De V.S. en zijn proxies in Europa brengen een enorme hoeveelheid wapens naar Oekraïne. Maar niemand heeft een idee waar die wapens terecht zullen komen. Het is waarschijnlijk dat veel daarvan zich buiten Oekraïne zullen verspreiden, en sommige van die wapens zullen onvermijdelijk degenen treffen die ze nu leveren, schrijft Moonofalabama.org.

In een overzicht van de Amerikaanse oorlog tegen Syrië vertelt Aaron Maté in detail hoe het Obama/Biden team terroristische netwerken in Syrië in hun macht hebben gekregen:

Gebaseerd op vrijgegeven documenten, nieuwsberichten, en verspreide bekentenissen van Amerikaanse functionarissen, geeft deze over het hoofd geziene geschiedenis van de pogingen van het Obama/Biden team om het Assad regime te verdrijven – in overleg met bondgenoten als Saoedi-Arabië, Qatar, en Turkije – een gedetailleerd overzicht van de reeks discrete beslissingen die er uiteindelijk toe leidden dat de VS terreurnetwerken die uit zijn op de vernietiging van de VS, macht gaf.

De V.S. hebben een enorme hoeveelheid wapens Syrië binnengeduwd. Die wapens kwamen niet terecht bij de “gematigde rebellen” die de propaganda van de V.S. had verheven, maar in de handen van de meest ideologisch geëngageerde en meest wrede actoren ter plaatse:

Hoewel de Obama-regering beweerde dat de naar Syrië gesluisde wapens bestemd waren voor “gematigde rebellen”, kwamen zij uiteindelijk terecht in de handen van een door de jihad gedomineerde opstandeling. Slechts één maand na de aanval op Benghazi berichtte de New York Times dat “harde islamitische jihadisten,” waaronder groepen “met banden of connecties met Al Qaeda,” “het leeuwendeel van de wapens die naar de Syrische oppositie zijn verscheept, hebben ontvangen.

In een herhaling van die “strategie” duwen de V.S. momenteel een enorme hoeveelheid wapens en huurlingen Oekraïne binnen. Het grotere spul dat zij leveren is niet van veel belang. Maar de enorme hoeveelheid kleine wapens en kleine munitie, de antitankwapens en de handheld antiluchtsystemen zijn van ernstig gevaar op lange termijn. Die passen in een kofferbak van een auto en kunnen gemakkelijk over de grens gesmokkeld worden. Zoals ik al eerder heb uitgelegd, zal de extreem-rechtse ideologie die in Oekraïne gevoed wordt, een gevaar worden, in de eerste plaats voor de Europese landen, maar ook daarbuiten:

Whitney Webb schrijft dat de CIA een nieuw Al Qaida aan het creëren is. Ditmaal als een blanke supremacistische rechtse militie. Een deel daarvan zijn huurlingen die momenteel door westerse “beveiligings”bedrijven geronseld worden. Deze milities zullen alle “kleine” wapens die de NAVO-landen nu aan Oekraïne leveren, gebruiken om Russische troepen en hun aanhangers aan te vallen. Dit zal ernstige tegenreacties hebben in Polen en Roemenië, van waaruit deze troepen worden ingezet. Op langere termijn zal het ertoe leiden dat de extreem-rechtse terreur terugkomt in die landen die nu deze troepen steunen. Het zal ook de langetermijntrend in de hand werken dat extreem-rechtse partijen hun aandeel in de stemmen vergroten. Samen met de economische verwoesting die de sancties van de V.S. en Europa tegen Rusland in hun eigen economieën aanrichten, zal dit uitlopen op regimewisselingen in verschillende Europese landen. De V.S. beschermen zichzelf natuurlijk weer zoveel mogelijk ten koste van anderen.

  Vijf redenen waarom de bevrijding van Soledar zo belangrijk is

Als er een les te leren valt uit Syrië, dan is het wel dat de meest ideologisch geëngageerde en meest wrede mensen ter plaatse niet alleen hun ideologie zullen verspreiden in andere landen. Het zijn ook de groepen die uiteindelijk onvermijdelijk de gevaarlijkste wapens zullen bezitten. Zij zullen er enkele geven aan de groepen in andere landen die dezelfde ideologie aanhangen. De fascistische groepen in Oekraïne zijn geen Russische propaganda-uitvinding of alleen maar “nationalistisch”. Al in 2018 noemden zelfs de NAVO-lobbyisten bij de Atlantische Raad hen een gevaarlijke bedreiging:

Vorige week onthulde Hromadske Radio dat het ministerie van Jeugd en Sport van Oekraïne de neonazi-groep C14 financiert om “nationale patriottische opvoedingsprojecten” in het land te bevorderen. Op 8 juni kondigde het ministerie aan dat het C14 iets minder dan 17.000 dollar zal toekennen voor een kinderkamp. Het heeft ook fondsen toegekend aan Holosiyiv Hideout en Educational Assembly, die beide banden hebben met extreem-rechts. De onthulling is een gevaarlijk voorbeeld van wetshandhaving die stilzwijgend de toenemende wetteloosheid aanvaardt of zelfs aanmoedigt van extreem-rechtse groepen die bereid zijn geweld te gebruiken tegen degenen die zij niet mogen.

Sinds begin 2018 hebben C14 en andere extreem-rechtse groepen zoals de aan Azov gelieerde Nationale Militie, Rechtse Sector, Karpatska Sich, en anderen verschillende keren aanvallen uitgevoerd op Roma-groepen, en ook op antifascistische demonstraties, gemeenteraadsvergaderingen, een door Amnesty International georganiseerd evenement, kunsttentoonstellingen, LGBT-evenementen, en milieuactivisten. Op 8 maart hebben gewelddadige groepen aanvallen uitgevoerd op betogers voor de Internationale Vrouwendag in steden over heel Oekraïne. In slechts enkele van deze gevallen deed de politie iets om de aanvallen te voorkomen, en in sommige gevallen arresteerde zij zelfs vreedzame demonstranten in plaats van de eigenlijke daders.

Internationale mensenrechtengroeperingen hebben de alarmbel geluid. Na de aanslagen van 8 maart waarschuwde Amnesty International dat “Oekraïne wegzinkt in een chaos van ongecontroleerd geweld, uitgeoefend door radicale groeperingen en hun totale straffeloosheid. Vrijwel niemand in het land kan zich onder deze omstandigheden veilig voelen.” Amnesty International, Human Rights Watch, Freedom House, en Front Line Defenders waarschuwden in een brief dat radicale groepen die onder “een vernisje van patriottisme” en “traditionele waarden” handelen, mogen opereren in een “atmosfeer van bijna totale straffeloosheid die deze groepen alleen maar kan aanmoedigen om meer aanslagen te plegen.”

  Ach kijk! Met WO III voor de deur is preppen opeens geweldig en trendy. De vlag draait naar de nieuwe wind!   

In de afgelopen acht jaar hebben die groepen in Oekraïne veel contacten gehad met soortgelijke groepen in andere landen. Zij hebben buitenlanders uitgenodigd om met hen mee te vechten aan de frontlinie met de Donbas-republieken. Dit zijn potentiële kopers voor de wapens die nu aan de Oekraïne geleverd worden.

De VS hebben geen idee bij wie uiteindelijk de tienduizenden wapens komt die zij nu leveren:

De VS hebben weinig manieren om de aanzienlijke voorraad anti-tank, luchtafweergeschut en ander wapentuig te traceren die zij over de grens naar Oekraïne hebben gestuurd, vertellen bronnen aan CNN, een blinde vlek die voor een groot deel te wijten is aan het gebrek aan Amerikaanse laarzen op de grond in het land — en de gemakkelijke draagbaarheid van veel van de kleinere systemen die nu de grens over stromen. Het is een bewust risico dat de Biden-regering bereid is te nemen.

Op korte termijn zien de VS de overdracht van honderden miljoenen dollars aan materieel als van vitaal belang voor het vermogen van de Oekraïners om de invasie van Moskou af te houden. Een hoge defensie-ambtenaar zei dinsdag dat het “zeker de grootste recente levering is aan een partnerland in een conflict.” Maar het risico, zowel huidige VS-functionarissen als defensie-analisten zeggen, is dat op de lange termijn sommige van die wapens in handen komen van andere militairen en milities die de VS niet van plan waren te bewapenen.

Transparency International plaatst Oekraïne op nummer 122 van de 180 landen. Hoe lager de rang op die lijst, hoe erger de corruptie. Wie de wapens in Oekraïne officieel in handen krijgt, zal waarschijnlijk een deel van de voorraad opzij leggen om ze later te verkopen aan wie er maar belangstelling voor kan hebben. Dat zal gemakkelijk te doen zijn:

“Ik zou u niet kunnen zeggen waar ze in Oekraïne zijn en of de Oekraïners ze op dit moment gebruiken,” vertelde een hoge defensie-ambtenaar vorige week aan verslaggevers. “Zij vertellen ons niet elke ronde munitie die zij afvuren en op wie en wanneer. Wij zullen misschien nooit precies weten in welke mate zij de Switchblades gebruikt hebben.”

  De slag om Kiev is de meest idiote oorlog ooit, het niveau van de desinformatie is absurd

Het Ministerie van Defensie bestemt de wapens die het stuurt niet voor bepaalde eenheden, aldus de perschef van het Pentagon, John Kirby.

Vrachtwagens geladen met pallets wapens die door het Ministerie van Defensie geleverd worden, worden door Oekraïense strijdkrachten opgehaald – hoofdzakelijk in Polen – en dan Oekraïne binnengereden, zei Kirby, “dan is het aan de Oekraïners om te bepalen waar ze heen gaan en hoe ze in hun land verdeeld worden.”

Men kan de Oekraïense functionarissen niet vertrouwen die beweren dat deze wapens alleen voor goede doeleinden gebruikt zullen worden:

Privé erkennen de functionarissen dat Oekraïne een stimulans heeft om alleen informatie te geven die hun zaak voor meer hulp, meer wapens en meer diplomatieke bijstand zal ondersteunen. “Het is een oorlog – alles wat zij in het openbaar doen en zeggen is bedoeld om hen te helpen de oorlog te winnen. Elke publieke verklaring is een informatie-operatie, elk interview, elke uitzending van Zelensky is een informatie-operatie,” zei een andere bron die bekend is met de westerse inlichtingendienst.

Zelensky eist voortdurend meer wapens en niemand heeft een idee waar ze terechtkomen. Hoeveel zal hij er zelf opzij leggen om later te verkopen en wie zal die kopen?

De ervaring met de oorlog tegen Syrië leert ons dat de wapens die in Oekraïne “van een vrachtwagen gevallen zijn” uiteindelijk bij de meest ideologisch geëngageerde en wreedste mensen terecht zullen komen. In de Oekraïne zijn dat de fascisten. Sommige internationale misdadigersbendes die rivalen willen uitschakelen zouden ook geïnteresseerd kunnen zijn.

Hoe lang zal het duren voordat een Switchblade zelfmoorddrone op een politieauto in Polen zal vallen? Hoe lang zal het duren voordat een anti-tankwapen gebruikt zal worden in een bendegevecht in Parijs? Hoe lang zal het duren voordat een Stinger anti-luchtraket een burgervliegtuig in Rome neerhaalt?

Eén, drie of vijf jaar?

Het is een gevaar waarmee wij nu allen zullen moeten leven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen support een nieuwe generatie nazi-oorlogsmachine in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelEen handvuurwapen tegen de Nieuwe Wereldorde
Volgend artikelOekraïne Update: Steeds meer deelstaatjes sluiten zich bij Rusland aan (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Laat ze eerst de regeringsgebouwen plat gooien en te beginnen bij de EU-gebouw in Brussel daarna het torentje van Rutte

 2. Benieuwd of het regerings of koningklijk vlucht vliegtuig of een willekeurig KLM toestel straks bij Schiphol of Eindhoven bij het opstijgen worden neergehaald….die kans is nu verveel voudigd en de Mocro maffia kan met enkele raketten in bezit alle lopende dossiers en rechtzaken ” afkopen, natuurlijk eerst na een testschotje…hen die deze wapens hebben geleverd aan Oekraine kun je op zijn zachts gezegd mede daders noemen van de te komen “incidenten”….en de burgers zijn het wezenloze slachtoffer, natuurlijk….

  Vliegen was nog nooit zo spannend….

  • Dat klopt, als de bende Taghi een stinger kan bemachtigen dan zijn regeringstoestellen niet zo comfortabel. Er zijn momenteel genoeg maffia bendes die dit mooi speelgoed vinden. Met die javalin raketten zijn criminelen als Taghi zo ontsnapt. Politiehelikopters zijn kansloos met Oost-Europees-nato stingers. Zeker wanneer je kijkt hoe laag de salarissen zijn in de Oekraïne en hoeveel winst ze kunnen pakken op die draagbare raketjes. Elinsky heeft zware criminelen losgelaten in Kiev en ze zwaar bewapend. Ik vraag mij af wat onze veiligheidsdiensten van die actie vinden. Ik vermoed heel veel overwerk voor het aivd.

   • politie helicopters….denk wat groter…boeing 747, vol en aan het opstijgen…..de politek is totaal achterlijk bezig geweest…de ellende zal ons nog achterhalen, en ze zullen proberen alles te verbergen door valse informatie te geven….

 3. Er strijden al huurlingen uit de Syrië en Afghanistan oorlog bij de Oekraïners. IS en andere fundamentalistische broeders zullen extreem(istisch) blij zijn met de stingers en javalin raketten. Ook de georganiseerde plofkrakers uit Roemenië hebben al bestellingen lopen. Het schijnt dat militaire explosieven handig zijn bij juweliers en horloge zaken. Elke deur gaat voor ze open.

  • Jep, we gaan nog een boel ellende zien van deze politieke waanzin besluiten, en de verantwoordelijke politici zullen allemaal functie elders hebben of zich in hun actieve geheugen niet kunnen herkennen…of zoiets…

 4. Ze weten exact de gevolgen hiervan. Tijdens en na de Joegoslavische burgeroorlog nam ook het aantal wapens in het Europese criminele milieu toe. Bovendien hadden we steeds meer te maken met roofovervallen, autodiefstallen, etc.. Nu de situatie daar weer wat stabieler lijkt te zijn kunnen we ons opmaken voor Oekraine als onze nieuwste automarkt

  • Een luchtdoel raket is toch iets anders dan een AK47 of een LAW…een kleine ant tank raket kun je zelf maken, net als een mortier. is vrij eenvoudig. Maar die luhtdoel raketten, wie die heeft bepaald een heleboel en kan ze beter gebruiken als dreigmiddel dan ze afschieten, maar zal er een afschieten om te laten zien dat ze er zijn. Ik zou me zorgen maken als ik in een vliegtuig stapte….en die Taghi, zodra zijn mensen een van die dingen hebben kan hij de cel uit, valt de rechtszaak weg. Dan is de officieele versie dat hij de staat heeft geholpen maar de praktijk is dat chantage prima werkt. We zijn aan het einde van een tijdperk gekomen, op vele verschillende manieren.

   Er zijn wel andere manieren dan buigen om dit gevaar van criminelen met luchtdoel wapens te stoppen, maar dat gaat het denkvermogen van onze leiders te boven….

   vliegen met Corendon was nog nooit zo goedkoop…voor tientjes je grafkist in…..

 5. Na 1990 kwamen al veel wapens VANUIT Oekraine europa binnen.
  9mm: f100 (met wat ammo)
  AK47 F150.
  Handgranaat f10
  anti tank mijn: f25

  Er waren enorme opslagplaatsen in tijd van de Sovjet; fles vodka voor de bewaker was genoeg.

 6. >>>De V.S. en zijn proxies in Europa brengen een enorme hoeveelheid wapens naar Oekraïne. Maar niemand heeft een idee waar die wapens terecht zullen komen.<<<

  Idem dito met al die miljarden die daar naar toe gaan, alle bovenstaande middelen worden gefinancierd met onze belastinggelden…

  Indirecte zaken ook, zoals subsidies/steun van lieden ala Soros en co, ja zij betalen dan vanuit hun bolwerken dat geld, maar dat komt links of rechtsom veelal dubbel en dwars weer terug bij hun… wie betaald dat extraatje, links of rechtsom de belastingbetaler/burger.

 7. Luister eens bang volk, jullie hebben kunnen stemmen al vier keer en dat hebben jullie gedaan en nu roepen weer dat Rutte ons volk beliegt en aan het verkopen is aan de elite en de corrupte bende in Brussel, waar wij nu inzitten is het begin van de grote reset maar er is een probleem op gedoken door onze moordenaars in Den Haag en in Brussel ons volk van Europa is zeer groot dat krijg je zomaar niet vernietig dus ze grijpen nu naar plan B en dat is een wereld oorlog door jullie blindheid en niet eens verder te kijken als je neus lang is, denk maar een aan corona wat helemaal niet bestaat liepen jullie als gekken met opgestroopte mouwen naar de GGD om jullie het gift wat nu nog niemand weet wat er voor een troep in deze spuit zat, maar wat wij wel inmiddels weten dat het een bio wapen is dat zieken en zwakkeren uit de samenleving moeten rukken zodat zij geen opstapel meer kunnen zijn als de oorlog uit breek en deze komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in