Совет Федерации / The Council of the Federation of the Federal Assembly of the Russian Federation / Council.gov.ru / (CC BY 4.0 DEED)

Volgens voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter trekt Rusland lessen uit het conflict in Oekraïne om de militaire doctrine van de toekomst te schrijven.

De benoeming van Andrei Belousov als nieuwe minister van Defensie door de Russische president Vladimir Poetin heeft in het Westen tot speculaties geleid, bericht Sputnikglobe.

Het Kremlin motiveerde Poetins beslissing om het ministerie een nieuwe vorm te geven met de noodzaak om een burger aan het hoofd van het defensieministerie te benoemen om een omgeving te creëren die “openstaat voor innovatie en progressieve ideeën,” zoals de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, uitlegde. Daarnaast wees de functionaris erop dat het erg belangrijk is om de economie van het militaire blok te integreren in de economie van het land om aan de dynamiek te kunnen voldoen.

Voormalig inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers Scott Ritter verklaarde in een bericht op het social mediaplatform X dat de benoeming van Belousov “verder gaat dan een poging om economische structuur en discipline te bieden aan een uitgebreide en groeiende militair-industriële basis.” De voormalige VN-wapeninspecteur nam woensdag deel aan het Sputnik-programma “The Critical Hour” om te praten over de “nieuwe revolutie in militaire zaken” van Rusland.

“Wat de oorlog wint is het arsenaal van de democratie,” zei Ritter, verwijzend naar de overwinning van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. “Het vermogen van de Verenigde Staten om zijn industriële capaciteit te gebruiken om tanks en vliegtuigen te produceren en een eindeloze stroom militaire voorraden te verschepen die de vleesmolen van het conflict voedt, zodat je in principe je vijand overtreft. Dit heeft niet alleen ons geholpen ons leger op te bouwen, maar ook de Britten te ondersteunen.”

  "Leopard-tanks worden voorgesteld als een wonderwapen": Tsjechische generaal bekritiseert Westerse propaganda

“Dit is de sleutel tot oorlogvoering, het vermogen om de hoge intensiteit van moderne oorlogvoering te handhaven,” benadrukte de analist.
“Rusland heeft zijn defensie-industrie vernieuwd… De Russen hebben verklaard dat ze in feite in oorlog zijn, niet alleen met Oekraïne, maar met het hele Westen, wat betekent dat ze in conflict zijn met de collectieve defensie-industrie van Europa en de Verenigde Staten.”

Rusland heeft de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in de productie van wapens en munitie, terwijl Oekraïnes bondgenoten moeite hebben om het land van voldoende wapens te voorzien. Waarnemers hebben de verzwakte staat van de Europese wapenproductiecapaciteiten erkend toen het continent na de Tweede Wereldoorlog afhankelijk werd van de militaire aanwezigheid van de VS. Militaire afhankelijkheid van de Verenigde Staten heeft Washington in staat gesteld om het Europese buitenlands beleid op belangrijke manieren vorm te geven.

Maar er is ook bezorgdheid geuit over de militaire capaciteiten van de VS, omdat een beleid van militair keynesianisme de defensieproductie heeft gestuurd in de richting van particuliere winsten en economische stimulansen. Bovendien heeft de oorlog tegen het terrorisme ertoe geleid dat de Amerikaanse strijdkrachten zich zijn gaan richten op het bestrijden van ongeregelde guerrillalegers in het Midden-Oosten in plaats van op het inzetten van grote, door de staat gefinancierde legers. Het resultaat is dat het land na twee decennia van technologische ontwikkeling slecht is uitgerust om een geavanceerde vijand als Moskou te bestrijden.

De militaire innovatie van Rusland is echter niet zonder problemen, waarschuwt Ritter, die beweert dat de Sovjet-Unie zich tijdens de Koude Oorlog te veel richtte op haar defensiesector.

  Voormalig Russisch president waarschuwt Westen voor "doomsday" als Rusland naar instorting wordt geduwd: "Schaakspel met de dood"

“Dit is het probleem waarmee de Sovjeteconomie in de jaren 1970 werd geconfronteerd, toen de defensie-industrie meer dan 7,5% van de totale economie uitmaakte,” zegt Ritter. “Dit was een onevenwichtigheid waar de Sovjeteconomie niet mee om kon gaan… De defensie-industrie moet blijven produceren wat ze produceert, maar ze moet in lijn gebracht worden met de economische realiteit.”

“Je hebt een levensvatbare binnenlandse economie nodig,” legde hij uit. “Sergei Shoigu was goed in het laten werken van de defensie-industrie… Als hij aan de macht was gebleven als minister van Defensie, was de Russische economie misschien oververhit geraakt vanuit het oogpunt van de defensie-industrie. Enter Andrei Belousov.”

“Hij is een man die de Russische economie door en door kent,” zegt Ritter. “Hij voorspelde de ommekeer in 2008, hij voorspelde de inzinking in 2012. Hij heeft het oor van de president en het respect van iedereen, en hij moet ervoor zorgen dat de defensie-industrie blijft draaien maar niet oververhit raakt, en een evenwicht vindt met de civiele economie.”

Ritter beweerde echter dat Belousov zich niet alleen zou richten op macro-economische kwesties, maar ook op innovaties in de Russische defensie-industrie: de “revolutie in militaire zaken”

Ritter legde uit dat het de taak van Belousov is om alles wat Rusland heeft geleerd van het Oekraïne-conflict te integreren in zijn nieuwe militaire doctrine, rekening houdend met zowel tactische als technologische innovaties. De realiteit van drone- en elektronische oorlogsvoering zal worden versmolten met strategische inzichten om de aanpak van het land in de strijd tegen conflicten te veranderen, stelde hij.

  Vergelding voor Amerikaanse inbeslagnemingswet: Rusland wil 440 miljoen van JPMorgan confisceren

Rusland zal zich ook aanpassen aan een steeds agressievere NAVO, zei Ritter, als reactie op de uitbreiding van het blok naar Zweden en Finland en de vijandigheid van de Baltische staten.

“Eén ding dat we hebben geleerd over het Westen is dat als ze oorlog gaan voeren met Rusland, ze binnen zeven tot tien dagen zonder munitie komen te zitten,” zei de voormalige wapeninspecteur. “Rusland is van plan om nooit zonder munitie te komen zitten. Dat is een les die we hebben geleerd. Rusland weet dat dominantie van vuurkracht op het slagveld een van de garanties is voor de overwinning.”

“Niemand anders ter wereld is klaar voor de revolutie op militair gebied die Rusland nu aan het ontketenen is, en dat maakt de heer Belousov de gevaarlijkste man ter wereld wat het Westen betreft.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Luister naar wat hij zegtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe je de Derde Wereldoorlog aan normies uitlegt
Volgend artikelEen Amerikaanse nobody staart naar Mordor
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Zo’n interne benoeming, maakt zelden een groot verschil.

  Wat wel belangrijk is : Putin en XiJingPin kunnen het samen goed vinden.
  BRICS+, SCO en NDB worden steeds belangrijker.

 2. Scott , globalisten trol van het eerste uur.
  Wederom hetzelfde slaapverhaal in zijn waanvoorstelling gebleven over ‘ de geallieerden “ lijkt op bevrijders.
  ‘ dader en slachtoffer rol ‘ wordt bespeeld.
  Zoals vanaf februari 2022 , wij hebben geen wapens om oorlog te voeren, de slachtoffer rol. Oekraïne werd vanaf 2014 volgestopt met wapens; ze lagen er al.
  Draai zijn bewering om ;
  USA / lidstaten navo zit vol met wapens ,
  Wellicht van sublieme kwaliteit en technologische waanzin.
  Fewer earthlings is the first move.

 3. Wil alleen reageren op wat hij zegt over WW2 en de zogenaamde overwinning op Duitsland, Duitsland heeft zich nooit overgegeven er zij alleen afspraken gemaakt omtrent dat Duitsland bezet gebied blijft en daarom zijn er ook redelijk wat basis in Duitsland van de USA, net zo dat Nederland bezet gebied is van Duitsland en dat wij Nederlanders ook geen regering hebben omdat dat Wilhelmina ( vervent nazi aanhanger)gevlucht is en dan kun als je terug komt naar het land wat je ontvlucht bent nooit een regering kunt samenstellen, en dat is een feit.

  • ‘Moeder des vaderlands’ Wilhelmina de Ranitz (1880 – 1962) had volgens de grondwet moeten vluchten naar een niet-bezet deel van het koninkrijk. Dit heeft zij vanaf 13.05.1940 nagelaten en daarom zijn sindsdien alle afgekondigde wetten ongeldig.
   Rothschild-telg & bevriend staatshoofd Adolf Hitler ontving t.g.v. zijn 51ste verjaardag op 20.04.1940 nog een gelukstelegram van collega Wilhelmina de R. Na WOII heeft Wilhelmina alle contacten met haar Duitse familieleden Von Waldeck-Pyrmont en Von Mecklenburg-Schwerin verbroken, om haar blazoen enigszins op te poetsen.
   Tijdens de Deep State-olympische spelen in Helsinki in 1952 negeerde Juliana van der Grift (1909 – 2004) haar oom Adolf von Mecklenburg-Schwerin (1873 – 1969) en voorzitter van het Duitse Olympisch Comité volledig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in