© nomadsoul1 / Freepik

De Saudische minister van Energie, prins Abdulaziz bin Salman, heeft westerse staten gewaarschuwd tegen het aftoppen van de prijs van ruwe olie die door het koninkrijk wordt geleverd, en voegde eraan toe dat elke poging om een plafond op te leggen zou worden beantwoord met een stopzetting van de verkoop en productieverlagingen.

Hij voegde eraan toe dat andere grote olieproducenten dit voorbeeld waarschijnlijk zouden volgen, bericht RT.

“Dus als er een prijsplafond zou worden opgelegd aan de Saudische olie-export, zullen we geen olie verkopen aan een land dat een prijsplafond oplegt aan onze levering, en we zullen de olieproductie verminderen, en het zou me niet verbazen als anderen hetzelfde doen,” zei bin Salman dinsdag in een interview met Energy Intelligence.

Volgens de minister verergert het prijsplafond-beleid onvermijdelijk de instabiliteit en volatiliteit van de markt, en zou het de hele olie-industrie wereldwijd negatief beïnvloeden.

Hij vergeleek de maximumprijs voor olie met het voorstel van de VS om de zogenaamde NOPEC-wetgeving aan te nemen en benadrukte dat de mogelijke gevolgen van dergelijke maatregelen voor de oliemarkt vergelijkbaar zijn. NOPEC (No Oil Producing and Exporting Cartels Act) zou het mogelijk maken dat de OPEC en nationale oliemaatschappijen op grond van de Amerikaanse antitrustwetgeving kunnen worden aangeklaagd wegens concurrentiebeperkende pogingen om het wereldwijde aanbod van olie en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor de prijzen van ruwe olie te beperken.

In december stelden de EU, de G7 en hun bondgenoten een collectief verbod in op de export van Russische olie over zee, samen met een prijsplafond van 60 dollar per vat. Een ander embargo, dat bijna alle invoer van Russische olieproducten verbiedt en een prijsplafond voor diesel en andere olieproducten invoert, ging op 5 februari van start.

Onze echte vijanden zijn niet in Peking of Moskou

Moskou heeft zich verzet tegen pogingen om de prijs van zijn energie-export te beperken. De Russische autoriteiten hebben alle oliehandel in het kader van de maximumprijs verboden. In februari kondigde Rusland plannen aan om de olieproductie in maart vrijwillig met 500.000 vaten per dag te verminderen omdat het de verkoop stopzet aan kopers die zich houden aan een door het Westen opgelegd prijsplafond.

Volgens de Saudische olieminister voegt het beleid van het Westen “nieuwe lagen van risico en onzekerheid” toe aan de wereldwijde oliemarkt “op een moment dat duidelijkheid en stabiliteit het hardst nodig zijn.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het “Niet-Ultimatum” opnieuw bekekenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

32 REACTIES

 1. Demp en sluit de bronnen af.
  Er komt splinternieuwe gratis energie winning aan.
  Hoeveel veroveringsoorlogen om olie zijn er al gevoerd door de westerse wolvenroedel?

  • Zelfs als die gratis energiebronnen geïntroduceerd worden, zullen ze door Big Business gecontroleerd worden en zullen zij de kWh prijs bepalen.

 2. Het is voor usa en het westen erop of eronder. Het gezonde verstand om met overleg met elkaar iets op te bouwen is weg. Gewoon WEG!
  Maar wie een kuil graaft voor een ander dondert daar zelf in. Arm volk dat daar geen enkele invloed op heeft en aan de grillen van hun ??? Lijers moet lijden.
  Usa en de westerse marionetten verliezen elke dag meer, zelf ingebeelde, macht.
  Wat een wereld, wat een toekomst voor het volk.

 3. Wakker zijn is eigenlijk knap lullig.
  Wie niet minstens al drie jaar ziet dat we keihard naar de klote gaan, prijs ik gelukkig.
  Want ik word van dat wakker zijn, knap verdrietig en depressief.

  • @ Timbre maart 16, 2023 at 14:24,
   Als je alle ellende aanziet komen en je kunt daar niets tegen doen, omdat het buiten jouw macht om gaat. Daar je het ook nier duidelijk kunt maken bij je eigen netwerk, omdat die andere het niet beseffen en zelfs kwaad op jouw worden en jouw gaan negeren als je het ten sprake brengt, daar wordt je er soms moedeloos van.

   Daar het probleem ook is dat het nogal wereldwijd is en vluchten naar betere oorden niet echt een oplossing biedt. Als je niet over eigen vermogen beschikt is dat tevens frustrerend. Daar nu een ander probleem is dat als je eenmaal door ziet wat er gaande is, is er geen weg terug naar de slapende massa. Want daar zul je nooit meer terug naar kunnen en aarde in die massa. Daar loop ik al decennia tegen aan, waardoor je steeds meer op je zelf komt te staan. Je begrijpt hen niet meer en andersom.

   Om in contact komen met andere die er net zo over denken is een vrij moeizaam proces, omdat er diverse lagen in het het ontwakingsproces zit. Je bent ongemerkt constant met je gevoel en je ego in strijdt, van wat is voor jouw de beste richting en doel om naar toe te werken. Zodat jij op alles voor bereid bent wat komen zal en dat jij niet door je eigen strijdt van je ego en je gevoel vast genageld wordt door niets te doen en als een zittende eend alles op je af laat komen. Dat is een proces waar jij er alleen voor staat en met niemand kan delen. Dit kan inderdaad tot veel verdriet en depressiviteit lijden.

   • Ik ben er van overtuigd dat the great reset in grote delen van de wereld gaan mislukken. Het vaccineren wilde ook niet overal even goed lukken. Wat belangrijk is is om door de you’ll own nothing fase heen te komen zodat je de middelen hebt te vertrekken.

    Goud experts verwachten dat je met ongeveer 380g goud al bij de 1% kunt horen mocht er een goudstandaard komen. Kosten: 22000 euro. Heb je dat geld niet dan zou je nog kunnen gokken op zilver. Mocht die ooit naar de goud/zilver ratio van 1:8 waar het millenia op geweest is, dan kost het 1635.

    Het is dus denk ik toch beter om wakker te zijn ondanks dat anderen in de omgeving ervoor kiezen om te blijven slapen want het kan je de mogelijkheden bieden om het onheil dat de slapers te wachten staat te omzeilen. Wil niet zeggen dat het dan leuk wordt trouwens.

    • https://www.huisenaanbod.nl/nl/Huizen-in-Hongarije-te-koop/ Voor 20.000 euro heb je al een vrijstaand huis met grote tuin.
     Aan de linkse kant tik je in maximaal 20.000 euro en het komt tevoorschijn je invalide uitkering kan je meenemen als je het goed aanpakt.
     Evt doe je dit met meerderen en verdeel je het huis en schuur en de taken.
     En word je zelfvoorzienend. Op geitenmelk bv alleen kan je al leven en geen diepvries maar alles inwecken bv scheelt je al in kosten. Je hebt 200 vierkanten meter nodig per persoon als je tuiniert ook een geit heeft zoveel nodig als je deze zelf wilt voorzien van groentes en fruit en verders kan je gras plukken voor het beesie in de berm. Ook een leuk weetje is dat je de grond twee keer kan gebruiken als je op tijd begint met zaaien. BV als je vroege aardappels zet kan je daarna de spruiten erop zetten als je deze spuiten eerst in bakjes zaait en ook de bladeren en de steel van de spruitplant en van andere koolplanten kan je eten, evt doe je ze in de soep. Heb je een serre waar je tomaten en sla zet in de winter kan je daar over de sla s’nachts er een krant erover leggen zodat deze niet doodvriest. Ook heb je mini petroleumkachels voor de vorst uit je serre te halen. https://www.bol.com/nl/nl/p/nature-tuinkasverwarmer-h41-x-o30cm-4-5l-voor-paraffineolie/9200000103347396/?bltgh=sQwNDsrsBIM-pT13wT1OBg.2_59.68.ProductImage En deze is zuinig in verbruik.

     • Super verhaal , Ster. Ik zou direct gaan, waren het niet dat de kids nooit mee zouden willen. Dus proberen we hier zo goed als mogelijk offgrid te gaan.
      Ook zijn we autonoom geworden.
      En gezien het stembeleid van het kartel, zijn alle politici ook autonoom!!!

   • Qvic zoals je het hier beschrijft, liggen we op één lijn. Ik denk er ook zo over, en soms raak je weleens gedeprimeerd omdat je het niet kan delen, omdat de ander het nog niet of niet helemaal ziet. Gelukkig heb ik wel redelijk wat gelijkgestemden om mij heen. Soms krijgen we teveel nieuws in verschillende vormen, maar eigenlijk op hetzelfde neerkomen. Dan zie je door de bomen het bos niet meer en raak je overnieuwst ( mooi he zo’n nieuw woord) eigenlijk is er niets nieuws, maar je blijft maar nieuws krijgen.

   • Beste, ofschoon wij in VL/NL tot een 1 procent minderheid de wakkeren behoren, is het zo dat als je emigreert naar een minder slecht oord, je daar in de expat community bijna uitsluitend gelijkgestemden vindt.
    Hiet in Uruguay bezoek ik maandelijks de expat bijeenkomsten in Punta del Este. Sinds 2022 komen er elke maand meer nieuwekomers: opmerkelijk veel Vlamingen (proportioneel) maar ook vele Duitsers, Egelsen, Zwitsers, Fransen …
    En i.t.t. de achterblijvers zijn degene die zich in Uruguay kwamen settlen bijna steevast “ons soort mensen” d.w.z. antivax, antiwoke, anti NATO-warmongering, etc.
    Elkeen van ons voelde zich in de heimat onbegrepen tussen de zombies maar voelt zich hier prettig onde gelijkgezinden.
    Ik neem aan dat het ook in pakwag Panama en Singapore zo zal zijn.
    In Uruguay alleszins.
    Moge het je inspireren om je bij ons te komen vervoegen…

  • Timbre… ik herken volledig wat je zegt. Je moet vrede gaan maken met jezelf. Dit moet zijn beloop hebben. Zie het maar als een plant/zaadje die je gepoot hebt… je kan kwaad worden en verdrietig zijn, maar het zaadje groeit er niet sneller van. Uiteindelijk komt dat zaadje uit en gaat de plant groeien.

   Hang een briefje bij je voordeur met de tekst… Je loopt de clown wereld in, clowns zijn om te lachen.

   Maak jezelf los van oordelen en conclusies. Deze hele toren van stront moet omvallen en dat gaat in slowmotion. Focus je op je eigen welzijn en laat de wereld maar razen, ze gaan met 300 tegen de muur knallen en dan besef je dat het fijn is dat je wakker bent. Focus je op loslaten van oordelen en conclusies en innerlijke groei, daar ga je je fijner van voelen. Je kan niemand redden of helpen, dus red en help jezelf. Er is straks niks waardevoller dan innerlijke rust. De wakkere mensen hebben de kans om die rust in zichzelf te maken. Geloof me… innerlijke rust wordt meer waard dan wat je ook maar kan bedenken.

   Ga je eens verdiepen in non-dualiteit en meditatie. Ik kan je aanraden om een naar Mooji te luisteren. En Niccos schrijft hier ook interessante artikelen mbt innerlijke ontwikkeling. Ga jezelf voeden en je rust vergroten, dat gaan je helpen.

   Zet hem op Timbre… je bent niet alleen. Ik herken wat je zegt en ik geef je adviezen die ik zelf ook heb gebruikt en ik kan je zeggen dat het helpt. Rust zal ons redden.

  • TIMBRE,
   IK zelf probeer juist dingen te doen die verschil maken, misschien op kleine schaal,daar naast loop ik lekker hard, bezoek ik het betaalde voetbal en luister diverse stijlen muziek waarin ik mij ei kwijt kan, m.a.w. focus niet alleen maar op dit Internationale gedoe, jij of ik kunnen de wereld niet alleen redden, we willen de mensen wel gered worden of kan het nog allemaal wel, zoveel vragen maar denk je alleen maar daaraan dan zie je door de bomen het bos niet meer, niet zo somber, doe iets wat je kan plezieren, wat dan ook, alleen maar op deze site zitten raad ik je niet aan, sport,muziek,cabaret, een boek, genoeg alternatieven te vinden, groet aan U van Flar!!!

  • Het voordeel van wakker zijn is dat je je kunt voorbereiden op deze gekte.

   Bv je kan los geld sparen want brief geld vergaat ten duur en met munten kunnen we elkaar blijven betalen en zeker als je er een andere waarde eraan gaat geven bv 1 cent word tien cent en 10 cent 1 euro enz.

   Ook dingen aanschaffen waarmee je kan ruilen bv tabak en groente zaad.

   Groentezaad dit ook voor je zelf kopen en meel voor pannenkoeken en brood mee te bakken en niet te vergeten suiker, schoeisel en Stof, kaarsen en lucifers enz. en voor plus min 5 euro heb je plastieken klompen die ongeveer 1 jaar mee gaan en rubberen laarzen ook die hebben geen schoenmaker nodig.
   Leuk weetje is ook 70 kilo rijst voor 1 jaar voor 1 persoon heb je nodig als maagvulling.

   Als er een echte pleuris uitbreekt slaap dan met schoenen aan ivm dat vluchten zonder schoenen niet grappig is en leg al je sieraden weg dit uit veiligheid je hebt niet graag dat je oorbellen of ketting van je lijf getrokken worden.

   Het voordeel is van wakker zijn is dat je je kan voorbereiden op de gekte die er nu heerst.
   Hoe naar het ook is ik ben al hele vele jaren wakker (Zinds die Jan Peter Balk Ellende aan de macht kwam voelde ik al dat er iets niet klopte) en ik weet je valt niet meer in slaap.

   • Preppen doe ik ook.
    Maar ik zal wel meer zielenrust moeten creëren.
    Meditatie en ontspannen lezen lijkt me wel leuk
    Dankjulliewel allemaal voor de fijne reacties.
    Ik hou van jullie.
    🙏🍀

 4. Geleidelijk verlaat S-A het zinkend schip dat het WESTEN heet. Dat schip dondert het koude Atlantische water bij Groenland in nog sneller tempo dan de Titanic. Zelfs het orkest speelt niet meer en de kapitein heeft met zijn revolver al lang het Russische roulette spel verloren: zijn hersenen zijn stuk. Leve de BRICS & Shanghai Cooperation. Weg met WEF, NATO, IMF, WORLD BANK, WHO en BIS Basel Central Banks en FED SHIT.

 5. Prima voor Rusland om dan dergelijke dure activa zelf te houden. Laat.die.andere landen maar hun dure grondstoffen verkopen voor Mickey Mouse money. Rusland is zelfvoorzienend en kan de olie en gas ook zelf gebruiken, ze hebben bijvoorbeeld namelijk zelf kassen (net als wij in Nederland)

 6. Het lijkt me klote om van de honger en/of de kou om te gaan. Te weten dat het niet nodig is en al die politici het verpesten. We in een welvarende status waren en kunnen blijven leven. Alleen omdat we door idioten worden bedisseld die feitelijk niks te vertellen hebben gaat onze mooie maatschappij ten onder. We hadden de boel nog kunnen redden maar ook ons land is verhard en vergiftigd met criminele buitenlandse culturen. Daar begon het mee en dan nu na de laatste verkiezingen heb ik er opnieuw een hard hoofd in. Zie om me heen dat meer mensen zelfmoord plegen omdat ook zij de toekomst niet zagen zitten. Hoe heeft in 1 generatie alles zo naar de filistijnen kunnen gaan.

  • Door niet op te staan en alles te pikken.
   Zorg dat je het warm krijgt door je ruimte kleiner te maken, hier bv het ik doorschijnt plastiek (tafellaken) hangen en om er door te kunnen lopen, hebben we de banen plastiek 5 cm over elkaar laten overlappen. We hebben het plastiek strak over een pannen lat gedraaid en zo vast geschroefd en tweea drie cm van de vloer af zodat je er niet op trapt en als je gourmet word de kleine ruimte snel warm.

  • https://www.bol.com/nl/nl/p/nature-tuinkasverwarmer-h41-x-o30cm-4-5l-voor-paraffineolie/9200000103347396/?bltgh=sQwNDsrsBIM-pT13wT1OBg.2_59.68.ProductImage Ook dit kan helpen tegen de koude als je de ruimte klein maakt en lichaamswarmte helpt ook goed als je met meerderen bent. Voor warm te douchen heb je 5 liter kokend water nodig en 5 liter koud water en deze meng je samen in ene emmer en deze zet je in de douche en met een kom water overgiet je je zelf en zo heb je als nog een schoon gevoel. Wij koken ons eten op fessen gas en doen met 1 fles plus min 5 maanden ermee en koken we twee warme maaltijden per dag en s’morgens eet ik koude groente soep die van te voren is gekookt en met deze pan soep doen we twee dagen mee. Het ligt veel aan de gaskookplaat hoe lang je met 1 fles doet. Dat kan echt 1 maand schelen meer of minder dan 5 maanden. Als je 5 liter water iedere dag gebruikt om te douchen dan kan dat aardig oplopen met vette pech.

   • Goed verhaal. Voeg daar aan toe: zet brede pannen op een kleine vlam. ALs de hitte er om heen slaat, is dat zonde van het gebruikte gas. EN het wordt alleen maar vochtig in de ruimte.

 7. Waar maken wij ons druk over. Geen olie?? Wij gaan toch lekker elektrisch.!! Ze krijgen ons er niet onder hoor!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Tja, je kunt je nog afvragen hoe electrisch gemaakt wordt….. en hoelang we dát nog hebben.
   Ikheb ook iets bedacht om gas en water te besparen wb. douchen. Je hóeft natuurlijk niet elke dag te douchen. Werk ze zwaar in de zomer is het natuurlijk een ander verhaal.
   Maar..toen mijn oudste kind werd geboren moesten wij, nieuwe moeders, ivm infectie, na elk toiletgebruik ons onderkantje spoelen met een handdouche. Die hing aan de muur in het toilet en het water ging natuurlijk zo de wc in.
   Ik dacht..ik hoef niet elke dag douchen..In de niet zomermaanden is 2x per week genoeg..of 1x, maar dat heb ik nog niet uitgetest…Ik pak een soort van wc-eend fles met water die ik op de warmste plek in huis bewaar en 1 of 2x per dag spoel ik mijn onderkantje met schoon water.. De rest kan met een washandje, zoals vroeger.
   Het werkt zo goed dat ik inmiddels echte spuitflessen heb gekocht. Met een tuitje…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here