Een keukenallesbrander is al het halve overlevingsprogramma: hij verwarmt, je kunt erop koken en je kunt er alles in verbranden wat op de een of andere manier brandt. (Afbeelding: pixabay)

Er is geen wind. Deze november en december is een windstilte en er is geen verbetering in zicht. Tegelijkertijd is bijna elke dag bewolkt en somber – met andere woorden, een donkere windstilte. Dit betekent dat de energieprijzen, die waren gedaald, weer fors stijgen. Bovendien staat ons een strenge winter te wachten en zijn de gasopslagplaatsen niet zo vol als men ons wil doen geloven. We moeten ons “warm aankleden” in de ware zin van het woord. Maar de vrienden van Rusland hebben het goed. China en India kopen Russische olie voor bijna de helft van onze prijs. Maar wij zijn moreel veel beter, schrijft Niki Vogt.

De Europese energiestructuur is niet voorbereid op een echt strenge winter – om nog maar te zwijgen van het acute probleem met Nordstream2 en de oorlog in Oekraïne. Wij hadden het geluk dat november een hele tijd ongewoon zacht was. Gek genoeg onthielden de media zich van hun alarmkreten over de opwarming van de aarde. Normaal gesproken zouden we weer krantenkoppen hebben gezien over “recordwarmte in november” en berichten over het verschijnen van de eerste woestijnvlooien. De journalistiek over de opwarming van de aarde bleef echter hardnekkig zwijgen. Waarom? Want die zouden zijn beantwoord met een luid “Nou, Godzijdank!!!”. En het is waar: dat bespaart gas en andere energiebronnen. Maar nu is de pret en de warme douches voorbij.

Nu wordt het koud en daarmee ook een zwakke maar ijzige wind. Volgens de weerwebsite windy.com staat er een zwakke wind. Op de hoogte van de grote windrotoren is een windsnelheid van minstens 5 meter/seconde nodig om elektriciteit op te wekken. Het wordt pas echt goed rond de 15 meter/seconde (maar het mag niet te veel zijn). Helaas is dit volgens de weerberichten binnen afzienbare tijd niet mogelijk. Dat zegt meteoroloog en onderzoeker mevrouw Evangeline Cookson van Marex Spectron Het bedrijf is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd gediversifieerd wereldwijd platform voor financiële diensten dat klanten verbindt met de wereldwijde energie-, metaal-, landbouw- en financiële markten.

Zelfs de winderige gebieden met een hoge dichtheid aan windturbines staan ​​praktisch stil, omdat de lagedrukwinden die normaal gesproken over Noord-Duitsland en de Benelux-landen naar Frankrijk waaien op dit moment afwezig zijn. De zwakke wind uit het noordoosten duwt echter koude lucht naar Europa. Waarschijnlijk in opdracht van president Poetin.

  Rusland noemt VS de enige begunstigde van Nord Stream-sabotage, terwijl regering-Biden verklaart dat de explosies een "een enorme kans" zijn

Het woke Europa leert net dat duurzame energie het Russische gas niet kan vervangen. Nu komen de breuklijnen van de “klimaatneutrale” energie-infrastructuur van de EU pijnlijk in beeld. We zijn afhankelijk geworden van grillige zonne- en windenergie voordat we veerkrachtige opslagtechnologieën hadden voor de overtollige capaciteit. Deze technologieën zijn duur en het duurt tot vier jaar om ze te implementeren. Het feit dat wij plotseling geen gas meer van Rusland kopen, was niet eerder voorzien. En nu zijn we er letterlijk “koud door overvallen”.

We zitten dus vast in een anomalie in de windsnelheid. Dat is niets bijzonders, zegt mevrouw Cookson, maar het is momenteel vrij moeilijk omdat we geen Russisch gas krijgen. Niet omdat er geen is. Het is omdat Europa het niet wil – of liever gezegd, de VS wil dat Europa het niet wil. Europa moet Rusland straffen, ook al moeten zijn burgers daardoor doodvriezen. We zullen inderdaad een ongebruikelijk groot aantal doden krijgen door de kou, plus degenen die, met een verzwakt immuunsysteem, de bekende C-infecties zullen oplopen bovenop de permanente onderkoeling. Het is nog onduidelijk hoeveel het er zullen zijn.

Wel, we hebben nog steeds kernenergie en waterkracht. Maar… de drie resterende kerncentrales kunnen daar niet eens aan tippen, en waterkracht maakt slechts een klein deel uit van de energiemix. Daarnaast is de waterstroom nog steeds niet sterk genoeg, omdat de rivieren na de droge zomer nog steeds op een relatief laag peil staan.

Afgelopen vrijdag waren de elektriciteitsprijzen op de energiebeurzen dan ook al weer gestegen tot €361/megawattuur, na medio november te zijn gedaald tot een aangename €108/megawattuur. Zodra het weer kouder werd, gingen ook de gasprijzen weer omhoog.

Heel veel Europeanen kunnen zich de gasprijzen niet veroorloven – zelfs als er genoeg gas was. Hetzelfde geldt voor de olieprijzen. Olieverwarming wordt ook slechts zeer spaarzaam gebruikt in particuliere huishoudens. Als u rondvraagt in uw kennissenkring, zult u weten dat mensen met oliekachels ook bang zijn om in de kou te zitten als de elektriciteit uitvalt – omdat de branders van deze kachels elektriciteit nodig hebben. Maar ook het vooruitzicht om in geval van onzekerheid vreselijke prijzen te moeten betalen voor een tank brandstof is voor de meeste mensen een nachtmerrie. Momenteel liggen de stookolieprijzen “nog steeds” rond de 121,70 € per 100 liter (netto). Als u een tank van drieduizend liter wilt vullen, moet u € 3.651 netto betalen. Plus 19% BTW maakt 4.344,69 €. Het zal waarschijnlijk veel duurder zijn. Als u het al krijgt.

  Zelensky is op zoek naar Anne Frank... om haar naar Bakhmut te sturen... niet Auschwitz

De VS en Europa hebben een invoerverbod op Russische olie ingesteld. De VS kunnen het zich veroorloven, ze hebben enorme reserves en hun eigen oliebronnen. Het EU-verbod op de invoer van Russische olie is op 5 december ingegaan. Raffinaderijen en handelaren beperken hun activiteiten en verminderen hun orders. De Russen hebben hier natuurlijk geen last van. Russische olietankers blijven vrolijk de havens uitvaren – maar in de richting van Azië. China en India kopen nu twee derde van de Russische ruwe olie. Een deel daarvan is de helft van de ruwe olie uit Russische pijpleidingen die aan China wordt geleverd.

Men mag niet vergeten dat Rusland een prominent lid is van OPEC+. Deze vereniging van olieproducerende landen vertegenwoordigt 40% van de wereldwijde olieproductie. Ze handelen samen en beschermen elkaar. En ze profiteren van de stijgende olieprijzen. OPEC+ heeft bijvoorbeeld al ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat geen van hen het leveringsgat zal dichten als Rusland niet meer wil leveren.

India koopt al lange tijd op grote schaal olie van Rusland. Uit websites waar u het scheepvaartverkeer in real time kunt volgen, blijkt echter dat Russische tankers op open zee Indiase tankers ontmoeten en de ruwe olie overladen op de Indiase schepen, die deze vervolgens verschepen en tegen hoge prijzen aan Europa verkopen. Daarbij maken de Indiërs een flinke winst, want de prijs van Russische ruwe olie is ongeveer 40 procent lager dan wat de Europeanen ervoor betalen. Voor de consument komen daar dan nog de leveringskosten en de belasting op minerale oliën bij.

De Deutsche Wirtschaftsnachrichten schrijft:

  Een bericht voor Lt. Kolonel (gepensioneerd Amerikaans leger) Daniel Davis

“Alle pogingen van het Westen om Rusland in de energiesector te benadelen, hebben tot nu toe vooral de burgers in Europa getroffen, die de hogere energieprijzen moeten betalen. Rusland blijft enorme hoeveelheden produceren en exporteren en maakt er enorme winsten mee. Daardoor zal het overschot op de lopende rekening van Rusland dit jaar naar verwachting uitkomen op 265 miljard dollar. Alleen van China wordt verwacht dat het meer voor elkaar krijgt.”

De klok tikt door. Er wordt een koude, strenge winter verwacht, zeggen meteorologen. Is er opeens geen opwarming van de aarde meer? Iedereen die zich een hout- en bruinkoolbriketkachel kan veroorloven en installeren, moet dat dringend doen. Bij voorkeur een keukenallesbrander, zoals op de foto van het artikel hierboven. Het verwarmt de woonkamer, u kunt erop koken, in veel modellen kunt u er zelfs brood in bakken en u kunt er zo’n beetje alles in stoppen wat brandt. Kijk waar er papiercontainers zijn en haal daar kartonnen dozen. Karton ontwikkelt veel warmte, maar verbrandt snel. U moet veel as wegnemen. Maar het is ook een goed aanmaakvuur voor verzameld hout. En sla een voorraad lucifers in. Ze zijn hun gewicht in goud waard. De meeste huishoudens hebben nauwelijks nog lucifers. Een paar pakjes om de adventskranskaarsen in de winter aan te steken, dat is alles. Zelfs mensen met luxe open haarden zijn er nauwelijks mee uitgerust. De lange, stijlvolle lucifers voor de open haard zijn snel op.

Over gewicht in goud gesproken: ik herhaal mezelf, maar als de stroom uitvalt, hebt u een betaalmiddel nodig. Contant geld of kleine eenheden zilveren munten. De supermarkten zullen gesloten blijven of alleen contant geld accepteren, als ze al open gaan. en ze zullen snel leeg zijn – door inkoop of plundering. Ga naar de kleine winkels op de hoek, die gaan het eerst open.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa kan de winter niet overlevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBovenop de enorme brandstofprijzen: Nu ook nog spot en hoon uit Rusland (Video)
Volgend artikelHet Russische leger aan de poort van Soledar: Veroverde Jakovlevka na maandenlange gevechten! – Oekraïne crasht met 200 doden en 600 gewonden (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Nou, fijne winter allemaal he… Ik denk dat ik maar 4 maanden op bed ga liggen onder een dikke wollen deken… Ik zet de wekker wel voor april. Maar zonder dollen, het kan me niet koud genoeg worden. Zouden dan al die domme ingespoten pokkeschapen eindelijk eens wakker worden?

  • ..uiteindelijk zal het allemaal de schuld zijn van Putin en niet van de EU, Rutte en Kaag of ander tuig….ziende blind is de massa, en bij eigen keuze dom en onwillig te zien wat er voor hun staat….
   efteling bewoners, miljoenen ervan ook nog…

 2. Voor wat het weer betreft: Al in de jaren 1970 werden de succesvolle proeven gedaan met weer beïnvloeding. Een hele strenge winter is in het voordeel van de NWO en WEF etc. Stapel ramp op ramp en de bevolking zal smeken om hulp. Bovendien zullen vele ouderen mensen sterven, allemaal precies wat de NWO nastreeft.

  • Weerbeinvloeding doen ze al 100 jaar, niet pas sinds de ’70. Allemaal gedocumenteerd en de kranten stonden er toen vol van.

 3. Allesbrander, alles wat maar een beetje wil branden in zo’n ding flikkeren, tot autobanden toe. Is dat wat de compleet geschifte ‘van-het-gas’ mafkezen voor ogen hadden? Aardgas is veruit de schoonste brandstof, er is genoeg van en het levert ook nog het levengevende CO2 op.
  Straks voel ik me nog gedwongen om zo’n vervloekte muilkorf te gaan dragen vanwege de roetwolken in de straten.
  Ik ben verbijsterd door zoveel domheid (en dan ben ik niet eens hoog opgeleid).
  Al in het voorjaar heb ik een voorraad schoon en droog hout ingeslagen, een paar vaten olie en een gastank.
  Tip als je wat geld over hebt: paar loodaccu’s, laadregelaar, zonnepaneel en een omvormer naar 220V 50Hz, kun je je koelkast aan de praat houden.

 4. “Als u een tank van drieduizend liter wilt vullen, moet u € 3.651 netto betalen. Plus 19% BTW maakt 4.344,69 €. Het zal waarschijnlijk veel duurder zijn.”

  En Gabriëls zelf moet je nog betalen. En als de vulpijp over je huis heen moet nog meer. met een mazouttank heb je wel de mogelijkheid een beetje op de prijzen in te spelen.

 5. Geen paniek. Wen jezelf aan de kou. Dan hoef je amper te stoken. Bij mij is het 13,5 graden in huis nu.
  Als het vriest (met weinig wind) kan ik zonder jas naar buiten en weer terug in huis is het binnen al snel vies warm.
  Het is gewenning.
  Alleen voor ouden en zieken is het vreselijk. Geld dat jij zo overhoudt kun je aan hen doneren (stiekem in de brievenbus zodat ze niet weten van wie het geld komt want dankbaarheid is niet nodig). Kunnen ze daar hun boodschappen van doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in