Het grootste nieuws uit Oekraïne is de mislukking van het vaak aangekondigde Oekraïense “tegenoffensief”. Hier zijn de laatste berichten van het Russische MvD: (bold toegevoegd), schrijft Thesaker.is.

De vijand leed verliezen en werd teruggedrongen uit Olginka, Thorn Ponds en Arkhangelsk.
Een bataljon van de 57e gemotoriseerde infanteriebrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne werd verslagen in de buurt van de nederzetting Soekhoi Stavki. Momenteel wordt de vernietiging van de overblijfselen ervan voltooid.
Om de AFU-eenheden te deblokkeren, werden 12 tanks, die door Polen aan het Kievse regime waren geleverd, over de Ingulets-rivier vervoerd. Sommige van de tanks werden vernietigd door de krachtige vuuractie van de Russische troepen. Verscheidene tanks werden tijdens een wanordelijke terugtocht in hun eigen mijnenveld opgeblazen. Slechts vijf Oekraïense tanks konden zich terugtrekken, tot diep in het door de AFU gecontroleerde gebied. Tijdens twee dagen van mislukte aanvallen op Mykolaiv-Krivoy Rog en andere richtingen, verloren de Oekraïense troepen vier gevechtsvliegtuigen: twee Su-25, één Su-24 en één MiG-29. Drie Oekraïense Mi-8 helikopters werden in de lucht neergeschoten. De Russische troepen vernietigden ook 63 Oekraïense tanks, 59 infanteriegevechtsvoertuigen, 48 andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 14 pick-ups met zware mitrailleurs en meer dan 1.700 Oekraïense militairen.

Maar dit vertelt niet het volledige verhaal. 1.700 KIA’s (killed in action) klinkt misschien niet als veel, maar in werkelijkheid is dit enorm veel, en wel om de volgende redenen:

 • Deze 1.700 soldaten werden ondersteund door pantserwagens, artillerie en zelfs wat luchtvaart, en de VS/UK hadden grote hoop dat dit veel aangekondigde “tegenoffensief” wat goede PR zou opleveren. De regering Biden is absoluut wanhopig om tenminste iets vaags succesvol te laten zien, maar toch resulteerde dit zogenaamde “tegenoffensief” slechts in een paar tactische aanvallen die geen enkel tastbaar resultaat opleverden.
 • De grootte van deze troepenmacht laat zien dat het bij deze operatie vooral om PR ging. De Oekraïners hebben nooit een kans gehad, niet op tactisch niveau en, nog minder, om een tactische aanval uit te bouwen tot een operationeel tegenoffensief. Als men bedenkt dat zij maanden nodig hadden om deze tamelijk bescheiden operatie voor te bereiden, dan blijkt hieruit hoezeer de Oekraïense strijdkrachten in de afgelopen maanden zijn ontmanteld.
 • Nog erger voor de nazi’s en hun Amerikaanse beschermheren is het feit dat nu het hele zuidfront zojuist een heleboel van zijn beste soldaten en ijzerwaren kwijt is. Als men bedenkt dat de Russen hun zuidelijke strijdkrachten aan het versterken zijn (zie hieronder), is dit een bijzonder gevaarlijke ontwikkeling voor het regime in Kiev.

Ook zijn 1.700 KIA in één enkele manoeuvre de grootste nederlaag voor de nazi’s sinds 2014, zelfs groter dan de “ketel” van Ilovaisk!

Cruciaal is dat het voor de zoveelste keer aantoonde dat al die onzin die uit Kiev en de andere nazi-hoofdsteden in het Westen komt, gewoon totale, volstrekte en terminale onzin is, zonder enig verband met de echte wereld. Geen enkel verband. Vandaar de massale hysterie van de westerse heersende klassen.

Nu, even ter verduidelijking: hebben de Oekraïners een paar dorpen en stellingen ingenomen? Ja. Absoluut. Waarom? Omdat de Russen absoluut GEEN reden van de wereld hadden om te doen wat de nazi’s doen en “tot hun laatste adem onbeweeglijk te blijven staan” in een statische verdedigingslinie. Daarom deden zij het volgende:

 • Waar de Oekraïense aanval zwak was, gebruikten zij hun infanterie en pantsers om hen terug te slaan.
 • Waar de Oekraïense aanval sterk was, trokken zij zich gewoon terug, lieten de Oekraïners oprukken, en veegden hen dan weg in wat alleen maar een “turkey shoot” genoemd kan worden (om niet te zeggen een nutteloze slachtpartij).

Dit is niets nieuws. De Russen hebben dat sinds het begin van de SMO gedaan. Telkens werden de dorpen of stellingen die de Oekraïners innamen (en triomfantelijk voorstelden als een enorme “peremoгa” of overwinning) door de Russische artillerie vernietigd, gevolgd door een terugtrekking (of totale vernietiging).

Dus als u de volgende keer hoort dat de Oekraïners dorp/plaats X in handen hebben gekregen, zorg er dan altijd voor dat u volgt wat er in de volgende 48 uur gebeurt, en kijk zelf of die Oekraïense “overwinning” zich daarna tot iets van betekenis ontwikkeld heeft. Zodra u dat doet, wordt alles heel duidelijk.

Westerse wapenleveranties aan de Oekraïne

Dit is één van de grootste canards in deze oorlog. Vandaag zal ik slechts één aspect behandelen: de geplande levering van ex-Sovjet-vliegtuigen aan de Oekraïne. In principe is dit volslagen onzin. Zoals met ELK geavanceerd wapensysteem, hebben gevechtsvliegtuigen al de volgende dingen nodig om doeltreffend te zijn:

 • Zij moeten volledig geïntegreerd zijn in een gecombineerde bewapeningsoperatie.
 • Zij moeten bediend worden door een goed opgeleide bemanning.
 • Zij moeten in voldoende aantallen gebruikt worden om enig effect van betekenis te sorteren, wat in het geval van Oekraïne betekent echte militaire vliegvelden, geen zandwegen, snelwegen of bijtankstations in het veld.
 • Zij moeten onderhouden/ondersteund worden door een complexe en geavanceerde bevoorradingsketen en gekwalificeerde specialisten.
  Gaza genocide onthult fraude van humanitaire oorlogen onder leiding van VS en NAVO

Aangezien niets van dat alles kan gebeuren, zullen de leveringen van MiG-29’s (of van om het even welk ander vliegtuig, eigenlijk) aan Oekraïne voor half behoorlijke PR zorgen en dat is het dan wel zo’n beetje. Er zijn zelfs geruchten dat de VS nu Afghaanse piloten opleiden om hen te trainen op ex-Sovjet gevechtsvliegtuigen… Laten we eens zien hoeveel piloten de VS en de NAVO werkelijk kunnen overtuigen om deze eenrichtingsmissies te vliegen.

In werkelijkheid duurt het JAREN om een bekwaam militair piloot te vormen, en daar is geen substituut voor. Dus nee, zelfs als de VS genoeg suïcidale piloten vindt om te proberen MiG-29’s (of andere vliegtuigen) tegen Russische Su-35S te laten vliegen, zal dat precies niets anders opleveren dan een marginale vertraging van de Russen (die met deze nieuwe dreiging te maken zullen krijgen net zoals ze met alle andere Wunderwaffen te maken kregen: HIMARS, M777, CAESARs, enz. enz. enz.). Zelfs de (tot nu toe hypothetische) levering van, laten we zeggen, F-16’s, zal heel weinig verschil maken. Er is geen Wunderwaffe, en al helemaal geen oude Sovjetuitrusting (zelfs als die enigszins opgewaardeerd is met NAVO-materiaal).

Geruchten over een groot Russisch offensief

Oké, op dit moment is dit een gerucht, maar er zijn sterke aanwijzingen dat er twee dingen gebeuren:

 • De Russen schijnen één (sommige geruchten zeggen twee) legerkorps samengesteld te hebben, bestaande uit vrijwilligers en uitgerust met moderne wapens.
 • Deze troepen schijnen te zijn ingezet door en nabij de stad Rostov-aan-de-Don.

Of deze troepen als reservemacht zijn ingezet in geval van een succesvol Oekraïens tegenoffensief (hoe onwaarschijnlijk ook) of dat deze troepen gebruikt zullen worden om het zuidfront aan te vallen, laat zich raden. Het zou zelfs kunnen dat deze troepen beide taken hadden en nog steeds kunnen hebben. En nu de Oekraïense tegenaanval is neergeslagen, zouden ze wel eens gebruikt kunnen worden om langs de kust naar Nikolajev op te rukken (gesteund door de BSF), wat een immense druk zou leggen op de te uitgebreide en verzwakte Oekraïense strijdkrachten.

In dit verband kreeg ik onlangs een vrij interessant document toegestuurd:

Dit is een brief van de burgemeester van de Siberische stad Omsk, die aankondigt dat er alleen al in deze stad tegen de drie bataljons vrijwilligers gevormd zijn. Men kan redelijkerwijs aannemen dat in de meeste andere Russische steden soortgelijke dingen gebeuren.

Nu we het er toch over hebben, er is nog een andere canard die ik moet ontkrachten

Zal Rusland een volledige mobilisatie afkondigen?

Het korte antwoord is neen. Bovendien is deze vraag gebaseerd op een onjuiste veronderstelling: dat de zogenaamde “trage vooruitgang” van Rusland te wijten is aan gebrek aan mankracht (over de “trage vooruitgang” zie hier). Die veronderstelling berust op haar beurt op twee grote fouten: ten eerste wordt de totale mankracht verward met de mankracht die op een bepaald moment beschikbaar is in een bepaalde sector van de frontlinie. Waar het om gaat is niet de algemene numerieke superioriteit, maar de plaatselijke superioriteit, de superioriteit op uw belangrijkste assen van aanval/verdediging. Dit is hoe het MILJOEN soldatenleger van Zelensky uiteindelijk verslagen werd met slechts 1700 KIAs: er was nooit een miljoenenleger ergens in de buurt van Zaporozhie geweest.

Ten tweede hebben de Russen deze hele SMO gevochten met minder dan 10% van het Russische leger en met bijna overal een 3:1 voordeel voor de nazi-troepen. Je zou kunnen zeggen dat de Oekraïners een positionele oorlog voeren, terwijl de Russen een mobiele oorlog voeren, rekenend op hun kwalitatieve superioriteit (op de meeste gebieden, op een paar uitzonderingen na – zoals tegen-batterij-radars en de behoefte op peletonsniveau aan commerciële quad-copters vergelijkbaar met de beroemde DJI Mavic serie, zie hieronder – en deze beperkte nadelen worden nu snel aangepakt).

  5.000 Poolse soldaten overgebracht naar Zaporizhzhya en Ugledar na de ongekende afslachting van Oekraïners (Video's)

Ja, ik weet het, er zijn enkele LDNR-functionarissen die voortdurend zeuren over het feit dat Rusland deze oorlog niet voert zoals zij dat zouden doen. Maar met alle respect, het is één ding om plaatsvervangend commandant van een LDNR bataljon te zijn en heel wat anders dan een specialist in de Russische Generale Staf met verschillende academies en jarenlange leidinggevende ervaring onder de arm. Bovendien vechten de strijdkrachten van de LDNR, ondanks al hun onbetwiste moed en bekwaamheid, niet in dezelfde oorlog als de Russen. De strijdkrachten van de LDNR vechten om de Donbass te bevrijden, en zij hebben pas onlangs het soort capaciteiten verworven dat nodig is om zelfs maar aan een offensief op operationeel niveau te denken. De Russen daarentegen vechten een strategische oorlog tegen de NAVO en de VS, en het is dus geen wonder dat zij verschillende opvattingen hebben over wat er gedaan zou moeten worden. Hier is slechts één voorbeeld:

Hoe zit het met het vermeende gebrek aan UAV/drones/quadcopter? Heeft/zal Rusland UAV van Iran krijgen?

Het probleem hier is dat UAV/drones/quadcopters er in allerlei soorten en maten zijn, van echt heel kleine die in de palm van uw hand passen, tot grote, strategische met geavanceerde elektronica/opto-elektronica/EW/etc. en zelfs wapens van verschillende soorten. Laten we die twee dus scheiden.

Voorbeeld één: een verkenningseenheid van de LDNR strijdkrachten heeft de opdracht uit te zoeken wat er achter een klein bos gebeurt, of niet. Men kan daarvoor een betrekkelijk goedkope en eenvoudige, van de plank gerukte, DJI Mavic gebruiken (zelfs een mini-model!), die men een kilometer of twee over het bos kan sturen, om een kijkje te nemen wat er zich binnen/achter de bomen zou kunnen verbergen. Als u die Mavic niet hebt, moet u een verkenningspatrouille sturen. Op zo’n missie gaan is erg gevaarlijk, want niet alleen kunnen de nazi’s allerlei mijnen in het bos en onder de bladeren/het gras planten, ze kunnen ook een hinderlaag opzetten (de Oekraïners zijn daar behoorlijk goed in). Dus als u de commandant bent van deze verkenningseenheid, dan zult u absoluut woedend zijn dat het gebrek aan Mavics u dwingt uw soldaten in een zeer gevaarlijke situatie te sturen, dag na dag na dag. En als u jong en onervaren bent, zult u het Russische militaire aankoopsysteem verwijten dat het geen dozen met Mavics naar de LDNR heeft gestuurd.

Dus op de vraag “hadden de LDNR strijdkrachten genoeg quads van het type Mavic voordat de SMO begon?” is het antwoord “nee dat hadden ze niet”. Toen de LDNR-ambtenaren en hun aanhangers daar eenmaal genoeg ophef over gemaakt hadden, begonnen vrijwilligers uit heel Rusland quads naar de LDNR te sturen en begon het langzaam (vooral voor degenen die elke dag hun leven op het spel moesten zetten!) beter te gaan. Maar dat is nooit de “schuld” of het “gebrek aan zorg” geweest van de Russische strijdkrachten, wier taak heel anders is.

Nu heeft het Russische leger precies *nul* behoefte aan quads van het Mavic-type. Niet alleen dat, maar Rusland heeft grote voorraden van allerlei geavanceerde UAVs (zie hier voor details). Wat het Russische leger betreft, dat is er niet op uit om de strijdkrachten van de LDNR te voorzien van wat ze maar nodig zouden kunnen hebben, dat is er op uit om een oorlog te voeren tegen het geconsolideerde Westen, en dat vereist een heel ander soort uitrusting en training dan de strijdkrachten van de LDNR.

Voorbeeld twee: Rusland heeft UAV’s met een lange reikwijdte nodig voor het opsporen van bewegende Oekraïense colonnes, troepenconcentraties, verzamelplaatsen, gevechtsformaties, enz. Het goede nieuws is dat Rusland volop van die meer geavanceerde UAV’s heeft. Deze geavanceerde UAV’s vliegen niet 1-8 km ver, maar honderden kilometers ver, en hun vliegtijd wordt niet in minuten geteld, maar in tientallen uren. In dit soort oorlogsvoering zijn Mavics totaal nutteloos.

Is het mogelijk dat Rusland een Iraanse UAV koopt?

Ik zou zeggen dat het niet erg waarschijnlijk is, maar wel mogelijk. Waarom? Ten eerste zijn Rusland en Iran (informele maar sterke) bondgenoten, en de Iraniërs zouden hun uitrusting waarschijnlijk graag testen in echte, moderne, oorlogsomstandigheden (Syrië, Irak of Jemen komen daar niet voor in aanmerking). Ten tweede hebben de Iraniërs uitstekende UAV’s, niet noodzakelijk beter dan de Russische (dat hangt echt af van de missie en van wat de rest van de strijdkrachten doet), maar wel degelijk zeer goede UAV’s. Aangezien Rusland dankzij de westerse sancties overspoeld wordt met geld, zou Rusland het slechter kunnen doen dan een X aantal Iraanse UAV te kopen en ze te gebruiken (of ze zelfs aan de LDNR te geven). Nogmaals, ik denk niet dat dit zal gebeuren, vanwege een simpel probleem: hoe primitiever een UAV is, hoe meer men commerciële, van de plank, apparatuur kan gebruiken (dit is wat de (on)beroemde Bayraktars zijn – van de plank geassembleerde commerciële hardware). Maar hoe geavanceerder een UAV is, hoe meer hij moet kunnen “praten” met een heleboel zeer gespecialiseerde netwerken en apparatuur, waarvan de meeste om te beginnen geheim zijn.

  Jonge Britten in paniek over mogelijke dienstplicht voor oorlog met Rusland

[Terzijde: ik vlieg toevallig persoonlijk zowel cinematische quads – DJI’s om ze niet te noemen – als first-person-view (FPV) acrobatische/freestyle quads, en daardoor kan zelfs een particulier burger zoals ik apparatuur hebben die gebruikt zou kunnen worden in een verkenningssituatie zoals ik die hierboven beschrijf. Dit is niet anders dan het gebruik door LDNR troepen van familie- en consumentenradio’s (FRS en GMRS) om te communiceren, of de aanschaf van commerciële laserafstandsmeters, GPS/GLONASS/GNSS navigatieapparatuur en dergelijke. Tegenwoordig zijn de recreatieve en commerciële micro-elektronica zo capabel, dat u het meeste van wat een verkenningseenheid nodig zou kunnen hebben online en voor betrekkelijk weinig geld kunt kopen. En als uw zakken diep genoeg zijn, kunt u zelfs allerlei zeer goede warmtebeeldsystemen kopen. Wat de LDNR strijdkrachten dus het meest nodig hebben, is gewoon geld om al dat goede spul te kopen. Een deel daarvan wordt al in Rusland gebouwd, maar als het nodig is, kan Rusland het allemaal rechtstreeks uit China of via Kazachstan krijgen. Voor de LDNR is het altijd om geld gegaan, en daarom vraagt de burgemeester van Omsk aan het eind van deze open brief hierboven om donaties].

In schril contrast met de strijdkrachten van de LDNR heeft het Russische leger veel geld en mogelijkheden waar de LDNR alleen maar van kan dromen, waaronder een hoogtechnologische militaire industriële basis die alles wat Iran zou kunnen hebben in het niet doet vallen.

Conclusie:

Aanvankelijk werden de Russen absoluut vernietigd in de propaganda-oorlog, althans dat was zo tijdens de eerste maanden van de SMO. Nu is dit hele narratief aan het kantelen (zoals bijvoorbeeld blijkt uit dit interview van Jeffrey Sachs op Democracy Now! of deze video van Tucker Carlson). Natuurlijk zijn de Neocons en het “extreme centrum” van de Uniparty (noem ze Republikeinen of Democraten – geen onderscheid) nog steeds in diepe ontkenning, en zij doorlopen alle gebruikelijke stadia van rouw. Mijn grootste angst is dat deze van haat verzadigde narcistische imbecielen iets heel doms zullen doen en een veel groter conflict zullen uitlokken. Het Kremlin is zich terdege bewust van dit risico, en daarom gebruiken de Russen slechts ongeveer 10% van hun huidige capaciteiten (en dat is nog vóór een mobilisatie).

De meeste onzin die wij nu over de Oekraïne horen (alle ronduit dwaze theorieën) valt nu snel in duigen. Alle hysterie van de Russische 6e colonnisten (à la Girkin-Strelkov & Co.) is er niet in geslaagd de Russische Generale Staf te dwingen de oorlog te voeren zoals de 6e colonne dat het liefst had gezien. In plaats van naar deze “allislosters” te luisteren, heeft Poetin besloten naar zijn generaals te luisteren. Wat een verrassing!

Bovendien verloopt de SMO, zoals Poetin en anderen ontelbare malen herhaald hebben, zo ongeveer volgens plan (afgezien van de onmiskenbare fouten die op bepaalde plaatsen gemaakt zijn, zoals het in colonnes verplaatsen van Russische troepen naar het vliegveld Gostomel zonder eerst de Oekraïense artillerie en afleidingsmanoeuvres langs de weg te onderdrukken). Alle recente ontwikkelingen tonen verder aan dat Rusland in de komende maanden methodisch al haar doelstellingen zal bereiken (hoewel de denazificatie van Europa natuurlijk langer zal duren, om nog maar te zwijgen van de noodzaak om de VS zelf te denazificeren).


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De kruistocht van de NAVO tegen Rusland raakt de buffers van de werkelijkheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Zullen de dokters en verpleegsters die de Covid-19 prik geven als oorlogsmisdadigers berecht worden?
Volgend artikelWELKOM BIJ DE REVOLUTIE!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Kraken-militanten schoten de overlevenden neer van het mislukte tegenoffensief van het Oekraïense leger

  Oekraïense militairen die overleefden tijdens een poging tot tegenoffensief in de richting van Charkov werden neergeschoten door militanten van de Kraken nationalistische formatie. Dergelijke gegevens werden donderdag tijdens een briefing bekend gemaakt door de officiële vertegenwoordiger van het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie Igor Konashenkov.

  Volgens hem hebben we het over zeker 56 Oekraïense soldaten die, na te zijn verslagen door het Russische leger, probeerden terug te trekken in de richting van Charkov, maar toen ze de Saltovka-nederzetting bereikten, kwamen ze onder vuur van nationalisten.

  https://life.ru/p/1520496

 2. Ja, de oekies zijn lekkerdjes. Geen wonder dat de “voormalige”nazi’s zo gek op zijn–correctie: huidige nazi’s onder leidingvan Adolfina Leyten.

  Maar in ieder geval: de Russen mogen best eens wat verdere vorderingen maken; o.a. met verdeel en heers.
  Open een paar (schijn) fronten bij grote steden; rennen de Oekies als gekken erheen…

  Meer platgooien; electiciteits voorzieningen; niet de centrales maar de kabels….
  bruggen, wegen, spoorwegen…
  ——————-
  Ik verwacht dat eerdaags Zelensky wordt afgemaakt; hij is nu een embaresment voor USA en een risico; hij kan een heleboel namen noemen….

  • Hoi Pierre H.M. van de Kletersteeg,

   Ik heb hetzelfde als jij tot redelijk recent gedacht. Na doordenken ben ik echter tot de conclusie gekomen dat dat niet het beste idee is. Sterker nog een slecht idee in dit conflict.

   Rusland heeft openlijk gesteld dat zijn doelen in deze SMO zijn. Te weten;
   -1) Het denazificeren van Ukraine. Met het platgooien van de kabels zien de bewoners van die gebieden (die de Russen bij Rusland wil hebben minder als bevrijders maar als barbaren. Hoe barbaarser de Oekies zijn en hoe minder de Russen de bevolking van die gebieden spaart, hoe meer ze als bevrijders worden gezien en dus de permanente opname in Rusland van die gebieden dan verloopt is veel makkelijker dan als je bruut bent. Kost nu wat maar betaald zich later in het kwadraat terug.
   – 2) Het demilitariseren van Ukraine. Je hebt (als Rusland) prima posities ingenomen en de Ukies blijven, zoals je terecht stelt, blijven er als gekken heen rennen. Waarom zou je nieuwe fronten openen met alle risico’s van dien terwijl je prima zit en de Ukies toch kannonnenvlees blijft sturen?

   Tot slot, waarom zou je de infrastructuur platgooien als dat niet hoeft? Kost een fortuin om opnieuw op te bouwen (naast de haat die het oproept van de mensen in die gebieden). Bovendien vergemakkelijkt dat het offensief als de Ukies geen mensen meer hebben om als kanonnenvlees te dienen.

   Groeten,
   Hugo

   • Je moet ervoor zorgen, dat de Oekies, die nu nog onverklaarbaar de grote Snuiver steunen en veilig achter de kachel zitten, bij een goed voorziene dis,het beroerd(er) krijgen.
    Eerst dan zal er weerstand zijn tegen de Snuiver, en wordt desertie orde van de dag.

    verschillende grotere steden (schijnbaar) aanvallen–net zo als Kiev in het begin- brengt de Einsteins in grote verwarring en schept angst; dat is een goed wapen om de burgers hun eigen nest te laten schonen.
    Note: bombardement overdag heeft vaak nauwelijks resultaat; ’s nachts is het ware terreur; dan wordt publiek doodsbang– en kwaad op Kiev…

    Ik verwacht dat onverwacht de Snuiver afgemaakt wordt door USA.
    En dat is gevaarlijk; natuurlijk zal USA de “schuld”geven aan RU; en het kan de stomme Nato triggeren een interventie te starten; wat weer een begin van WO3 kan zijn.

    Bombardementen: met minimum schade en veel effect: b.v. electra kabels komend van centrales; niet de centrales.
    Water pijpen, hoofd gas pijpen.
    Paar bruggen
    Paar toegangswegen en spoorweg kruising (vervoer zware wapens)

    Als de bevolking zich tegen het regiem keert, is oorlog voorbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in