Sinti en Roma ontvoerden zieke Oostenrijkse grootvader en sloten hem op

0
393

Na een intensieve speurtocht slaagden de rechercheurs van de gemeentepolitie Steiermark erin een zieke man, die al wekenlang vermist was, uit de handen van criminelen te bevrijden. Het onderzoek leidde tot het prostitutiemilieu van de Sinti en Roma. Een kwartet van drie dames uit de horizontale handel en hun vermoedelijke pooier zou de man uit Graz gevangen hebben gehouden en hem hebben gedwongen grote sommen geld te overhandigen.

“Vier mensen uit Roemenië” is de titel van een persbericht van de Steiermarkse politie. Goed geïnformeerde kringen weten meer. Dames uit het roodlicht-milieu van 24, 25 en 48 jaar oud hebben begin augustus een 66-jarige man uit Graz benaderd. De rijke man lijdt aan de ziekte van Parkinson met alle moeilijkheden van dien. Na enige tijd merkten familieleden dat de man niet meer te bereiken was en ook niet in zijn appartement was. Bovendien ontbraken er tienduizenden euro’s op zijn rekening. Er werd een persoonsvermissing melding ingediend.

Wilde direct geld van de bank halen

De laatste tekenen van leven in het openbaar werd vastgesteld door een bankinstelling waar de man met twee van de dames verscheen en een groot bedrag wilde opnemen. Omdat zijn accountmanager niet aanwezig was, moest de man onverrichte zaken vertrekken. Daarna ging het spoor verloren. Het Oostenrijkse nieuwsblog Wochenblick kreeg al snel meer kennis van de zaak, maar besloot na overleg met de Steiermarkse politie het onderzoek, en dus het leven van de vermiste persoon niet in gevaar te brengen en zag af van officiële aangifte.

Verwaarloosd en dronken in appartement gevonden

Oostenrijkse arts slaat alarm na massale vaccinbijwerkingen bij schoolkinderen

Blijkbaar hielden de personen die worden toegeschreven aan de etnische groep van Sinti en Roma de zieke man uit Graz gevangen in een appartement in de wijk Gries. Hij werd daar “verzorgd”, maar mocht niet weg. De politie vond hem donderdag in zeer slechte fysieke conditie. Hij was bang en onder invloed van alcohol. Hij kon beschrijven hoe hij door de verdachten naar het appartement was gelokt. Daar hadden ze zijn persoonlijke bezittingen en zijn portemonnee afgenomen.

Roemeense zigeuners ontkennen beschuldigingen

De Roemeense zigeuners gebruikten regelmatig de pinpas van de man om geld op te nemen. Enkele duizenden euro’s van de buit konden worden veiliggesteld, een groter bedrag ontbreekt. Tijdens het verhoor raakten de rasvreemdelingen in tegenspraak met elkaar verstrikt. Ze hadden de man alleen maar verzorgd, die hen daarvoor betaalden. De politie en de officier van justitie geloven deze versie niet. Het oplichterskwartet is inmiddels naar de gevangenis gebracht.

Migrant hield tienermeisje als seksslavin in toilet – verkracht met een Fanta fles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here