Dmitri Medvedev

Moskou staat alleen in zijn strijd tegen het door de VS geleide militaire NAVO-blok en is in staat zijn vijanden in zijn eentje te verslaan, aldus de Russische ex-president Dmitri Medvedev, bericht RT.

“Rusland vecht in zijn eentje tegen de NAVO en de westerse wereld,” schreef Medvedev, die plaatsvervangend hoofd is van de Veiligheidsraad en leider van de regerende partij Verenigd Rusland, zaterdag op zijn Telegramkanaal.

“Wij zijn in staat om allenig een machtige vijand of allianties van vijanden te vernietigen,” verklaarde de voormalige president, eraan toevoegend dat Moskou tijdens zijn militaire activiteiten het leven van zijn soldaten en burgers wil beschermen.

Medvedev schreef dat Rusland nog niet “zijn volledige wapenarsenaal” heeft gebruikt en niet “alle potentiële vijandelijke doelen” heeft getroffen. Hij voegde eraan toe dat “er een tijd is voor alles.”

“Het is Rusland dat vandaag de toekomstige wereldorde vormt,” aldus de ex-president, die benadrukte dat “deze nieuwe rechtvaardige wereldorde zal worden gevormd.”

De woorden van Medvedev komen op het moment dat Kiev steeds meer vertrouwt op westerse militaire en financiële steun in het lopende conflict. De VS hebben samen met de EU en verschillende andere landen ingrijpende sancties aan Rusland opgelegd nadat Moskou eind februari zijn militaire operatie was begonnen.

Kiev heeft tijdens het conflict massale militaire steun ontvangen van het Westen. De VS kondigden in september 1,1 miljard dollar extra aan voor Oekraïne, waarmee het totale bedrag aan militaire hulp voor het land op bijna 17 miljard dollar komt sinds president Joe Biden begin 2021 aantrad.

Rusland stuurde op 24 februari troepen naar Oekraïne omdat Kiev de akkoorden van Minsk, die de regio’s Donetsk en Lugansk een speciale status binnen de Oekraïense staat moeten geven, niet uitvoerde. De protocollen, bemiddeld door Duitsland en Frankrijk, werden voor het eerst ondertekend in 2014. De voormalige Oekraïense president Pjotr Porosjenko heeft sindsdien toegegeven dat het belangrijkste doel van Kiev was het staakt-het-vuren te gebruiken om tijd te winnen en “krachtige strijdkrachten te creëren.”

In februari 2022 erkende het Kremlin de Donbass-republieken als onafhankelijke staten en eiste het dat Oekraïne zichzelf officieel tot neutraal land verklaart dat zich nooit zal aansluiten bij een westers militair blok. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volledig onuitgelokt was.

  Russische scholieren leren dronetechnologie terwijl Amerikaanse studenten zich richten op "genderideologie"

Begin oktober werden de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk, evenals de regio’s Zaporozhye en Kherson, officieel onderdeel van Rusland na referenda waarbij de meerderheid van de plaatselijke inwoners voor toetreding stemde.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zijn ze echt zo dom?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMagere Hein is gearriveerd: Een dodelijke winter komt – Tips en trucs om in leven en warm te blijven zonder failliet te gaan terwijl de energieprijzen door het dak gaan
Volgend artikelSurovikin’s moeilijke keuze
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Ze zijn bezig de bricklanden uit te bereiden met onder andere zodia en Algerije als olie producerende Staten. Daarna zijn ze bezig met een reserve valuta ondersteund door goud. Het schijnt dat er een aantal landen men recht ongeveer 100 zijn die andere op hetzelfde moment de petro Dollar zullen laten vallen als dat gebeurt is het ook met Amerika gedaan. Ik vind het wel spijtig voor de meeste mensen van de Amerikaanse bevolking maar voor de diepsteed in de kabaal Is dit wat er moet gebeuren. Je krijgt dan een implosie van Amerikaans

 2. Achtduizend Russen in de Donbass vermoorden en de russische tegenreactie dan onuitgelokt noemen, vind ik behoorlijk kras. Eigenlijk lachwekkend. En Medledev moet niet denken dat het hele Westen tegen Rusland is. Heel veel westerlingen hebben de eigen agressie wel degelijk gezien en zijn ook voor de Russen, of begrijpen de reactie wel. Ik hoop dus van harte dat de Russen niet alle Westerlingen over één kam scheren. Ik zie de toekomst wel rooskleurig in. Misschien kunnen we de hoofdstad van de EU binnenkort wel verhuizen van Brussel naar de Kremlin. Daar zitten meer breinen dan bij ons neuronen zitten. Toch lijd ik niet aan Oikofobie hoor. We hebben in Europa n.l. best wel mooie architectuur en over het algemeen goedlopende infrastructuur. Daar mogen we best trots op zijn.

 3. Wat niemand verwacht is de optie dat China plots onaangekondigd Rusland nucleair gaat aanvallen ook al denkt Rusland dat China zijn bondgenoot is.
  Onze voorouders spraken steeds over ” het gele gevaar “.

  Het zou wat zijn als plots de NAVO wordt ingezet om Rusland te beschermen in plaats van aan te vallen.

  • Blijf vooral deze onzin verkondigen, china doet helemaal niets ja enkel zijn bondgenoot helpen als dat nodig zou zijn, iets wat totaal niet hoeft Rusland neemt de NATO als ontbijt en daarna geeft Rusland het hoofdgerecht.

  • Jij bent ook vergiftigt met een Westers denken. Dit is het einde van de Westerse hegemonie. Petroleum kachel of houtbrander in plaats van centrale verwarming, insecten in plaats van een lekker stukje vlees en Transgender in plaats van Man en Vrouw. Van Democratie naar Evilisme. Slaap verder of wordt wakker!!!

 4. Onze voor ouders zijn bang gemaakt door de VS Cabal en spraken van het gele gevaar omdat +/- 100 jaar geleden de USA met de staart tussen de benen uit China vertrok terwijl ze China leegroofde en de mensen daar verslaafd maakte aan heroine. Daarna zijn ze alleen maar bezig geweest om raketten te richten op China en deze in te sluiten vooral na ww2. Op Japan staan overdreven veel VS basissen en de grote killer, de japanse keizer is nooit gestraft maar mocht blijven leven. Chinezen zijn long term visionairs en hebben hun kans afgewacht een waar meer jaren plan ,daarom overspoelen ze de VS nu met Fenthanyl, een oud koekje van eigen deeg. Om deze staat van dienst te bereiken hebben ze gebruik gemaakt van slaafse eigen bevolking en de hebzucht van elitaire westerlingen die er lekker goedkoop konden produceren….Wij westerse burgers zijn nu de lul want China wordt na Rusland sancties opgelegd en dan gaat grondstoffen kraan uit en kan je niet eens een paracetamol meer krijgen..Oja en het is hip onder Chinese rijke om een blanke butler te hebben dezer dagen..Gek he hoe tij kan keren…De Elite hebben zich verijkt over onze en chineze ruggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in