Een heleboel zeer grote primeurs en belangrijke updates vandaag. Het grootste nieuws van deze cyclus is dat gisteren één van de slechtste dagen van het conflict tot nu toe voor de UAF was: op één dag verloor de UAF in totaal meer dan 1100 mensen als gedood, gewond, of gevangengenomen, schrijft Thesaker.is.

Dit is voor een groot deel te wijten aan massale aanvallen op verschillende transport/versterkingsknooppunten, zoals Dnipro en Nikolajev, waarbij naar schatting 200 à 300 doden zijn gevallen. Zoals eerder gezegd mogen Oekraïners vanwege strenge nieuwe wetten hierover niet filmen of nauwkeurig verslag uitbrengen, maar op social mediakanalen zijn veel “herdenkingen” van de families van de omgekomen troepen verschenen, die de schade verifiëren.

Dnipro is het belangrijkste logistieke/bevoorradings-/versterkingsknooppunt van West-Oekraïne geworden. Alles wat naar de ketel gaat moet daar langs. En uit Russische rapporten blijkt dat veel van het nieuwe wapentuig en van de huurlingen getroffen zijn bij grote inslagen in Dnipro.

Daar komt nog bij dat er naar schatting nog eens 200-300 zich in Mariupol hebben overgegeven en dat er nog veel meer op het punt staan zich binnenkort over te geven. Dit gebeurde in verschillende fasen. Eerst werd er een grote “uitbraak” georkestreerd door de gevangen mariniers van de UAF, waarbij zij 30-50 burgervoertuigen plus wat overgebleven lichte pantsers meenamen en er “Z”-tekens op zetten om te proberen de Russische troepen te misleiden, en vervolgens probeerden zij Mariupol uit te stormen naar het noorden, omdat het oppercommando in Kiev hun steun beloofde als zij maar in de oblast Zaporizja konden komen. Maar RF had elk deel van hun plan onderschept en hen allemaal gevangengenomen/gedood.

Hier toont Wargonzo de vernielde voertuigen die zij gebruikten en de nasleep van de ontsnappingsslag:

https://ok.ru/video/3389452585600

Daarna gaf, los van die groep, een andere grote groep mariniers zich over. Video’s zijn hier te zien:

https://www.bitchute.com/embed/bE655cISW7CE/?feature=oembed#?secret=7RJrj3jmud

https://www.bitchute.com/video/NPgRCf29WS14/

https://www.bitchute.com/video/V5CZputaCLJJ/

En niet te vergeten hebben verschillende groepen zich overgegeven op de as van Lugansk:

En niet te vergeten gaven verschillende groepen zich over op de as Lugansk:

https://www.bitchute.com/video/V5CZputaCLJJ/

En tientallen troepen werden geliquideerd in gevechten langs de as Rubizhnoe / Lugansk (18+)

En ook in Mariupol hebben Tsjetsjenen een stel gevangen genomen/gedood:

Intussen hebben enkele van de overgebleven mariniers die in de Illych fabriek vastzitten, video’s gemaakt

https://ok.ru/video/3390640818816

https://ok.ru/video/3390640687744

En hier is een Russische soldaat die meer details geeft over de buitenlandse huurlingen

https://mobile.twitter.com/_TheRepublic_/status/1513289253609955335

Het interessantste stukje informatie is echter dat wij de eerste bevestiging hebben van buitenlandse huurlingen die gevangen genomen zijn onder de overleverden in Mariupol. De “beroemde” Britse huurling Cossackgundi, echte naam Aiden Aslin, die jarenlang in Syrië voor de YPG gevochten heeft, heeft zijn telefoongesprek laten onderscheppen, waarin hij riep dat hij waarschijnlijk “voor propaganda gebruikt” zou worden als hij eenmaal gevangengenomen was.

Telefoongesprek:

Zijn familieleden die zijn sociale media-account beheren brachten het slechte nieuws aan zijn tienduizenden volgelingen:

COSSACKGUNDI

@cossackgundi

We hebben bericht van Johnny gekregen. “Het is al 48 dagen geleden, we hebben ons best gedaan om Mariupol te verdedigen, maar we hebben geen andere keus dan ons over te geven aan de Russische strijdkrachten. Wij hebben geen voedsel en geen munitie. Het is iedereen een genoegen geweest, ik hoop dat deze oorlog snel eindigt.”

Tegelijkertijd is er ook een video verschenen met een Afghaanse huurling:

“Met de volgende informatie: “#MARIUPOL #NEW 37 Afghaanse special forces van de Afghaanse regering Ghani zijn embedded bij Azov en zitten vast in Azovstal. Na de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan zijn ze door de Amerikanen naar Oekraïne gestuurd als PMC.

@wargonzoo

meldt dat de Afghaanse speciale troepen om een veilige corridor hebben gevraagd met de DPR-eenheden in de stad Mariupol, maar de Azov-militanten houden de Afghanen tegen om te vertrekken.”

Trouwens hier is wat Wargonzo zelf meldt over de grote doorbraak/ontsnapping die de Oekraïense mariniers probeerden:

“Over een doorbraak vanuit Mariupol. Er zijn veel geruchten en tegenstrijdigheden. Hier is wat het @wargonzo project weet, ik breek het af in cijfers en getallen.

Op het moment van de doorbraak waren er ongeveer 1.500 neonazi’s (Azov militanten en AFU strijders) in de Ilyich fabriek.

Daarvan zouden er ongeveer 800 in de eerste colonne voor een doorbraak gaan, de rest moest langs de door hen afgesneden corridor naar buiten gaan.

De colonne bestond uit ongeveer 120 uitrustingsstukken, waaronder auto’s. Aan het hoofd stonden een tank, 2 Gvozdika zelfrijdende kanonnen en wel 10 infanteriegevechtsvoertuigen, alsmede MTLB’s, pantserwagens en vrachtwagens.

Meer dan 100 Oekraïense mariniers gaven zich over. Waaronder de politieke officier van de 36e mariniersbrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Meer dan de helft van degenen die zouden doorbreken, trok zich terug naar de centrale. Enkele tientallen werden vernietigd door artillerie-aanvallen van de NM DPR. Tot 10 groepen van 3-4 personen werden verspreid en probeerden door de omgeving te sijpelen. De zoek- en uitroeiingsoperatie wordt voortgezet.

Vandaar de gegevens over de tweede kleinere doorbraak. Het gaat om deze rondzwervende groepjes, waarmee de speciale troepen en strijders op posten het gevecht aangaan als ze ontdekt worden. Vandaar een grondiger controle van de auto’s op de autoweg Volnovakha-Mariupol.

Dus geen paniek.”

Hij bericht ook over 2 gepensioneerde Amerikaanse “officieren” die daar vastzitten. Zou dit de generaal zijn waar iedereen het over heeft?

  Nu wordt de microfoon uitgeschakeld in het EU-parlement als de waarheid wordt verteld!

“⚡️”Azov” kan 2 Amerikaanse officieren in Mariupol uitgeschakeld hebben⚡️

Volgens het project @wargonzo van bronnen aan de frontlinie van Donbas, gebaseerd op een analyse van radio-onderscheppingen van vijandelijke communicatie, bevinden zich ten minste twee hooggeplaatste gepensioneerde Amerikaanse officieren in de schuilkelders van Azov-Stal.

Volgens onze bronnen zijn zij samen met PMC “Academy” Mariupol binnengekomen en zijn zij hoogstwaarschijnlijk geen actieve medewerkers van het Pentagon. Maar tegelijkertijd zijn het uiterst belangrijke personen voor Washington.

“Deze officieren zijn op de hoogte van veel heimelijke operaties van de VS in derde landen en zijn de dragers van informatie die voor Washington uiterst gevoelig ligt,” vertelde een bron die bekend is met de analyse van radio-onderscheppingen aan het @wargonzo project.

Ook wordt opgemerkt dat, om deze “gevoelige informatie” te verbergen, de Amerikaanse inlichtingendiensten bereid zijn de Azov-militanten opdracht te geven deze twee officieren uit de weg te ruimen. Of zij op het ogenblik nog in leven zijn is nog niet met zekerheid bekend.”

Met al dit nieuws lijkt het einde echt in zicht voor Mariupol. De troepen blijven oprukken, hebben de haven volledig veroverd en zijn nu in het Primorski district in het zuidwesten van Mariupol. Vrijwel alles wat overblijft is de Azovstal fabriek, de Illych fabriek ten noorden daarvan in het Kalmiuski district, en dit laatste stuk stad in het ZW bij de haven. Waarschijnlijk zullen zij wachten tot de verovering van dit laatste stuk, voordat zij zich volledig op de twee fabrieksposities richten en besluiten hoe daarmee om te gaan of dat het op de een of andere manier moet worden uitgerookt.

Intussen heeft Basurin het gebruik van chemische wapens ontkend, maar verklaard dat de DPR-troepen in plaats daarvan “vlammenwerpers” gebruiken om de ingesloten Azovs eruit te branden. Hoewel het erop lijkt dat hij doelt op de RPO-Shmel thermobarische draagraket, en niet op de klassieke vlammenwerper die de meeste mensen zich voorstellen.

Ook deze informatie is onbevestigd, maar dit is het gerucht dat de ronde doet:

“De nazi-verdrinkingsoperatie zou vandaag in Mariupol beginnen….

Minstens tien brandweerauto’s moeten onderweg zijn of al bij de fabriek zijn om water uit de rivier of de zee te gaan pompen en water naar bovengrondse ventilatieschachten te pompen, die verse lucht naar het spelonkachtige netwerk van tunnels onder het metallurgische complex van Azovstal voeren…

Als Azov de ventilatieschachten sluit, zullen zij binnen een paar dagen stikken. Als zij de ventilatieschachten niet sluiten, zullen zij binnen een paar dagen verdrinken. In ieder geval zal de belegering van de fabriek zo beëindigd worden, dat de fabriek zelf intact kan blijven…”

In ander nieuws heeft het Russische MOD de vernietiging aangekondigd van het door Slowakije geleverde S-300 systeem

https://www.rt.com/russia/553662-s300-missiles-ukraine-slovakia/

Er zijn wat tegenstrijdige berichten, omdat ze zeiden dat het ten zuiden van Dnipro vernietigd was, maar er zijn video’s van een nieuw S-300 systeem dat ook rond Kiev vernietigd is, die beweren dat een Russische eenheid van speciale strijdkrachten het op de grond vernietigd heeft:

https://www.bitchute.com/video/N0mxvnYVX15z/

Zou een deel van hetzelfde systeem kunnen zijn, of iets anders, moeilijk te zeggen vooralsnog.

De Russische Ministerie van Defensie heeft ook een ander gebruik van de Kinzhal hypersonische raket aangekondigd, om een zeer versterkt ondergronds commandocentrum van de AFU ten zuiden van Kramatorsk te vernietigen. Er is hier veel gedebatteerd over de vraag of een hypersonische raket als bunkerbuster gebruikt kan worden, maar het is duidelijk dat Rusland hem als zodanig met succes gebruikt.

Kadyrov heeft ook verklaard dat heel Oekraïne, inclusief Kiev, ingenomen zal worden.

https://news.yahoo.com/chechen-chief-kadyrov-says-russian-003543233.html

Of men dat nu als eenvoudige opschepperij of als waarheid wil beschouwen, wij moeten begrijpen dat dat niet alleen een duidelijke mogelijkheid is, maar ook waarschijnlijk is. Te veel mensen zijn nu door het westen gepropagandeerd om te geloven dat Rusland op de een of andere manier “gefaald” heeft en niet in staat is het westelijke deel van het land in te nemen, maar dat komt niet eens in de buurt van de werkelijkheid. Rusland is niet in staat om alles tegelijk van 5 verschillende fronten in te nemen. Daar zit een enorm verschil en onderscheid. Maar zodra Donbass en alles ten oosten van de Dnjepr ontruimd is, kan en zal Rusland waarschijnlijk de rest innemen met geconcentreerde strijdkrachten. Er zullen dan waarschijnlijk maar 2 fronten zijn, één dat vanuit het zuiden opkomt en Odessa afsnijdt en Nikolajev inneemt, en één dat vanuit het noorden terugkeert naar Kiev. Maar dat bewaren we voor een andere keer, want hoe dan ook, dat is nog ver weg in de toekomst.

In logistiek nieuws is Polen naar verluidt begonnen met de verzending van (vermoedelijk) 100 T-72 tanks en Bmp-1’s naar Oekraïne. Terwijl Australië Bushmasters verscheept.

In ander interessant nieuws waaruit blijkt dat de “sluiting van de Bosporus” door Turkije niet was wat het leek, en in feite een meer dan subtiele slag tegen de NAVO was, heeft de Turkse minister van defensie bevestigd dat Turkije ook alle NAVO-schepen streng verbiedt de zeestraat te passeren.

“Turkije zal geen NAVO-oorlogsschepen in de Zwarte Zee toelaten,” zei minister van Defensie van dit land Hulusi Akar. Tegelijkertijd verwees hij naar het Verdrag van Montreux en zei dat de doorvaart gesloten zou worden voor oorlogsschepen van landen die geen toegang hebben tot de Zwarte Zee, zo meldt de zender Haber TV.

Akar gaf ook toe dat de aanwezigheid van mijnen in zee opzettelijk zou kunnen zijn: zij zouden afgevuurd kunnen zijn als onderdeel van een plan om Ankara onder druk te zetten om de mijnenvegers van de NAVO in de Zwarte Zee toe te laten, wat in strijd is met het Verdrag van Montreux.

  Eindelijk? Britse media hekelen steun van het Westen aan Euromaidan Coup en Oekraïne-conflict

“Wij hebben het vermoeden dat de mijnen opzettelijk zijn aangebracht. Misschien zijn ze afgevuurd als onderdeel van een of ander plan om ons onder druk te zetten om de mijnenvegers van de NAVO [door de zeestraten] de Zwarte Zee in te laten. Maar wij houden ons aan de regels van het [Verdrag van Montreux] en laten geen oorlogsschepen de Zwarte Zee binnen,” zei de minister.

https://www.rt.com/news/553636-turkey-bars-nato-warships-from-black-sea/

Tot zover de solidariteit van de NAVO.

Ook de eerste formele oproep tot het volgende: “In de Staatsdoema van Rusland heeft de Krim-afgevaardigde Mikhail Sheremet vandaag voorgesteld om de Republiek Krim met de regio’s Zaporizhia en Kherson te verenigen tot de provincie Tauride binnen de Russische Federatie. “Inwoners van de regio’s schijnen het niet erg te vinden – zij hijsen overal Russische vlaggen en klagen over de houding van de Oekraïense autoriteiten.”

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd spreekt de Oekraïense troepen toe:

Dit komt op de hielen van nieuwe onthullingen over hoe diep de commandostructuren (en troepen) van de V.S. en de NAVO in Oekraïne zijn ingebed. Een Franse journalist beschrijft hier wat hij gezien heeft in zijn tijd in Oekraïne:

https://www.bitchute.com/video/aVZeyycQgXBk/ (video met vertalingen)

In het kort zegt hij dat hij geschokt was toen hij zag dat Amerikaanse generaals ter plaatse de hele show runnen, en hij zegt dat de namen van hen onthuld zullen worden in zijn nieuwe exposé in de Franse krant Figaro deze week.

Dit is het zoveelste bewijs dat dit conflict echt de NAVO tegen Rusland is, en dat de NAVO zwaar aan het verliezen is.

In een ander bericht staat: “de Verenigde Staten hun geavanceerde hoofdkwartiereenheden naar de westelijke grenzen van Oekraïne verplaatsen. Met name het 5e Korps wordt verplaatst. Dit doet vermoeden dat niet de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne de militaire operaties controleert, maar de NAVO-officieren. En wij zijn niet in oorlog met een of ander marionettenregime in Kiev, maar met het collectieve Westen.”

Terwijl de zaken naar een mogelijke krachtmeting toegaan, blijven wij natuurlijk horen hoe slecht de NAVO eigenlijk voorbereid is:

Maar een nieuw konvooi van 8 mijl Russische versterkingen is op weg naar het noordelijk front:

En andere video’s stromen binnen van de lange rijen Russische versterkingen ter voorbereiding van fase 2

Overigens moesten wij geloven dat diezelfde Russische troepen “zonder munitie, brandstof, voedsel” zaten, enz. Alleen maar weer een bewijs van de volslagen lachwekkende propaganda van het westen en Oekraïne.

En om wat meer over Fase 2 te spreken, als vervolg op het vorige verslag. Hier is nog wat verdere bevestiging van dingen die ik al gezegd heb:

“⚡️⚡️⚡️#Inside

Mi-6 heeft het Bureau van de President en de Generale Staf gewaarschuwd dat Rusland de tactiek van de oorlogsvoering verandert, nu zullen er geen diepe doorbraken meer zijn in het binnenland van Oekraïne, maar een methodische bezemactie van velden met gefaseerde campagnes. De nieuwe commandant van de Russische troepen zal de ervaring van de oorlog in Syrië gebruiken, en die omvormen onder Oekraïne, om succes te boeken in specifieke militaire operaties.”

Er is een video die een aanrader is om te bekijken als begeleidend stuk bij de laatste SitRep, waarin wij het interne rapport van het Amerikaanse leger in Fort Benning bespraken over de superioriteiten die Russische BTG’s hebben ten opzichte van Amerikaanse equivalente BCT’s.

Deze video is een aanrader om te bekijken vanaf ongeveer de 27 minuten tot het einde

Deze legerspecialist geeft een lezing voor West Point, waarin hij zijn ontdekkingen en inzichten in de Russische operaties in Oekraïne uiteenzet. Hij bevestigt in feite elk punt van het Fort Benning rapport, maar dan gedetailleerder en met verklarende visuele hulpmiddelen, enz.

Enkele van de hoogtepunten van zijn presentatie:

 • Rusland heeft de meest geavanceerde en dichte, aan gegevens gekoppelde luchtverdediging op aarde
 • In een oorlog tegen Rusland kan het leger van de V.S. zeker de eerste weken niet veel luchtsteun verwachten. Zelfs stealth-vliegtuigen zullen om verschillende redenen niet van veel nut zijn,legt hij uit
 • Russische EW (elektronische oorlogsvoering) is veel geavanceerder en meer “gevechtsklaar” dan in de V.S. RF gebruikt het in gevechtseenheden, terwijl de V.S. er nauwelijks een heeft en alleen op divisieniveau
 • Russische EW schakelt alle communicatie uit in enorme gebieden langs het front, geen mobieltjes, militaire radio’s enz. Zij verbreken de GPS-verbindingen met drones, waardoor die onbruikbaar worden, en kunnen zelfs de zekeringen van artilleriegranaten halverwege de vlucht doorbranden.
 • Het Amerikaanse leger produceert 10x de frequentie-uitstoot van een Oekraïense brigade, waardoor het extreem zichtbaar zou zijn voor allerlei Russische EW, drones, geavanceerde wapens.
 • Rusland heeft veel meer artillerie dan de V.S. en een veel grotere verscheidenheid aan munitiesoorten.
  Wees voorzichtig met wat u wenst in Rusland na een muiterij

En er is nog veel meer.

En hier is nog een bevestiging van wat ik eerder schreef, over hoe artillerie de enige echte effectieve kracht is die Oekraïne nog heeft, en hoe Oekraïne het overgrote deel van zijn slachtoffers tegen Russische troepen heeft gemaakt. Vrijwel alle door het Westen geleverde wapens zijn zo goed als waardeloos gebleken, en de oude sovjetartilleriesystemen blijven de werkpaarden die resultaten boeken.

https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/artillerija_glavnaja_opora_vsu_zachem_na_ukraine_gotovjat_tysjachi_minometnykh_raschetov_dlja_letnikh_bojov_2022/60-1-0-11858

Wat de NAVO en de V.S. betreft, schijnen veel mensen niet te weten dat de V.S. echt niet zo getraind of machtig zijn als zij u willen doen geloven. Ik heb er al eerder op gewezen hoe de V.S. alleen al in de afgelopen maand bijna meer vliegtuigverliezen heeft geleden dan Rusland, en de V.S. is niet eens in een oorlog verwikkeld. Meerdere F-22’s, F-35’s, F-18’s, Awacs, en Ospreys zijn allemaal verloren gegaan in de afgelopen maand. Een ander goed voorbeeld is, dat de V.S. de afgelopen tien jaar tankwedstrijden in Europa gehouden hebben, genaamd de Strong Europe Tank Challenge

https://en.wikipedia.org/wiki/Strong_Europe_Tank_Challenge

U kunt de resultaten zelf nagaan. Het hoogste dat het Amerikaanse team ooit scoorde was de 3e plaats. Andere jaren behaalden zij de 6e en 7e plaats, verdomd bijna de laatste plaats – de bodem van het vat.

Ondertussen, in Ruslands eigen Tank Biatlon, die georganiseerd wordt als onderdeel van zijn Internationale Legerspelen (meer dan 30 landen), zijn hier de Russische resultaten van de laatste jaren https://en.wikipedia.org/wiki/Tank_biathlon

Goud in elk jaar.

En zoals velen van u waarschijnlijk gezien hebben, heeft India, dat de Russische Su-30’s gebruikte, enkele jaren geleden de Britse RAF, die de meest geavanceerde “Typhoon” jets van de NAVO bestuurde, zwaar vernederd en gedomineerd.

https://www.ndtv.com/india-news/indian-air-forces-top-guns-score-wins-in-the-uk-1204336

U kunt veel artikelen over dit op https://www.rediff.com/news/report/defence-news-iaf-sukhoi-vs-raf-typhoon-controversy-in-the-skies/20150811.htm zien.

Het meest schokkende aan de vernedering is het feit dat er verschillende rondes waren, eerst 1v1, dan 2v2, en dan 2v1 van elke variant. Niet alleen won India met een perfecte score van 12-0, maar zelfs toen 1 Indiase Su-30mki het opnam tegen 2 gelijktijdige Eurofighter Typhoons, versloeg het ze allebei 2 tegen 1.

Maar het westerse publiek is zo gepropagandeerd dat het zich niet eens kan voorstellen dat hun uitrusting inferieur zou kunnen zijn, of erger nog – dat hun eigenlijke personeel inferieur zou kunnen zijn aan dat van andere “mindere” landen.

Wat de meeste mensen niet weten, en ook niet zouden weten tenzij ze de gebeurtenissen in Oekraïne sinds de dagen van 2014 op de voet gevolgd zouden hebben, is dat toen de Amerikaanse instructeurs voor het eerst begonnen binnen te stromen, ze in de daaropvolgende jaren door de Oekraïense veteranen van de Donbass-oorlog vaak als een lachertje gezien werden. Zij hadden het gevoel dat zij niets te leren hadden van de “elite” Amerikaanse instructeurs, en in feite meer wisten over strijd/oorlogvoering dan zij.

Feit is, dat veel Oekraïense troepen veel ervarener en beter getraind zijn dan zelfs Amerikaanse equivalente troepen, EN dat de Oekraïense troepen beter bewapend zijn. Dit feit wordt bevestigd door de hierboven geplaatste video van de West Point presentatie, waarin hij uitlegt dat de meeste Amerikaanse eenheden niet eens luchtafweersystemen hebben, en dat zelfs Manpads in het moderne Amerikaanse leger in feite niet wijdverbreid zijn. Er zijn video’s zoals deze: https://www.bitchute.com/video/UUidj4zPmDAV/

Die tonen een Georgisch legioen in Oekraïne, en zij zijn VEEL beter bewapend dan welke gelijkwaardige gevechtseenheid van het Amerikaanse leger ook. Zij hebben elk van de nieuwste wapens, boordevol vuurkracht. Er zijn andere foto’s waarop 4 soldaten te zien zijn, elk bewapend met een manpad van een ander type. Het is een feit dat Oekraïne zo overspoeld is met geavanceerd “westers” wapentuig, dat veel van hun teams gewoon beter bewapend zijn dan welke standaard westerse tegenhanger ook.

Dit gaat dus terug naar het concept dat Rusland hier echt niet alleen tegen een aan de NAVO gelijkwaardige strijdmacht vecht, maar aantoonbaar tegen een strijdmacht die sterker is dan de meeste NAVO-landen. Het enige wat Oekraïne mist is de Amerikaanse luchtmacht, die uiteindelijk veruit het machtigste en belangrijkste wapen is dat de V.S. hebben. In elke andere categorie maken de V.S. geen schijn van kans tegen Rusland.

Ik laat het bij deze kaart van de Donbass-ketel, die een goed idee kan geven van de troepenverplaatsingen daar. Het rood omcirkelde is de plaats waar de Kinzhal een commandobunker van het MOD getroffen zou hebben. Als u elk van die blauwe kruisjes beschouwt als een compagnie van ongeveer 300 man, dan zou dat ruwweg een dispositie geven van 40-50.000 in de ketel. Als u de grotere cijfers gelooft, zoals Basurin zelf heeft verklaard over 90-100.000 voor de ketel, dan telt u elke blauwe streep als een bataljon.

De witte lijnen stellen doorbraken voor, zoals die ten zuiden van Niu York (ten noorden van de stad Donetsk) en bij Svitlodark in de richting van Bakhmut door LPR-troepen. Aan het NW einde, waar u Kramatorsk en Slavyansk ziet, rukken Russische troepen op in de richting van Krestyshche. Maar voor het grootste deel wordt niet veel vooruitgang verwacht totdat fase 2 volledig begint. Met wat er nu allemaal in Mariupol gebeurt, lijkt dat eindelijk dichterbij te komen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMinstens 16 gewonden bij schietpartij in New Yorkse metro – New York Post censureert het feit dat de verdachte een Afro-Amerikaan is
Volgend artikelGetuigenis: Enorme biowapens productiefaciliteit onder Azovstal staalfabriek, Doomsday raswapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Dit wilt dus zeggen dat we Ruslands straks kunnen verwachten hier in het westen ivm dat de NAVO daar in Oekraine duidelijk mee aan het bemoeien is.

 2. Als je een stel mannen een wapentje geeft, heb je nog geen leger.

  De Russen hebben ook als resultaat van de koude oorlog constant en hard gewerkt aan wapens, systemen en training van eenheden; maar ook aan samenhang tussen de eenheden.

  USA leger/marine/luchtmacht zouden geen kans hebben tegen de Russen.
  ——————–
  Daarnaast: Russen hebben een alliantie met China en India; beide atoom mogendheden.

  Ik ben me bewust, dat USA op WO3 stuurt, maar dat ze niet weten dat dat zelfmoord is.
  USA zou ohouden te bestaan.

  • Dankje Monique!

   Misschien nog beter een eigen droog oven te kopen…veel fruit inslaan en alvast zelf voorraad drogen.
   Anderzijds, als je je huis uit moet, hoe neem je al dat fruit mee?

   Beetje raar allemaal hoe het loopt ook; moet je je voorstellen uureeen rond te lopen oorlogje spelen en geen eten hebben.
   Maar ze zijn allemaal fit … alhoewel… die vrouw ziet eruit alsof ze verdovende middelen gebruikt heeft óf dat ze gewoon OP is van de honger… kan ook…

   Hoe dan ook; gedroogd fruit (en gefermeteerde groenten niet te vergeten!) zijn handig, ALS je in huis zou zijn dagelijks… anders heb je er dus weinig aan, op de vlucht!

   • Vergeet niet dat als je veel spullen hebt, mensen daar snel genoeg achter komen en het dan komen halen. Wanhopig mensen die alles goedpraten wat ze doen omdat ze nu eenmaal niet meer nadenken.
    Je kunt beter kennis hebben van wildplukken e.d.. Dan heb je altijd te eten, waar je ook bent.

 3. Allemachtig wat een artikel. Echt super!

  Als ik al die deugneuzen met een Oekraïense vlag aan hun huis, voor het raam of balkon zie heb ik echt de neiging om die…

  Nog even en ik bestel de Russische vlag, laat ik die wel even wapperen!

  • hahahah! Maar het is ZOO opvallend joh. ook op LinkedIn en op Twitter…

   Er zijn DUIDELIJK 2 kampen;

   KAMP 1: Mensen die de prikken NIET willen, lichamelijk soeverein wensen te zijn, ánderen verder hun eigen keuzes laten maken, anti-Oekraine (of pro Rusland óf neutraal!) én anti-propaganda en MSN zijn.

   KAMP 2: Mensen die zich vol laten spuiten met liefst 4 boosters, ánderen proberen belachelijk te maken die NIET met hun erin mee gaan, pro-Oekraïne én pro-propaganda en MSN zijn.

   Dan hebben we IN die twee groepen nog onderverdeeld LBTQ enzo… en ga zo maar door.

   We gaan echt naar een geheel nieuwe tijd…
   Waar ras, kleur huid, religie, etc. er NIET meer toe zal doen maar puur
   je INTENTIES ertoe doen….intenties om mensen VRIJ te laten in hun denkwijze en NIET ETISCH te discrimineren (het is geen medische discriminatie het is ETISCHE discriminatie).
   en OF jij jezelf waardevol genoeg vindt om NIET over te laten aan de controle van een NWO.

   We gaan nog veel meemaken de komende tijd!!

 4. bij elk huis waar dat oekrie vlaggetje hangt roep ik als ik langsrij: VIVA POETIN, VIVA RUSSIA.
  vaak bij linkse stumpers en ander gevaccinazied tinnuf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in