“Kwetsende dreadlocks” afgeknipt: discrimineert en mishandelt Afro-Amerikanen omdat ze kroeshaar hebben

7
Foto via Ebay

In een Instagram-post op maandag verontschuldigde Rachel Marshall, de eigenares van Rachel’s Ginger Beer in Seattle, zich in een lange schuldbekentenis voor haar “schadelijk” kapsel en zei dat ze zich er nu van bewust was dat het Afro-Amerikanen “discrimineert en mishandelt omdat ze dreadlocks hebben” terwijl ze beloofde haar eigen haarkapsel af te knippen.

“Het spijt me dat het zo lang duurde om mijn fout toe te geven en uit te spreken. Ik heb een afspraak om mijn dreadlocks te laten afknippen, en in het verlengde daarvan ben ik ook verplicht om serieus te luisteren naar stemmen en ervaringen die anders zijn dan de mijne”, schreef Marshall op Instagram.

Hoewel Marshall al jaren met dreadlocks op foto’s in social media verscheen, schijnt haar kapsel nu plotseling door gekwetste mensen ontdekt te zijn die haar kapsel veroordelen en er “culturele toe-eigening” in zien. Dit lijkt een concept te zijn dat momenteel in de mode is bij links en bedoeld is om leden van een “dominante” cultuur te verbieden elementen van een “gemarginaliseerde” bevolkingsgroep of cultuur, zoals hun kleding of kapsel, te kopiëren, schrijft RT.

“Dat is goed om te horen. Persoonlijk ben ik gestopt met naar je winkel te komen vanwege het onaangename beeld van een blanke vrouw met dreadlocks. Ik nam aan dat je niet begreep hoe kwetsend dergelijke beelden kunnen zijn”, schreef een criticus in reactie op Marshall’s Instagram-post.

  Eerste Coronavaccin-gewonden in de VS

Sommige commentatoren dringen er bij Marshall op aan om haar kapsel zo te houden omdat ze de kritiek als kleinzielig en overdreven afwijzen, terwijl anderen wijzen op de algemene absurditeit van de situatie – namelijk als het spektakel van links die een vrouw willen voorschrijven wat ze met haar lichaam moet doen.

Naast de triviale aard van de kritiek, trekken sommigen ook de feitelijke basis van de beschuldiging van “culturele toe-eigening” in twijfel, waarbij ze opmerkken dat dreadlocks en gematteerde kapsels al honderden jaren gedocumenteerd zijn in culturen over de hele wereld – waaronder Noordse en Germaanse stammen in Europa, Hindoes in India, en de Aboriginal volkeren van Australië, om er maar een paar te noemen.

Angst om uitgesloten te worden is groter dan de angst dat hun kleinkinderen een geterroriseerde minderheid zullen zijn in eigen land

Vorig artikelSchreef ‘krenkend’ commentaar op Facebook – ontving huisbezoek van de politie
Volgend artikelZwarte Portland politieagent onthult racistische aanvallen door blanke BLM-aanhangers: “Grote neus”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Toch altijd weer interressant om te zien hoe men met dat idee van ‘cultural appropriation’ omgaat.
  Zwarten hebben er geen problemen mee om westerse kleding te dragen, westerse technologie als smartphones, computers en het internet te gebruiken, te rijden in westerse auto’s, gebruik te maken van westerse gezondheidszorg of gebruik te maken van het westerse idee van uitkeringen.

 2. Dan wil ik ook geen geblondeerde negerinnen meer zien.
  Of negerinnen die hun haar stijl gemaakt hebben.
  Negers hebben geen stijl of blond haar, alleen blanken.
  Als we toch moeilijk gaan doen, dan weet ik er nog wel een paar.

 3. Precies wat ik voel als ik zwarte mensen met steil haar zit. Cultureel erfgoed. Of geblondeerd net als scandinavische blanke vrouwen. Ik ben alleen meer klaar met alle gejank erover.
  Gelukkig hebben kinderen in mijn wijk nu felgroen geverfd haar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in