Spectaculaire beelden zijn nu gepubliceerd door het Pentagon: de boordcamera van de 14 miljoen euro kostende Reaper drone van het Amerikaanse leger documenteerde hoe een SU-27 straaljager van de Russische Federatie de drone aanviel – deze stortte vervolgens neer in de Zwarte Zee, bericht Exxpress.

Het dramatische incident boven de Zwarte Zee bezorgde veel mensen over de hele wereld kippenvel, en veel mensen vragen zich ook af: is deze Russische aanval op de Amerikaanse drone nu het begin van vijandelijkheden tussen de VS en de Russische Federatie – en wat is het volgende?

Nu heeft het Pentagon de video vrijgegeven van een van de boordcamera’s van de Reaper-drone die Washington boven de Zwarte Zee liet cirkelen, op korte afstand van de kust van de Russische Federatie. De legerleiding in Moskou vermoedt (waarschijnlijk niet geheel ten onrechte) dat het Amerikaanse leger de Oekraïense strijdkrachten voorziet van de gegevens die door deze megadrones zijn verzameld.

Op de beelden is duidelijk te zien: een SU-27 gevechtsvliegtuig van de Russische Federatie nadert de Reaper drone van achteren en begint dan brandstof te dumpen – daarmee alleen al met de gebruikte brandstof tijdens de extreem nabije fly-by had de SU-27 de Amerikaanse drone al kunnen neerhalen.

Verdere escalatie te vrezen

Op de video is in ieder geval geen collisie te zien. Volgens de VS viel ook de camera een minuut lang uit. Daarna is op de video de gedeeltelijk beschadigde propeller van de drone te zien. Washington ondersteunt dus het verhaal dat een Russisch gevechtsvliegtuig de drone heeft geramd, waardoor deze onbestuurbaar werd en het Amerikaanse leger gedwongen werd deze naar beneden te halen.

  Gazprom CEO maakt grimmige voorspellingen voor EU
Hier goed te zien: de staartpropeller van de Amerikaanse drone.

Het incident en het daaropvolgende geschil hebben bij velen de vrees voor een escalatie tussen Washington en Moskou aangewakkerd. Met het oog op de Russische SMO tegen Oekraïne is de situatie bijzonder gespannen en is de vrees groot dat de twee grootmachten, de VS en Rusland, in een directe militaire confrontatie terecht kunnen komen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

MSM oorlogspropaganda: “Snake Island” verhaal valt in duigen nadat video toont dat Oekraïense soldaten levend in krijgsgevangenschap zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSaoedi-Arabië dreigt het Westen met olie-embargo
Volgend artikelScott Ritter: De Nord Stream-Andromeda dekmantel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Sommige zaken zijn lachwekkend, zoals het aanraken met een straal jager met de drone. Als je vaak aircrash investigation kijkt, naar crashes met botsingen met twee vliegtuigen in de lucht, dan storten beide neer, ook al is er een kleine aanraking.

  • klopt. ze blijven allebei vliegen. verder zou de camera een minuut uitgevallen zijn, wat in het filmpje geknutseld is naar een fractie waardoor je zou kunnen denken dat de camera even een tik heeft gehad.
   maar gezien het brandstofspoor lijkt er niet een minuut film te ontbreken, je zou kunnen vermoeden dat de fractie beelduitval in het filmpje gemonteerd is om het moment van (non)contact te verdoezelen.

 2. Wat zou de VS doen als een Russische drone ook maar in de buurt van de VS komt! Het zijn gewoon zielige figuren die snel de schuld afschuiven op de “vijand”. Want alles en iedereen die de VS tegen staat is een “vijand”!

 3. wat dacht je van de energie welke vrijkomt als je een liter water met een snelheid van 1000kmh tegen een raam zou gooien? Waarom denk je dat de kerosine is losgelaten? Veroorzaakt dus een crash met een massieve hoeveelheid potentiele energie zonder dat de jager de drone hoeft aan te raken.

 4. wat zijn de Amerikanen toch een zielig volk als zij oorlog met Rusland willen graag maar niet piepen als het ander verloopt als dat zij denken en de west kust word vernietigt maar Amerika laat het aan de lullo,s van de NAVO over zij gaan echt niet zelf daar zijn ze te laf voor pakken alleen maar kleine landen en verliezen alsnog

 5. Gespannen situatie ? Het is verwonderlijk dat Putin het hoofd nog kan koel houden na alle provocaties, wapenleveringen en amerikaanse sabotage op nordstream. Amerikanen leven in een totaal andere wereld en sleuren hier europese politiekers in mee. Spijtig genoeg lijd de bevolking zelf er zwaar onder door het boemerang effekt van eigen sankties. Het ergste van alles is dat deze kriminelen gewoon kunnrn door gaan met wat ze bezig zijn en er geen opstand komt om deze satanische heren af te zetten en achter het lood te vergrendelen. Te beginnen met leiders in eigen land en daarna de wef club zwaar en ongenadig aanpakken. Deze personen zijn verwoesters van de beschaving uit eigen belang rn promoveren letterlijk alles wat onze ondergang bespoedigt. Van gendergekte tot giftige vaccins en nu dus ern wereldoorlog die ZAL uitdraaien op ern kernoorlog. En als ze hem niet krijgen via Rusland gaan ze China wel aanpakken. Chinezen zijn immers niet zo geduldig als Putin.

 6. Als je vanaf seconde 37 de laatste beelden bekijkt met o,25 afspeel snelheid zie je duidelijk dat de prop naar achter is omgebogen
  De klassieke schade die je normaal met een waterlanding ziet
  En wat betreft een botsing in de lucht , een jager kan veel incasseren kijk maar eens naar de kisten die terug kwamen hinkelen in de eerste golf oorlog of de Israelische F15 nou ja F14,75 gezien er een stukje vleugel weg was ” That time an Israeli F-15 landed without a wing ”
  Test beeld …..? wat mogen we niet zien ?

 7. Als ze een Wereldoorlog willen. Denk je dat de schreeuwers die nu over elkaar heen vallen om nog meer wapens te sturen in de rij gaan staan op het moment de dienstplicht ingevoerd gaat worden en ze naar het front in Oekraïne wil sturen ?

  Er komt geen wereldoorlog met mensen aan de grond. Alleen achterlijke zouden naar het front gaan.

  • Welke dienstplicht?? Ha ha ha …ik heb een zoon van 20…hij zou nooit in deze kut leger gaan. Hij weet ook als ie naar leger gaat …eerts wapen en eerst magazijn in zijn oficier laag schieten. Opgeruimd staat netjes!

 8. Ondertussen. Dat escaleert ook steeds verder.

  ‘Polen stuurt als eerste land straaljagers naar Oekraïne’
  Polen gaat als eerste land straaljagers leveren aan Oekraïne om te helpen in de strijd tegen de Russen. “Binnen een paar dagen sturen we, als ik het me goed herinner, vier gevechtsklare toestellen naar Oekraïne”, zei president Andrzej Duda donderdag op een persconferentie.
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/polen-stuurt-als-eerste-land-straaljagers-naar-oekra%C3%AFne/ar-AA18HK2w?ocid=msedgntp&cvid=4d11e70d66c1459fa228f0e2a9981960&ei=7

  • Ik zit te wachten op het moment ze de F35 gaan sturen. Dat is het moment ik met popcorn ga zitten kijken hoe die speelgoed toestellen een voor een door de Russen worden neergeschoten.

  • Maanden geleden ging het er ook over om Mig 29’s te sturen toen toen maakte iedereen een hoop ophef en was het stil
   De Jets gingen met gedemonteerde vleugels op de trein , allemaal hush hush en het waren nu in eens reserve onderdelen .
   Waarschijnlijk gaan ze nu weer in onderdelen de grens over , in Polen opstijgen met Oekrainse piloten “act of war” Poolse piloten die de grens over vliegen richting Oekraine “act of war ” en dan kan Polen ook geen beroep meer doen op artikel 5 van de NAVO.
   Ik hoop van harte dat we hier zonder kleerscheuren uit komen, Polen met de 3 Baltische staten voorop zijn olie op het vuur aan het gooien

 9. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat zo’n dure jet een drone fysiek aanvalt. Het zal uitsluitend de vloeistof zijn waarmee de drone werd aangevallen, maar of een propeller daardoor ombuigt?? Waarom stond de camera naar achteren gericht in plaats van in de vliegrichting? Of heeft de piloot op afstand via radar de jet al opgemerkt?

  • Je moet je afvragen wat Amerika zou doen als Rusland lange afstand raketten op Cuba en aan de Mexicaanse grens zouden stationeren en ze drones naar Amerika zouden sturen.

   Amerika is een gillende baby die staat te stampvoeten als niet iedereen de bevelen van hun meester opvolgen.

   De hegemonie van Amerika moet gebroken worden.

 10. Die vette corrupte neger van Raytheon, Lloyd Austin, heeft nav dit “incident” contact opgenomen met Sergei Shoigu. Hij heeft klip en klaar gemaakt dat dit geen manier van doen is. Of zonder transponders ingeschakeld stiekem de Russische grens benaderen dan wel door de beugel kan, dat vertellen de nieuws propaganda hoeren ons niet.
  Het geeft de onvoorstelbare arrogantie weer van de amerikanazi’s die moord en brand gillen als er eens een keer iemand terug mept. Ga nog even door zo met provoceren, dan krijgt washington uiteindelijk wel een rs-28 sarmat op z’n donder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in