Herinnering: wij hebben geen idee wat het Russische eindpunt is, behalve voor dit onderdeel van de SMO, demilitarisatie en denazificatie van de twee Donbass-republieken, schrijft Amarynth.

De blogger gpovanman vat de afgelopen week als volgt samen:

De laatste dagen zijn er geen echte doorbraken geweest in het Oekraïense conflict, maar aangezien Rusland niet van plan was dat die er zouden komen, komt dat niet als een verrassing. Er zijn echter genoeg andere zaken om ons een idee te geven van wat de toekomst kan brengen…

… Zelensky heeft zijn ogen nog steeds op de prijs gericht, maar ziet niet in dat Rusland zich nu in een win-win situatie bevindt. Elke dag voor Kiev is een stap dichter bij de vergetelheid, een uitgeput leger dat noch de wapens, noch de wil heeft om zich te blijven verzetten. Het enige wat de Oekraïense president nu kan doen is bedelen om munitie die niemand wil afvuren, Kiev probeert een wereld te chanteren die zich elke dag minder bekommert om zijn benarde toestand.

Een nieuwe oorlog heeft bewezen dat Rusland niet alleen uit de as is herrezen, maar nu, in plaats van zich te baseren op “kwantiteit boven kwaliteit” zoals vroeger, een uitstekend voorbeeld is van “kwaliteit en kwantiteit”, met enorme reserves aan hulpbronnen, mankracht, maar vooral scherpzinnigheid. Het Westen wil echter tientallen jaren van zijn eigen slechte politiek wijten aan Poetin. De laatste zeven dagen zijn als zovele de afgelopen tijd, en toch zijn er niet veel weken meer te gaan voordat Oekraïne een ooitland wordt…”

In de ruimere omgeving probeert zowat iedereen in de EU en in de VS, en in de NAVO, achterwaarts te stappen met een nieuwe verandering van narratief. Zo werd (1) de oude Kissenger weer afgestoft, en hij pontificeert: “De vraag zal nu zijn hoe die oorlog te beëindigen. Aan het eind ervan moet een plaats gevonden worden voor Oekraïne en een plaats voor Rusland – als we niet willen dat Rusland een voorpost van China in Europa wordt…

(Had ik al gezegd dat China aan het opwarmen is? En dat de oorlogsstokers nu een nieuwe blik op China werpen? Het is voor deze westerse as van het kwaad en imperium der leugens ondenkbaar, dat wij zonder een grote oorlog kunnen leven, want dat zal tot een snellere westerse implosie leiden. Kijkt u eens naar de toespraak van generaal Wei Fenghe, staatsraad; minister van Nationale Defensie, China. Hij windt er geen doekjes om en zegt duidelijk dat China zal vechten.)

  Zal de agressie van de NAVO Rusland dwingen de speciale operatie tot buiten Oekraïne uit te breiden?

(2) Een of andere politicus met de gedenkwaardige naam Sikorsky, EU-parlementslid en een vroegere Poolse minister van Defensie, probeert de mogelijkheid aan te praten dat het westen de Oekraïne van kernwapens zou kunnen voorzien om Rusland te verslaan. Maar de praatjes over een glorieuze overwinning van de Oekraïne nemen af.

EU-parlementslid Radoslaw Sikorski betoogde dat Rusland de voorwaarden van het Boedapest Memorandum inzake veiligheidsgaranties heeft geschonden door te weigeren de soevereiniteit en integriteit van Oekraïne te respecteren, zodat de kernwapens aan Kiev moeten worden teruggegeven, ook al hebben de Oekraïners ze vrijwillig van de hand gedaan.

(3) Stoltenberg van de NAVO levert ons dit commentaar, maar het ligt allemaal bij Oekraïne zegt hij. (Denk aan de opmerkingen uit vorige situatierapporten dat de Oekraïne nu snel een wees aan het worden is. Om daar nog aan toe te voegen dat iedereen Zelensky spuugzat is).

“Vrede is mogelijk,” zegt Stoltenberg. “De vraag is alleen welke prijs u bereid bent te betalen voor vrede? Hoeveel grondgebied, hoeveel onafhankelijkheid, hoeveel soevereiniteit…bent u bereid op te offeren voor vrede?”

Het nieuws voor deze doorluchtige heren is eenvoudig. U hebt suikerspinnen in uw hoofd gesponnen. U kunt Rusland niet tevreden stellen met een stukje grondgebied dat zij al hebben, of zullen nemen. Het is niet aan u om het te geven. Rusland zal precies bepalen wat er met Oekraïne gebeurt, hoe, en wanneer. De Grote Terugtocht zal geen verschil maken voor de beslissingen die Rusland hier neemt, want de kern van de zaak is een herstructurering van het hele Europese structurele veiligheidsapparaat, op zo’n manier dat Rusland niet bedreigd wordt. De volgende stappen van Rusland zullen ons meer inzicht geven in de manier waarop zij dit zullen bereiken.

Kijk ook eens naar Andrei Martjanov die een hele tirade hield waarin hij nog eens precies de Russische militaire kracht uiteenzette:

… Een salvo van een enkele pr. 941 Akula (NATO Typhoon) SSBN [onderzeeër, red.] zou, zonder zelfs maar zijn positie te verlaten, ongeveer 200 MIRV’s [Multiple independently targetable reentry vehicle, red.] op het Oostelijk landgebied van de VS ontketenen en alle grote (van Philadelphia, New York, Boston tot Charlotte, Jacksonville, Miami- de lijst is te lang om te lezen) steden en militaire bases wegvagen, wat een chaos en verliezen van onvoorstelbare omvang zou veroorzaken in de eerste 30 minuten van een Amerikaanse aanval op Rusland. En dat is nog maar één van de vele Russische onderzeeërs, om nog maar te zwijgen van andere overbrengingsmiddelen, die de VS en de NAVO-landen letterlijk als naties en functionele staten zouden uitschakelen. Dat was op het toppunt van de Russische ellende van de jaren ’90. Het was toen algemeen bekend dat het Russische kernwapenarsenaal functioneel was. Waarom die kennis verdampt is, is het voornaamste punt – het is de kwestie van onophoudelijke propaganda in de Westerse media en BS van haar beleidsmakers, die reeds een pak slaag hebben gekregen van het derderangs Arabische leger van Saddam in 1991 voor een echte oorlog.

  De Britse pers heeft al artikelen geschreven over een vuile bomaanslag en geeft Rusland de schuld

Vandaag is het 2022, Rusland heeft haar strategisch arsenaal niet alleen volledig behouden, maar zelfs geperfectioneerd, waardoor de kernmachten van de VS op een achterlijk geval lijken. Bovendien kunnen de Verenigde Staten, in tegenstelling tot wat het geval was in de jaren ’90, Rusland in haar onmiddellijke geografische nabijheid niet conventioneel bestrijden en hopen geen nederlaag te lijden. Zoals ik al vele jaren vaststel, hebben de VS in de huidige tijd gewoon geen ervaring met de omvang van de verliezen en de oorlogsvoering die zij zouden meemaken als zij zouden besluiten tegen Rusland te vechten. Rusland is ook volledig in staat om in de VS zelf een ravage aan te richten zonder zijn toevlucht te nemen tot kernwapens. Dit zijn de feiten die noch Kinzinger, noch de meesten van het Amerikaanse Congres kennen, om niet te zeggen dat ze er een goed inzicht in hebben. Geen van hen heeft ooit gevochten ter verdediging van hun moederland en heeft geen flauw benul van de werkelijke gevolgen van een continentale oorlog met moderne “gelijken”. MacGregor wel, maar daarom zit hij niet meer bij de Amerikaanse strijdkrachten…

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren deze kaart voor Rusland-dag vrijgegeven.

Er staat op “wij hebben hun vriendelijk gevraagd niet naar het oosten uit te breiden” naast koppen van de Teutoonse Ridders, Polen, Napoleon en de Duitsers. En een leeg vakje om in te vullen met het Huidige Ding.

Brian Berletic merkt op uit een Guardian artikel:

“Oekraïne vreest dat de westerse steun zal afnemen als de media hun belangstelling voor de oorlog verliezen” … “De kosten en het aantal slachtoffers nemen toe, maar Kiev waarschuwt dat het conflict met Rusland genormaliseerd raakt in de hoofden van de mensen, in binnen- en buitenland.”

Berletic vervolgt: “ALS” het Oekraïne-conflict werkelijk zo belangrijk was als zijn initiatiefnemers en sponsors beweren, dan zou dit niet het geval zijn. Het Westen doet alleen alsof het een morele verplichting heeft, overeind gehouden door PR-stunts. Rusland heeft er werkelijk een – en het hebben van een morele verplichting is een van de sleutelvoorwaarden om een conflict te winnen.

Terwijl de Grote Terugtocht, die slechts een voorwendsel en een poging is om het narratief te veranderen, aan kracht wint, winnen de Russische strijdkrachten stad na stad, gebied na gebied, doelbewust, vastberaden, niet aarzelend en nu ook sneller. De laatste schatting waarvan ik op de hoogte ben, is dat Lugansk voor 95% gezuiverd is, terwijl er in de Donbass-republiek nog wat werk aan de winkel is, met een 50% van het gebied dat nog in gevecht is of gepland is om in gevecht te komen.

  Geen einde in zicht: EU wordt ook volgende winter geconfronteerd met ernstige gastekorten

Toch zien wij steeds meer commentaren dat het front is ingestort, dat de Oekraïense strijdkrachten het hoofd aan hun kinnebak hangen en dat de enige reden voor het voortduren van de strijd is dat de meeste Oekraïense strijdkrachten zich het concept van het neerleggen van de wapens niet kunnen voorstellen.

Juist daarom is de Militaire Military Summary Channel nog steeds een zeer goede bron, omdat hij niet doet alsof wat er nog over is van de verslagen Oekraïense strijdkrachten, niet meer kan vechten.

De troepen van Kadyrov worden uitgebreid, als u op zijn kanaal let. https://t.me/RKadyrov_95 Naarmate de Oekraïense troepen gedecimeerd worden, weten wij dat hun tactiek is om scholen en andere burgergebieden binnen te trekken en burgers letterlijk als menselijke schilden te gebruiken. Het ontruimen van deze gebieden is heel fijn werk voor Kadyrov en zijn mannen en zij blinken daarin uit.

De details vanaf het einde van de 12e dag van juni:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is te grappig om te missen!!! (MUST SEE!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe kadavergeur van Azovstal – Wat de catacomben van Azovstal verbergen
Volgend artikelNa de invoering van de vaccins zijn er plotseling 3 miljoen meer mensen met een handicap
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Oekraine is gebruikt door de EU en de Navo, met als leidinggevende Amerika, om een oorlog te forceren die nu te zwaar blijkt voor Europa…en de VS….einde van Oekraine.

  “Onze” Klaus Schwab horige politici laten bondgenoten sneller vallen dan ze een drol door de wc spoelen. Met zulk eerloos en zielig gedrag, wat afstraalt op ons is geen toekomst mogelijk.
  Ze hoopten op een crash van alles door oorlog, zodat hun geldkopieeer machine en hun opkoop acties met nep geld kon blijven bestaan en op digitaal over kon schakelen, maar nu gaan ze dus met de billen bloot.

  Als we zorgen dat ze niet meer onze wereld bevuilen na een instorting en een herstel dan is het goed. Zo niet zal dit altijd doorgaan.

  • Je, zit er dik naast!
   De VS, de EU en de Navo zijn (mis)gebruikt door die 1% globalisten!
   Biden, Poetin, Klaus Schwab,… tot en met zelfs Rutte zijn allemaal marionetten van die 1%.
   De oorlog in Oekraïne behoort gewoon tot het plan van die 1%.

   Waarom ik dat denk is heel simpel!
   – Rusland had Oekraïne in nog geen 5 minuten kunnen platleggen/veroveren.
   – America is nog nooit zo stil gebleven bij een oorlog, zijn heel duidelijk erbij betrokken maar blijven in hun hokje zitten.
   – Vooral het Westen nam sancties tegen Rusland alsof de Russen oorlog voeren zoals in de tijd van Napoleon met een sierzwaard en twee zakpistolen, dus zonder kernwapens.
   – De sancties zijn duidelijk gericht om Europa te raken en een normale regering zal alles uit de kast halen om zijn volk te beschermen maar hier doen ze net tegenovergestelde.
   – Rusland had/kan gemakkelijk een speciale eenheid op geheime missie kunnen sturen om die 1% te elimineren dan was de wereld terug op zijn plooi.

   Laat zich raden; Poetin krijgt later als beloning een deel van Oekraïne of wie weet zelfs volledig in handen maar wat hebben ze nog in petto? Er moeten nu vooral mensen sneuvelen dat moet duidelijk zijn.
   Eerst eigen volk en daarna ons verplichten ginder te gaan vechten? Of komt iemand naar ons toe?
   .

 2. Veel praten ,, met dezelfde uitslag als altijd , hun beramen, en verdienen ermee , en wie betaald altijd , en nu ook ???

   • In Rusland kan je ongestraft en zonder politiek correct te blijven juist over ALLES zeiken. Als je daar niet woont en er niets van weet moet juist jij niet stom lopen te lullen. In het woke westen kan je opgesloten worden voor alleen al vraagtekens zetten bij de hoeveelheid gesneuvelde mensen in de concentratiekampen of hoe ze omgekomen zijn. Dat is daar zeker niet het geval.

    Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen waar uit blijkt dat juist wij in Nederland flink beperkte vrijheden hebben. In Rusland was men niet opgesloten omwille van de plandemie en er was geen avondklok. Overigens maak ik zelf wel uit waar ik ga wonen, en of ik blijf zeiken over wat ik belangrijk vind, daar heb jij niets mee te maken of over te zeggen.

  • Dat hebben schapen graag, dat ze samen als makke kuddedieren kunnen bleiten zonder dat er iemand met wat meer hersens hun terechtwijst op hun voorhistorisch slavengedrag

  • Nee PuberPost, we blijven in ons land waar dappere strijders (ook mijn familie) gestreden hebben. En velen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Duur betaalde vrijheid die nu verkwanseld wordt door psychopaten en WEF-kontenkruipers.

    • Heb je ze voor de rest nog op een rijtje?
     Je kinderen zullen je zeker dankbaar zijn om te mogen leven in een communistisch controle systeem met om de zes maanden infuus in hun arm.
     Het WEF zegt volgende; Je zal niks meer bezitten en gelukkig zijn.
     Je zal alles moeten huren en is je basisloon niet op einde maand dan ben je het kwijt. Verdiep je eens een beetje in deze materie want dat klinkt erg communistisch en shit uitdelen kan iedereen.

 3. Degenen die zo stom zijn RU aan te vallen, plegen militair, psychologisch, sociaal en economisch zelfmoord; zij houden op te bestaan.

  USA englobalistische idioten denken dat RU een soort van district is met anderhalve tank, een koddebeier en een nep generaal zoals Stoltenberg.

  Verassing! De cohesie in Rusland is veel hoger dan in westerse landen; hun soldaten zijn hun eigen, en NIET hun vijanden zoals in westerse landen; bereidheid om hun land te verdedigen is veel hoger.
  De geschiedenis heeft ze dat bijgebracht; ze trapten de Zweden, de Fransen, de Moffen eruit.

  De moffen zit dat nog steeds dwars.
  Hoe kon een volk van “Untermenschen”een superieur leger overwinnen?
  Ze deden het, en zullen het weer doen, zo nodig.

  Alleen: komt er nu een oorlog, wordt die niet uitgevochten op Russisch grondgebied, maar op Amerikaans en wordt de USA teruggebracht tot een grote onleefbare puinhoop met Satan 2 raketjes.

  Terechte straf voor alle ellende die ze met onnodige oorlogjes gebracht hebben.

 4. Paus Franciscus kritisch voor NAVO: ‘Oorlog is misschien geprovoceerd’.
  ‘Ze staan te blaffen aan de deur van Rusland.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in