12-jarige achterblijft, neemt hij de gelegenheid te baat om haar te verkrachten.

Hij deed haar kleren uit en hij luisterde niet naar haar toen ze zei dat ze wilde wachten omdat ze pas 12 jaar oud was. Hij had vaginale geslachtsgemeenschap met haar. Hij hield haar vast door zijn handen tegen haar sleutelbenen te duwen. Dit deed haar pijn. Tijdens de geslachtsgemeenschap deed het ook pijn. Ze zei hem te stoppen. Haar haren raakten in de war en haar make-up werd besmeurd, leest het vonnis dat het Zweedse nieuwsblog Fria Tider onder ogen heeft.

In de nacht naar vrijdag werd de Syrische kinderverkrachter door de politie gearresteerd. Hij werd aangehouden en later in gevangenschap gezet voor de verkrachting van het 12-jarige meisje.

  Astrid Lindgren – geprezen tijdens haar leven, naar haar dood door het establishment verguisd

Het vonnis tegen de man is nu door de rechtbank van Attunda uitgesproken: 1 jaar en 2 maanden gevangenisstraf voor kinderverkrachting en daarna 10 jaar uitwijzing.

Onenigheid bij de rechtbank

Maar de rechtbank is het onenig. De lekenrechter Gunilla Bergström, die de Milieupartij vertegenwoordigt in de rechtbank van Attunda, is van mening dat de 19-jarige moet worden vrijgesproken van de aanklacht wegens verkrachting. In plaats daarvan zou hij veroordeeld moeten worden tot een jaar gevangenisstraf voor seksuele uitbuiting van kinderen en derhalve uitzetting vermijden, vindt ze.

“De daad moet in het licht van de omstandigheden van de zaak als minder ernstig worden beoordeeld”, schrijft de Milieupartij-politica ineen zogeheten dissident vonnis. “De straf wordt vastgesteld op een jaar gevangenisstraf en het verzoek tot uitzetting wordt afgewezen”, vervolgt ze haar schriftelijke motivering.

De rechter en de twee andere lekenrechters zijn echter van mening dat de Syrische asielzoeker moet worden veroordeeld tot gevangenisstraf wegens kinderverkrachting en vervolgens moet worden gedeporteerd uit Zweden.

“Verkrachting is een soort misdaad dat een ernstige inbreuk op de privacy van de eisers inhoudt. Hij is in het verleden ook veroordeeld voor een misdaad”, zeggen ze in hun vonnis, waarin ze stellen dat: “Er zijn in dit geval geen buitengewone redenen nodig voor uitzetting”.

Fria Tider heeft zich meerdere malen tot Gunilla Bergström gewend om haar te laten vertellen waarom ze wil dat de meervoudig veroordeelde kinderverkrachter in Zweden mag blijven, maar het lukt hen niet om haar aan de lijn te krijgen.

Eerder veroordeeld

De 19-jarige Syriër kwam in 2018 via Libanon naar Zweden, samen met zijn moeder, vader en vijf broers en zussen. In Zweden kreeg het gezin een zogenheten alternatieve beschermingsstatusverklaring en een permanente verblijfsvergunning. Ze hebben dus geen vluchtelingenstatus.

  13-jarigen beroofd op forensentrein - volwassenen keken weg

De jonge moslim werd nog in mei van dit jaar veroordeeld voor roofoverval en mishandeling. Samen met twee andere Syrische mannen in Åkersberga beroofde de 19-jarige afgelopen zomer verschillende Zweedse tienerjongens van onder meer luidsprekers, tassen, horloge’s en mobiele telefoons. Destijds nam de districtsrechtbank genoegen met een veroordeling van de criminele Arabier tot proeftijd en taakstraf. Tegen dat vonnis is beroep aangetekend.

De Afghaanse man, die ten tijde van de verkrachting van het twaalfjarige meisje ook in de asielaccommodatie woonde, is ook gevonnist voor een misdaad. Hij is twee weken geleden veroordeeld voor seksuele intimidatie, onder andere nadat hij een 13-jarig meisje naar de borsten in het centrum van Åkersberga had gegrepen en vastgehouden.

Onpopulaire accommodatie

Na de verkrachting van het 12-jarige meisje in de asielaccommodatie werd het toezicht op de asielaccommodatie in de gemeente Österåker, waartoe Åkersberga behoort, verscherpt. De reden hiervoor is dat er onder de autochtone bevolking veel ontevredenheid en verzet bestaat tegen de bewoners, gezien de onveiligheid en het geweld dat de asielzoekers die er wonen in de gemeente veroorzaken.

In een artikel van Nyhetsbyrån vertellen verschillende inwoners van Österåker over hun ervaringen.

Het is voor de meeste mensen hier in de gemeente duidelijk dat de huisvesting van vluchtelingen veel onrust veroorzaakt, zegt een man.

In februari 2018 zijn in Åkersberga twee woonkazernes in brand gestoken die bedoeld waren om te worden gebruikt voor asielzoekers. Vóór de branden werd de gemeente bedreigd met aanmaningen om de bouw van de asielonderkomens stop te zetten.

Migrant hield tienermeisje als seksslavin in toilet – verkracht met een Fanta fles

Vorig artikelStraat van Gibraltar: Orka’s rammen migrantenboten
Volgend artikelOntpenisd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Kijk de Jodenhaters komen weer uit de kast, het meerendeel zelf moslims die Al Taqiyya gebruiken.
    Wat daar in Zweden gebeurd is iets waar de hele Westerse Wereld mee te maken heeft; derde wereld land figuren die zich niet kunnen/willen aanpassen aan onze westerse waarden en normen. Zie op YT; Sanity 4 Sweden, 96% van all rapes, die veroordeeld worden, zijn immigranten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in