U.S. Marine Corps Lance Cpl. Cristian L. Ricardo / Wikimedia / (Public Domain)

Het is voorspelbaar dat Joe Biden door de Republikeinen wordt gehekeld over het doden van drie Amerikaanse soldaten in Jordanië door Iraakse militanten. Zijn politieke tegenstanders beschuldigen de Democratische president ervan zwak en laf te zijn, schrijft Finian Cunningham.

Donald Trump, zijn belangrijkste Republikeinse rivaal, bespotte Biden als een “verliezer” en zei dat de aanvallen op Amerikaanse troepen te wijten waren aan de “zwakte en overgave” van de president.

Nikki Haley, de andere Republikein die dit jaar in de race is voor de presidentsverkiezingen, beschimpte Biden ook voor zijn ruggengraatloze houding tegenover Iran. Ze riep op tot directe vergelding tegen de Islamitische Republiek “met de volle kracht van de Amerikaanse strijdkrachten”. Logischerwijs zou dat het gebruik van kernwapens kunnen betekenen.

In het hele Amerikaanse politieke spectrum werd unaniem aangenomen dat Iran uiteindelijk verantwoordelijk was voor de dodelijke aanval op de Amerikaanse militaire basis zondag in Jordanië, waarbij volgens de eerste berichten drie militairen werden gedood en 34 gewond raakten.

De aanval werd opgeëist door Iraakse militanten, de Kata’ib Hezbollah, als onderdeel van een overkoepelende groep die bekend staat als het Islamitisch Verzet. De militanten zouden een alliantie zijn van milities uit Irak, Syrië, Palestina, Libanon en Jemen. Tot de laatste twee behoren Hezbollah en de Ansar Allah-beweging, ook bekend als de Houthi’s. Ze zijn allemaal gelieerd aan Iran. Maar elk van hen heeft zijn eigen agentschap in het leiden en uitvoeren van operaties.

Deze groepen hebben honderden aanvallen uitgevoerd op Amerikaanse en Israëlische bases sinds 7 oktober, toen Israël zijn offensief op Gaza startte na de dodelijke aanval op Israël door Hamas. De Jemenieten voegen een maritieme dimensie toe aan het regionale verzet met hun voortdurende aanvallen op Amerikaanse en andere schepen in het Rode Zeegebied.

  Geen uitweg

Iran heeft ontkend dat het betrokken was bij de laatste aanval op de Amerikaanse basis in Jordanië. Teheran ontkent ook dat het achter de Jemenitische operaties in de Rode Zee zit.

Iran en de verzetsgroepen zeggen dat ze een anti-imperialistische alliantie zijn die verenigd is door verzet tegen de door de VS gesteunde zionistische genocide in Gaza. Deze groepen zijn niet “islamistisch” in de vorm van Islamitische Staat en zijn hardline soennitische (Wahhabi of Takfiri) uitlopers. Verre van dat. De verzetsgroepen werden opgericht om de islamisten te verslaan die door de Verenigde Staten in het geheim werden gestimuleerd en gesteund voor hun oorlog om het regime in Syrië te veranderen. Die proxyoorlog werd verslagen nadat Rusland in 2015 tussenbeide kwam om Syrië te steunen.

De Amerikanen zitten vast in een neerwaartse spiraal die is gecreëerd door hun eigen gebrekkige logica en cumulatieve imperialistische bezetting in de regio.

Zelfs president Biden heeft Iran ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op de drie Amerikaanse militairen. Biden zwoer dat hij zou reageren op een moment dat “wij zouden kiezen”.

Washington bepaalt dus kritiekloos dat Iran de hoofdschuldige is. Dat betekent dat de VS zich heeft verplicht om achter Teheran aan te gaan zonder enig bewijs of realistisch begrip van waar een dergelijke richting toe leidt. Dat wil zeggen, hoe slecht het zou kunnen aflopen voor de Amerikanen.

In een verkiezingsjaar in de VS dat meer dan ooit beladen lijkt te worden, en met Biden die te maken heeft met dalende cijfers in de peilingen, is de zittende president van het Witte Huis zeer gevoelig om te worden geprikkeld door Republikeinse tegenstanders.

Trump heeft Biden al verweten zwak en zwak te zijn. Nu het Midden-Oosten in een kookpot verandert door de Israëlische slachtpartij in Gaza, wordt de opperbevelhebber in het nauw gedreven om zijn moed te tonen. Biden is een gijzelaar van domme machopolitiek en failliet Amerikaans imperialisme. Diplomatie is eenvoudigweg geen optie voor het imperium, volgens zijn eigen logica en waanideeën.

  New York Times: Vijf redenen waarom Joe Biden zich zorgen zou moeten maken

Na de dodelijke drone-aanval op de Amerikaanse basis in Jordanië voerde de Republikeinse senator Tom Cotton de wraak op met de gebruikelijke oorlogszuchtige tirade: “Het enige antwoord op deze aanvallen moet een verwoestende vergelding zijn tegen de terroristische troepen van Iran… Alles minder zal Joe Biden bevestigen als een lafaard.”

De Republikeinse leider van de Senaat, Mitch McConnell, zei dat de passiviteit van Biden het probleem was, omdat het vijanden in het Midden-Oosten aanmoedigt: “De tijd om deze agressie serieus te nemen was lang voordat meer dappere Amerikanen hun leven verloren.”

Hoe hilarisch dat Biden wordt bespot omdat hij ee duif is. Tijdens zijn lange carrière was hij een van de meest oorlogszuchtige politici in Washington. Hij steunde de door de VS geleide NAVO-oorlogen in voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Libië, Syrië en nu in Oekraïne. Het enige laffe aan Biden is dat hij een laf instrument is van het militair-industrieel complex en een zielige psychopaat.

Biden staat ook bekend om zijn slechte humeur en zijn voorspelbare macho-karakter We kunnen er zeker van zijn dat de Republikeinse beschimpingen over zijn vermeende lafhartige beleid in het Midden-Oosten zijn haren overeind zullen zetten. Biden heeft al een roekeloos militaristisch standpunt ingenomen over het steunen van Israëlische agressie. De schokkende massamoord op meer dan 26.000 Palestijnse burgers onder een brute hongersnoodblokkade heeft de wereld geschokt en in het bijzonder de Arabische en moslimbevolking. En toch heeft Biden niet getwijfeld aan zijn “onwrikbare steun” voor Israël.

Biden heeft het Amerikaanse imperialisme uit het moeras van Afghanistan naar een nog groter moeras in het Midden-Oosten geleid. Met de aansporing van zijn al even hersenloze politieke rivalen storten de Amerikanen zich verder in een ramp.

  Beoogde debat-moderator Steve Scully is geschorst na liegen

Met meer dan 50 militaire bases verspreid over het Midden-Oosten in 10 landen en met meer dan 50.000 Amerikaanse troepen gestationeerd in de regio, zijn de Amerikanen schietschijven voor het verzet. De komst van drones en nieuwere rakettechnologie is een nieuwe vorm van oorlogsvoering waaraan de Amerikanen zich niet hebben aangepast met hun landgarnizoenen in afgelegen woestijnen en protserige oorlogsschepen.

De dood van drie Amerikaanse soldaten staat al lang op het spel. De domme Amerikaanse politici denken dat ze wraak gaan nemen. Ze hebben geen idee wat hen te wachten staat, gezien de lange geschiedenis van Amerikaanse agressie, provocatie en illegale bezetting in de regio. De steun aan de genocide van Israël, de hartverscheurende taferelen van kinderen die uiteengereten worden door Amerikaanse bommen, de bombardementen op Jemen – het armste Arabische land – de waanzinnige bedreigingen aan het adres van Iran, de onuitstaanbare Amerikaanse arrogantie en decennia van straffeloosheid borrelen nu allemaal op in het Midden-Oosten.

De domme Amerikaanse politici graven een kuil voor zichzelf en weten niet hoe ze die moeten omkeren. Democraten, Republikeinen, Biden, Trump, enzovoort, het zijn allemaal dwazen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom Biden’s Rode Zee-strategie in zijn gezicht zal ontploffenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe bloeddorstige Victoria Nuland
Volgend artikelDe VS ‘overspoelen’ in West-Azië, totdat ze bezwijken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Hopen dat die kuil diep genoeg mag zijn Want het zijn inderdaad ALLEMAAL Medeschuldige dwazen..en er zijn erg veel van in de VS…

 2. Hopelijk valt Amerika ooit uit elkaar in enkele kleinere entiteiten.
  Helaas gaat elk zo’n verandering gepaard met veel onschuldig bloedvergieten !

  • Amerika is oorsponkelijk zo opgezet. Een constitutionele republiek waar de overheid niks te zeggen heeft, maar in geval van nood als centraal orgaan kan worden ingezet. Daarom doen ze al sinds de dood van Lincoln niks anders dan crisis maken zodat Washington DC alsmaar meer macht krijgt.

   De burgeroorlog in de USA is destijds gewonnen door ‘het volk’, maar de britten hebben toen onmiddellijk Lincoln laten vermoordeen Johnson als puppet (een Zelensky handpop) te installeren. Die burgeroorlog moet nu opnieuw worden uitgevochten want de Britten hebben net als voor de burgeroorlog weer alle macht over de USA. De staten zullen zich net als vroeger weer gaan verzetten en net als toen zullen de Britten moeten worden verslagen. Daarnaast moet er een zeer groot aantal miljardairs worden vernietigd want die maken achter de schermen alles tot een hel om daar zelf beter van te worden.

 3. als ze in het midden-oosten net zo reageren als de vs dan hadden ze de vs allang weggevaagd.
  kijk wat die idioten uit de vs gedaan hebben daar maar blijkbaar mag dat.

  • Zo werkt het:
   Kolonisten die hun kolonies leeg roven.
   Ook Nederland heeft in zijn kolonies huis gehouden, oorlogen gevoerd, leeggeroofd, geplunderd en als een vuilnisbelt achtergelaten, en dat eeuwen.
   Hoe zat het ook al weer, met die bekende splinter en die balk in je oog.

   • ‘Nederland’ heeft geen kolonies leeggeroofd en geplunderd en uitgeroeid… de elites die Nederland hebben overgenomen hebben dat gedaan. De gemiddelde brave sterveling heeft wereldwijd nog nooit iets of iemand uitgebuit of uitgeroeid. De elites doen dit allemaal uit naam van en honderden jaren later zeggen mensen dat DE NEDERLANDERS het hebben gedaan. De hele mensheid gaat gebukt onder psychopaten en criminelen die uit hun naam allerlei kwaadaardige shit uitvreten en vervolgens wordt dan gezegd dat wij het allemaal hebben gedaan.

    0,00000093822% van de moslims blaast zichzelf op en alle moslims zijn terroristen. En ondertussen worden die terroristen gewoon betaald en opgeleid door de elites en hun overheden en hun politici.

    Pfff… word nou eens echt wakker. We leven in een toneelstuk. De elites speelt alle rollen en daarmee spelen ze ons tegen elkaar uit en geven ze ons overal alle schuld van. Mensen zijn bijna allemaal vredelievend, er is heel heel heel veel manipulatie nodig om ons in oorlog te laten treden.

    NEDERLANDERS hebben niet de koloniën leeg geroofd, onze elites hebben dat gedaan met ons geld en door ons voor hen te laten werken.

    • In 1953 was de eerste door de CIA (1947) uitgevoerde staatsgreep waarbij de gekozen nationalistische premier (geen communist) in Iran (tot 1971 Perzië geheten) Mohammed Mossadeq (1882 – 1967) werd afgezet. Hoofduitvoerder was Kermit Roosevelt jr. (1916 – 2000), kleinzoon van president Theodore Roosevelt (1858 – 1919) en de CIA (Criminals In Action) herhaalde dit trucje een jaar later in Guatemala.
     Mossadeq wilde dat een groter deel van de olieopbrengsten ten goede kwam aan de bevolking en dit was dus de steen des aanstoots.
     Nadat Mossadeq onder huisarrest was geplaatst kon sjah Mohammed Reza Pahlavi 1919 – 1980) weer terugkeren naar Teheran.
     CIA-directeur in die periode (1951 – 1961) was Deep State-dienaar Allan Dulles (1893 – 1969) en hij heeft in de onderzoek naar de moord op president John F. Kennedy op 22.11.1963 een uiterst kwalijke rol gespeeld, maar daarover heb ik al in een eerder stadium gepubliceerd.
     Piepklein detail: Dulles woonde in Georgetown (Washington D.C.) en was de buurman van de moeder van Jackie Kennedy (1929 – 1994).

 4. “Wat doen die Amerikanen eigenlijk nog in Irak en Syrie”. Heel grappig als je hem stelt bij je cafe op de hoek of op een verjaardag………. “Olie stelen, in een tijd waarin wij ons gas hebben dichtgedraaid”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in