Spontane protesten tegen lockdown in Italië: Politici spreken over oorlog

6

In Napels, Italië, demonstreerden duizenden mensen tegen de nieuwe lockdown van de regio. Eerder die dag kondigde de president van de regio Campania, Vincenzo De Luca, de nieuwe lockdown aan. Het protest ontstond spontaan via het internet. Italiaanse politici hebben het al over “stadsoorlog” en kondigden aan dat ze actie zouden ondernemen tegen “criminele groepen”.

Het protest tegen de lockdown werd op social media opgeroepen in de vorm van een “flashmob”. Een flashmob is een spontane bijeenkomst die via internetkanalen wordt opgeroepen. De foto’s van de demonstratie tonen vooral jonge Napolitanen die de straat opgingen om zich te verzetten tegen de lockdown. Ze hebben genoeg van de beperking van hun vrijheid. De Italiaanse politiek toont hier weinig begrip voor. Ze zien de protesten als het werk van criminelen en hebben het zelfs over oorlog.

Spontaan georganiseerd via social media

Na de eerste pogingen van de politie om het protest te stoppen, verplaatsten de jongeren het protest spontaan naar andere delen van de stad en vervolgden de demonstraties. Ze gebruikten hiervoor social media. Sommige van de protesten waren gewelddadig. Met vuurwerk en rookbommen, en enkele demonstranten vielen de politie aan. De politie moest worden toegerust met oproeruitrusting.

De menigte scandeerde “Vrijheid!” terwijl ze door de straten van de stad marcheerden, schrijft RT.

Op sociale media hebben verschillende mensen gereageerd op het gebeuren.

Een videoclip laat onder meer zien hoe demonstranten een rijdende politieauto met projectielen en stokken proberen te vernietigen. De politie ontvlucht de scène.

Guerrillaoorlog

Vice-minister van Binnenlandse Zaken Matteo Mauri spreekt over een guerrillaoorlog. Voor hem zijn de protesten het werk van “criminele groepen”.

“De agressie tegen de politie in de straten van de stad en de nabijgelegen regio komen overeen met stedelijke oorlogsvoering en zijn dus criminele daden. En dit is hoe ze zullen behandeld worden”, zei hij.

Tijdens de protesten waren er ook confrontaties met de politie:

Vooral Italiaanse jongeren protesteerden tegen de lockdown:

Duizenden mensen sloten zich aan bij de protesten tegen de lockdown:

Bisschop onthult: Achter de schermen werd besloten de Europeanen uit te roeien

Vorig artikelDuitsland: Daklozen eruit – ‘vluchtelingen’ erin!
Volgend artikelDe WHO mag haar Coronapropaganda via Wikipedia verspreiden 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Temperament is een factor … Ondanks dit protest velen met de corona-bef-lapjes voor die de bevolking is opgelegd vanwege de wens ‘gedrag te beïnvloeden ter conditionering’. Aardig om te zien dat ook dit, in bepaalde gevallen en zoals hier is weergegeven, geen enkel effect heeft. 🙂

  Respect voor deze mensen!
  Jullie strijden tegen ‘staatsterreur’ en voor het terugbrengen van humaniteit en logica.
  Althans, zo sta ik erin.

  Zoals ook anderen. Ieder de rol die hem/haar past.

  https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/10/24/mega-aanklacht-tegen-de-staat-dr-reiner-fuelmich/

  Ook interessant:
  https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/08/13/covid-19-veroorzaakt-door-waterstofcyanide-hcn/

 2. Napoli heeft altijd zijn eigen cultuur en wil gehad. Dit al meer dan 2 eeuwen , sinds de grieken er een Nieuwe stad bouwden Nea Polis . Zelfs bezetters als romeinen, barbaren hebben de wil niet veranderd. De stad heeft OP EIGEN KRACHT de nazibezetters in een 4 dagige strijd eruitgegooid. “Le quattro giornate di Napoli” . Heeft ook tot de late 1800 een eigen rijk gehad en de turken hoofd gehouden in de middellandse zee. Totdat er een pedojood genaamd Cavour een briljant plan had om sleutelfiguren uit het Napolitaans leger om te kopen en siciliaanse boeren op te hitsen tegen het Napolitaans rijk( Garibaldi en de roodhemden gesteund door de britse joid pike en het engels leger) 1860. Misschien tijd om de noord italiaanse bezetter eruit te schoppen . Napoli Independent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in