Een van de laatste ontwikkelingen die ik de afgelopen dagen heb gevolgd, is de voortdurende opheldering van de situatie rond het Kakhovka-reservoir rond de ZNPP kerncentrale. Er zijn verschillende nieuwe alarmerende foto’s en video’s vrijgegeven die de drastisch verlaagde waterniveaus daarin laten zien. De meest opvallende is deze video die het uitzicht toont op de ZNPP-centrale zelf over het hele, nu volledig opgedroogde stuwmeer vanaf het uitkijkpunt van Nikopol aan de andere kant, schrijft Simplicius The Thinker.

Voor degenen die het zich afvragen, dit is de richting van het uitzicht vanaf Oekraïens grondgebied aan de andere kant van het stuwmeer:

Klik voor groot

En hier heb ik een screenshot van google maps kunnen maken om te laten zien hoe het er eerder uitzag:

Kijk nu nog eens naar die eerste foto van het opgedroogde stuwmeer. U kunt nu letterlijk van Nikopol naar de ZNPP centrale lopen. Hier zijn nog twee foto’s van het stuwmeer rond de eigenlijke Kakhovka-dam om een idee te geven.

Om voor de hand liggende redenen brengt dit de ZNPP nu in groot gevaar, omdat u een hele formatie over de bedding kunt laten lopen zonder boten. Nou ja, min of meer. Men debatteert juist over dat punt en in werkelijkheid is het erg modderig (moeilijk om de exacte hardheid van de grond te beoordelen).

Het andere grote probleem is dat het, zoals u kunt zien, wijd open is zonder obstakels die als dekking gebruikt kunnen worden. Zeker, de AFU zou sowieso ’s nachts kunnen oversteken, maar zelfs ’s nachts zouden ze in wezen schietschijven zijn op de open, droge meerbedding.

Klik voor groot

Zoals ik al zei, zijn er verschillende meningen en ideeën over wat er echt aan de hand is, met enkele aanwijzingen dat de Oekraïense signalen om de ZNPP in handen te krijgen in feite een wanhopige schijnbeweging zijn. Laten we enkele van de belangrijkste ideeën eens uitpakken.

Ten eerste is er een rapport dat de AFU samen met hun MI6-afhandelaars de aanval in scène heeft gezet, met ongunstige resultaten:

“De Generale Staf heeft samen met MI-6 een bijgewerkt scenario voor de aanval op de ZNPP gesimuleerd, waarbij alle indelingen bloedig bleken te zijn voor de Strijdkrachten van Oekraïne. De operatie kan alleen ’s nachts en zonder zwaar materieel worden uitgevoerd, aangezien het slib erg lang opdroogt, zal het dit jaar niet mogelijk zijn om langs het opgedroogde Kakhovka stuwmeer te gaan” , – deelt het Oekraïense TG-kanaal “Resident” een insider.

Zoals u kunt zien, geloven ze dat er lange tijd geen zwaar materieel over het modderige slib verplaatst kan worden. Ik ben geen expert op dit gebied, dus ik kan anderen alleen maar op hun woord geloven. Zij schijnen te geloven dat het de rest van het jaar zal duren voordat de rivierbedding is opgedroogd.

Hoe dan ook, ik zie niet in waarom ze “zware apparatuur” nodig hebben om een poging te wagen. Het is moeilijk te bepalen of ze gewoon ’tanks’ bedoelen die niet door het modderige slib zouden komen, of lichtere voertuigen zoals MRAP’s of op zijn minst ook auto’s/Humvees. Want als auto’s het kunnen halen, dan zou dat zeker goed genoeg zijn voor de AFU om het te proberen, ze hebben het immers eerder geprobeerd met kano’s en kleine boten, dus het is niet zo dat ze de aanval alleen zouden proberen als ze ‘zware bepantsering’ hadden. Iets dat snel en relatief gepantserd is, zou misschien kunnen volstaan.

Hier is Rybar’s kijk erop:

❗️🇷🇺🇺🇦 Kherson richting

situatie eind 14 juni 2023

Volgens de officiële autoriteiten zal het water van de Dnjepr tegen 20 juni zijn normale loop terugkrijgen. Maar de overstroomde gebieden moeten nog droog worden.

▪️ Op voorstel van de Oekraïense autoriteiten van de informatie- en psychologische oorlogsvoering, verspreidt zich een scenario dat losstaat van de realiteit van het offensief van Oekraïense formaties tot diep in de regio Kherson en de grenzen van de Krim.

Volgens het plan van de vijand zal er een doorgang worden gebouwd door het moerassige gebied voor de verplaatsing van een grootschalige schokvuist, die Novaya Kakhovka zou moeten bezetten, en later via Chaplinka ontledende slagen zou moeten toedienen aan Armyansk en Melitopol.

Zo’n scenario lijkt, gezien de ongeschiktheid van de gebieden op de linkeroever van de Dnjepr, ongeloofwaardig.

▪️ Waarschijnlijk worden dergelijke berichten verspreid om de richting van de verplaatsing van versterkingen te verhullen: onlangs werden drie brigades van Nikolajev naar de Donbass overgebracht. Bovendien melden informanten uit het veld een constante overdracht van uitrusting naar het oosten.

🔻 Het scenario van een landingsoperatie in het Kakhovka Reservoir is veel waarschijnlijker: na het ondieper maken van het bassin werden mijnexplosieve barrières beschadigd, dus de optie om landingsgroepen in dit gebied te droppen is mogelijk.

Wat ze hier aanstippen is dat er verschillende andere recente berichten zijn, die ik zelfs al eerder heb genoemd, dat de AFU eigenlijk wanhopig bezig is om zoveel mogelijk van hun reserves/garrisons uit het Kherson-gebied over te brengen om de uitgeputte en ingesloten “tegenoffensief” formaties te helpen, die een pak slaag krijgen in de richting van Zaporozhye.

Het idee hier is dus dat ze Rusland willen overhalen om grote reserves naar het Kachovka gebied te sturen, uit angst dat Oekraïne een grote ZNPP aanval lanceert, waardoor de Russische reserves uit Zaporozhye verzwakt worden.

Deze berichten waren niet slechts fictieve mogelijkheden, maar waren eerder gebaseerd op feitelijk waargenomen zware troepenbewegingen van het Kherson garnizoen van de AFU in de richting van de Zaporozhye as.

En om de schijn van deze dreiging op te houden, blijven ze proberen veel zuidelijker op de kust van Kherson te landen, zoals de poging van gisteren die hier beschreven wordt:

⚡️ Vanochtend probeerde de vijand in het gebied Hola Pristan, regio Kherson, hun DRG’s op onze kust te laten landen.

De Strijdkrachten van Oekraïne namen maar liefst vier boten in beslag, het totale aantal vijandelijke personeelsleden bedroeg minstens veertig personen.

Eén van de boten moest ons afleiden terwijl de andere drie aan land gingen.

Als gevolg daarvan slaagde alleen de afleidende boot erin om te landen, maar niet op de kust, maar op de bodem van de Dnjepr.

De andere drie renden naar huis om hun wonden te likken🤗

Hier is nog een verslag van de transfers waar ik het over had:

1. In de afgelopen drie dagen heeft de vijand actieve maatregelen genomen om de troepen van drie brigades van de Strijdkrachten van Oekraïne over te brengen naar de richtingen Zaporozhye en Donetsk vanaf het grondgebied van de regio Mykolaiv.
2. In het bijzonder worden brigades ingezet die zijn uitgerust met M55S tanks en Amerikaanse Stryker gepantserde personeelsdragers.
3. We kunnen hun verschijning in de eerste linie in de komende dagen verwachten in de richting van Zaporozhye of Yuzhnodonets.

Er wordt niet alleen melding gemaakt van algemene reservetransfers vanuit Nikolajev, maar ook van de vermeende transfer van de Stryker brigade, wat een beetje verwarrend is omdat volgens de uitgelekte ‘power build’ van het Pentagon de 82ste de enige is die bewapend zou moeten zijn met Strykers en Britse Challenger 2’s. De brigade met T-55S’en is de 47ste die al ondergedoken was (dezelfde brigade met de Bradleys). Maar aangezien we zagen dat de Bradleys die in de 47e zouden moeten zijn al gelijktijdig gebruikt werden met de Leopard 2’s, die in de 33e brigade zouden moeten zijn, is het mogelijk dat ze verschillende elementen van elke brigade door elkaar gebruiken in plaats van ze in hun geheel in te zetten.

Dit klopt met een ander rapport waarin staat dat nieuwe versterkingen zich verzamelen in de achterste linies van de regio Dnipropetrovsk:

We ontvangen gegevens over de overbrenging van de uitrustingsreserves van de Oekraïense strijdkrachten naar de gevechtslinie. Het belangrijkste achtergebied waar gemechaniseerde eenheden zijn geconcentreerd is de regio Dnipropetrovsk. De belangrijkste route voor de verplaatsing van reservetroepen is het spoorwegknooppunt Pavlograd – Pokrovsk.

Maar terug naar de situatie van het stuwmeer en de ZNPP. Big Serge heeft hier een gedetailleerde thread:

En ook een andere geweldige van Erik Zimerman: )

Met satellietfoto’s van voor en na het stuwmeer op de plek die ik eerder liet zien, Nikopol en de ZNPP:

Hij post verder het veelbesproken idee dat de Energodar-aanval bedoeld was om aan te sluiten bij de lopende Orekhov-richtingstoot, maar door de massale mislukking van het 47ste en co. om de Russische verdediging daar te doorbreken, is de geschiktheid van de inname van de ZNPP min of meer tenietgedaan – in ieder geval op dit moment.

Het idee is dat het innemen ervan zonder een aanvoerlijn die direct naar uw achterhoede leidt, uiteindelijk zelfmoord of slechts een tijdelijke procedure zou zijn.

Natuurlijk heb ik mijn eigen theorie al eerder verdedigd dat de inbeslagname meer zou kunnen draaien om een grote psyop/falsflag, zodat ze zich niet per se zorgen hoeven te maken over bevoorrading. Het doel van de operatie zou in plaats daarvan kunnen zijn om de centrale op te blazen of te beschadigen in een poging om Rusland erin te luizen en een NAVO-reactie/aanval te activeren. Ze kunnen de centrale van veraf met aanvallen opblazen, maar dan is de schuldige duidelijk. Als ze de centrale bijvoorbeeld in beslag kunnen nemen en vervolgens opblazen, kunnen ze beweren dat Rusland hun posities aanviel en de centrale opblies, of iets in die richting.

Hoe dan ook, volgens Serge’s idee hierboven kan het plan mogelijk nog steeds “on hold” staan totdat ze bepaalde noodzakelijke doorbraken maken aan het Orekhov front.

Hoe dan ook, als je die beelden ziet van hoe droog en toegankelijk de meerbedding is en hoe dicht zo’n catastrofaal strategisch doelwit als de ZNPP bij de Oekraïense strijdkrachten ligt, moet je toegeven dat het behoorlijk verontrustend is.

Offensief

Laten we nu ingaan op het aangrenzende onderwerp van het lopende “tegenoffensief”. Er zijn aanwijzingen dat Kiev en Washington intern in paniek zijn over de onverwacht sombere resultaten tot nu toe. Het was niet alleen de bedoeling dat ze de eerste linie van Rusland al in de eerste paar dagen zouden bereiken, maar ze hadden die nu ook al willen doorbreken. In plaats daarvan liepen ze al na een paar kilometer vast.

Het Oekraïense TG-kanaal Woman with a Scythe schrijft over teleurstelling in het tegenoffensief in de kantoren van het regime in Kiev:

“Er waren geruchten aan de zijlijn dat het kabinet van de president erg bang is dat het Azov-offensief momentum zal verliezen en in een tweede gehaktmolen zal veranderen.

Aan de zijlijn heeft iedereen dit al een naam gegeven. Er zal een “Azov bloedbad” komen, omdat er daar velden zijn, er geen plaatsen zijn waar je je kunt verbergen, wat betekent dat er meer verliezen zullen zijn.

Het Westen verwachtte meer van het tegenoffensief.”

Hier ziet u hoe ver ze zijn gekomen in wat nu elf dagen van zware gevechten zijn:

Klik voor groot

Natuurlijk, zeggen de Oekraïen-supporters, hebben ze in elf dagen een gebied veroverd dat groter is dan Rusland in Bakhmut in maanden van gevechten veroverde. Het probleem met dit argument is dat het volledig voorbijgaat aan het feit dat de AFU bitter heeft gevochten en gestorven is voor elke vierkante centimeter van Bakhmut, en voor die maanden met tienduizenden levens heeft betaald. Zoals ik de vorige keer over de tactiek heb gemeld, trekt Rusland zich aan de andere kant gewoon terug in het aangezicht van ongunstige kansen, om vervolgens de duizelingwekkend naderende AFU-eenheden in vuurzakken te stoppen waarin ze gedecimeerd worden. Rusland lijdt hier ook verliezen, maar die vallen in het niet bij de verliezen die de AFU leed in Bakhmut en elders, terwijl ze met hand en tand vochten om elke centimeter land.

  Waarom het misschien voorbij is...

Ondertussen ziet de positie van Oekraïne, vooral aan de westkant, er slechter uit dan ooit. Ze zijn niet eens in de buurt van de onneembare hoofdlinies met meerdere lagen van Rusland:

Klik voor groot

Er zijn berichten dat het kantoor van Zelensky nu zelfs probeert om een nieuwe informatiecampagne te lanceren om het roer om te gooien en het “offensief” als iets anders te bestempelen, namelijk als een verkenningsactie, om zijn gezicht te redden:

💥🎪💥Een bron in het kantoor van nit zei dat het kantoor van de president een informatiecampagne wil lanceren om de aandacht af te leiden van de pauze in het tegenoffensief aan het zuidelijke front.

Het CiPSO zal het narratief lanceren dat dit geen tegenoffensief is, maar een nivellering van het front voor het begin van de slag om Azov. Oekraïne heeft al grote reputatieschade opgelopen en nu moet de internationale achtergrond worden gecorrigeerd om het vermogen van de AFU om hun gebieden te heroveren niet definitief in diskrediet te brengen.

Ik denk dat ze ook de kleren van de clown moeten vervangen. Een latex pak met een gat in de kont en hakken zou er harmonieus uitzien. Pride month.💥🤡💥

De presidentiële adviseur Mikhail Podolyak leek het nieuwe narratief al over te nemen:

🤡🇺🇦🤡De Strijdkrachten van Oekraïne hebben nog geen tegenoffensief ingezet, zei Mikhail Podolyak, adviseur van het hoofd van het kantoor van de president van Oekraïne.

Volgens hem zijn de Oekraïense troepen nu bezig met “testen”, waardoor “we vooruit kunnen.”

Er is een gevoel dat ze zelf niet eens begrijpen: is er een offensief of is het er nog steeds niet?

⁉️Ze hebben al zoveel verloren met “testen” dat ze niet kunnen wachten op het echte werk.

Natuurlijk heb ik dit een aantal verslagen geleden al voorspeld, toen ik zei dat het beruchte Schrödinger’s Offensief ex post facto als zodanig bestempeld zal worden, afhankelijk van hoe goed het doet. Als ze invallen maken, zullen ze met terugwerkende kracht hebben aangekondigd dat het al die tijd al de grote was, als ze worden weggevaagd, zullen ze gewoon doen alsof ze Rusland gewoon aan het testen zijn en ‘de grote’ zal later gebeuren als ze F-16’s krijgen.

Yandex machinevertaling

Hier is een goede draad die ook een aantal van de dingen benadrukt die we hebben besproken, zoals het feit dat Oekraïne doctrinair gezien doorbraken zou moeten maken in de eerste dagen van het offensief:

Hierin wordt generaal Petraeus geciteerd uit een interview in de Guardian enkele dagen voor het offensief, waarin hij het volgende zegt:

Yandex machinevertaling

Merk op dat Petraeus niet alleen voor ogen heeft dat de AFU de velden van Rusland feilloos zou ontginnen met hun pas gekregen westerse doorbraakapparatuur, maar hij geeft ook specifiek een tijdschema van 72-96 uur (3-4 dagen) als kritische grens voor de doorbraak.

Zoals CheburekiMan opmerkt in zijn tdraad, blijft Petraeus stiekem dubbelzinnig en vaag, en doet hij niet echt moeite om ons precies te vertellen wat voor doorbraak hij verwacht in die 3-4 dagen. Maar de indruk die we overhouden is dat hij duidelijk een belangrijke, waarneembare doorbraak en operationeel succes verwachtte in die tijd.

Nadat de voorhoede-elementen in 3-4 dagen zijn doorgebroken, stelt hij zich voor dat de “volgende eenheden” daar hun voordeel mee doen door hun reserves in het gat te gieten en “het momentum te behouden”. We zijn nu bijna twee weken bezig, ziet u enig “momentum” gebeuren? We zien ook niet dat de door hem voorziene “Russische verdediging in beweging komt” en hun flanken blootlegt.

Het is duidelijk dat het Schrödinger Offensief alleen maar een aanval op het gezond verstand is. Want iedereen met hersens kan zien dat Westerse functionarissen en thought-leaders verwachtten dat het nu al heel andere resultaten zou hebben opgeleverd.

Sterker nog, hoe langer het duurt, hoe meer we bevoorrecht worden met onthullende stukjes informatie van de MSM over hoe slecht het eigenlijk allemaal gegaan is.

Dit nieuwe WashPost artikel, bijvoorbeeld, geeft ons wat nieuwe weetjes:

🇺🇦☠️🇺🇸 De door de NAVO getrainde en uitgeruste brigades van de Strijdkrachten van Oekraïne lijden enorme verliezen in het tegenoffensief – Washington Post

▪️The soldaten van de 37e brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne ondergingen een moderne training volgens NAVO-normen en waren bewapend met wapens die door het Westen geleverd waren, maar binnen 20 minuten na hun offensief leden ze zware verliezen.

▪️There waren ongeveer 50 mensen in de militaire eenheid met de roepnaam “Woodcutter”, en 30 keerden niet terug – zij werden gedood, gewond of gevangen genomen door de Russen.

▪️5 pantservoertuigen van de eenheid werden in het eerste uur vernietigd.

▪️”We bleven daar in het veld, zonder tanks en zware pantservoertuigen. We werden van drie kanten beschoten met mortieren. We konden niets doen,” zegt de militant.

“Zware bataljon verliezen voorspellen een verschrikkelijke prijs die de Oekraïense leiders bereid zijn te betalen – en vinden dat ze moeten betalen,” schrijft de Washington Post .

Het artikel bevat andere gruwelijke beschrijvingen van de opening van het ‘niet-offensief’:

Binnen 20 minuten na hun opmars op 5 juni ten zuiden van Velyka Novosilka, in de zuidoostelijke regio Donetsk, explodeerden overal om hen heen mortiergranaten, zeiden soldaten. Een 30-jarige soldaat die bekend staat als Lumberjack zag twee van de mannen in zijn voertuig hevig bloeden; één verloor een arm terwijl hij om zijn familie riep. Lumberjack kroop in een krater, maar de granaatscherven van een mortier gingen door de grond en doorboorden zijn schouder.

“We werden daar in het veld achtergelaten, zonder tanks of zware bepantsering,” zei Lumberjack, die met The Washington Post sprak op voorwaarde dat hij alleen geïdentificeerd werd met zijn roepnaam omdat hij geen toestemming had om over de strijd te praten. “We werden van drie kanten beschoten met mortieren. We konden niets doen.”

Het artikel onthult zelfs dat sommige van de “overlevenden” van de gehavende 37e brigade “Amerikaanse vrijwilligers” zijn, wat niet alleen lijkt te impliceren dat veel van de gesneuvelden ook Amerikanen zouden kunnen zijn geweest, maar ook een algemene onthulling is over het feit dat Westerse huurlingen de gelederen van deze nieuwe “elite”-brigades aanvullen. Gezien het feit dat deze brigades bewapend zijn met Westerse tanks, geeft dit een goede indicatie voor de lang gekoesterde theorieën dat het meest gewaardeerde Westerse materieel in feite bediend wordt door soldaten van die Westerse legers zelf.

Een andere soldaat aan de oostelijke kant van het offensief beschreef hoe gemakkelijk Russische beschietingen hun ongeschikte Franse AMX-10’s binnendrongen:

Gedurende het eerste anderhalf uur van de aanval van het 37ste nabij Velyka Novosilka, bestookten de Russen de eenheid met non-stop beschietingen die hun AMX-10 RC pantservoertuigen penetreerden, volgens Grey, een andere soldaat in het bataljon die sprak op voorwaarde dat hij alleen geïdentificeerd werd met zijn roepnaam. De pantservoertuigen, soms “lichte tanks” genoemd, waren niet zwaar genoeg bepantserd om de soldaten te beschermen, zei Grey, en moesten achter hen opgesteld worden in plaats van ervoor.

De soldaat geeft later in het artikel toe dat ze een “groot offer” brachten voor het [kleine] grondgebied dat ze wonnen.

En dit artikel van Politico vat de tragedie van de situatie het duidelijkst samen.

Het gaat over een Oekraïense piloot die eerder dit jaar in Mississippi, VS, trainde in een speciaal straaljagerprogramma. Ik laat het citaat samenvatten wat er daarna gebeurde:

Savieliev voltooide de cursus uiteindelijk in maart en keerde terug naar Oekraïne nadat hij minstens twee jaar niet in zijn oude straaljager, de MiG-29, had gevlogen.

Hij stierf tijdens een van de eerste gevechtsmissies die hij vloog na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten, zei Fischer.

Hij bracht twee jaar door in dit speciale Amerikaanse pilotenprogramma en stierf letterlijk op zijn allereerste missie toen hij terugkeerde naar Oekraïne. Daar valt niets meer over te zeggen.

En één rapport beweert zelfs dat het VK Oekraïne smeekt om hun Challengers niet in de voorhoedepositie te gebruiken:

Het VK heeft het kabinet van de president van Oekraïne dringend verzocht geen Challenger te gebruiken voor de eerste fase van het tegenoffensief. Na het verlies van verscheidene Leopards in de handen van het Russische leger is MI6 van mening dat het niet rationeel is om Britse tanks te gebruiken bij de bestorming van de verdedigingslinies aan het zuidelijke front.

Wel, wat zouden ze anders moeten gebruiken? De waarheid is dat in het beroemde Pentagon-lek ‘power build’ de meeste andere van de in totaal 9 brigades T-55’s, T-64’s, T-72’s, P-91’s (T-72 variant) en de lachwekkende AMX-10 als hun belangrijkste MBT’s hebben. Dat betekent dat de twee brigades met Leopards en Challengers de enige twee brigades waren met relatief ‘geavanceerde/moderne’ Westerse tanks – en één ervan is al vernield. Dus wat moeten ze anders gebruiken dan de Challengers?

Maar om terug te komen op het offensief, het grotere afsluitende punt dat ik wil maken is het herhalen van iets dat ik al eerder heb gezegd. Dat is dat volgens mij het grootste gevaar erin schuilt dat Oekraïne zich “terugtrekt” in het aangezicht van rampzalige resultaten, waardoor ze veel van hun kracht zouden kunnen sparen voor toekomstige aanvallen wanneer ze “meer spullen” van het Westen krijgen.

Zoals Poetin zelf zei tijdens de gesprekken twee dagen geleden, is het voor Rusland zeer te verkiezen dat Oekraïne op een absoluut fanatieke manier doorgaat met zijn kop tegen het bolwerk van de onneembare Russische verdediging te rammen. Hierdoor is de kans het grootst dat de Oekraïense troepen zodanig worden kapotgeslagen dat Oekraïne een dusdanig grote achterstand oploopt dat de Russische commandanten zich zelfverzekerd genoeg voelen om zelf verlammende offensieven te lanceren, in plaats van zich te houden aan de patstelling van een positionele oorlog.

Vanaf vandaag wordt er al gesproken over het plunderen van een nieuwe wapenbron voor Oekraïne. Aangezien de Westerse tanks bijna op zijn, is het nieuwe idee om grote hoeveelheden oude M60’s en Israëlische Merkava’s te verzamelen voor het toekomstige aanvullingsfonds van Oekraïne.

Ik heb dit al gezegd in de commentaren, maar ik zal het hier herhalen. Het grote gevaar voor de AFU is dat ze al hun hoogwaardige en gevaarlijke zware bepantsering kwijtraken en vervangen door dingen die er op papier goed gevuld uitzien, maar in werkelijkheid veel minder dodelijk zijn.

De MBT-voorraden van Oekraïne zijn bijvoorbeeld al grotendeels gevuld met T-55/T-62/64s. De enige resterende aanvulling voor MBT’s op de middellange termijn is een groep Duitse Leopard 1A5’s die voorlopig ergens dit jaar geleverd moeten worden. Op papier zou het kunnen lijken alsof Oekraïne honderden tanks heeft en het goed doet. Maar het grote probleem is: bijna al deze tanks hebben piepkleine 105mm en 115mm lopen, die niet te vergelijken zijn met de enorme 125mm op de enorme T-72/80/90 vloot van Rusland.

Dezelfde situatie doet zich momenteel voor op het artilleriefront. Oekraïne wordt zwaar voorzien door NAVO-standaard 155mm stukken. Volgens de laatste Russische cijfers zijn bijvoorbeeld 90-100 van de 150 geleverde M777’s vernietigd. Er waren slechts een handvol andere 155mm systemen zoals Krab/Caesar/Dana/Phz2000/M109s/Archers/etc.

  Orban: Sommige westerse landen zouden binnenkort troepen naar Oekraïne kunnen sturen

Nu proberen ze UA aan te vullen met een stel 105mm houwitsers zoals de L/M119s, enz.

Dat betekent dat Oekraïne volgend jaar “op papier” misschien nog wel pantser en artillerie heeft, maar dat die bijna volledig van kalibers zijn die Rusland als nooit tevoren ver achter zich zal laten en overtreft. Als u dacht dat Oekraïne eerder in de oorlog kansloos was, wacht dan maar eens tot ze alleen nog maar 105mm over hebben en zie hoe goed ze het doen tegen de enorme voorraad 152mm, 203mm, etc. van Rusland. Hetzelfde geldt voor de tanks, aangezien de 105mm kanonnen waarschijnlijk niet eens door de fronten van Russische MBT’s heen zullen dringen. De M60 waar ze het nu over hebben is nog zo’n 105mm kanon.

En nu we het toch over wapens hebben, een paar updates op dat gebied. Rheinmetall heeft opnieuw bevestigd dat ze 450.000 155mm granaten per jaar kunnen produceren, wat neerkomt op 37.500 per maand.

Machinevertaling Yandex

Vergeet niet dat de VS slechts een miezerige 14.000 per maand kan produceren en van plan is om dit in de loop van de komende 5-6 jaar op te voeren:

Al met al, als de cijfers van Rheinmetall kloppen, kan de hele NAVO waarschijnlijk bijna 1 miljoen granaten per jaar produceren. Vergeet niet dat Oekraïne er minstens 10.000 per dag wil afvuren, wat neerkomt op ~3,5 miljoen per jaar, maar volgens de lekken in het Pentagon hebben ze in werkelijkheid gemiddeld meer dan 2.500 granaten afgevuurd per dag, specifiek 155mm. Dit aantal is iets meer dan 900.000 per jaar, wat betekent dat het Westen de kleine dagelijkse vuurkracht van Oekraïne in de nabije toekomst kan volhouden. Maar het zal niet in staat zijn om dat aantal aanzienlijk te verhogen voor vele, vele jaren, als het dat al ooit zal kunnen.

 

Rusland daarentegen produceert naar verluidt al meer dan 250-350.000 granaten per maand en 2,5 miljoen – 3,5 miljoen per jaar, en men kan alleen maar verwachten dat dit de komende jaren nog veel hoger kan worden. Maar vergeet niet dat een aanvaller sowieso altijd meer granaten nodig heeft dan een verdediger.

Maar om het offensieve onderwerp af te sluiten. Er zijn nu aanwijzingen dat Oekraïne zich heeft gehergroepeerd en een nieuwe grote doorbraakpoging plant bij de Orekhovlinie in het westen van Zaporozhye:

Klik voor groot

Naar verluidt zullen ze nog een poging doen om Robotne te veroveren, hierboven afgebeeld met de rode markering, net ten zuiden van Orekhov en hun verzamelgebied in Mala Tokmachka.

💥🐽💥 De vijand in de Zaporizhzhya richting van Orekhovo legt mijnenvelden aan met hun zelfvernietigende clustermijnen.

De aard van de mijnen suggereert dat ze doorgangen voorbereiden om met zwaar materieel aan te vallen. De beste tijd voor hun aanval is ’s nachts, omdat de westerse pantsers die ze hebben allemaal zijn uitgerust met nachtkijkers. Ze zullen dus snel weer proberen door te breken. Deze keer met verse, niet eerder ingezette reserves.

🪖 Situatie in de richting Orekhovo (regio Zaporizja, SMO-zone)

✅ De Oekraïense strijdkrachten voltooien de vorming van een aanvalsgroep. Ze zijn van plan deze in een tweede poging te sturen om de verdedigingsstrook van het 58e leger (Russische stellingen) te doorbreken. In totaal is het AFU-bevel erin geslaagd om acht brigades samen te stellen.

De verwachte aanvalsrichting is de posities van de 42e divisie van het Russische leger. Maar dit is de hoofdaanval. Er is ook een hulpaanval gepland, in het gebied van Malij Sjerbakov-Pjatikhatok.

❗️ Een nieuwe golf van tegenaanvallen kan elk moment gelanceerd worden.

Bronnen geven aan dat ze klaar zijn om over 2-3 dagen te lanceren, waarbij sommigen zeggen dat ze vanavond bij het invallen van de duisternis daadwerkelijk zullen lanceren.

Er was een interessant bericht van Rybar dat de commandanten van bepaalde eenheden van de Russische 37e brigade die Levadne en Novodarovka op de zuidwestelijke flank van Velyka Novosilka moesten vasthouden “verwijderd zijn”.

Klik voor groot

Dit is niet bevestigd, maar als het waar is, laat het de meedogenloze discipline zien die de Russische MOD de laatste tijd aan de dag legt, want elke commandant of generaal die incompetent of ernstig faalt, wordt onmiddellijk vervangen. Dit zijn de “operettegeneraals ” waar Poetin het twee dagen geleden tijdens zijn gesprekken over had.

Eén ding dat ik vergeten ben te vermelden, is het feit dat het weer de afgelopen dagen slecht is geweest, met veel regen in de regio. Dit is naar verluidt één van de redenen waarom de AFU het koud heeft gehad, maar nu klaart het op en zijn ze klaar om een nieuwe sterke inspanning te leveren om langs het hele front op te rukken.

Divers Nieuws

Nu wat divers nieuws om bij te praten over andere belangrijke ontwikkelingen.

Een belangrijke update is dat de NAVO van plan is om tijdens de komende top in Vilnius in juli een overeenkomst te sluiten om hun 40.000 ‘snelle reactie’-macht te vergroten tot een enorme 300.000. Dit is duidelijk verontrustend in het licht van onze recente gedachten over het feit dat de NAVO zich klaar lijkt te maken voor een oorlog met Rusland. Natuurlijk denk ik niet dat dit betekent dat oorlog onvermijdelijk is, het zijn in veel opzichten nog steeds gewoon voorbereidende “voorzorgsmaatregelen” namens de NAVO. Het geeft echter wel geloofwaardigheid aan enkele van mijn verklaringen van de vorige keer over waarom Poetin misschien wel 200-300.000 troepen achterhoudt en ze niet volledig inzet in Oekraïne. Met een enorm NAVO contingent van 300.000 voor de deur, zou je wel gek zijn om geen grote troepenmacht in reserve te hebben.

Ondertussen lijkt Rusland veel beperkingen te versoepelen om steeds meer rekruten aan te trekken:

De Doema heeft in eerste lezing een wetsvoorstel aangenomen over de mogelijkheid om veroordeelden op contractbasis in militaire dienst te nemen. Verdere behandeling op het niveau van de Doema en de Federatieraad zal waarschijnlijk geen moeilijkheden opleveren. Nu zal de dienst van contractgevangenen een ander instrument worden om de gevangenisbevolking te reguleren. Voor langdurig gedetineerden zal dienst aan het front zeker een aantrekkelijke optie zijn, ondanks alle risico’s voor het leven. De Federale Penitentiaire Dienst zal haar plannen om de bevolking van Russische gevangenissen tegen 2030 te verminderen, uitvoeren en zelfs overtreffen.

Het is echt een briljante manoeuvre omdat het zoveel dubbele maatschappelijke rollen tegelijkertijd dient. U krijgt niet alleen tonnen nieuwe soldaten, maar tegelijkertijd vermindert u de gevangenisbevolking en hervormt u mogelijk veel mensen.

Het interessante hieraan is dat de laatste cijfers van MediaZona, die de Russische slachtoffers bijhoudt, laten zien dat gevangenen nu de meeste slachtoffers hebben:

In veel opzichten is dit een briljant gebruik van de beschikbare middelen door Rusland. Ze gebruiken gevangenen in de zwaarste aanvalsgevechten met de grootste risico’s terwijl ze hun beste troepen behouden, en dat allemaal terwijl ze de beste troepen van Kiev liquideren.

Gisteren werd er een interessante foto gepubliceerd waarop te zien is hoe naar men beweert Syrische troepen vechten voor de Russische VDV in het Kremennaya-woud:

Het meest interessante is dat de foto is geplaatst door de officiële accounts van de 98e en beroemde 76e Pskov Paratroepers, dus het is geen vervalsing of verkeerde toeschrijving. Dat gezegd hebbende, ze hebben er geen andere informatie bij gepost dan dat ze Syriërs zijn. Sommigen zeggen dat het vrijwilligers zijn, maar normaal gesproken gaat een vrijwilliger niet bij de elite VDV luchtlandingstroepen, dat zou gewoon niet logisch zijn.

Herinnert u zich nog hoe veel mensen lang geleden betoogden dat Rusland gebruik moest maken van de aangeboden hulp van Syrië. Er waren meer dan 20.000 Syrische troepen, met name van de elite Tijgertroepen onder leiding van Suheil al-Hassan, die aanboden om voor Rusland te vechten, maar het Kremlin weigerde destijds. Misschien zetten ze nu ook de sluizen open en versoepelen ze de beperkingen?

Volgende:

Er is nu een gerucht dat kwam met vluchtvolginformatie van gerapporteerde militaire vluchten dat Budanov in feite ernstig gewond is en naar Duitsland is vervoerd:

Het hoofd van de hoofdinlichtingendienst van Oekraïne, Budanov, raakte op 29 mei gewond als gevolg van een aanval op het hoofdkwartier van de hoofdinlichtingendienst van het ministerie van Defensie in Kiev. Het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst Budanov raakte op 29 mei gewond tijdens een Russische aanval op het gebouw van zijn afdeling, de raket “vloog” in het kantoor naast Budanov, vertelde een medewerker van de Russische veiligheidsdienst aan RIA Novosti, verwijzend naar bronnen in de Oekraïense inlichtingendienst. Nadat hij gewond was geraakt, werd Budanov per helikopter naar een militaire basis in Rzeszow, Polen gebracht, waar hij speciaal werd opgepikt door een Amerikaans evacuatievliegtuig dat het hoofd van de Oekraïense inlichtingendienst naar Duitsland bracht.

Budanov ligt nu in een ziekenhuis in Berlijn, hij is er ernstig aan toe.

Ook de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne Zaluzhny is nog niet in het openbaar verschenen.

Dit komt natuurlijk heel dicht in de buurt van de geruchten die we over Zaluzhny hadden, dus neem het met een korreltje zout, maar het is het waard om voorlopig te bewaren.

Er blijken nog steeds veel vreemde dingen aan Zaluzhny/Budanov te zijn in het licht van de geruchten. Niet alleen ontbraken ze allebei op bepaalde belangrijke bijeenkomsten van het hogere echelon, maar een nieuw sycofantisch BBC-artikel over Zaluzhny heeft letterlijk onderaan dit postscriptum staan:

Interessant!

Aan de andere kant beweerde Oekraïne honderden Tsjetsjenen te hebben gedood, evenals Adam Delimkhanov, die slechts enkele uren later weer opdook zonder een schrammetje, wat eens te meer de komische aard van de Oekraïense propaganda bewijst. Maar belangrijker was dat hij weer opdook in de regio Belgorod, waaruit blijkt dat de Tsjetsjenen nu de verantwoordelijkheid op zich hebben genomen om de grens met Belgorod te beschermen tegen verdere Oekraïense invallen:

Ook de geruchten over het vertrek van de Tsjetsjenen uit Marinka waren nep. Ze zijn er nog steeds en rukken dagelijks op.

En nu we het toch over Belgorod hebben, Patrick Lancaster heeft een interessante video uitgebracht over de stad Novaya Tavolzhanka in Belgorod, die ontdaan is van RDK-huurlingen en SBU. Maar wat hij en andere Russische journalisten die het gebied uitkammen ontdekten, was oogverblindend:

Op de hierboven gegeven tijdcode kunt u zien dat de AFU-eenheden in de huizen waar ze dekking zochten, een heleboel onheilspellende en dreigende boodschappen op de muren en plafonds hadden gespoten, die alleen maar als oorlogsmisdaden omschreven kunnen worden. De meeste berichten zeggen dingen als “Dit is voor Mariupol” of “Bakhmut”, enz., met  kogels met daarop met zwarte stift namen van steden geëtst, waarvan sommige in het Engels geschreven zijn, wat misschien duidt op Engelssprekende huurlingen.

Een andere interessante onthulling kwam van Sladkov, die onlangs deelnam aan het gesprek van Poetin. Blijkbaar was er ook een “besloten sessie” buiten het zicht van de camera’s, waar de correspondenten Poetin de echte berichten van het front gaven:

Sladkov over het besloten deel van de ontmoeting met de Opperste Leider:
Het besloten deel van het gesprek was gewijd aan de problemen van de strijdende eenheden. De president markeerde veel dingen in zijn notitieblok, zowel in het eerste als in het tweede deel, en gaf verschillende keren commentaar:
– “Wow, dat wist ik niet
Dit is de eerste keer dat ik hierover hoor”… “Ik
zal vandaag het Ministerie van Defensie bellen en het met hen bespreken” …
Slechts één keer zei de president hard “nee” toen één van ons vroeg om de contante betalingen voor alle regio’s gelijk te trekken. Poetin antwoordde:
“Wij zijn Rusland, niet Oekraïne, wij zijn een staat, geen regime, en ik ben niet ironisch of maak geen grapje. Er is een wet, dit zijn vrijwillige betalingen van elke regio aan zijn gemobiliseerde bevolking, wij hebben niet het recht om ze te bevelen.”

Wat dat laatste betreft, schrok ik trouwens toen ik hoorde dat veel mensen niet eens weten dat gemobiliseerde strijders betaald krijgen. En niet alleen betaald krijgen, maar ook behoorlijk goed. In feite krijgt de gemiddelde Russische soldaat niet alleen veel meer betaald dan gelijkwaardige Amerikaanse soldaten, maar ze verdienen ook nog eens veel meer dan de gemiddelde Russische salarissen. In Russische termen verdient de gemiddelde Russische soldaat meer dan 200.000 roebel per maand. Afhankelijk van de wisselkoers tussen roebel en dollar is dat meer dan 3.000 USD per maand. Daarmee behoren Russische soldaten tot de best betaalde mensen in de hele samenleving, het equivalent van het salaris van een senior programmeur in Rusland, en vergelijkbaar met het salaris van artsen.

  China koopt de wereldvoorraad GOUD op ter voorbereiding van een nieuwe wereldreservemunt die bedoeld is om de DOLLAR op te heffen

Waar de valse Oekraïense psyop vandaan kwam, die mensen ervan overtuigde dat gemobiliseerde strijders niet betaald krijgen, was een video in een landelijke regio in het verre oosten van Rusland waarop een plaatselijke gouverneur te zien was die gezinnen onder andere een zak aardappelen aanbood voor de mobilisatie van hun troepen. De commentatoren met een laag IQ dachten dat dit hun “betaling” was en veel krantenkoppen schreeuwden dat Rusland zijn mobiks met aardappelen betaalt. In feite had dat niets te maken met hun loon, dat ze volledig krijgen. De landelijke, rustieke gouverneur bood gewoon een cadeaumand aan als persoonlijk bedankje voor gezinnen die gemobiliseerde zonen naar de oorlog hadden gestuurd. Een vriendelijk gebaar werd verdraaid tot grove propaganda.

En over propaganda gesproken, velen hebben het verhaal gehoord dat een Russische toerist in Egypte door een haai werd opgegeten terwijl hij op het strand zwom. Oekraïners op sociale media vierden het incident met een heleboel memes waarin de haai werd geprezen en verheerlijkt, waaronder deze aankondiging:

Maar wat mij het meest interesseerde was dat zelfs Arestovich de onmenselijkheid van hun gedrag leek in te zien:

De Amerikanen blijven ondertussen nog meer troepen naar het illegaal bezette Syrië sturen, terwijl ze allemaal lopen te mekkeren over de “illegale invasie” van Rusland in Oekraïne:

Een van hun helikopters is twee dagen geleden zelfs neergestort met meer dan 22 zwaargewonde soldaten in dit gebied.

Nu heeft de VS nieuwe F-22’s naar het gebied gestuurd en ze in het noorden van Jordanië geparkeerd, precies op de grens met Syrië, omdat ze beweren dat de Russische luchtmacht zich “onveilig en onprofessioneel” heeft gedragen.

p.s. de Raptors zien er slecht onderhouden uit, RAM-coating loopt op zijn laatste benen.

En over slechte constructie gesproken, nieuwe foto’s tonen een vernietigde/beschadigde Oekraïense Leopard 2A4, en rapporten beweren dat Russische experts die de Leopards bestuderen “geschokt” waren over hun slechte constructie en dunner dan verwachte bepantsering:

Toen de #Russen #Leopard tanks begonnen te bestuderen waren ze verrast door de broze constructie en slechte kwaliteit. Leopard pantser: op sommige plaatsen is de dikte van het dak van de #Duitse tank 20 mm (tot 15 mm) het lijkt erop dat het staal brozer is geworden.

In feite maakte de drukgolf geen deuk in het pantser, maar verbrijzelde het. Het blijkt dat het dak van de Leopard toren ongeveer zo goed is als karton. Dit was een valstrik voor het #Oekraïense leger dat vertrouwde op deze blikken #Leopard tanks – Bron

Eén rapport zegt dat deze Leopard geraakt werd door een FPV drone en dat de tankcommandant, die zich direct onder die paneelbreuk bevond, gedood werd.

Nu nog een paar laatste technische updates voor degenen die geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op het gebied van wapens. Er is een fascinerend nieuwtje verschenen waarin wordt beweerd dat de nieuwste Russische variant van de Lancet drone kunstmatige intelligentie gebruikt om zelf doelen te doden. Dit is lang, maar de moeite waard voor degenen die geïnteresseerd zijn in technologische ontwikkelingen:

WarZ

Neurale netwerken besturen de geleiding van de Lancets van de UAV-de Lancet kamikaze is al lange tijd het belangrijkste middel van het Russische leger in de strijd tegen vijandelijk artillerie. Maar weinig mensen weten waarom de Lancets zo effectief zijn. Laten we proberen een kleine grijze sluier te openen die de antwoorden op deze vragen verbergt.

Krachtige microcomputers op de Lancet kamikaze UAV en de verkennings UAV worden gebruikt om de nieuwste generatie neurale netwerken te bedienen om doelen op te sporen en te classificeren. Tegelijkertijd wisselen beide UAVs actief resultaten met elkaar uit tijdens de vlucht. Voor degenen die het onderwerp niet kennen – laten we eens uitleggen wat neurale netwerken zijn. Op elke drone zit een chip. Deze zorgt voor het gebruik van convolutionele netwerken van de nieuwste generatie. Dergelijke netwerken zijn vele malen beter dan de menselijke capaciteiten bij het herkennen van visuele beelden. Wat is een convolutioneel neuraal netwerk?

Een convolutioneel neuraal netwerk is dus een klasse van netwerken die gespecialiseerd is in beeld- en videoverwerking. Dergelijke neurale netwerken lossen precies twee taken goed op: ze herkennen objecten en classificeren ze. De Lancet verkennings-UAV’s en de Lancets zelf, die gebruik maken van een convolutioneel neuraal netwerk, houden zich  bezig met het herkennen en classificeren van doelen op het slagveld.

Eerder waren er geruchten dat “Lancets” worden geïnduceerd met behulp van “Eagles”. Dit is echter een vergissing, zelfs tijdens de ontwikkeling van het complex, een speciale. De UAV is een verkenner. De verkenner is gemaakt volgens het “vliegende vleugel” schema. Het is enigszins vergelijkbaar met de “Eagle”, maar speciaal aangepast voor de taken van verkenning, herkenning en classificatie van het object.

Ze zweven 5 uur lang in de lucht op een bijna geruisloze elektromotor. Met behulp van convolutionele netwerken van de nieuwste generatie detecteert zo’n verkennings-UAV gemakkelijk vijandelijke doelen en stuurt beelden van geïdentificeerde objecten naar de krachtige Lancet microcomputer, die op zijn beurt de prioriteiten van de doelen beheert. Volgens de beschikbare informatie detecteren neurale netwerken het best bewegende objecten. Ze herkennen ook perfect vermomde objecten. Maar helaas werken ze nog steeds niet goed met de lay-out van de apparatuur.

Dat is nog niet alles! Lancetten gebruiken convolutionele neurale netwerken voor visuele odometrie! Wat is visuele odometrie? Eenvoudig gezegd is dit de mogelijkheid om op de grond te navigeren zonder GPS of GLONASS. De AI vergelijkt gewoon de beelden van de camera van de verkennings-UAV met wat er op de geheugenkaart staat. Het is als een persoon die op de tweede plaats aankomt en zegt – Oh, hier was ik! Er is een cool café om de hoek. Daarom is het onmogelijk om de navigatie van de Lancet stil te leggen met GNSS-onderdrukking. Omdat hij deze navigatie niet nodig heeft. Dankzij convolutionele neurale netwerken!

Dus, wat hebben we. Het neurale netwerk houdt zich bezig met het zoeken en besturen van drones. Daarom kan de operator meerdere UAV’s tegelijk volgen. Hij hoeft immers niet te sturen of te zoeken naar vijandelijke objecten en apparatuur – de operator bevestigt alleen de doelen. Een persoon houdt zich al lang niet meer bezig met zoeken en herkennen. Daar zijn betere hulpmiddelen voor. Het moet gezegd worden dat de NAVO zich ook actief in deze richting beweegt. Zij hebben echter geen kunstmatige intelligentie geïmplementeerd in bestaande kamikaze drones. Daarom zijn Westerse UAV’s gemakkelijker te storen met gewone Slaves. Daarom hoort u niet veel over het gebruik ervan.

Dit is om verschillende redenen fascinerend: ten eerste omdat het verklaart waarom alle westerse rondzwervende drones in Oekraïne tot nu toe een rampzalige mislukking waren in vergelijking met de Lancet. Dit beweert dat ze gevoelig zijn voor storing omdat ze natuurlijk altijd een videofeed naar de operator nodig hebben. Maar de Lancet zou dan theoretisch niet te storen zijn, omdat er geen “signaal” is om te storen. Alles is intern, want de drone identificeert het doel gewoon zelf, neemt de beslissing en doodt het.

Het interessante is dat dit artikel van meer dan een jaar geleden dergelijke geruchten probeerde te onderzoeken, maar sceptisch was over de Russische capaciteiten in dit opzicht. Maar zelfs in hun eigen bevindingen bevestigden ze dat Russische dronebouwers in deze richting aan het werken waren. Het is dus duidelijk aannemelijk dat ze meer dan een jaar later iets werkbaars zouden hebben.

In het artikel wordt bijvoorbeeld niet alleen bevestigd dat de fabrikant van de KUB-drone, Kalashnikov, in hun eigen specificaties heeft vermeld dat de drone zelf doelen kan identificeren, maar er is ook dit:

In een recent rapport van het Russische nieuwsagentschap RIA Novosti werd een ongenoemde Russische militaire bron geïnterviewd die het waard is om uitgebreid geciteerd te worden (via de automatische vertaling van Microsoft):

Russische verkennings- en verkenningsaanvals-UAV’s zullen een digitale catalogus ontvangen met elektronische [optische en infrarood] beelden van militaire apparatuur die in NAVO-landen wordt gebruikt. Hierdoor kunnen ze deze automatisch identificeren op het slagveld en direct aan boord van het apparaat een kaart maken van de locatie van vijandelijke posities, die naar de commandopost wordt uitgezonden. . . . Het wordt gevormd dankzij neurale netwerktrainingsalgoritmen, waardoor het mogelijk is om de monsters van apparatuur nauwkeurig te bepalen in een grote verscheidenheid aan omgevingsomstandigheden, waaronder met een korte belichting (de techniek is enkele seconden of minder zichtbaar), evenals wanneer slechts een deel van het monster in het gezichtsveld van de drone valt – wanneer bijvoorbeeld slechts een deel van een gevechtsvoertuig zichtbaar is vanuit dekking.

Of Rusland heeft hulp gekregen van de Chinezen, of de Russen zijn niet zo “achterlijk” als Westerlingen schijnen te denken. Dit volgt op berichten die ik al eerder heb geschreven over het feit dat Rusland onlangs voor het eerst een volledig AI-geautomatiseerde S-350 onderschepping van een vijandelijk object heeft uitgevoerd.

In feite zou iedereen die heeft opgelet weten dat Rusland niet alleen aantoonbaar het allereerste dergelijke AI-systeem heeft, maar ook het krachtigste ter wereld: Dode Hand / Perimeter.

Ik neem aan dat het Westen zichzelf zal vermaken met hun onwetende spottende grappen over Russische wasmachinechips, terwijl Rusland in feite de wereld voorgaat in de militaire AI-wapenwedloop.

Geïnteresseerden zouden mijn vorige artikel moeten raadplegen waarin ik uiteenzet hoe het technologische gezicht van de SMO in de loop der tijd zal veranderen in een zeer onvoorspelbare AI-gedreven richting. Het ziet ernaar uit dat we daar inderdaad naartoe op weg zijn:

The Changing Face Of War – Future of the Russian SMO

“Er zijn decennia waarin niets gebeurt, en er zijn weken waarin decennia gebeuren.” – Vladimir Iljitsj Oeljanov Door de enorme geschiedenis van oorlogvoering heen zijn er bepaalde conflicten geweest die als belangrijke scharnierpunten hebben gediend in de vooruitgang van de militaire wetenschap. De verkorte lens van de geschiedenis misleidt ons met het beeld van oorlogen als statische monolieten: twee… Lees volledig verhaal

Tot slot hebben we nu de volledige, meer dan twee uur durende ondertitelde video van Poetins ontmoeting met Russische correspondenten, waarmee ik u verlaat. Ik wou dat ik wist wie ik moest bedanken voor het harde werk aan de ondertiteling, maar helaas zag ik geen bronvermelding. Ik heb nog niet eens de kans gehad om het allemaal te bekijken, dus als ik dat gedaan heb, zal ik de volgende keer misschien meer commentaar geven op andere bijzonder interessante dingen die we misschien gemist hebben in de kleinere vrijgegeven clips van het conclaaf.

Putin Correspondent Meeting Alt Video Link


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Pentagon wil de Bradley-verliezen van Kiev niet bevestigen & Westerse media in paniek over onstuitbare kamikaze-drone LancetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRiemen vast! We kunnen binnen een paar maanden in oorlog zijn met China
Volgend artikelRussische troepen krijgen geldbeloning voor vernietigen NAVO-hardware (+ Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Of ze gebruiken uitrolbare matten zodat voertuigen niet wegzinken gebruikten ze ook in de 2de wereldoorlog, dus nooit je vijand onderschatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in