Het aftellen is begonnen voor de totale Russische overname van Bakhmut. De Oekraïense legerleiding heeft opdracht gegeven tot een geleidelijke terugtrekking van de Oekraïense troepen uit de stad, aangezien het slechts een kwestie van dagen is voordat het Russische leger de stad volledig inneemt.

De Russen beheersen al een derde van de stad, met Russische troepen op zes straten afstand van het centrum van Bakhmut.

“De situatie in Bakhmut is echt heel moeilijk. De Russen hebben enorme troepen ingezet voor de laatste aanval. We bereiden ons voor op een moeilijke verdediging,” zei Zhorin, 3e Azov-commandant.

In de afgelopen week veroverde het Russische leger de gebieden Klishchiivka, Stupotsky, Nikolaevka Blagodani, waardoor de weg T 0504 werd afgesneden en de greep op Bakhmut verder werd versterkt. Nu vallen Russische troepen Ivanivsky vanuit het westen aan.

Oekraïense troepen zijn gedwongen versterkingen te verplaatsen van Kramatorsk naar Krasne om het binnendringen van Wagners troepen in de richting van Chasiv Yar te voorkomen.

Kort geleden onthulde de commandant van de Oekraïense strijdkrachten Denis Jaroslavsky dat het Russische leger 1/3 van Bakhmut controleert.

Hij zei specifiek:

“De situatie in Bakmuth is objectief gezien moeilijk. De vijand heeft de stad gedeeltelijk bezet: het industriegebied en de particuliere sector langs de rivier. De vijand slaagt er daadwerkelijk in kleine delen van het front te doorbreken en onze posities te naderen. Nu ligt de stad systematisch onder vijandelijk artillerievuur.”

De Russische strijdkrachten hebben twee hoofdwegen vanuit het Oekraïense achterland naar Bakhmuth onder artilleriecontrole geplaatst en proberen alle aanvoerroutes naar de stad af te snijden, voegde hij eraan toe.

  EU dreigt Hongarije het zwijgen op te leggen als het nee zegt tegen 60 miljard euro voor de oorlogskas van Oekraïne

“De stad wordt niet alleen aangevallen door de troepen van Wagner, maar ook door tactische eenheden van het Russische leger. Bakhmut is operationeel omsingeld. Russische troepen hebben nu alle snelwegverbindingen naar de stad afgesneden, alleen een paar plattelandswegen zijn nog vrij.”

Video: Gevechten tussen de 241e Oekraïense Brigade en Wagner-troepen in de Glinyanayastraat in Bakhmut.

Wat is de situatie in de stad Bakhmut?

Ten noorden van Bakhmut vechten “Wagner”-troepen in Krasna Hora en Paraskovievka. In het gebied rond Sobachevka hebben de “Wagner”-troepen de frontlijn aan de Opytne-kant met de grond gelijk gemaakt en rukken ze verder op tot diep in het stedelijke bebouwing. Ten zuiden van Bakhmut gaat de aanval van PMC Wagner verder naar het Budenovka gebied.

Analytisch:

Situatie ten noorden van Bahmut:  Het Russische leger heeft nieuwe vorderingen gemaakt in Miasokombinat en controleert nu meer dan de helft van dit gebied. Een paar kilometer noordelijker veroverden de Russische troepen de Artyomovsk-muurmaterialenfabriek ten zuiden van Krasna Hora en rukten verder op naar het kruispunt Tire.

Het Russische leger en de troepen van Donetsk begonnen in botsing te komen met het Oekraïense leger in het noordelijke district Stupka.

Situatie ten zuiden van Bakhmut: Russische legertroepen bereikten de rand van het kerkhof van de stad en raakten slaags met het Oekraïense leger in de eerste gebouwen van het district Sobachivka.

De afgelopen dagen hebben het Russische leger en de troepen van Donetsk meer posities ingenomen ten noorden van Opytne tussen de Bakhmutovka rivier en de Pershyi  Radianskyistraat.

Situatie ten westen van Bakhmut: Het Russische leger maakte aanzienlijke vorderingen langs het waterkanaal en bracht de H-32 weg onder controle van de artillerie. Bovendien bereikten de troepen de buitenwijken van Ivanivske en blijven ze de veiligheidszone rond Klishchiivka vergroten.

  Netanyahu's TWEE genociden

Situatie in Bakhmut: Het Russische leger en de troepen van Donetsk begonnen op te rukken naar de hoge gebouwen tussen de straten Vatutina en Nekrasova en namen de controle over de nieuwe sector van de Dobroliubova-straat over.

Het Russische leger nam de controle over de gipsmijn ALC SINIAT en de Hlynianastraat in het Miasokombinat gebied.

Video: Wagner-soldaten schieten op Bakhmut

De Russen hebben Nikolajevka veroverd

De inname van de nederzetting Nikolajevka brengt het moment dichterbij van de volledige omsingeling van de stad Artemovsk door de Russische strijdkrachten, vertelde Igor Kimakovski, een adviseur van Denis Poesjilin, aan RIA Novosti.

“Dit is iets positiefs. Het betekent dat de ring rond Artemovsk nog strakker wordt. De bevrijding van deze nederzetting brengt ons succes in de omsingeling van Artemovsk dichterbij,” zei Kimakovsky.

Nikolaevka ligt op ongeveer 20 kilometer van Artemovsk.

Video: De situatie in Bakhmut van de Oekrainse kant.

De Oekraïners hebben de noordelijke wijken van de stad verloren

Russische militaire correspondenten melden dat de strijdkrachten van Oekraïense strijdkrachten de controle over de noordelijke districten van Bakhmut hebben verloren.

Op het kanaal WarGonzo verscheen de informatie dat Wagner-troepen het noordelijke deel van Bakhmut hebben veroverd.  Op dit moment melden Russische militaire correspondenten dat Russische troepen een veegactie uitvoeren in het noorden van Bakhmut. Andere aanvalsgroepen trekken ten zuidwesten van de stad – in de richting van Chasiv Yar.

Strijdkrachten van de PMC “Wagner” zijn opgerukt op de as Bakhmut-Konstantinovka en Chasiv Yar-Kurdyumovka, die ten zuidwesten van Krasnoe (Ivanovsky) ligt.

Tegelijkertijd wordt er gevochten in het zuidelijke deel van Bakhmut. Zware verliezen worden geleden door de reserves van de “Azov”-formatie die eerder naar de stad trokken om een omsingeling door Russische troepen te voorkomen.

  Ursula von der Leyen: "Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven"

Beeld van de gevechten in oostelijk Bakhmut.

Zie kaart: De omsingeling van de stad Bakhmut door het Russische leger.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De stad Soledar is bevrijd door de PMC van Wagner – Waarom duurde het zo lang?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGlobalisten willen dat iedereen krekels eet omdat hun exoskeletten CHITINE bevatten dat parasieten en pathogenen gebruiken als bescherming bij het infecteren van mensen en dieren
Volgend artikelOekraïense militairen executeren groep Poolse huurlingen in Vuhledar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  1. Als ze komen haal ik wodka! En naai een Russiche vlag van een Nederlandse, die durf ik nu nog niet op te hangen ook al heb ik een glasverzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in