Screenshot video

Het Oekraïense fort Avdiivka viel officieel in de nacht van 17 februari, toen de Oekraïense opperbevelhebber Syrsky de terugtrekking van troepen aankondigde naar “nieuwe voorbereide verdedigingslinies”. In feite begon de ongecontroleerde massale vlucht van Oekraïense eenheden uit de stad een paar dagen eerder, waarbij het Oekraïense leger zware verliezen leed. Het Oekraïense leger liet de gewonden, doden en uitrusting achter. Honderden Oekraïense militairen werden krijgsgevangen genomen door het Russische leger, schrijft Southfront.

Oekraïense en Russische militaire deskundigen gaven de beruchte 3e Afzonderlijke Aanvalsbrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne de schuld van het falen van de Oekraïense verdediging. De eenheid werd enkele dagen voor de Oekraïense nederlaag met spoed naar de stad overgeplaatst om een einde te maken aan de omsingeling.

De 3e Afzonderlijke Aanvalsbrigade werd opgericht op de ruïnes van het neonazistische Azov-bataljon en bestond voornamelijk uit veteranen van dat bataljon. Deze militanten onderscheidden zich door hun bijzondere wreedheid en extreem hoge motivatie om tegen de Russen te vechten, wat zowel tijdens de aanval op Mariupol als later in Artemovsk [Bakhmut] werd bewezen. Na de overgave van Azov in Azovstal, en in de loop van andere gevechten, belandden veel van de leden in Russische gevangenschap en de meesten zijn al opgesloten in Russische gevangenissen voor talrijke oorlogsmisdaden, voornamelijk tegen burgers.

De glorie van de eenheid en de uitwisseling van haar leiders door Turkse bemiddeling maakte het mogelijk om de 3e Assault Assault Brigade te vormen, die de fervente nazi’s herenigde. Sinds december vorig jaar verblijft de eenheid in de achtergebieden in Kramatorsk. De brigade erfde haar eigen systeem van rekrutering en training van het Azov nazi Bataljon, waardoor het een van de meest effectieve en gevechtsklare formaties van de Strijdkrachten van Oekraïne werd. Maandenlang waren de militairen bezig met training, het rekruteren van nieuwe strijders en naar verluidt het opnieuw uitrusten met Bradley infanteriegevechtsvoertuigen en andere westerse uitrusting.

Kiev beoordeelde deze eenheid als een van de best getrainde voor de gevechten in Avdiivka, met de meest relevante ervaring in het uitvoeren van gevechtsoperaties in vergelijkbare stedelijke omstandigheden, gezien de ervaring in Mariupol en Artemovsk; maar de glorie van Azov werd vernietigd in Avdiivka.

  De Europese Unie gaat in vlammen op nu haar brandstofpompen uit Rusland opdrogen

Op 13 februari berichtte CNN als eerste over de overplaatsing van de 3e Afzonderlijke Aanvalsbrigade naar Avdiivka. De verplaatsing zelf vond waarschijnlijk een dag eerder plaats. Op 15 februari bevestigden officiële bronnen van de brigade dat ze in Avdiivka waren gestationeerd.

De eerste overlijdensberichten overtreffen de officiële beweringen. Toen de brigade meteen in de strijd belandde, leed ze zware verliezen. Eén van de zware verliezen voor de eenheid was op 14 februaride dood van de kapitein van de eenheid, de beroemde Oekraïense “held” en fervent nazi Andrei Iskra. Battle-hardened hield hij het slechts twee dagen uit in Avdiivka.

Onmiddellijk na de overplaatsing naar de ketel klaagde het militaire personeel van de Brigade, inclusief de commandanten, over de kritieke situatie van het Oekraïense garnizoen. Ze verklaarden dat “de gevechten in Avdiivka heviger zijn dan in het omsingelde Bakhmut.” Het gehuil van een bekende eenheid werd gehoord door het Oekraïense publiek en buitenlandse MSM, die hun berichten over de situatie in de stad abrupt veranderden van positief naar scherp negatief, en Oekraïners begonnen massaal de terugtrekking van Oekraïense soldaten te eisen op de sociale netwerken. Helaas trok het Oekraïense commando zich weinig aan van hun klachten.

Zoals de 3e Afzonderlijke Aanvalsbrigade officieel verklaarde, was haar belangrijkste taak het versterken van de Oekraïense troepen in Avdiivka. In feite had de overdracht van de eenheid twee belangrijke tactische taken. De eerste taak was het stoppen van de doorbraak van Russische stoottroepen in het centrum van de stad. Om deze taak uit te voeren, ging een deel van de brigade de strijd aan met de oprukkende Russische troepen in het gebied van het plaatselijke treinstation. Samen met de voormalige strijders van het Azov Bataljon werd de verdediging van het station in handen genomen door buitenlandse “huurlingen”, waaronder reguliere militairen uit Canada, die werden overgeplaatst naar de “elite” eenheid van de Strijdkrachten van Oekraïne.

  Slechts 4 dagen na première: Amerikaanse HIMARS-raketwerper vernietigd door Russen

Daar werd de commandant van de compagnie van de 3e Afzonderlijke Aanvalsbrigade gevangen genomen. Russische soldaten vonden hem verscholen in een bunker bij het treinstation. Hij koos ervoor om zijn leven te redden en gaf zich over.

De tweede taak voor de versterkingen van de 3e Afzonderlijke Aanvalsbrigade was om te voorkomen dat Russische troepen de stad zouden omsingelen, door ze in te sluiten in gevechten in de buitenwijken. Elitestrijders moesten een schild vormen tegen de Russische tang rond Avdiivka, die ervoor moest zorgen dat het hele Oekraïense garnizoen veilig uit de verwoeste stad kon vertrekken om de gevechtscapaciteit van Oekraïense eenheden te behouden voor verdere gevechten.

Maar de voormalige Azov-militanten konden geen enkele van de gestelde taken aan. Een paar dagen voor de officiële erkenning van de Oekraïense nederlaag slaagden Russische eenheden erin om door de Oekraïense verdediging aan zowel de zuidelijke als de noordelijke buitenwijken te breken, waardoor het Oekraïense garnizoen gedwongen werd om uit hun posities in de stad te vluchten in een poging om een volledige omsingeling te voorkomen.

Al op 16 februari, in plaats van het Russische offensief af te schrikken, filmden de soldaten van de 3e Afzonderlijke Aanvalsbrigade video’s in de kelder van de Cokesfabriek, waar de overblijfselen van de “elite”-brigade die de stedelijke gevechten overleefden, zich schuilhielden.

De brigade klaagde dat er ongeveer 60 Russische zweefbommen per dag op hen vielen, dat ze voortdurend werden beschoten met artillerie en MLRS en dat ze voortdurend werden bestormd.

Uiteindelijk ging de belegering van de Cokesfabriek niet door. Onmiddellijk na de aankondiging van de nederlaag in Avdiivka op 17 februari vluchtte de brigade onder Russisch vuur uit dit versterkte gebied.

Niet iedereen wist te ontsnappen. Tijdens het opruimen van het grondgebied van de fabriek werd een deel van de brigade gevangen genomen door het Russische leger. Naar verluidt werden sommige Oekraïense nazi’s voor de tweede keer gevangen genomen. Ze zaten al eerder in Russische gevangenschap, onder andere na de gevechten om Mariupol.

De Russische kant zal waarschijnlijk binnenkort de beelden delen van de ondervragingen van de ongelukkige nazi’s uit het voormalige Azov.

En zo ging de glorie teniet van een van de vurigste eenheden van de Oekraïense nazi’s, het Azov Bataljon, dat er ondanks alle transformaties niet in slaagde het Russische leger te verslaan.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een Amerikaanse neonazi die in het Azov-regiment vocht, bekent de misdaden van zijn Oekraïense “collega’s”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNaar de hel met de feiten – Europa verplicht zichzelf tot verdere escalatie
Volgend artikel“Het is beschamend moeilijk om Google Gemini te laten erkennen dat blanke mensen bestaan”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De heer Rutte M., grootste volksverlakker roept op tot meer financiële steun en donaties voor zijn vriend en slager meneer Zelensky V. Mogelijk dat de bévénenederlandpuntnl binnenkort onder zijn woke bevolking vlees gaat ronselen om aan flarden geschoten te worden in de proxi us eu nazi war.

 2. Deze video’s zijn zeer geschikt, om die DOMME Dutchbatters voor te informeren wat hun te wachten staat, als Rutte en Odiekreng ze oproept.
  Niet straks terug naar huis komen, en hier gaan janken dat het daar zo erg is.!
  Srebrenica, weet jullie nog, dat was kinderspel bij wat jullie in Oekraïne te wachten staat.
  Rutte en Odiekreng, gaan jullie spannende verhaaltjes vertellen hoe mooi het daar is.
  En jullie horen bij de NAVO, en daar kunnen jullie trots op zijn.
  Weg gejaagd uit Srebrenica, op gejaagd in Afghanistan, in Syria school gebombardeerd 70 particuliere gedood, Irak dat nu nog dagelijks de NAVO HATEN.!!
  Dutchbatters ga iets NUTTIGS DOEN.!
  Of, en soms denk ik dat wel eens, dacht je werkelijk dat je in Oekraïne van de Russen kan winnen.
  Vraag Rutte en Odiekreng, of ze naar het front willen gaan om daar wat foto’s te maken voor jullie, zodat jullie ongeveer weten wat jullie daar te wachten staat.
  Ik hoef die foto’s niet te zien, ik heb een “ZELFBEWUSTZIJN” dat dagelijks hardt werkt om mij door Rutte en Odiekreng niet in de MALING te laten nemen.
  De DOMME Dutchbatters die na deze informatie toch nog gaan, en er levend van terug komen.
  Zie ik wel in Den Haag, als de Koning, Rutte en Odiekreng de parade afneemt van onze DOMME Dutchbatters die dan in een rolstoel voorbij komen.
  Verwacht van mij geen medelijden, ik vind het nog het ergst, voor al die Nederlanders die jullie avontuurtje via de belasting moet betalen, en zelf maar 15 minuten per week mogen douchen.
  Nu hoor ik sommige zeggen, ze doen het voor onze veiligheid, het is te HOPEN, dat Rusland en China snel de vijand van Europa uit schakelt, en die vijand komt niet uit het oosten maar uit het WESTEN, daar licht Amerika, als deze onder controle is komt er VREDEN….!!!!!!

 3. Wie zich geroepen voelt om te moorden voor Rutte zijn oorlog mag voor mij ook gewoon sterven, en let op hij wordt de nieuwe NAVO secretaris dus er zal nog heel wat bloed gaan vloeien in deze periode want moorden ligt hem beter dan eerlijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in