© Foto: Public Domain

We weten al dat Oekraïne begin april 2022 weigerde vrede te sluiten met Rusland. We weten dit uit gesprekken van de voormalige premier van Israël Naftali Bennet, van de voormalige Turkse minister van Buitenlandse Zaken, van voormalig bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder en van berichtgeving uit Oekraïne, schrijft Bernard.

De video in de tweet hierboven heeft Engelse ondertiteling. Het is een deel van een Oekraïens TV interview met de leider van de Dienaar van het Volk parlementsfractie David Arakhamia door de journaliste Natalia Moseychuk. In maart en april 2022 leidde Arkhamia de Oekraïense delegatie bij vredesbesprekingen met de Russen in Wit-Rusland en Turkije.

Er is een video op Youtube met een aankondiging van het interview, maar niet van het interview zelf.

Arnault Bertrand geeft hier weer wat er is gezegd:

– Hij bevestigt dat het belangrijkste doel van Rusland voor de oorlog niet was om heel Oekraïne binnen te vallen, maar om Oekraïne te dwingen om een neutraal land te worden dat geen deel zou uitmaken van de NAVO: “[Rusland] hoopte echt bijna tot het laatste moment dat ze ons zouden dwingen om zo’n overeenkomst te ondertekenen, zodat we neutraliteit zouden aannemen. Dat was het belangrijkste voor hen. Ze waren bereid om de oorlog te beëindigen als wij instemden met neutraliteit – zoals Finland ooit deed – en beloofden dat we geen lid zouden worden van de NAVO. In feite was dit het belangrijkste punt. Al het andere was gewoon retoriek en politieke ‘smaakmakerij’ over denazificatie, de Russischtalige bevolking en blablabla.”

– Op de vraag waarom Oekraïne hier niet mee instemde, zegt hij het volgende: “Ten eerste, om hiermee in te stemmen is het nodig om de grondwet te veranderen. Onze weg naar de NAVO staat in de grondwet. Ten tweede was er geen vertrouwen in de Russen dat ze het zouden doen. Dit kon alleen als er veiligheidsgaranties waren. We konden niet iets ondertekenen, weggaan, iedereen zou daar ontspannen, en dan zouden ze [binnenvallen] nog beter voorbereid zijn – omdat ze in feite onvoorbereid op zo’n verzet waren binnengevallen. Daarom zouden we deze route alleen kunnen verkennen als er absolute zekerheid is dat dit niet nog een keer zal gebeuren. Die zekerheid is er niet. Bovendien, toen we terugkwamen uit Istanbul, kwam Boris Johnson naar Kiev en zei dat we helemaal niets met hen zouden ondertekenen en dat we gewoon zouden vechten.”

  Rusland heeft het wettelijke recht om Duitsland binnen te vallen, maar zal dat niet doen omdat het niet agressief is: Duitse politicus

Strana doet in het Russisch ook verslag van het interview en de commentaren:

Waarom weigerden de Oekraïense autoriteiten zo’n lucratief contract in het voorjaar van 2022?

Arahamia voert twee argumenten aan: Ten eerste was het nodig om de grondwet te veranderen, en ten tweede was er geen vertrouwen in de Russen dat ze de afspraken zouden nakomen.

Beide argumenten zijn op zijn zachtst gezegd dubbelzinnig. Ja, het is verboden om de grondwet te veranderen tijdens de staat van beleg, maar als je dat zou willen, zou je hier een uitweg kunnen vinden – dit is immers een technisch probleem als er politieke wil is (en aangezien de Oekraïense autoriteiten hier überhaupt over onderhandelden, zagen ze wel wat mogelijkheden). En wat vertrouwen betreft, dit is een nog vreemdere stelling, aangezien het volgens de overeenkomst niet Oekraïne was dat geacht werd troepen terug te trekken, maar Rusland. Bovendien alleen in ruil voor een beslissing over de neutrale status, die dan op elk moment opnieuw zou kunnen worden gespeeld. Daarom was in dit geval de kwestie van vertrouwen en “throw-not throw” in de eerste plaats voor Moskou, en niet voor Kiev.

Later noemden de Oekraïense autoriteiten een andere reden voor de weigering – de tragedie in Bucha. Als we echter terugdenken aan de uitspraken van Zelensky destijds, zei hij onmiddellijk na de tragedie dat er nog steeds onderhandeld moest worden met de Russische Federatie.

“Elke dergelijke tragedie, elke dergelijke Butch zal je op de handen slaan in bepaalde onderhandelingen. Maar we moeten mogelijkheden vinden voor dergelijke stappen,” zei Zelensky op 5 april 2022. En pas later werden zijn uitspraken categorischer.

De argumenten zijn nep en de echte reden waarom Zelensky het akkoord afwees is een andere:

Gewoonlijk wordt als een van de belangrijkste motieven van de president om te weigeren in 2022 overeenkomsten met Poetin te sluiten, genoemd dat hij (misschien beïnvloed door de argumenten en beloften van westerse bondgenoten) tot de conclusie was gekomen dat Rusland niet klaar is voor een grote oorlog en dat Oekraïne daarom, met de hulp van het Westen, het Russische leger volledig kan verslaan en Moskou zijn eigen vredesvoorwaarden kan opleggen, die zouden voorzien in de terugtrekking van Russische troepen tot de grenzen van 1991, de betaling van herstelbetalingen, enzovoort.

  Douglas McGregor: De resultaten van een directe confrontatie met Rusland zullen teleurstellend zijn voor de Verenigde Staten

Dat wil zeggen, figuurlijk gesproken, Zelensky koos in plaats van een mees in zijn handen, een kraanvogel in de lucht.

Tegelijkertijd is het voor iedereen die zich de situatie van begin april 2022 herinnert moeilijk te geloven dat de Oekraïense autoriteiten toen zo optimistisch konden zijn.

In dergelijke omstandigheden lijkt het bijna onwaarschijnlijk dat Zelensky de uiterst aantrekkelijke “tit-for-tat” in de vorm van de terugtrekking van de Russische troepen uit bijna alle bezette gebieden van Oekraïne zonder slag of stoot kon weigeren, omdat hij geloofde in de mogelijkheid om een “kraan” te ontvangen in de vorm van de overgave van Moskou (wat, zoals bekend, nog niet is gebeurd).

Er moeten omstandigheden van overmacht zijn geweest die Kiev ertoe hebben aangezet om dergelijke gunstige voorwaarden voor het beëindigen van de oorlog in de lente van 2022 af te wijzen.

Wat deze omstandigheden zijn wordt duidelijk uit hetzelfde interview met Arahamia.

Hij zei dat de toenmalige Britse premier Boris Johnson naar Kiev kwam en zei dat “we helemaal niets met hen zullen ondertekenen, laten we gewoon vechten.”

De vraag rijst – wat bedoelde Johnson precies met “we zullen niets met hen ondertekenen”? Het antwoord kan hier één op zijn – Westerse landen weigerden om samen met Rusland garanties te geven voor de veiligheid van Oekraïne, die aan het vredesverdrag en de overeenkomst over de neutrale status verbonden zouden zijn.

Arakhamia zei dit ook rechtstreeks in een interview: “De westerse bondgenoten adviseerden ons om niet in te stemmen met kortstondige veiligheidsgaranties, die op dat moment helemaal niet gegeven konden worden.”

Bedenk dat veiligheidsgaranties onder het toenmalige plan zouden worden gegeven door Rusland, leidende Westerse landen en een aantal andere grote wereldmachten. Maar als de NAVO-landen weigerden garanties te geven en alleen de Russische Federatie en eventueel China en Turkije ze zouden geven, dan zou dit in feite een complete breuk betekenen in de relaties van Oekraïne met de Westerse wereld. Wat Zelensky natuurlijk niet kon doen.

Met andere woorden, het was het standpunt van de westerse bondgenoten “laten we gewoon vechten” dat een beslissende invloed had op de beslissing van de Oekraïense autoriteiten om in het voorjaar van 2022 de overeenkomsten met de Russische Federatie op te zeggen.

  EU-leiders verkwisten nog eens 50 miljard euro aan steun voor regime in Kiev... en zelfvernietiging

Enkele honderdduizenden Oekraïense mannen en tienduizenden Russische zijn nu dood. En dat allemaal omdat Amerikaanse en Britse politici, in de eerste plaats Biden en Johnson, Rusland wilden “verzwakken”.

Rusland is nu sterker dan het begin 2022 was. Zijn economie groeit terwijl die van Europa op zijn best stagneert. Nu vrede sluiten met Rusland kost Oekraïne zo’n 20+% van het land. In april 2022 had het de controle over alles kunnen terugkrijgen, behalve over de Krim.

Nu is het te laat:

Wat betreft de positie van Kiev, Arakhamia verklaarde het nogmaals in hetzelfde interview, door te zeggen dat de onderhandelingen op dit moment niet winstgevend zijn, omdat “onze onderhandelingspositie erg slecht is.” Maar voor wie werkt de tijd? Als het in 2022 mogelijk was om de oorlog te beëindigen door bijna het hele grondgebied van het land zonder gevecht te bevrijden in ruil voor een neutrale status, zijn er nu geen opties meer. En het alternatief is heel anders – een lange oorlog met al zijn slachtoffers en risico’s, of vrede/overeenkomst langs de frontlinie met de feitelijke consolidatie van de Russische controle over de bezette gebieden (en, het is mogelijk, dit zal ook extra eisen inhouden in de vorm van bijvoorbeeld dezelfde neutrale status). De belangrijkste vraag is wat de voorwaarden en onderhandelingsposities in de toekomst zullen zijn en of de Oekraïense autoriteiten duidelijk begrijpen dat deze niet nog slechter zullen zijn dan nu.

Mijn vraag is waarom dit nu naar buiten komt.

Wat hebben Zelensky en de leider van zijn partij besloten om het Oekraïense volk eindelijk te laten weten wat er is gebeurd? Hopen ze dat de Oekraïners het Westen de schuld zullen geven en niet degenen in Oekraïne die besloten het Westen te volgen? Bereiden ze hun volk voor op een wending naar Rusland?

Laat me weten wat je hiervan vindt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wachten op het einde van de wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTurkije confronteert de NAVO
Volgend artikelGates Foundation insider schept op dat miljarden mensen in 2024 zullen sterven tijdens pandemie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. “Wat hebben Zelensky en de leider van zijn partij besloten om het Oekraïense volk eindelijk te laten weten wat er is gebeurd? Hopen ze dat de Oekraïners het Westen de schuld zullen geven en niet degenen in Oekraïne die besloten het Westen te volgen? Bereiden ze hun volk voor op een wending naar Rusland?”

  Die wending naar Rusland zal er niet makkelijk komen over al die rivieren van bloed.
  Zelensky en zijn club weten dat de waarheid naar buiten zou komen, en nemen nu het voortouw om de zaken te sturen om een vuurpeloton te vermijden.
  Waar het volk verder naar zal neigen zal ze een rotzorg zijn, immer, zorgen om het volk was er immers al nooit.
  Ze proberen het waarschijnlijk zo te draaien dat ze zichzelf vrij pleiten om zichzelf te redden.

 2. Als de Oekraïense regering zo gemakkelijk kan worden gemanipuleerd door de haviken in het Westen, zal de RF geen andere keuze hebben dan heel Oekraïne te bezetten, het in kleine stukjes te snijden en hen te laten kiezen bij welk economisch blok ze zich willen aansluiten. De NAVO is uitgesloten.

 3. Het is allemaal zo’n twintig jaar geleden met de opbouw van Amerikaans-Britse invloed in Oekraïne die gericht was op het aanzwengelen van een klimaat van afwijzing en haat tegenover Rusland en het stimuleren van Oekraïens nationalisme. Het zaad voor een groot conflict werd uitgestrooid. In België hebben ze net hetzelfde gedaan in ’40 – ’41, de bevolking opruien tegen de Duitsers.

 4. De feiten: voordat deze winter voorbij is dan is het ook afgelopen met het regime in Kiev.
  Ze voelen de bui al hangen, zeker nu Amerika haar steun tot een minimum beperkt en de EU ook de grootste moeite moet doen om nog steun te verlenen. Ze beloven wel van alles maar kunnen het niet waarmaken. Zelensky heeft dit nu ook in de gaten en aangezien hij geen ‘slachtvee’ meer kan optrommelen is het duidelijk ‘end off story’.
  Rusland verkeerd dan in de positie om haar eisen te stellen en ‘het westen’ heeft het nakijken want ze hebben hier nu ook stilaan in de gaten dat Rusland veel sterker is dan ze hadden gedacht/ gehoopt.
  Zelfs een 3e wereldoorlog uitlokken heeft een zeer grote kans, zelfs bijna een zekerheid, dat ze verliezen van Rusland dat over moderne wapens beschikt en er voldoende van in voorraad heeft, iets wat het westen niet heeft en voorlopig ook niet zal hebben. Mede daarom dat Rusland het een beetje op hun gemak doen en tijd rekken die enkel in het voordeel van Rusland uitpakt en het westen figuurlijk is doodgebloed.
  ook dec winter op zich is in het voordeel van Rusland omdat de daar wel wat meer ervaring in hebben dan de kou kleumers uit het westen.
  Zelensky mag blij zijn als hij hier levend uitkomt want ook in oekieland lopen er nu mensen rond die zijn bloed wel kunnen drinken en dan denk ik voornamelijk aan nabestaanden van jonge soldaten en soldatinnen die door hem naar de hel, letterlijk en figuurlijk, zijn gestuurd.

 5. daar moet je eens over nadenken….
  honderdduizenden jonge mensen die een familie hadden of wilden, die iets wilden opbouwen, kinderen opvoeden en een aangenaam leven leiden worden in een oorlog gemanouvreerd door de kaviaar etende elite.
  De elite die een oorlog uitlokt op basis van hebzucht en pure macht.
  Men heeft één leven en de rijken pakken dat af omdat jij voor hun moet gaan vechten. of omdat jij in hun praatjes gelooft.
  Rusland wil europa aanvallen, putin is slecht en wil van europa een groot russisch rijk maken, Oekraine is ook onze oorlog riep een of andere dwaas
  Dadelijk weer vrede en we gaan gewoon door alleen zonder die honderdduizenden jonge mensen die er niet meer zijn. En de rijken gaan door met kaviaar eten.
  Daar moet je eens echt over nadenken.
  Ook al ben je gekozen, wie denken die willy-wichtigs wel niet wie ze zijn ??

 6. Over finland:
  Finland was nooit neutraal, in woorden en diplomatie wel maar in daden ? Usa wapens kopen, met name geofenced vliegtuigen met verplichte nering contracten.
  Er zijn ook grote aantallen finnen die wraakzuchtig tov rusland staan wegens verlies van karelische gebieden

  Kortom dit is ook naiev verhaaltje van de russen deze keer.

 7. Sins 1945 hebben de Amerikanen de bezetting van west Europa over genomen van Duitsland.!
  Rusland mocht het oosterlijk deel hebben, als buffer, (het ijzeren gordijn).!
  Maar Amerika liep allang met de gedachte ooit ook het oosterlijk deel te bezetten, en in de wat verdere toekomst ook Rusland.!
  Ze hebben na jaren een zwakke Russische president zo gek gekregen, dat die het oosten opgaf
  En Amerika heeft het Europese leger, de NAVO gebruikt om ook oost Europa in hun bezit te hebben.
  Nu is er in Amerika een “DEEP STATE” een leiders groep, bestaande uit de aller rijksten der aarde.
  Deze gebruiken de regeringen in het westen, om hun plannen uit te voeren.
  In Amerika zit een president die door zijn dementie als doet wat hem wordt opgedragen, (de perfecte loopjongen) maar ook in Europa is von der Leyen een loop meid, die naar de pijpen van de “DEEP STATE” danst.
  Ook Rutte is een volgzaam mannetje, en daarom interessant voor de “DEEP STATE”.
  () herinner U zich nog dat Arib een groep Engels spreken onuitgenodigde lui op een vergadering weg stuurde, en dat Rutte, Bergkamp opdracht heeft gegeven, Arib uit te schakelen, ontslag of onder de trein was voor Rutte (“DEEP STATE” loopjongen) om het even.
  Trump was een president die echt zelf wilde regeren, en dat was tegen het idee van de
  “DEEP STATE”; en dus verkiezingsfraude, zo zal Wilders niet gaan regeren zoals hij het Nederlandse volk beloofde. Rutte de “DEEP STATE” loopjongen steekt hier een stokje voor.
  Terug naar Oekraïne, ook dit land moet onder controle komen van de “DEEP STATE”, en daarom zal Amerika nooit voor vrede kiezen met Rusland.
  De EU, en de NAVO voert braaf alle opdrachten van de “DEEP STATE “ trouw uit.
  Ook moest Europa het niet gekeurde Pfizer vaccin gebruiken, daar werd veel geld aan verdiend en dat wilde ze niet missen, Het Russische Spoednik V dat al in 71 landen was goed gekeurd was voor Europa door de “DEEP STATE” verboden, zo ook het Chinese Sinovac vaccin.
  De “DEEP STATE” voeren een Hegemonie/ Unipolar politiek systeem.!
  De “DEEP STATE” hebben de Amerikaanse en Europese BURGERS op gezadeld met een GIGANTISCHE staat schuld, dat als een molensteen om de nek van de burgers hangt.
  Zo zal, wat al jaren duurt, de staatsschuld ingelost moeten worden, U kent het inmiddels wel, het gaat al bijna een eeuw over BEZUINIGINGEN, maar de particuliere met vermogen ontspringen een kleinbeetje de dans.
  Maar de “DEEP STATE” eist hun zogenaamde uitgeleende Money aan de Staten terug met renten, en hebben inmiddels al beslag gelegd op deze westerse landen, en dat gebeurt over de rug van de eenvoudige burger, herinnert U zich nog de uit spraak van Mevr. Kaag, we zullen allemaal armer worden, dit in dienst van de “DEEP STATE” ..!!
  Tot slot, de goede wil van Wilders, om de Nederlander op eerste plaats te zetten, zal nooit lukken…!!!
  De “DEEP STATE” heeft hun loopjongen Rutte, al in gezet om dit te voorkomen, de VVD mag niet mee regeren, maar in de oppositie Wilders regering blijven dwarsbomen.
  Komt hier ooit verandering in?
  Ja, en deze is al in gezet, het is de Geo politiek, de BRICS die bezig is om de wereld 180gr te laten draaien.
  Nu met 5 landen, per januari as. met 11 landen, en nog eens 70 landen hebben interesse getoond om lid te worden, waarvan 40 landen op de lijst staan om binnen een paar jaar aan te sluiten, en de BRICS zal met hun Wereldbank in Shanghai, de BRICS handel doen met GOUD gedekte valuta’s, of op korte c.q. langere termijn met een nieuwe Wereldreservemunt komen.
  Dan is er nog de Petrodollar (de zogenaamde wereldreservemunt) die straks door een groot deel van de wereld niet meer wordt geaccepteerd, waarvan de waarde zal dalen, en de Euro mee zal trekken, dit zal het einde zijn van de “DEEP STATE” vermogende die hun dollars als sneeuw voor de zon zien verdampen.
  Het einde van de Oekraïne oorlog zal beslist worden, door te kort aan dollars en euro’s die dan, door hyperinflatie inmiddels tot een dieptepunt is gezakt.
  Ik ben geen pessimist, maar een realist.

  • De VS en Hunter Biden hebben haar doelen bereikt: astronomische winsten voor de wapenindustrie, peperduur Amerikaans LNG gas voor Europa, bijna een regime change in Rusland dat misschien wel 200000 gesneuvelde soldaten heeft. Complete uitverkoop van alle Oekrainse staatsbezittingen aan BlackRock. Ze wilden nog meer en nog meer, maar begrijpen nu dat ze de buit moeten beperken tot 80% van het oude Oekraine. Oekrainers hebben hun leven gegeven, wij (Rutte en Kaag) hebben miljarden aan geld gegeven, zodat de stumpers door konden vechten en een klein groepjje mensrn hebben nu de winst gepakt.

  • Oprecht november 26, 2023 Bij 06:41

   Klopt als een zwerende vinger.
   Rest ons niets dan zo een franse revolutie.
   Okay er vielen ook onschuldige mensen maar dat staat niet in verhouding van wat nu gebeurd.
   Vele van die rijkaards kunnen we heel goed missen.
   Om te beginnen ons koningshuis,die al jaren aan de subsidie-tiet hangt van Nederland maar Bea is wel GROOTaandeelhouder van de sHell.

   • Op 13 mei zijn het ongekozen staatshoofd Wilhelmina de Ranitz (1880 – 1962) en het kabinet-De Geer gevlucht naar Londen, nadat minister van Buitenlandse zaken Eelco van Kleffens (1894 – 1983) op de dag van de Duitse inval op 10.05.1940 met een vliegtuig naar Groot-Brittannië was uitgeweken om hulp te vragen bij de op die dag aangetreden regering-Churchill.
    Koninklijke olie aka Shell heeft de Nederlandse regering in ballingschap in Londen facilitair en financieel op weg geholpen om haar taken in den vreemde te kunnen vervullen.
    De duistere krachten achter de schermen wisten sinds 1921 dat WOII zou uitbreken in 1939 en ook bij de Nederlandse autoriteiten was de datum van de Duitse inval al lang en breed bekend. Een groot deel van het fabelachtige vermogen, waaronder de Stuart-juwelen van de nepkoninklijke familie was vanaf 1938 al overgebracht naar het veiliger geachte Londen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in