Foto via Anonymousnews

Een schokkende aanblik werd op zaterdagmiddag aan voorbijgangers gepresenteerd in een woonwijk in de kleine gemeente Hörsching in Oostenrijk. Een 48-jarige man van Turkse afkomst was voor iedereen zichtbaar meerdere schapen aan het slachten.

Zoals de Krone meldt, vond het groteske spektakel plaats om 12.35 uur en dus tijdens etenstijd van de meeste inwoners van de streek. Een man uit Turkije zou vier schapen op wrede wijze hebben geslacht in de garage-ingang van een flatgebouw.

Turk voerde een martelende slachting uit zonder voorafgaande bedwelming

De werkwijze is niet voor zwakke zenuwen: de Turk bond de schapen aan hun poten op en doodde ze met een slagersmes door hun keel door te snijden. Er wordt vermeldt dat hij de evenhoevigen niet eens eerst heeft bedwelmd, wat waarschijnlijk de reden is dat ze een extreem pijnlijke dood zijn gestorven. Het duurt ongeveer 40 seconden [niet correct, bij onbedwelmde slacht waarbij een dier dat volledig bij bewustzijn is de keel wordt doorgesneden, voert het minutenlang een doodsstrijd uit tot het is doodgebloed. Bij runderen kan dit soms tot wel 15 minuten duren, red.] voordat een geslacht schaap volledig is doodgebloed, waarbij het arme dier in zijn doodsstrijd aan helse pijn wordt blootgesteld.

Op basis van informatie woont en werkt de in Turk in Hörsching en is hij een kleine ondernemer uit de mobiliteitsbranche. Volgens het Oostenrijkse nieuwsblog Wochenblick waren de bewoner van Hörsching geschokt en zouden ze niet hebben geloofd dat de onopvallende man zo’n wrede daad zou kunnen begaan. Hij is nu beschuldigd van dierenmishandeling.

Kurz: Islamisten gedijen op de politieke correctheid van Europa

Vrijheidspartij van Oostenrijk eist “”volledige strengheid van de wet”

In een persbericht sprak FPÖ-fractievoorzitter Herwig Mahr over een “volstrekt onaanvaardbaar” gebeuren. Hij riep op tot een harde sanctie met de “volledige strengheid van de wet”. Dat ondanks legale manieren van ritueel slachten, “dergelijke barbaarse moorden op dieren” nog steeds voorkomen, was “ondraaglijk”. Alleen al het horen van zulke gevallen maakt je “echt ziek”.

De patriottische staatspoliticus ziet dit ook als een aanwijzing voor ernstige tekortkomingen op het gebied van integratie. Hij pleit daarom voor een scherpere aanpak op dit onderwerp. “Iedereen die in ons land wil wonen, moet zich aan onze wetten houden en onze waarden respecteren. Dit is niet onderhandelbaar”, zegt de klare verklaring van Mahr.

Steeds weer illegale slachtingen

Het halal slachten is herhaaldelijk onderwerp van publieke debat omdat de dieren, volgens de islamitische gewoonte, volledig bij bewustzijn na het doorsnijden van de keel doodbloeden. Omdat dit door veel mensen als een wrede methode wordt ervaren, is bedwelming in Oostenrijk een wettelijke verplichting. Als de rituele slachting wordt uitgevoerd door erkende religieuze instanties, kan dit bij wijze van uitzondering direct na het doorsnijden van de keel plaatsvinden.

Toch blijven gevallen van dieren die niet zonder bedwelming worden geslacht nog steeds trieste krantenkoppen halen. Een bijzonder schokkend geval deed zich in 2016 voor in Ilz in Steiermark. Daar werden 79 schapen illegaal geslacht op een weiland. Nadat de dieren in doodsangst waren gestorven, lieten de verantwoordelijken eenvoudigweg de koppen en ingewanden achter. De FPÖ eiste vervolgens een absoluut ritueel slachtverbod en een consequente uitvoering van de dierenbeschermingswetten.

Varken levend geslacht en gevlamd op parkeerplaats – Migranten BBQ

3 REACTIES

  1. Deze gore smerige praktijken moeten sowieso stoppen :'(. STOP MET DIERENSLACHTERIJEN! En wat nou als er moeders bij waren met hun kleine kindjkes :'(, dara moet je toch niet aan denken?! :'( . Ik kan er echt om huilen!

  2. Slachten doe je altijd levend, je eet geen beesten die al dood waren. Ik vind deze hetze tegen bepaalde tradities een beetje onzinnig. Laat hun hun feestje hebben. We zijn toch tolerant of niet zoms.
    Hoe het er bij Godsgalk in Epe aan toe gaat is ook niet aangenaam, Maar u eet uw stuje vlees toch ook met smaak.

  3. Die vieze TURK slachten en dan aan de Honden Geven
    Dit staat niet in de Koran , in de Koran staat dat je met respect om moet gaan met dieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here