De grootste ontwikkeling is de aankondiging door Rusland/Poetin van de “officiële bevrijding” van Mariupol. Ik heb al eerder geschreven over hoe Rusland vaak “voorloopt” bij aankondigingen, maar het is waar dat de stad zelf bevrijd is, met uitzondering van het industriecomplex van Azovstal. Dat gezegd hebbende, zitten er nog steeds meer dan 2000 of meer goed getrainde, fanatieke Azov-militanten en marineresten van de 36e Brigade verschanst in de fabriek, en zij worden extreem gestimuleerd om zich niet over te geven, schrijft Thesaker.is.

Bizar genoeg blijven de westerse media Mariupol “belegerd” noemen, en zelfs Zelensky beweert nu dat Mariupol spoedig zal worden terugveroverd en dat er een troepenmacht wordt “voorbereid” om de stad van de Russen te bevrijden. Het is moeilijk te onderscheiden of dit complete waanideeën zijn of pure propaganda – misschien een mengeling van beide.

Poetin kondigde ook de annulering aan van plannen om het complex te “bestormen”, om de risico’s voor de Russische militairen te verminderen, en koos in plaats daarvan voor een belegering en het uithongeren van de militanten van het Zelensky-regime.

De vlag van de DPR werd op het hoogste punt van Mariupol gehangen ter ere van de bevrijding:

Wat de belegering van het Azovstal betreft, nog wat aanvullende informatie: ten eerste hebben de belegerde resten van Azovstal volgens de goed ingevoerde Aleksandr Sladkov nog voor ongeveer twee weken voedsel/voorraden over, en dat zij nog veel meer hadden maar dat dat bij Russische aanvallen vernietigd is. Mijn oorspronkelijke gok was dus ongeveer juist dat zij het theoretisch nog een week of twee zouden kunnen uithouden, misschien meer.

  Leopards "Weigeren te brullen!" Waarom lijkt het Oekraïense tegenoffensief om Russische militairen terug te dringen voorlopig afgeblazen?

Maar dat gezegd hebbende, zullen de resterende Russische troepen niet werkeloos toezien en hen “afwachten”. De tactiek zal erin bestaan de lucht- en artillerie-aanvallen op het fabriekscomplex voort te zetten, om de psychologische druk op de Azovieten hoog te houden en zo hun uiteindelijke overgave te bespoedigen. De regelmatige gevechten zullen dus rond het complex doorgaan, maar de troepen zullen eenvoudig niet proberen het werk van “tunnelratten” te verrichten en de “catacomben” te bestormen, zoals Poetin het uitdrukte. Zoals u weet houden sommige vijandelijke troepen nog posities aan de oppervlakte, in gebouwen enz., en die zullen verder aangevallen en uitgeschakeld worden, terwijl de troepen diep beneden wachten en etteren.

“De blokkade-ring rond de [Azovstal] centrale is nu verzadigd met technische verkenningsapparatuur, drones zijn voortdurend in de lucht.” Wij spraken met de voormalige chef-staf van de anti-terreurgroep Alfa, Sergej Polyakov, over hoe men Azovstal kan zuiveren van nationalisten: als iemand via de uitgangen van bunkers of riolen uit de grond leunt, en zelfs slechts met een geweer, wordt het artillerievuur op hem geopend. Of het nu overdag is of ’s nachts.” Volgens Polyakov zal de luchtmacht doorgaan met preventieve precisie bombardementen: na de vuuraanvallen zullen onze schocktroepen voorwaarts trekken. Vandaag hebben zij de centrale van Azovstal ingenomen. En zo zal het doorgaan: de stellingen van de vijand zullen meter voor meter worden uitgeknaagd. De tijd werkt nu voor ons.”

Inmiddels is het Somali bataljon al volledig teruggeroepen voor hergroepering terug naar de Donbass, met als hoofddoel de frontlinie van Avdiivka.

Ook Tsjetsjenen vieren de bevrijding:

  Oorlog is de voortzetting van de politiek met andere middelen

Ook Russische tankbemanningen zijn blij:

Rond Mariupol wordt al veel herbouwd en opgeruimd, administratieve diensten en dergelijke keren terug. Ook de eerste schoolklassen in sommige delen. Andere steden in de regio en elders integreren zich in feite al meer en meer in de Russische Federatie. Zo worden in Berdiansk nu officiële pasjes voor motorvoertuigen afgegeven met een zegel waarop staat Zaporizja Oblast, Berdiansk, Rusland.

En in bevrijde LPR-steden als Svatove en Starobelsk worden nu al LPR-kentekenplaten voor auto’s afgegeven ter vervanging van de Oekraïense.

Een Oekraïense politicus heeft het volgende verklaard: “Ludmila Denisova, de Commissaris voor de Mensenrechten van het Oekraïense Parlement, zegt dat de Russen van plan zijn om van 1 tot 10 mei in Kherson een onafhankelijkheidsreferendum te houden om nog een DNR en LNR-achtig deelstaatje in het zuiden van Oekraïne te creëren. Naar verluidt worden er stembiljetten gedrukt.”

Ook:

“De Krimtataren steunen de opneming van de regio’s Kherson en Zaporozhye in het Federaal Krim District. De Krimtataren stelden voor om het Federaal Krim District opnieuw op te richten met opneming van het zuiden van Oekraïne. Deze verklaring werd afgelegd door het hoofd van de regionale nationaal-culturele autonomie van de Krimtataren Eyvaz Umerov.”

“Inwoners van de delen Kherson en Azov van de regio’s Zaporozhye in Oekraïne, die ooit samen met de Krim tot de provincie Tauride behoorden, spreken over hun wens om naar Rusland terug te keren, omdat zij niet langer onder het juk van de Oekraïense nationalisten willen staan.

“Minstens 2/3 van de inwoners van Zuid-Oekraïne, met name de oblast Cherson, delen van de oblast Nikolajev en Zaporozjye, zouden voor aansluiting bij Rusland stemmen, als er een geschikt referendum gehouden zou worden”, zegt de Krim-senator van de Russische Federatieraad Sergej Tsekov.

Vandaag heeft Oekraïne gedreigd dat als “Rusland een referendum houdt voor de Volksrepubliek Kherson, Oekraïne zich zal terugtrekken uit alle onderhandelingen met Rusland. Waarschijnlijk is Rusland niet ongerust.

En nu is er bericht dat ook Kharkov uiteindelijk een referendum mag houden, wat ons een aanwijzing geeft over Ruslands uiteindelijke visie op de oblast Kharkov.

“Na de stabilisatie van de situatie in de bevrijde gebieden van de regio Charkov, kan een referendum of een opiniepeiling onder de burgers gehouden worden over de politieke toekomst van de regio, vertelde het hoofd van het voorlopige politieke bestuur van de bevrijde regio Charkov, aan RIA Novosti.”

Rustam Minnekajev, plaatsvervangend commandant van het Centraal Militair District van Rusland heeft verklaard dat het doel van fase 2 is om Donbass te veroveren en een landcorridor naar de Krim te creëren. Daarna bevestigde Peskov opnieuw het doel om het grootste deel van de zuidelijke gebieden van Oekraïne in de “Russische ruimte” op te nemen.

“Minnekajev zei ook dat de controle over het zuiden van Oekraïne “een andere weg naar Transnistrië” zou openen, waar volgens hem “ook gevallen zijn van onderdrukking van de Russisch sprekende bevolking.”

Het ziet er steeds meer naar uit dat een of andere versie van bovenstaande kaart het minimum is van wat er als gevolg van de SMO tot stand zal komen. Ik zeg minimum, omdat er geen enkele aanwijzing is dat Fase 2 de “eindfase” is, alleen dat dit ongeveer de doelstellingen van Fase 2 zijn. Het is heel goed mogelijk dat er nog meer fasen komen om de rest van Oekraïne te veroveren, hoewel Rusland, zelfs als het die gebieden veroverd heeft, die gebieden hoogstwaarschijnlijk niet zal inlijven, maar veeleer in de overgebleven rompstaat Oekraïne een regimeverandering en een grondige demilitarisatie/denazificatie zal doorvoeren , om ervoor te zorgen dat die nooit meer een bedreiging kan vormen.

Ander nieuws: een groep afgevaardigden van de Communistische Partij onder leiding van Gennadi Zjoeganov heeft bij de Doema een wetsontwerp ingediend om de nationale vlag van Rusland te veranderen. Zij stellen voor om de wit-blauw-rode strepen te vervangen door het rode vaandel van de Sovjet-Unie met een hamer en sikkel. Het valt te betwijfelen of dit zal slagen, maar zij proberen duidelijk mee te liften op de nieuwe golf van patriottisme.

Ook zal Rusland de productie van Kalibr-raketten opvoeren.

“Deze conclusie trekt de analist “InformNapalm” Anton Pavlushko op grond van ontdekkingen van gegevens. Hij haalt informatie aan dat de UEC-Saturn fabriek in de Russische stad Rybinsk, regio Jaroslavl, tot 500 nieuwe werknemers aanwerft wegens “verhoging van de productievolumes.” Het is in deze fabriek dat motoren voor Caliber raketten worden geproduceerd. En toen raakten onze Westerse vrienden opgewonden, want volgens hun versie heeft Rusland allang geen raketten meer, en is er niets om nieuwe van te produceren.”

Met dat gezegd hebbende, lijken er sabotage aanslagen te worden gepleegd om deze pogingen een halt toe te roepen, want gisteren brandde plotseling een belangrijke militaire onderzoeksfaciliteit in Rusland af, waarbij 7 doden en 20-30 gewonden vielen. Het gebeurde op dezelfde dag dat ook een grote chemische fabriek onder verdachte omstandigheden in brand vloog.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/large-deadly-fire-breaks-out-russian-defense-research-facility

Maar om niet buitengesloten te worden, hebben de V.S. hun eigen vernedering ondergaan. Een B-1B lancer, een van de meest geavanceerde supersonische bommenwerpers van de V.S. ter waarde van 300 miljoen dollar, brandde af tijdens routine-onderhoud. De hele vloot werd vorig jaar aan de grond gehouden om problemen met het brandstofsysteem te onderzoeken – ik denk dat men er nooit in geslaagd is die te verhelpen. De hele vloot schijnt in de problemen te zitten.

Nog een interessante ontwikkeling, in de Donbass is een medewerker van de OSCE [Organization for Security and Co-operation in Europe] gearresteerd wegens spionage.

OSCE-medewerker aangehouden:

De laatste tijd komen er steeds meer berichten aan het licht waaruit blijkt hoe slinks de OSCE te werk is gegaan. In één bericht werd gemeld dat OSCE-functionarissen zelfs artillerievuurcorrecties voor de AFU-troepen verzorgden door camera’s op hun auto’s in de buurt te laten staan, die beelden doorstuurden naar de AFU. De organisatie is werkelijk ontmaskerd als een clandestiene operatie voor het Westen, die verwant is aan de Witte Helmen.

Aan het oorlogsfront is Rusland begonnen met het bombarderen van spoorweginfrastructuur, ditmaal door bruggen en spoorwegen in Zaporizja en Dnjeprpetrovsk te bombarderen om de bevoorrading van de AFU te belemmeren.

“BREAKING: Een Russische aanval in het noorden van de oblast Mykolaiv heeft tot 80 Oekraïense soldaten gedood en 23 pantservoertuigen vernietigd, waaronder een commandopost.”

Ook heeft het de controle overgenomen van een enorm geheim ondergronds arsenaal in de regio Charkov, dat naar verluidt het grootste van heel Oekraïne is.

Deze ondergrondse bunker heeft een bewogen geschiedenis, naar verluidt gebouwd in WO1 om het Russische leger te bevoorraden, en werd ook in WO2 strategisch gebruikt. Er schijnt duizenden tonnen aan opgebouwde bewapening te liggen, o.a. westerse artillerie munitie, enz. die nu door de RF in beslag genomen wordt.

Aan de frontlinies hebben de grootste vorderingen plaatsgevonden in het noorden, waar nu van Oekraïense zijde gemeld wordt dat Rusland in feite Lozove ingenomen heeft, een sleutelstad op weg naar Lyman, die zelf de laatste strategische sleutelstad is voor de omsingeling van Slavjansk, omdat Lyman belangrijke transportcorridors in de regio controleert.

De vorige keer meldden wij dat Kreminna en het gebied van Torske in handen van de RF strijdkrachten vielen (rode cirkels rechts). Maar nu wordt er melding gemaakt van gevechten in of aan de rand van Lyman. Verschillende gebouwen in Lyman werden in brand gemeld en er werden ook geluiden van luide vuurgevechten uitgewisseld, dus Lyman lijkt nu in het vizier te zijn.

Aan het Izyum-front in het westen hebben de RF-troepen echter nog steeds niet kunnen doorbreken naar Dovhen’ke (blauwe cirkel), omdat dat beboste gebied een probleem blijft met verborgen Oekraïense eenheden die een doorbraak bemoeilijken.

Aan het zuidelijke front geen grote opmars, maar de belangrijke strategische stad Velyka Novosilka blijft omsingeld en de nederzettingen op de westelijke flank vallen ten prooi aan de RF-troepen.

Intussen blijft Nasa Fire Map de branden in Popasna geleidelijk westwaarts laten zien, wat een goed teken is en een bevestiging dat de geallieerde troepen de AFU inderdaad uit de stad aan het verdrijven zijn. Ik zeg hier specifiek “geallieerde troepen”, omdat in Popasna naar verluidt een combinatie van LPR-troepen, uit Mariupol omgeleide Tsjetsjenen, en tegelijk opererende Russische Wagner PMC-troepen aanwezig is.

Frankrijk is trouwens nu van plan om deze artilleriesystemen naar Oekraïne te sturen:

Een paar belangrijke woorden over de tactiek. Wij hebben het er al eerder over gehad hoe het conflict in Oekraïne Syrisch aan het worden is in de tactiek van de AFU, die, nu de meeste van hun zware wapens vernietigd zijn, zich vooral verlaten op kleine bandietengroepen/DRG’s die rondrijden op tactische voertuigen (kleine pick-up trucks met machinegeweren van een groter kaliber achterin) op de manier van ISIS. Zoals dit:

But the hunter is fast becoming the hunted because Russia’s own saboteur groups are now increasingly ambushing these small, roving bandit teams:

Maar de jager wordt snel de opgejaagde, want Ruslands eigen saboteursgroepen laten nu steeds meer deze kleine, rondtrekkende bandietenteams in hinderlagen lopen:

Bedenk wel, dat de AFU nog wel wat pantsers en zware wapens over heeft, maar de meeste daarvan zijn gebonden aan de strategisch belangrijke steden die zij verdedigen, en zij hebben niet de brandstof of de logistieke mogelijkheden om hun pantservoertuigen te gebruiken in een soort manoeuvreeractie of echte militaire operaties/vooruitgangen. Zij zijn vooral verborgen in en rond steden als Charkov, Nikolajev, enz. Elk pantservoertuig dat naar de buitengebieden zwerft, wordt zeer snel vernietigd door de RF-troepen. En dan nog, in de stedelijke agglomeraties is er relatief gezien niet veel van.

Een ander belangrijk punt dat gemaakt moet worden. In het begin van de SMO werd er door Kiev veel ophef gemaakt over die mythische partizanenmobilisatie die zou gaan plaatsvinden. Glorieuze veldtochten van patriottische partizanenstrijders werden in diverse affiches en clips aangekondigd, Molotov cocktail campagnes werden op westerse nieuwszenders geparadeerd en ons werd verteld dat elke Oekraïense burger in opstand zou komen tegen de Russische indringer. Elke dag was er een nieuwe aankondiging, zoals het bod van Zelensky om tienduizenden dollars aan burgers te betalen (gefinancierd door het Westen / de CIA natuurlijk) voor iedereen die een Russische soldaat kan doden/vangen of aantoonbaar een Russische tank of pantservoertuig kan vernietigen. Evenzo werd er meer dan 1 miljoen dollar geboden aan Russische militairen die zouden overlopen en hun tank of vliegtuig aan de AFU zouden afstaan.

Niet alleen heeft dit alles nooit plaatsgevonden, wij hebben de vorige keer zelfs gezien dat het de AFU zelf was die hun tanks aan de Russen begon te verkopen voor Roebels. Maar het voornaamste punt dat gemaakt moet worden is dat de reusachtige, wijdverbreide partizanenopstand in feite een complete en volslagen mislukking was. Niet alleen is de overgrote meerderheid van de Oekraïense burgerij volkomen apathisch/ambivalent tegenover hun eigen strijdkrachten, maar er zijn ook steeds meer tekenen van interne opstanden en nieuwe anti-Kiev regime partizanen “ondergrondse cellen” die gevormd worden in steden als Nikolajev en Charkov. Een van hen in Charkov heeft zelfs een video uitgebracht, met hun gezichten gemaskerd, waarin zij een opstand beloven tegen de Oekrainse-troepen die hen gegijzeld houden, zodra de Russische strijdkrachten de stad volledig beginnen in te nemen.

Andere beelden zoals deze blijven opduiken:

Waarop woedende burgers te zien zijn die hun falende AFU-getrouwen uit hun steden verdrijven.

De waarheid is, dat hoe langer het conflict voortduurt, hoe meer de Oekraïense burgerij zich tegen haar eigen strijdkrachten en regering keert, niet alleen vanwege het toenemende bewijs van de misdaden van de AFU tegen hun eigen burgers/burgers, maar gewoon omdat zij de oorlog moe zijn en toch al nooit hartstochtelijk waren voor het volkomen corrupte Zelensky-regime en zijn misdadige strijdkrachten.

Na de eerste één of twee Molotov-video’s tegen RF troepen in de eerste week van de oorlog, hebben wij nooit meer burgers gezien die Russische troepen aanvielen en zien wij eigenlijk elke dag het tegenovergestelde. Telkens als wij nu nieuwe Russische raketaanvallen zien, gefilmd door Oekraïense burgers, gaat dat heel vaak gepaard met een volslagen ambivalentie of zelfs een geruisloze jubelstemming van de mensen die filmen.

Men moet erkennen dat het groots beloofde ontwaken van de Oekraïense staat, en de grootscheepse partizanenopstand een volslagen mislukking was – niet meer dan holle psyop-pogingen van het Zelensky-regime.

Nu de geallieerde strijdkrachten de AFU vermorzelen, plaatst het Oekraïense Ministerie van Defensie elke dag nieuwe beweringen over Russische verliezen, die nooit gestaafd worden met visueel bewijs. Hier en daar wordt een foto van een lege tank gepost, maar nooit van lichamen. Ondertussen blijft onze kant onweerlegbaar bewijs tonen van massale, gruwelijke verliezen aan de kant van de AFU in de nieuwe pushes. Hier zijn een paar nieuwe video’s. U kunt zien dat ze recent zijn, omdat de AFU de nieuwe groene armbanden dragen, nadat ze in veel regio’s van blauw zijn overgestapt.

Zeer beeldend (18+) bevat een geliquideerde Britse huurling.

 

Wij zien herhaaldelijk berichten over hele eenheden van de AFU die weggevaagd worden, en onze kant heeft eigenlijk het harde bewijs in de vorm van duidelijke foto’s en video’s. Het is duidelijk dat de AFU duizenden manschappen per week verliest. In feite was er gisteren sprake van meer dan 400 gesneuvelden, alleen die dag al. Een paar dagen geleden waren er ook al 300+ gesneuvelden bij de vele inslagen die plaatsvonden.

En dit zijn nog maar de doden, er komen elke dag tientallen nieuwe krijgsgevangenen bij. Alleen al de laatste dag kan ik de hoeveelheid nieuwe krijgsgevangenenvideo’s niet meer tellen die telegram overspoelen, voornamelijk van de gevechten in Popasna en Donbass. Ik schat minstens 100+ gevangenen in de afgelopen twee dagen, afgaande op de lawine van nieuwe foto’s/video’s.

Wat dat betreft nog een laatste ding. Het is treurig duidelijk geworden dat de pure propaganda van hun eigen commandanten de rest van de AFU ervan weerhoudt de wapens neer te leggen. Hier is een verslag van een dag geleden:

“Sinds het begin van de militaire operatie en het verschijnen van Oekraïense krijgsgevangenen, vertellen velen van hen hoe het Oekraïense opperbevel hen intimideerde met onmenselijke martelingen in Russische krijgsgevangenschap. Zij waren ervan overtuigd dat Russische officieren hen zouden martelen, hen met mesen zouden snijden, levend zouden verbranden, enz. Toen zij gevangen genomen waren, waren zij verbaasd over de humane houding tegenover hun ellendige huiden. Er zijn echter gevallen bekend waarin Oekraïense soldaten, die in de verhalen van hun commandanten geloven, zelfmoord proberen te plegen om niet gevangen genomen te worden door Russische “sadisten”.”

En zo’n waar gebeurd verhaal dook gisteren op, toen twee nieuwe krijgsgevangenen gevangen genomen werden; één van hen vertelde hoe hun eigen commandant zichzelf door het hoofd schoot toen de Russische troepen naderden. Deze commandant miste echter en de kogel ging door zijn kaak – hij overleefde het en werd in gevangenschap behandeld. Er zweeft een foto van hem rond, die zal ik posten als ik hem weer kan vinden.

“De foto toont een Oekraïense officier die met zijn strijders gevangen genomen werd in de omgeving van het n. Staromayorskoe dorp (DPR). Maar hij geloofde in de verhalen van zijn commando over martelingen en besloot snel naar de andere wereld te vertrekken. Hij probeerde zichzelf neer te schieten, door de loop van zijn machinegeweer tegen zijn kin te zetten, maar hij koos de verkeerde baan – en de kogel ging door de kaak. Nu moet hij behandeld worden. Maar deze zelfmoordpoging zal er nu voor kunnen zorgen dat de militair-politieke leiding van Oekraïne leugenaars en verraders blijken te zijn.”

De ironie is dat de Oekraïners doodsbang zijn om zich aan de Russen over te geven, omdat hun leiding hen voorliegt over de “barbaarsheid” van de Russen met beweringen dat zij alle gevangenen wreed martelen en doden, en daarbij de waarheid voor hen verborgen houdt dat het in feite hun eigen kant is die dat met Russische krijgsgevangenen doet. En dezelfde tactiek wordt toegepast op burgers in belegerde steden als Charkov om hen ervan te weerhouden in opstand te komen of te evacueren. Zij schieten op alle burgers die proberen te vluchten en zeggen dan dat het de Russen zijn die op alle auto’s op de weg schieten.

Ik laat het bij een paar laatste video’s. Er is voortdurend gevraagd of de Russische strijdkrachten nachtelijke capaciteiten hebben, nachtzicht, FLIR, enz, enz. Hier zijn enkele nieuwe video’s waarop te zien is hoe Russische speciale troepen Oekraïense stellingen ’s nachts uitschakelen:

En tenslotte werd ik erop geattendeerd dat India vorige maand een door een Sukhoi gelanceerde Brahmos raket heeft getest op een van hun uit de vaart genomen marineschepen. Bekijk hier de foto’s van de schade:

https://i.postimg.cc/2SxHmkcL/FQ8cz-Aua-AAAPLzz.jpg

https://i.postimg.cc/TP7CLkXR/FQ8cz-Ava-UAIt-V4c.jpg

https://i.postimg.cc/QMxfd2w4/FQ8cz-Bba-IAE9u-K.jpg

Het lijkt in niets op de kleine brandschade die we op de Moskva zien van de patrijspoorten en torpedobuizen, zoals ik de vorige keer heb geschetst: https://i.postimg.cc/QCbBCyRm/FQl-Q5e-KXIAg-Or-AZ-2.jpg Toch komt het overeen met elke andere echte raketinslag, zoals op de USS Stark en andere schepen. De Moskva is het buitenbeentje dat in niets op de anderen lijkt.

Zeker, de Brahmos is een grotere raket, maar de Oekraïners beweren dat meerdere Neptunes de Moskva geraakt hebben. Nog meer stof tot nadenken, en nog meer bewijs dat de inslagen van de Neptunes onwaarschijnlijk zijn als oorzaak van het zinken van de Moskva.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

  De Oekraïne rotzooi is Animal Farm in omgekeerde volgorde: Met Blackrock en andere varkens in de hoofdrol
Vorig artikelSommige van de aan Oekraïne geleverde wapens zullen tegen ons worden gebruikt
Volgend artikelNieuwe EU-wet moet alternatieve media op internet smoren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Ja of dit allemaal waar is weet ik niet. = ik neem alle berichten aan de twee kante met een korreltje zout .Wat ik wel denk is dat Zelensky intern wordt omgebracht dat er een ander komt die onderhandelingen begint. Want ook het volk kan niet aanzien dat ze afgeslacht worden voor de victorie van de NAVO.EU, Amerika en die clown

  2. Tja, dit heet oorlogspropaganda. Doet het westen trouwens ook. Jammer dat onze journalisten zowel MSM als alternatief hier niet doorheen prikken. Ik hoop wel dat Zelensky gevangen wordt genomen door de Russen. Hij is verantwoordelijk voor deze puinhoop als marionet van het westen. En hoe nu verder? Fijn hoor in oorlog zijn, ( ja wij zijn in oorlog met de Russen) en die oorlog kunnen we verliezen, dan gaan we dat voelen. Als we winnen zijn we trouwens nog niet van die WEF/VN/EURO kliek verlost dus we zijn hoe-dan-ook verliezers. Ik geloof niet dat Poetin ons gaat bevrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in