De vergeefse pogingen van Oekraïne om een offensief te lanceren dat ogenschijnlijk bedoeld is om Rusland uit “veroverde” gebieden in de Donbass te verdrijven, doen me denken aan de Japanse Kamikaze-bommenwerpers die de onvermijdelijke Amerikaanse overwinning in de Stille Oceaan probeerden te verhinderen. Het zijn nodeloze doden die worden opgeofferd in naam van de nationale eer, maar die, wanneer ze voorbij zijn, totaal zinloos zijn, schrijft Larry Johnson.

Voordat ik inga op de nutteloosheid van de Oekraïense inspanningen, moet ik u voorstellen aan een krankzinnig persoon in Groot-Brittannië die zich voordoet als voormalig militair. Deze man is gestoord. Godzijdank is Lt. Kol. Stuart Crawford een “voormalig” officier van het Britse leger. Zijn opiniestuk is getiteld: Hoe de Oekraïnse blitzkrieg de troepen van Poetin aan flarden zal scheuren. Deze uiting van krankzinnigheid zou normaal gesproken vereisen dat de persoon die deze onzin verkondigt in een dwangbuis wordt gewikkeld, in een gewatteerde cel wordt geplaatst en jello te eten krijgt. Bij voorkeur limoengroen.

Crawford schrijft:

Langeafstandsaanvallen op de achterhoede van de Russische strijdkrachten, sommige met de door het VK geleverde Storm Shadow kruisraket die vanuit de lucht wordt afgevuurd, kunnen erop wijzen dat er een “vormgeving van het slagveld” aan de gang is.

Deze aanvallen zijn gericht op Russische wapen- en brandstofopslagplaatsen plus communicatielijnen en zijn waarschijnlijk bedoeld om vijandelijke troepen aan het front te isoleren en te voorkomen dat versterkingen en voorraden naar voren worden gebracht.

Recente aanvallen met maritieme drones op Russische marineschepen in de Zwarte Zee kunnen bedoeld zijn om de vijandelijke marine in haar beschermde havens te dwingen en te voorkomen dat ze hun raketten op Oekraïense doelen afvuren. Met andere woorden, ze willen de Russische marine zo veel mogelijk stil en buiten spel houden…

Dat brengt me bij de wildcard-optie. Lezers zullen, vermoed ik, de recente inval in Russisch grondgebied bij Belgorod hebben opgemerkt, waar pro-Oekraïense ontevreden Russen een inval deden waarbij ze tijdelijk enkele Russische nederzettingen innamen en het Kremlin in verlegenheid brachten totdat ze zich terugtrokken.

Dit vond plaats buiten de 900 km lange versterkte grenslijn tussen Oekraïne en de bezette gebieden, en op een deel van de Russisch-Oekraïense grens waar tot nu toe weinig militaire activiteit is geweest. Het toonde echter aan hoe licht bewaakt dit deel van de Russische grens is en hoe slecht de Russen voorbereid zijn om het te verdedigen.

Wat als de Oekraïners deze zwakte zouden uitbuiten en een wijde linkse hoek zouden uitdelen die Russisch grondgebied in de regio Belgorod binnenvalt en vervolgens naar het zuiden afbuigt? Het zou de Russische “Maginotlinie” omtrekken langs de betwiste demarcatielijn en hen in de flank treffen – zoals de Duitsers deden met de Geallieerden door de Ardennen in 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ik vermoed dat de gepensioneerde luitenant-kolonel Crawford van paddo’s zit te snoepen in plaats van thee te drinken en beschuitjes te eten. Oekraïne beschikt niet over de logistieke ondersteuning die een dergelijke operatie kan volhouden, om nog maar te zwijgen van het gebrek aan troepen en tanks. Niet mijn mening. Een objectief feit.

  Bereid u NU voor op een nucleaire oorlog

Hier is slechts één verslag van de frontlinie in de Donbass met details over het “succes” van dit soort Oekraïense linkse hoeken:

In de ochtend van 4 juni lanceerde de vijand een grootschalig offensief in vijf sectoren van het front in de richting van Zuid-Donetsk door de 23ste en 31ste gemechaniseerde brigades uit de strategische reserves van de Oekraïnse strijdkrachten in de strijd te brengen met de steun van andere militaire eenheden en subeenheden.

 • In totaal waren er zes gemechaniseerde infanterie- en twee tankbataljons van de vijand bij betrokken.
 • Het doel van de vijand was om door onze verdediging heen te breken in de volgens hen meest kwetsbare sector van het front.
 • De vijand heeft zijn taak niet volbracht, ze hadden geen succes.
 • Als gevolg van de kundige en bekwame acties van de Oostelijke Troepenmacht bedroeg het verlies van de Oekraïense strijdkrachten meer dan 250 manschappen, 16 tanks, drie infanteriegevechtsvoertuigen en 21 gepantserde gevechtsvoertuigen.

Naast het verlies van 250 soldaten heeft Oekraïne nu ook een tekort aan 16 tanks en 21 gepantserde infanteriegevechtsvoertuigen. Oekraïne heeft geen intacte defensie-industrie die nieuwe tanks en gepantserde voertuigen produceert. Zelensky rent door Europa als een dakloze die om kleingeld bedelt. Maar in plaats van sjekels in zijn roestige beker te krijgen, smeekt hij om tanks en voertuigen, die niet meer in ruime mate beschikbaar zijn. Dat Oekraïne een paar kilometer binnen Russisch grondgebied verovert, is slechts een tijdelijk succes dat niet kan worden geconsolideerd in een langdurig offensief. Oekraïne volgt geen plan van Von Clausewitz, het doet George Armstrong Custer na bij Little Bighorn.

  De wereldwijde opstand begint: Fiatvaluta's verdampen, terwijl de voedsel- en brandstofinflatie voor miljarden een plotselinge ARMOEDE ontketent

Geen enkel leger in de geschiedenis van de oorlog kan zulke verliezen lijden en toch zegevieren. Oekraïne volgt geen militaire doctrine. Het wordt door het Westen gedwongen om wanhopige zelfmoordmissies te lanceren die het strategische beeld op de grond niet zullen veranderen. In plaats daarvan is het gewoon nog meer vlees vermalen, wat de Russen maar al te graag doen. Jammer dat Lt. Kol. Crawford niet de moed heeft om met de Oekraïners mee te gaan en zijn eigen nek uit te steken. Dit is een onnodige slachting.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Larry C. Johnson: “Het Oekraïense leger is verslagen. Wat overblijft is opruimen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPandemi posttraumatische stressstoornis: Amerikaanse vrouw draagt in 2023 ruimtehelm om zich te beschermen tegen COVID
Volgend artikelScott Ritter: Hoe een rondreis door Rusland me liet zien dat propaganda de werkelijkheid in de hoofden van Westerlingen verdraait
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Nou, als dit allemaal klopt, dan begrijpen we de signalen toch wel juist. Het mooie van het opruimen is dan dat er vette bom op gegooid kan worden, en dan Rusland de schuld geven om ze uit te lokken.

  Vermits dit ook weer angstzaaierij is die al meer dan een jaar gestrooid wordt. Laten we het hopen.

 2. De aanval op de Russische boten die de gasleiding in de zwarte zee bewaken kan worden gezien als een aanval op het nato land Turkije. De aanval, het opblazen van nordstream, , volgens Duitsland gepleegd door de Oekraïne, is een aanval door Oekraïne op een vitaal economisch belang van het nato land Duitsland. Volgens de regels van de nato valt de Oekraïne nato landen aan. Een aanval op een van de nato lidstaten is een aanval op allemaal. De nato moet onmiddellijk de oorlog verklaren aan de Oekraïne en dit gevaar voor de nato opruimen. Hopelijk kan de nato samenwerken met Rusland om het Oekraïnse gevaar voorgoed uit te schakelen. De Oekraïne heeft al meerdere aanvallen gepleegd op nato lidstaten. Dit kan en mag niet getolereerd worden.

 3. Zag vanmorgen een video met gewonde oekraïense soldaten. Eentje met z’n bek er half afgeschoten, lag te schreeuwen en te kreunen in het bos, de ander met aan flarden geschoten ledematen, meer dood dan levend.
  Dát is wat oorlog is. Vernietigend, onomkeerbaar, zinloos.
  Het militair industrieel complex cashed big time en intussen shopt de vrouw van zwendelensky in parijs en snuift onze karpatenkop napoleon marionet nog een paar witte lijntjes weg.
  Onze ‘leiders’ volgen ondertussen de decreten van deeptate usa gezagsgetrouw op.

 4. Lt. Kol. Crawford vergeet een ding , kom met een dergelijke macht Rusland binnen en je hebt meteen een tactische voetzoeker van 50 kiloton of meer te pakken misschien wel meerdere mocht dat de tactiek vereisen.
  Wat nou als Rusland die binnen hun eigen grenzen op Russisch grondgebied gebruiken…..
  Kijk eens op de kaart je komt daar in wat uitgestrekte gebieden terecht ,buiten de grond is daar niet al te veel te vinden.
  En daarbij dit is de oude CCCP doctrine wat ze in oost Duitsland en Polen zouden doen als NATO die zet zou doen
  Vanaf 1918 liggen er in de VS al duidelijke plannen voor de ontmanteling van de CCCP/USSR hier is een gedeelte van hun verdediging tegen westerse agressie op gebaseerd

 5. Tot nog toe moest de wapenindustrie hoofdzakelijk wapens produceren voor wapenrekken in de kazernes. Probeer de bergen wapens eens op te lijsten die de Navo heeft “geschonken” tot nog toe. Het grootste deel ligt te wachten tot er nog eens een kistje met munitie komt. Daarom heeft de EU een subsidieplan van 500 miljoen belastinggeld, dat door het EU-plan juichend werd goedgekeurd om rond te strooien aan die wil de passende munitie maken. Een probleem in de vrije-marktindustrie: fabriekshalen met dure machines, is daar een langdurige-afnamegarantie voor de geïnvesteerde kapitalen?

 6. De vergelijking met het Ardennen offensief is hilarisch, dat was ook een van de laatste stuiptrekkingen van een nazi-rijk.

  En een verspilling van resources..

 7. Dergelijke taal als wat Crawford uitslaat hoor ik Rutte ook nog steeds zeggen.
  Waarom zou dat toch zijn.
  Gelooft hij dat nu echt?
  Waarom kunnen ze de nederlaag van de NAVO en de USA niet erkennen??? Dat zou vele mensen levens sparen.
  Wat willen ze nu……. En openlijke oorlog met Rusland……..
  Is de NAVO HELEMAAL HUN VERSTAND KWIJT?????
  Ach ja wat met covid en de prik niet is gelukt, zal met een atoombom op Europa wel gelukken……
  Rutte liegt over deze oorlog alles bij elkaar, maar dit is toch wel een van de meest aantoonbare leugens die je bedenken kunt…………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in