TheDigitalArtist / Pixabay

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft president Biden naar verluidt gevraagd officieel groen licht te geven voor Oekraïense aanvallen op doelen diep in Rusland met door de VS geleverde langeafstandswapens, nu de druk van de haviken in Washington toeneemt. Sputnik vroeg veteraan internationale zaken waarnemer Scott Ritter over het gevaarlijke eindspel van deze ontwikkeling, bericht Sputnik Globe.

Voorzitter Michael McCaul van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis heeft woensdag de escalerende retoriek van Washington over de beperking van het gebruik van Amerikaanse langeafstandswapens door Oekraïne verder aangewakkerd door tijdens de getuigenis van minister van Buitenlandse Zaken Blinken een kaart te tonen waarop gebieden in Rusland te zien zijn die honderden kilometers van het Oekraïense front liggen en die getroffen kunnen worden door wapens als ATACMS en HIMARS.

“Gaat u dit beleid veranderen zodat Oekraïne met één hand op de rug kan vechten?” vroeg McCaul.

“Als het gaat om het mogelijk maken of ondersteunen van aanvallen buiten Oekraïne, hebben we dat niet gedaan, maar Oekraïne moet en zal zijn eigen beslissingen nemen, en ik wil ervoor zorgen dat het de uitrusting krijgt die het nodig heeft,” zei Blinken, een direct antwoord ontwijkend.

Privébronnen vertelden de New York Times echter dat de staatssecretaris voorstander is van het opheffen van de beperkingen en dat hij bij president Biden heeft gelobbyd om dit te doen na een “ontnuchterende” reis naar Kiev vorige week, waar hij werd ingelicht over de tegenslagen op het Oekraïense slagveld.

McCaul’s tegenhangers in de Russische Doema en Senaat bekritiseerden de “waanzinnigheid” van het congreslid en het ogenschijnlijke verlies van zelfbehoudsinstinct, en waarschuwden dat Rusland gedwongen zou worden om “harde en snelle actie” te ondernemen als reactie op dergelijke schaamteloze agressie. Woordvoerster Maria Zakharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde McCaul ondertussen dat de eerste plaats in “het binnenland van Rusland” die door Amerikaanse langeafstandsraketten geraakt zou worden, de Amerikaanse ambassade in Moskou zou zijn.

  Poetin behandelen als een onverbeterlijke imperialist heeft het Westen in een gevaarlijke hoek gedreven

Maar het debat in Washington over directe Amerikaanse goedkeuring van Oekraïense raketaanvallen diep in Rusland is weinig meer dan een “woordenspel”, zegt voormalig marinier van de VS en VN-wapeninspecteur Scott Ritter.

“Oekraïne valt nu al kritieke energiefaciliteiten in Rusland aan, olietanks en oliedepots. Dit gebeurt al. Het gebeurt alleen niet met de goedkeuring van het ministerie van Buitenlandse Zaken of het ministerie van Defensie. Het gebeurt met de steun en hulp van de Central Intelligence Agency – een geheime oorlog. Het enige waar Tony Blinken het nu over heeft, is om van deze geheime oorlog een open oorlog te maken. Waarom doet hij dit? Amerikaanse binnenlandse politiek. Het zal geen invloed hebben op het slagveld. Maar het stelt de regering Biden in staat om zichzelf af te schilderen als iets herkenbaars dat Russische successen tegengaat – het succesvolle offensief ten noorden van Charkov, de voortdurende succesvolle offensieven in Oost-Oekraïne en Novorossiya,” vertelde Ritter aan Sputnik.

De catastrofale situatie in Oekraïne wordt door de regering Biden gezien als een “politiek probleem” in een verkiezingsjaar, en Blinken “probeert een politieke oplossing te vinden,, legde de waarnemer op het gebied van militaire en internationale zaken uit.

“Maar dit is kortzichtig. Het zal de militaire problemen waar de Oekraïners mee te maken hebben niet oplossen. Het zal eerder het gevaarlijke potentieel creëren voor een escalatie die de regering Biden zo ijverig heeft geprobeerd te vermijden – een escalatie die zou leiden tot een directe confrontatie tussen Rusland, de Verenigde Staten en de NAVO. Een escalatie die ertoe zou kunnen leiden dat dit conflict van een conventionele oorlog overgaat in een mogelijk, zelfs waarschijnlijk, nucleair conflict,” zei Ritter.

  Europese leiders blijven voorrang geven aan de belangen van de VS boven het welzijn van de burgers

Ritter beschreef de vijandige retoriek uit Washington over de openlijke goedkeuring van aanvallen op Rusland als een “ongekende” escalatie, “een oorlogsdaad, een daad van agressie die Rusland niet kan laten passeren zonder een reactie.”

Wettelijk gezien heeft Rusland volgens de gepensioneerde militair niet alleen het recht om besluitvormingscentra en lanceerplatforms in Oekraïne aan te vallen, maar ook degenen die de aanvallen steunen, mogelijk met inbegrip van “Amerikaanse besluitvormingscentra in Europa.”

ver de kaart van congreslid McCaul zei Ritter dat neocons als McCaul “niet begrijpen” dat “ze een vertekende versie van dit conflict presenteren. Een nauwkeurige kaart gemaakt door Tony Blinken, Victoria Nuland of het congreslid uit Texas zou bijvoorbeeld Polen, Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Nederland en de Baltische staten markeren… Al deze landen bieden een veilige haven voor Oekraïne – een plek waar Oekraïense troepen kunnen trainen. Een plek waar Oekraïense militaire uitrusting kan worden opgeslagen en gerepareerd. Een plaats waar commando- en controleactiviteiten plaatsvinden, waar inlichtingeninformatie wordt verzameld, geëvalueerd en verspreid. Al deze activiteiten zijn een integraal onderdeel van de militaire inspanningen van Oekraïne tegen Rusland en zouden onder normale omstandigheden militair worden geelimineerd. Maar Rusland valt hen niet aan, het kan hen niet aanvallen omdat ze deel uitmaken van de NAVO. Als Rusland hen zou aanvallen, ook al is deze activiteit direct gerelateerd aan de oorlog, zou dat leiden tot een escalatie van het conflict. Rusland heeft dit dus vermeden, hoewel het daar het volste recht toe heeft.”

“Rusland bevindt zich in een positie om alle activiteiten die plaatsvinden op NAVO-grond resoluut te voorkomen. Als Oekraïne aanvallen op Rusland zou uitvoeren, zou dat slechts een schop onder de kont zijn. Het zal geen significante impact hebben. Het zal de uitkomst niet veranderen. De Russen zullen niet verslagen worden. Het verandert niets aan het feit dat Oekraïne niet over de mankracht, uitrusting en financiële middelen beschikt om dit conflict voort te zetten – dat Oekraïne op weg is naar een beslissende nederlaag die nog dit jaar zou kunnen plaatsvinden. En geen enkele uitbreiding van het doelgebied zal deze realiteit veranderen,” concludeerde Ritter.

  Rusland beëindigt Zwarte Zee graanovereenkomst , tarweprijzen stijgen, terwijl de omvang van de terroristische aanval op de Krimbrug bekend wordt (Video 18+)

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De 3 Oorlogen van de Apocalyps komen gevaarlijk dichtbijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKremlin geeft commentaar op ‘contacten’ tussen Poetin en Trump
Volgend artikelMisschien zijn we dichter bij “Je zult niets bezitten” dan we ons realiseren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De gifbeker moet helemaal leeg.
  Alles wat moet gebeuren, zal ook gaan gebeuren.
  Ik hoop dat Poetin de touwtjes in handen houdt, maar vooral het hoofd koel.
  Want de kleine man is uiteindelijk altijd de klos.

 2. Meneer Poetin, mag ik U vragen het europese contignent te vrijwaren van deze verschrikkingen van Amerika jegens Uw volk. Kijk AUB even naar de andere kant, U kunt naar het westen kijken, maar beschikt ook over een oostelijke kant, die misschien voor U beter zouden kunne uitkomen, dank U.

 3. Blinken is een ALIAN.

  Een buitenaardse indringer.

  Kijk maar eens goed naar zijn waterige niets-zeggende starende ogen.

  Een voorgeprogrammeerde robot.

  Is er dan niemand die dit ziet ?

 4. Blinken, Nuland et al moeten ze snel mogelijk opgesloten worden in een inrichting, met witte jassen en gebonden in een armstoel met banden. Haal Jack Nicholson erbij voor het compleet plaatje.

 5. NO PANIC!
  Poetin is namelijk bereid om oorlog in Oekraïne te beëindigen, dus de escalatie tot een nucleaire oorlog is van de baan.

 6. De Amerikanen zullen het pas begrijpen als de eerste A bommen op Washington en het Pentagon vallen !!
  Ze zijn al zo vaak gewaarschuwd, maar blijven doof en blijven de zaak op de spits drijven !

 7. The USA United Stasi of All.
  Met hun “gekozen¨ president Joe Binladen a.k.a. Senile Joe!
  In het begin van het presidentschap had men een grote mond, dat het niet geaccepteerd zou worden.
  Veel blabla!
  Veel Ping paf poef.
  Veel anderen beschuldigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in