Pixabay

Als u niet bezorgd bent over wat er de afgelopen dagen in de wereld is gebeurd, is dat waarschijnlijk omdat u niet oplet. Extreem geweld heeft het Midden-Oosten op de rand van oorlog gebracht, China is zeer agressief geworden tegenover Taiwan, en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov heeft zojuist verklaard dat de VS en Rusland nu een “hete fase” van het conflict in Oekraïne hebben bereikt. Wat ik in dit artikel met u ga delen is van groot belang, omdat we een punt hebben bereikt waarop letterlijk drie verschillende grote oorlogen elk moment kunnen uitbreken. Eentje zou al erg genoeg zijn, maar als ze alle drie tegelijk zouden uitbreken, zouden we mogelijk zeer snel een echt apocalyptisch scenario tegemoet kunnen zien, schrijft Michal Snyder.

Terwijl ik dit stuk schrijf, zijn de zaken zeer gespannen in het Midden-Oosten.

Vrijdag lanceerde Israël aanvallen op doelen in Zuid-Libanon en Gaza als vergelding voor tientallen raketten die vanuit Libanon op Israël waren afgevuurd.

En op zondag viel Israël rechtstreeks “Syrische militaire doelen” aan nadat zes raketten uit Syrië op Israël waren afgevuurd…

Israël heeft aanvallen uitgevoerd op Syrische militaire doelen nadat verschillende raketten vanuit Syrië waren afgevuurd, aldus het Israëlische leger.

In totaal werden zes raketten vanuit Syrië op Israël afgevuurd, en drie staken over naar Israëlisch grondgebied, aldus de Israel Defense Forces (IDF). Een van de raketten landde op de door Israël bezette Golanhoogte.

Natuurlijk gebeurde dit allemaal op hetzelfde moment dat we getuige waren van een enorme hoeveelheid geweld in en rond de al-Aqsa moskee in Jeruzalem…

De Israëlische politie viel vorige week woensdag tweemaal de moskee binnen, en beweerde dat “honderden relschoppers en moskee ontheiligers zich binnen hadden gebarricadeerd”.

Op zaterdagavond beweerde de Israëlische politie opnieuw dat “vele jongeren de moskee waren binnengegaan en de deuren zonder reden hadden gesloten.”

Israëls buurland Jordanië waarschuwde voor “catastrofale gevolgen” als Israëlische troepen de moskee opnieuw zouden bestormen.

Het behoeft geen betoog dat de Israëli’s geloven dat Iran uiteindelijk achter de schermen aan de touwtjes trekt.

De Jerusalem Post publiceerde onlangs een artikel met de titel “Iran start een oorlog in het Midden-Oosten op meerdere fronten tegen Israël“…

Een week van aanvallen op Israël, waaronder raketten afgevuurd vanuit Libanon, Gaza en Syrië, is de manifestatie van een Iraanse strategie om Israël te confronteren met meerdere bedreigingen op verschillende fronten. Hoewel verschillende groepen achter de aanvallen vanaf die plaatsen kunnen zitten, zijn deze groepen waarschijnlijk allemaal verbonden met Iran. De betrokken groepen omvatten Hamas, Hezbollah, Islamitische Jihad en andere die misschien andere of nieuwe namen dragen, maar die proxy’s van Teheran zijn.

Ik was nogal gealarmeerd door hun gebruik van het woord “oorlog” om te beschrijven wat er gaande is.

  In een "bliksemaanval" trokken de Russen Torske binnen op slechts 8 km van Lyman en bezetten het oostelijke deel!

En het lijkt erop dat Iran klaar is om de zaken nog verder te laten escaleren.

De Iraniërs gebruiken hun proxy’s al jaren om Israël te treffen, maar nu wordt ons verteld dat de Iraniërs “voorbereidingen treffen om Israëlische handelsschepen aan te vallen” als vergelding voor de dood van twee adviseurs van de Revolutionaire Garde die vorige maand werden gedood…

Iran bereidt zich voor om Israëlische handelsschepen aan te vallen als wraak voor twee adviseurs van de Revolutionaire Garde die vorige maand werden gedood bij vermeende Israëlische luchtaanvallen in Syrië, meldde The New York Times zaterdag.

De luchtmacht van de IRGC bereidt zich voor op drone-aanvallen op schepen die door de Perzische Golf en de Arabische Zee varen, aldus het rapport, waarin twee anonieme hoge westerse inlichtingenfunctionarissen worden geciteerd.

Op een gegeven moment gaat iemand te ver en zal er een grote oorlog uitbreken in het Midden-Oosten.

Zou dat binnenkort kunnen gebeuren?

Volgens de Jerusalem Post hebben de IDF en de Israëlische politie al reservisten opgeroepen…

De IDF heeft vorige week al niet nader gespecificeerde aantallen reservisten van de grenspolitie en luchtverdedigings- en luchtmachtofficieren opgeroepen. Op zaterdag werd aangekondigd dat er versterkingen van de politie zouden komen in Tel Aviv na een aanval met een auto.

Op zondag kondigden de IDF en de Israëlische politie aan dat zij vier extra compagnieën reservisten zouden oproepen, nadat zij de afgelopen weken zes compagnieën hadden opgeroepen.

Dit kwam allemaal nadat de IDF de afgelopen weken meerdere extra bataljons (groter dan compagnieën) had opgeroepen om veiligheidsproblemen in Huwara en andere brandhaarden op de Westelijke Jordaanoever aan te pakken.

En als er een oorlog tussen Israël en Iran uitbreekt, zullen de VS daar onvermijdelijk bij betrokken zijn.

In het weekend vernamen we dat de VS al “een geleide-raketonderzeeër die tot 154 Tomahawk-raketten kan vervoeren” naar de regio heeft gestuurd

De Amerikaanse marine heeft een geleide-raketonderzeeër die tot 154 Tomahawk-raketten kan vervoeren, ingezet in het Midden-Oosten, zei een woordvoerder zaterdag, in wat leek op een krachtmeting met Iran na de recente spanningen.

De marine erkent zelden de locatie of inzet van onderzeeërs. Cmdr. Timothy Hawkins, een woordvoerder van de 5e Vloot met basis in de Golfstaat Bahrein, weigerde commentaar te geven op de missie van de onderzeeër of de aanleiding voor de inzet.

Tegelijkertijd lijkt een Chinese invasie van Taiwan dichterbij dan ooit.

Als reactie op een veelbesproken bezoek van de Taiwanese president aan de VS heeft China dit weekend “precisieaanvallen op belangrijke doelen in Taiwan” gesimuleerd…

  Het Westerse Imperium valt Rusland aan: De wereld slaat terug

China zei zondag dat het precisieaanvallen simuleerde op belangrijke doelen in Taiwan, toen de militaire oefeningen die het lanceerde als reactie op de ontmoeting van de president van het eiland met de voorzitter van het Amerikaanse Huis een tweede dag ingingen.

De schijnoefeningen omvatten “tactische manoeuvres” door de Chinese marine, meldden staatsmedia.

Meerdere diensten voerden “gesimuleerde gezamenlijke precisieaanvallen uit op belangrijke doelen op het eiland Taiwan” en in de omringende wateren, meldde CCTV.

Ze oefenen letterlijk voor een invasie van Taiwan.

En op het moment dat China Taiwan binnenvalt, zijn de VS en China in oorlog.

Maar de meeste Amerikanen begrijpen hier niets van, en dat is bijzonder jammer.

Zondag naderden in totaal 71 Chinese militaire vliegtuigen het eiland

De strijdkrachten van Taiwan zullen “met heel hun hart vechten om ons vaderland te verdedigen” mocht er een conflict uitbreken, aldus Taipei, nu China grootschalige militaire oefeningen houdt in de buurt van het eiland.

Taiwan heeft zondag tegen 6 uur plaatselijke tijd 71 Chinese vliegtuigen en negen marineschepen rond het eiland waargenomen, aldus het ministerie van Defensie van Taipei via Twitter. De strijdkrachten van het eiland “hielden de situatie in de gaten” en 45 van de vliegtuigen overschreden de middellijn, voegde het ministerie eraan toe. Deze maritieme lijn wordt beschouwd als de officieuze grens in de Straat van Taiwan.

De VS zijn volledig en volkomen onvoorbereid op een oorlog met China, en zo’n oorlog zou een nachtmerrie zijn voor de hele planeet.

Maar onze politici slaan toch op de oorlogstrommels.

Zo vertelde VS-senator Lindsey Graham zojuist aan Fox News dat hij openstaat voor de mogelijkheid om Amerikaanse troepen naar Taiwan te sturen…

Senator Lindsey Graham (R-SC) zei deze week in de uitzending van “Fox News Sunday” dat hij openstaat voor het sturen van Amerikaanse troepen naar Taiwan.

Presentator Shannon Bream zei: “Ik wil beginnen met China. U heeft het bericht gehoord over wat Reuters een impasse in de Straat van Taiwan noemt. U diende bij de luchtmacht. Weken geleden zeiden we dat een generaal met vier sterren dacht dat we in 2025 daadwerkelijk in gevecht zouden zijn met China. Voorzitter McCaul zei hetzelfde in de uitzending. Waar denkt u dat we staan? Waar gaat dit heen?”

Graham zei: “Ik denk dat ze de weg bereiden voor een mogelijke blokkade van Taiwan. Deze Communistische Chinese Partij gaat ons dit jaar en volgend jaar voor de verkiezingen op de proef stellen.”

Dit gebeurt echt.

Maar we hebben eigenlijk niet genoeg munitie voor zo’n oorlog, want we hebben al miljoenen granaten naar Oekraïne gestuurd

De VS heeft miljoenen granaten naar Oekraïne gestuurd sinds Rusland meer dan een jaar geleden binnenviel, waardoor de Amerikaanse voorraden uitgeput raakten en in het Congres en het Witte Huis de alarmbellen afgingen over de toestand van het Amerikaanse arsenaal in het licht van het hoger dan verwachte verbruik in Oekraïne. Hoge leiders van het ministerie van Defensie en de militaire dienstonderdelen hebben in verklaringen ter rechtvaardiging van het begrotingsverzoek van het Pentagon voor het komende jaar gewaarschuwd dat de VS enorme hindernissen moeten overwinnen om de voorraden weer op te bouwen tot het niveau dat nodig is om China te bestrijden, en dat zij in de tussentijd kwetsbaar blijven.

“Ik ben bezorgd. Ik weet dat de minister dat is … we hebben nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat onze voorraden zijn voorbereid op de echte noodsituaties,” zei voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley op 29 maart tegen de House Armed Services Committee.

Over Oekraïne gesproken, de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov beweert dat de VS en Rusland nu een “hete fase van de oorlog” hebben bereikt…

  Vaarwel 2023, maar heeft Biden zojuist hallo gezegd tegen WOIII?

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft gezegd dat Moskou en Washington zich “in een hete fase van de oorlog” bevinden over de wapenleveranties van de VS aan Oekraïne.

Moskou moet de betrekkingen met de VS in stand houden, zei Lavrov tegen de staatstelevisie.

Rusland heeft de hoop nog niet verloren dat de VS “tot rede zullen komen (en) een soort dialoog zullen hervatten”, zei hij woensdag.

Beide partijen gaan gewoon door met escaleren, en de Russen hebben de afgelopen dagen gestaag grondgebied veroverd.

Op een gegeven moment zullen de Oekraïners extreem wanhopig worden, en extreem wanhopige mensen kunnen extreem domme dingen doen.

Als onze leiders niet uiterst voorzichtig zijn, kunnen we gemakkelijk in een schietoorlog met Rusland terechtkomen.

En dat zou kunnen gebeuren op hetzelfde moment dat wij in een schietoorlog met China zijn beland.

En de mogelijkheid bestaat dat beide oorlogen uitbreken terwijl wij ingrijpen in een groot conflict in het Midden-Oosten.

De tijd om oorlogen te stoppen is voordat ze beginnen.

Helaas lijkt de hele wereld een heel slecht geval van “oorlogskoorts” te krijgen, en dat is uiterst slecht nieuws voor ons allemaal.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Failliete banken, voedselcrisis, gedwongen vaccinatie en onze grimmige toekomst. “Deze keer heeft het virus het geld zelf geïnfecteerd”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Hiermee kun je chirurgisch nauwkeurige aanvallen uitvoeren”: de westerse pers vergeleek de Lancet UAV met de Amerikaanse Switchblade-600
Volgend artikelWesterse sancties en de oorlog in Oekraïne creëren een nieuwe wereldorde, en China leidt de parade
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Zolang de macht kost wat kost van mensen af wil kun je de gekste dingen verwachten.

  Wapenbouwers beleven gouden tijden. Wie betaalt dat eigenlijk?

  Oja..wij allen….

 2. Ja laat maar komen die oorlogen dan kan Klaus Swabber en dat tuig mooi aan de bomen hangen .
  Dus laat maar komen ,Rutte ,Kaag en landverrader Fries Wobbe Hoekstra krijgen dan ZEEER bangen nachten.

 3. Je komt door alles heen alleen maar tot 1 conclusie de westerse wereld met de US/UK voorop is de aanleiding van deze wereldwijde Crisis…we zullen het einde misschien niet meemaken.. het begin hebben we zelf in gang gezet

 4. Mijn info:
  Israël en USA gooien bommen ruim half jaar/ jaar op Syrië. zijn aardbevingen. Steden liggen geruime tijd in puin.
  ‘isis’ strijders worden opleid voor oorlog tegen Rusland
  Syrië heeft olie.
  Israël; moskee staat er langer, Lijkt men nu vanaf te willen.
  China, kan oefen ruimte nodig, hebben. Of levert aandeel ‘ global’
  Iran; nooit een kolonialist geweest, itt USA, EU, UK,Israël.

  WEF , is: USA, EU, UK, Israël.
  continue aangeven dat USA geen oorlogsmaterieel heeft, ..(Syrië)
  mi bomvol , idem EU, Israël,
  mis -, afleiding , als gewoonlijk.

  strijd om wereldheerschappij, en/ of om alvast overzicht te krijgen dmv bommen, op populaties. The great Reset.

 5. Als IsraHell en de VS het midden Oosten aanvallen zullen zij zelf door de rest van de wereld worden platgegooid.

  De Taiwan-kaart moet ook nog gespeeld worden, en dat zal betekenen dat de VS en China elkaar zullen ‘bestraffen’. Tegelijkertijd zal de EU de kant van de westerse fascisten blijven kiezen en dat is voor Poetin de reden om de EU naar de andere wereld te helpen. De oude wereld moet eerst stuk voordat er een nieuwe wereld orde kan worden gevormd.

  De Great Reset en de New World Order zijn psychopatische gedachtenspinsels van de Merchants Of Death, maar spinsels waar ook Poetin en China bij betrokken zijn om die nieuwe wereld orde handen en voeten te geven. Het machtscentrum van de “Hidden Hand” keert terug naar Het Morgenland.

  Maarja, als dit allemaal gaat gebeuren zullen de genocidale fascisten ‘All Out’ gaan en alles gebruiken wat ze aan materiaal hebben om denn totalen Krieg te veroorzaken waarmee de definitieve “scorced earth” tacktiek uit de kast komt… tot het Einde der Tijden. En dan zal alles goed komen, zoals ons beloofd is door de schrijvers van de Bijbel.

 6. “het Congres en het Witte Huis de alarmbellen afgingen over de toestand van het Amerikaanse arsenaal in het licht van het hoger dan verwachte verbruik in Oekraïne.”

  Ik weet het wel, meer dan de helft is op de illegale/zwarte markt verkocht. Wat nog mooier is dat een groot deel gewoon aan de Russen is verkocht, best wel ironisch. Wat kan je anders verwachten van één van de meest corrupte landen van de wereld. Zij hebben al zoveel wapens en munitie gekregen dat je toch echt wel via via moet hebben gehoord dat er ontzettend hard en veel wordt gevochten en zou je ieder moment van de dag wel ergens een bericht, video etc. moeten vernemen. Het blijft toch redelijk stil, vandaar dat ik denk dat het hier meer om een propaganda oorlog gaat dan een oorlog zoals wij het kennen van documentaires en de geschiedenis. Ondertussen wil Europa honderden, zo niet 1000 miljard euro geven aan Oekraïne om het land opnieuw op te bouwen, ook dat ik volgens mij gewoon waanzin. Hoeveel geld blijft er wel niet aan de strijkstokken van politici etc. kleven? Ja, zelfs aan politici van andere landen binnen Europa. Wij gaan de prijs betalen, de crisis is maar net begonnen en de inflatie zoals wij het nu kennen is slechts het begin. Mijn advies is om zoveel mogelijk voedsel en water in te slaan, want ik denk dat de oorlog dit jaar nog gaat escaleren. Nostradamus heeft dit voorspeld maar ook andere bekenden zieners, waaronder Baba Vanga, hebben het voorspelt, 2025 is het jaar waarin er vrijwel geen mensen meer in Europa wonen. Zij de meeste gestorven of zijn ze gevlucht? En waar zou men naartoe kunnen vluchten? Vraag eens aan een ambtenaar in je eigen gemeente waar de dichtstbijzijnde bunker is wanneer er in Nederland een luchtaanval plaatsvind, je zult te horen krijgen dat deze er niet is en dat je maar in je eigen kelder moet gaan schuilen, alleen hebben de meeste nieuwe huizen geen kelder meer en wat moeten de mensen die in een flat wonen? Ja, Nederland is een van de weinige landen die geen bunkers hebben voor hun eigen bevolking. Laat ook dat maar eens tot je doordringen.

 7. 70% van de bevolking van Taiwan wil weer een onderdeel van China worden en China heeft gelijk over Taiwan, en laat die yanks maar komen ik weet zeker dat 90% van de yanks hun vaderland nooit weer zien, Rusland heeft hypersonic missile aan China geschonken, bye bye USA.

 8. Wollt ihr den totalen Krieg!!
  Nou, ik niet. Ik ben van na de oorlog en dat wil ik graag zo houden.
  De gene die het WEL WILLEN zijn de gene die ons er allemaal ingeluisd hebben met misleidende leugens, geen kritiek in de media op de politieke onkunde, en het vertrouwen in de gekozen leidertjes
  Tribunalen VOOR de oorlog, lijkt mij verstandiger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in