Terwijl Amerika is afgeleid door het circus in Washington over de aanklacht tegen Trump, en Biden zichzelf bezig heeft gehouden met het vieren van “Pride Month” in het Witte Huis, bereidt de Chinese president Xi China actief voor op oorlog met het Westen.

Volgens de WSJ heeft de Chinese leider er sinds eind vorige maand tweemaal bij de natie op aangedrongen om zich voor te bereiden op wat hij omschreef als extreme scenario’s of omstandigheden, een uitdrukking die de mogelijkheid van escalerende spanningen impliceert naarmate de concurrentie tussen de VS en China toeneemt, schrijft Endtimeheadlines.

Xi Jinping weet heel goed dat Joe Biden een zwakke leider is en nooit zijn toevlucht zou nemen tot het gebruik van kernwapens als de Chinezen iets ondernemen tegen Taiwan.

Tijdens een vergadering op topniveau over nationale veiligheid op 30 mei zei de Chinese leider: “We moeten voorbereid zijn op de ergste en meest extreme scenario’s en klaar zijn om de grote test van harde wind, woelig water en zelfs gevaarlijke stormen te doorstaan.

Een week later breidde Xi dat concept uit naar de economische arena. Tijdens de inspectie van een industriepark in Binnen-Mongolië zei Xi dat de inspanningen om de binnenlandse markt op te bouwen bedoeld zijn om “de normale werking van de nationale economie onder extreme omstandigheden te garanderen”.

Dit gebeurt terwijl China doorgaat met het sturen van grote aantallen militaire vliegtuigen naar de luchtverdedigingszone van Taiwan… De luchtmacht van Taiwan kwam zondag in actie nadat 10 Chinese gevechtsvliegtuigen de gevoelige middenlijn van de Straat van Taiwan hadden overschreden, terwijl het ministerie van Defensie van het eiland zei dat vier Chinese oorlogsschepen ook gevechtspatrouilles uitvoerden.

  Waarom kunnen westerse wapens de dag niet redden voor het tegenoffensief van Oekraïne?

Dit is de tweede keer in minder dan een week tijd dat Taiwan melding maakt van hernieuwde Chinese militaire activiteit, nadat donderdag 37 Chinese militaire vliegtuigen de luchtverdedigingszone van het eiland binnenvlogen, waarvan sommige vervolgens naar het westen van de Stille Oceaan vlogen. Ze onderzoeken de verdediging van Taiwan.

De spanningen zijn zelfs geëscaleerd tot een niveau dat zo extreem is dat de Amerikaanse regering naar verluidt momenteel bezig is met het organiseren van de evacuatie van Amerikanen die in Taiwan wonen.

Volgens een hooggeplaatste medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst, die op voorwaarde van anonimiteit sprak omdat hij geen toestemming had om de strategie bekend te maken, is deze evacuatieplanning al minstens zes maanden aan de gang en is deze de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen.

De functionaris legde aan de Amerikaanse krant uit dat de voorbereidingen zijn ingegeven door een verhoogd spanningsniveau, waarbij hij factoren aanhaalde zoals de zichtbare opbouw van troepen en de toenadering van China tot Rusland met betrekking tot de situatie in Oekraïne. Ze benadrukten ook dat deze ontwikkelingen niet verder gaan dan wat al in het nieuws is gemeld.

We hebben nu een nieuwe waarschuwing die erop wijst dat Chinese hackers de Amerikaanse kritieke infrastructuur, zoals pijpleidingen en spoorwegen, allemaal zullen verstoren in het geval van een conflict met de Verenigde Staten, zei een hoge Amerikaanse cyberbeveiligingsfunctionaris maandag.

Tijdens een presentatie aan het Aspen Institute in Washington zei Jen Easterly, directeur van het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, dat Beijing grote investeringen doet in de mogelijkheid om de Amerikaanse infrastructuur te saboteren.

  VS militaire trainers gespot in Krivoy Rog, Oekraïne (video) 

“Dit is, denk ik, de echte dreiging waar we op voorbereid moeten zijn en waar we ons op moeten richten en veerkracht tegen moeten opbouwen,” vertelde ze haar publiek. Ze waarschuwde dat Amerikanen voorbereid moesten zijn op de kans dat Pekings hackers hun verdediging zouden omzeilen en schade zouden aanrichten in de fysieke wereld.

“Gezien de formidabele aard van de dreiging van Chinese staatsactoren, gezien de omvang van hun capaciteit, gezien hoeveel middelen en moeite ze erin steken, zal het heel, heel moeilijk voor ons worden om verstoringen te voorkomen,” zei ze.

De Chinese ambassade in Washington reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om een reactie op de waarschuwing. De opmerkingen van Easterly volgden op een vraag over een vermeende Chinese hackersgroep die bekend staat onder de naam Volt Typhoon en die Amerikaanse functionarissen en cyberbeveiligingsbedrijven ervan beschuldigden dat ze zichzelf in positie brachten om vernietigende cyberaanvallen uit te voeren in het geval van een conflict.

Dit soort scenario’s zou ook het recente rapport over “groeiende bezorgdheid over veiligheidsrisico’s” voor leden van het Amerikaanse Congres rechtvaardigen, waarbij meer dan 50 senatoren onlangs satelliettelefoons kregen voor noodcommunicatie.

Het rapport gaf aan dat deze technologie aan alle 100 senatoren is aangeboden. In een getuigenis voor het Senate Appropriations Committee vorige maand, zei Senate Sergeant at Arms Karen Gibson dat satellietcommunicatie wordt ingezet “om een redundant en veilig communicatiemiddel te garanderen tijdens een verstorende gebeurtenis”.

Volgens Yahoo News verklaarde Gibson dat deze telefoons een veiligheidsbackstop zijn in het geval van een noodsituatie die “de communicatie uitschakelt” in een deel van Amerika. Federale financiering betaalt voor de satellietzendtijd die nodig is om de telefoontoestellen te gebruiken.

  China verkoopt op agressieve wijze Russisch gas aan Europa

Het lijkt erop dat de omringende naties niet in het duister tasten over wat er gaande is, aangezien de NAVO zojuist de grootste luchtoefening in de geschiedenis heeft gehouden, met 250 vliegtuigen en meer dan 10.000 militairen uit 25 NAVO- en partnerlanden – waaronder Japan en Zweden.

Natuurlijk zullen velen denken dat dit een machtsvertoon is om Poetin en Rusland te intimideren, maar we moeten niet vergeten dat Poetin ook een sterke alliantie heeft met China en president Xi. Daarom begrijpt de NAVO de omvang van wat er zou gebeuren als er een oorlog zou uitbreken tussen het Westen en China.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

RED ALERT: Pentagon mobiliseert duizenden vliegtuigen voor WOIII-confrontaties met China, RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTerwijl Rusland zich voorbereidt om tactische kernwapens te gebruiken, beseffen miljoenen van u niet eens dat u zult sterven in een derde wereldoorlog
Volgend artikelSituatierapport 16/6/23: Kakhovka machtsspel warmt op terwijl AFU zich opmaakt voor ronde 2
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Lees ik nu dat die NAVO luchtoefening al heeft plaatsgevonden? Daar heb ik niets van meegekregen.

  • Hiervoor moet je dan wel een beetje de mainstream media blijven volgen. Daarin is aangegeven dat deze oefening op de 12 is begonnen en 14 dagen duurt. Ze vliegen vooral boven de Noordzee de Oostzee noord-duitsland en Denemarken.

   • De mainstream media volg ik al ruim een decennium niet meer. Ik had hier op FN wel een paar mooie filmpjes daarvan verwacht om eerlijk te zijn. In elk geval dank voor de info!

  • NAVO oefeningen boven Duitsland.
   Van 12 juni jl. tot 24 juni as.
   Van alle voorgaande oefeningen hebben ze waarschijnlijk niets van opgestoken.
   En maar blijven oefenen.

 2. Ik zal niet in oorlog zijn met China, Laat die gekken maar doen als ze het zo nodig willen opnemen tegen China, het zal ze nog duur komen te staan

 3. Arm Avondland, ik denk dat ik maar Russisch en Chinees ga leren voordat ze hier in de tuin staan. Als er een deal is gemaakt dan is Europa al veroverd. Dan gaat de NATO het afleggen ben ik bang.

  Even of topic, ik heb destijds op de wewsite Fenixx een link gevolgd naar een serie uit 2 delen dacht ik hoe de Turken Bulgarije hadden bezet. Je zag de legers binnenmarcheren.

  Ik ben vergeten hoe die serie heet, weer iemand dat hier? Ik wil hem nog wel eens terug zien. Volgens mij iets met age of terror maar ik weet het niet meer.

  Laten we hopen dat dit ons bespaard blijft.

 4. China is een tijger van papier, daar is letterlijk alles nep, van geverfd gras, bomen en bergen, naar weilanden vol met niet gebruikte deelauto’s en deelfietsen, dan heb je nog tofu drag construction en cancer villages, en ga zo maar door. En de jeugd doet daar aan lying flat en let it rot. Niet iets om bang voor te zijn dus.

  • …en hier , in Belgie toch, gaat de voorpagina en de volgende 5 pagina’s van de gazet over n socialistische jeannet(flikker) die zich nu bi heeft verklaard , kwestie van zijn vrouwelijke aanhang niet te verliezen ….en de boer die ploegde voort ….

   • 🤣🤣🤣😂😂😂 ja, en de boer, hij ploegde voort. Maar ook daar zal een einde aan komen als de “planning” lukt

 5. Made in China is binnenkort destroyed by China..

  Zijn een niet te onderschatten kracht militair gezien. Usa kan dit niet op haar bordje erbij krijgen. Rusland is al een hele kluif, de ene drone wordt uit de licht gepist en de andere voertuig staat te fikken, zogenaamde beste air defence aka patriot is na binnen 2 minuten 150 miljoen dollar hebben verspild ook tot schroot verwerkt door de dolk der raketten.

  Nee, China is nu de slapende reus, als die ontwaakt is het veel sneller afgelopen en klaar met het westen.

 6. Mark my words. China gaat dit jaar nog in tandem met Rusland Amerika aanvallen. Dit zal gebeuren als ze door een aantal natuurrampen getroffen worden en uiterst verzwakt zijn. *glazen bol weer opbergt*

  • Dat glazen oog van je,is dat matglas?
   Zou er niet zo zeker van zijn dat die 2 zo zullen verzwakken.
   Rusland is al behoorlijk autonoom,China is ook bezig met binnenlandse economie te hervormen.
   Ik denk dat het westen zichzelf ont-zet-tend in de wielen rijdt.
   Wie is er van wie afhankelijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in