Griekse minister van Asiel: Bewaakte gesloten kampen met dubbele hekken

0
459
Fotocollage Wochenblick, links: Freepik / Alexander132; rechts: © Notis.mitarakis.orkomwsia / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Het Griekse nieuwsportaal Samos Today berichtte op 16 september over een scherpe aankondiging van de huidige minister van Asiel Notis Mitarakis. In het belang van ieders veiligheid moeten nu gesloten, bewaakte asielkampen worden opgezet.

Mitarakis is lid van de partij “New Democratie”, die qua oriëntatie het best te vergelijken is met de Oostenrijkse FPÖ, christelijk, conservatief, liberaal, pro-Europees. Des te opmerkelijker is het citaat dat hem wordt toegeschreven door de kleine eilandkrant Samos Today. Op zoek naar bevestiging kwamen we in de TAZ een artikel tegen dat dezelfde bewering doet, meldt Wochenblick.

Bewaakte, gesloten kampen

De veiligheid van iedereen is onze prioriteit. We kunnen geen illegale acties tolereren. De volgende stap is het opzetten van gesloten, gecontroleerde structuren.

Hiermee doelt de asielminister op kampen die waarschijnlijk de tranen in de ogen van de betrokken NGO-strijders zullen brengen: dubbele hekken, een gecontroleerde entree, bewakings- en brandbeveiligingssystemen.

Bewoners van de eilanden zijn het zat

“We kunnen niet toestaan dat criminelen dergelijke illegale handelingen verrichten”, zei de minister, wiens taak in zijn land allesbehalve eenvoudig is. De bewoners van de eilanden, waar de grote, open asielkampen worden gedoogd, hebben er genoeg van. Ze willen hun land en hun leven terug. Mitarakis herinnerde het publiek er ook aan dat de bewoners van de eilanden pas recentelijk hebben opgeroepen tot een ander beleid.

“We moeten de veiligheid waarborgen”

Naar verluidt zouden strengere grensbeschermingsmaatregelen de stroom vluchtelingen met 90 procent verminderen. Sinds 1 januari zijn 25.000 migranten illegaal het Griekse grondgebied binnengekomen. “We moeten de vluchtelingenstroom naar ons land verminderen en tegelijkertijd de veiligheid waarborgen”, zei Mitarakis.

Gelekt document onthult geheim Turks plan om Griekenland binnen te vallen

Europa was de geboorteplaats van de mensheid, niet Afrika, vinden wetenschappers
Vorig artikelOostenrijk: 10% buitenlanders pleegt 50% van de misdaden
Volgend artikelStraat van Gibraltar: Orka’s rammen migrantenboten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in