Alisdare Hickson / Flickr / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Afgelopen maandag viel Israël de compound van de Iraanse ambassade in Damascus, Syrië, aan, waarbij 16 mensen omkwamen, waaronder een hooggeplaatste IRGC Quds Force commandant. Op dezelfde dag vielen IDF-drones drie voertuigen van de World Central Kitchen in Gaza aan, waarbij zeven hulpverleners om het leven kwamen. Scott Ritter legt aan Sputnik uit hoe deze gebeurtenissen met elkaar verbonden zijn.

“Binnen één week was de wereld getuige van twee opzettelijke schendingen van het internationaal recht en de normen en standaarden van beschaafde naties door de staat Israël,” zei Scott Ritter, voormalig VN-wapeninspecteur en gepensioneerd inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers, over de twee aanvallen van 1 april in Syrië en Gaza, bericht Sputnikglobe.

De aanval in Damascus was naar verluidt gericht op hooggeplaatste IRGC-officieren die actief zijn in Syrië. “Maar het feit dat Israël deze officieren als legitieme doelwitten beschouwt, geeft het nog niet het recht om de bescherming die deze structuren genieten te schenden. Diplomatieke immuniteit is een realiteit, en deze gebouwen (consulaten, ambassades) genieten de onschendbaarheid, de bescherming van het internationaal recht, en Israël heeft ervoor gekozen om dit te schenden,” benadrukte Ritter.

De gevolgen van de aanval op de ambassade “zijn nog niet te overzien … maar op basis van Israëls eigen reactie en verwachtingen, zouden ze behoorlijk ernstig kunnen zijn. En dit zou niet alleen de regio, maar de hele wereld in chaos, onrust en conflict kunnen storten, simpelweg omdat Israël heeft besloten zichzelf boven de wet te stellen,” waarschuwde de waarnemer.

Wat betreft de aanvallen op voertuigen van World Central Kitchen (WCK) in de Gazastrook, gelooft Ritter de beweringen van Israël niet dat het toeval was.

  Iran geeft orders voor een algemene aanval op Israël: De VS geeft de IDF duizenden artilleriegranaten die bedoeld zijn voor Oekraïne!

Het was geen toeval. De Israëliërs zeggen dat het een vergissing was, een ongeluk. Maar dat was het niet. Deze hulpverleners reisden op een route die van tevoren was meegedeeld aan het Israëlische leger en was goedgekeurd. Ze reisden in drie duidelijk gemarkeerde voertuigen. En de aanval die plaatsvond was geen eenmalig “ongeluk”. Het waren drie gerichte aanvallen met als doel alle leden van het WCK konvooi te doden en geen overlevenden achter te laten. En er waren geen overlevenden, benadrukte Ritter.

Onmiddellijk keerden de schepen die de hulp vervoerden om en weigerden hun vitale lading in Gaza te lossen uit angst door Israël te worden aangevallen. Israël heeft zijn doel bereikt. Het terroriseert en intimideert de internationale hulporganisaties zodat zij niet de hulp bieden die nodig is om het leven in Gaza in stand te houden, want dat is waar het Israëlische beleid in Gaza om draait,” zei Ritter.

Ritter gaat ervan uit dat de Israëlische “misdaden” en “moedwillige” wetteloosheid zullen doorgaan zolang Tel Aviv geen consequenties ondervindt voor haar acties en zolang de regering van Benjamin Netanyahu aan de macht blijft.

“Deze misdaden zullen doorgaan zolang Israël mag handelen zonder consequenties – zolang de Verenigde Staten Israël diplomatieke dekking geven in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties – zolang de wereld bereid is om een oogje dicht te knijpen voor de misdaden van Benjamin Netanyahu’s regering. De oplossing voor dit probleem is duidelijk: de regering van Benjamin Netanyahu moet weg en er moet een nieuwe regering worden geïnstalleerd in Israël die het internationaal recht respecteert, maar bovenal het recht van een vrij en onafhankelijk Palestijns volk om te leven in een Palestijnse staat die niet langer wordt verbrand door de illegale bezetting door Israëlische soldaten en kolonisten,” concludeerde Ritter.

  MSNBC verklaart "20 Israëlische levens zijn de levens van 1.000 Amerikanen waard"

Hoe het was?

Video via https://t.me/sonar_21/10415


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Scott Ritter: Israël faalt met wereldwijde PR-campagne om Hamas te demoniserenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeen samenzweringstheorie, maar bewezen kennis: Condenssporen kunnen wolkvorming veroorzaken
Volgend artikelOekraïne neemt toevlucht tot het opstellen van achterlijke mannen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. een never ending story… wordt zomaar eindig voor….de moordende Joden..de uitverkorenen..🤮🤮🤮 gelukkig dat ik een Atheïst ben…💪✊

  2. Tribunalen met strenge rechters, gevolgd door veel stukken dik touw, is wat al het bij deze misdaden betrokken schorem verdient.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in