Het wekelijkse nieuwsoverzicht van de Russische televisie werd zondag gedomineerd door berichten over de deïndustrialisering van Europa. Eén verslag was rechtstreeks aan het onderwerp gewijd en ik heb het verslag vertaald, bericht Thomas Röper.

Begin van de vertaling:

Europa dreigt een industriële woestijn te worden die afhankelijk is van de VS

Emmanuel Macron heeft dinsdag in het Elysee-paleis een ontmoeting gehad met een representatieve delegatie van Europese industriëlen. Hoofden van bedrijven als BMW, L’Oréal, Eni, Airbus, AstraZeneca, BP, Volvo en Siemens kwamen de Franse president ontmoeten. Een vijftigtal topmanagers uit heel Europa. De vergadering vond plaats achter gesloten deuren, want geld houdt van geheimhouding. Het persbureau van de Franse president heeft geen verslag uitgebracht.

Op de website van de European Round Table of Industrialists (ERT) verscheen slechts een mager persbericht, dat duidelijk maakt: Macron heeft het bedrijfsleven geprobeerd over te halen om de productie in Europa niet stop te zetten en niet naar de VS te verhuizen. Het persbericht zegt het niet expliciet, maar het is zeer specifiek over de zorgen en klachten richting EU-regeringen:

“In de context van de recente anti-inflatiewet (Inflation Reduction Act) in de VS, die de investeringen in de Amerikaanse particuliere sector aanzienlijk stimuleert, heeft de ERT-delegatie de aandacht van de voorzitter gevestigd op het contrast tussen de huidige aanpak van de VS en die van de EU, die wordt gekenmerkt door meer regulering en doelstellingen. Europese industriële bedrijven blijven weliswaar zwaar investeren in groene transitie, maar worden momenteel sterk gehinderd door het feit dat de energiekosten in de EU vele malen hoger liggen dan in de VS. Bij gebrek aan een geloofwaardig Europees antwoord op de “Inflation Reduction Act” bestaat er een zeer reëel risico op een nieuwe golf van deïndustrialisatie naarmate de VS met succes meer investeringen in nieuwe productie en R&D aantrekt. Deze trend vormt een existentiële bedreiging voor een groot deel van de Europese productiesector, een bedreiging die rampzalige gevolgen kan hebben voor industriële ecosystemen die worden gedomineerd door kleine en middelgrote ondernemingen in alle 27 EU-landen.”

In de zomer was Macron een van de eerste EU-leiders die zei dat de dingen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Het tijdperk van goedkope energie en andere grondstoffen is onherroepelijk voorbij.

  Video's - Russische troepen bezetten Novopokrovsk en Novo-Alexandrovka: Kiev verliest wegenknooppunten, en de as Pokrovsk-Constantinovka!

“We zijn inderdaad getuige van het einde van het tijdperk van overvloed, en niet zonder economische gevolgen; het is het einde van een technologie die ons voor altijd ter beschikking leek te staan, een breuk met waarden. Vandaag zien we telkens weer dat dit of dat materiaal of die technologie even schaars is als bijvoorbeeld water”, aldus Macron.

Nu is de tijd om simpelweg te erkennen dat er daadwerkelijk verandering plaatsvindt voorbij. Dus kunnen Macron en de EU de economie betere voorwaarden bieden dan in de VS? Dit is de vraag die in ons verslag uit Europa wordt onderzocht.

In de 27 jaar dat Veronique in haar eigen bakkerij werkt, is zoiets nog nooit gebeurd. In één klap een 4,5-voudige verhoging van de elektriciteitsrekening. Het onbetaalbare bedrag van 4.500 euro per maand betekent dat de enige bakkerij in de Noord-Franse stad Burgel moet sluiten.

“Om eerlijk te zijn ben ik boos en wanhopig. Als er geen hulp komt, zullen we de winkel moeten sluiten, maar dat wil ik niet, dit is mijn baby,” zegt de bakker.

Door deze energieprijzen gaan kleine en middelgrote ondernemingen in Frankrijk failliet. Het aantal faillissementen in het land is geëxplodeerd. In het derde kwartaal werden ongeveer 9.000 bedrijven gesloten, 69 procent meer dan het jaar daarvoor. Het aantal is de afgelopen kwart eeuw nog nooit zo hoog geweest. Grotere regionale bedrijven noemen deze realiteit een overlevingscrisis. De kunstmestproductie is in Europa met 70% gedaald en de aluminiumproductie met de helft. Eric Trappier, voorzitter van de Franse federatie van industrie- en metaalvakbonden, verwacht dat de energieprijzen in de oude wereld zullen verviervoudigen. Daarom ontvluchten de grote bedrijven gewoon het land.

“We staan nog steeds bloot aan het reële risico van een golf van deïndustrialisatie omdat de aanhoudend hoge energiekosten het wereldwijde concurrentievermogen van de Europese productielocaties ondermijnen,” aldus Martin Brudermüller, voorzitter van de Commissie Concurrentievermogen en Innovatie van de ERT en voorzitter van de raad van bestuur van BASF.

De Duitse chemiereus BASF richt zich opnieuw op China. Een van de grootste chemische bedrijven ter wereld, het Belgische Solvay, kiest voor de VS en ook de Europese auto-industrie verhuist daarheen. De Inflation Reduction Act, die in januari van kracht wordt, belooft 369 miljard dollar subsidie aan bedrijven die hun milieuvriendelijke producten in de VS produceren, waardoor investeringen in bijvoorbeeld Amerikaanse elektrische auto’s winstgevender en lucratiever worden dan in Europa. En ook de energiekosten en dus de productiekosten zijn vele malen lager.

  "Onze laatste dagen of uren": Azov-nazi's doen een beroep op de wereld, smeken om hun evacuatie uit Oekraïne 

De Franse president Emmanuel Macron, in een verwoede poging om hen tegen te houden, verzamelde de ondernemers voor een avondbanket in het Elysée-paleis. De bijeenkomst vond in besloten kring plaats, maar Macron verwoordde begin november al de kern van zijn zorgen:

“Ik neem aan dat sommigen van u zich afvragen: wat is Europa in vergelijking met de VS? Ik denk dat we allemaal wakker moeten worden. Europa heeft een concurrentieschok ondergaan, dat was de beslissing van de Amerikanen. En we zien een dubbel effect. De VS produceren goedkoop gas, dat ze tegen hoge prijzen aan ons verkopen, en ze hebben ook overheidssteunmaatregelen genomen voor bepaalde sectoren van de economie, die onze Europese projecten volledig uit de markt drukken.”

De Amerikanen hebben al goed verdiend aan de levering van vloeibaar aardgas aan Europa – wat eigenlijk 60 miljoen dollar kostte, werd verkocht voor 275 miljoen dollar. Washington heeft de Europese landen gedwongen om 4,5 keer de prijs te betalen, terwijl het hen dwong tot schadelijke sancties tegen Rusland die de industrie van de Oude Wereld vernietigen. De VS profiteren van de situatie en lokken de grote bedrijven naar zich toe.

“Dit creëert een echt probleem voor ons. Enerzijds stijgen de energieprijzen in Europa, terwijl de energieprijzen in uw land niet stijgen. Ze slaan weer toe en voegen exorbitante subsidies toe. Dit alles betekent dat we een zware schok riskeren voor de Franse en Europese industrie”, aldus Bruno Le Maire, Frans minister van Economie, Financiën, Industrie en Digitale Soevereiniteit.

Dezelfde stemming en verwarring heerst in de vereniging van zo’n 50.000 ondernemers in België.

“Wij zijn uiterst bezorgd en geschokt. Wij zien deze subsidies als een protectionistische steek in de rug van de Amerikanen. Wij vrezen dat de investeringen eerder naar de VS zullen vloeien dan naar Europa,” zegt Olivier Joris, directeur van de samenwerking tussen het Verbond van Belgische Ondernemingen en de EU.

  De Europese Unie is dicht bij een ineenstorting - Het hele systeem is tot in de kern verrot

Zo zullen de VS binnenkort fabrieken hebben die alles produceren, van batterijen voor elektrische auto’s tot turbines en microchips. Europa daarentegen dreigt in een industriële woestijn te veranderen, volledig afhankelijk van de VS en niet eens in staat zichzelf van wapens te voorzien, omdat zelfs de wapens die in ruil voor de naar Oekraïne gezonden wapens van de NAVO bij de VS worden gekocht in plaats van bij de eigen bedrijven. De EU begint stilletjes te mopperen, Politico berichtte over de waarschuwing van Europa aan Washington:

“Europese topambtenaren zijn woedend op de regering van Joe Biden, en beschuldigen de Amerikanen ervan een fortuin te verdienen aan de oorlog terwijl de EU-landen lijden. De dubbele klap van handelsverstoring door Amerikaanse subsidies en hoge energieprijzen dreigt de publieke opinie te keren tegen zowel de oorlogsinspanning als het transatlantisch bondgenootschap. Amerika moet erkennen dat de publieke opinie in veel EU-landen aan het veranderen is.”

In de Europese landen neemt de steun voor de Oekraïense campagne af nu ze beseffen wie er aan het conflict verdient en wie de ontberingen moet doorstaan en aan de zijlijn blijft staan. De rol van uitvoerders van voor Europa nadelige maatregelen is overgenomen door de Oost-Europese landen, de rol van gehoorzame uitvoerders door de leidende EU-economieën en de rol van toezichthouder door de EU-Commissie, die andersdenkenden chanteert met geld en actief nieuwe economische haken en ogen ontwerpt voor de hele EU. Zij bereidt ook een negende sanctiepakket voor waarin zij belooft een groot aantal Russen toe te voegen om zoveel mogelijk contacten met Rusland af te snijden.

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hongarije eist herziening sanctieoorlog: “Europa bloedt dood”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Covid Conclusie
Volgend artikelBijwerking “Spinning Death”? Paniek voor het onzichtbare voordat mensen onder stuiptrekkingen sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

48 REACTIES

 1. Dit is wat wij ALLEMAAL willen.
  Niemand eist de macht terug.
  Niemand gaat het parlement in en zet de schuldigen op het schavot.
  Niemand durft echt de waarheid te aanschouwen.
  Want dan zie je het einde van de mensheid in het westen.

  • Dat is heel gevaarlijk. De huidige NL en EU politici zijn trouw aan de VS die de EU bezitten. Veiligheidsdiensten werken aan behoud van hun macht, zie bericht vandaag op nu.nl over Rusland/China.

   Ik acht de kans heel groot dat FvD straks verboden gaat worden om vermeende verbanden met Rusland. Baudet dan wel vermoord/verongelukt.

 2. Tsja, de Duitse panzervoertuigen industrie heeft russische metalen en energie nodig om wapens te produceren. Duitsland verwacht oorlog met Rusland. Maar ze willen wel dat Rusland grondstoffen gaat leveren voor de Duits Europese oorlogsindustrie. Gekker is mijns inziens niet mogelijk.
  De enige strategie die Rusland en China hoeven te voeren is niets doen, de eu vernietigd zichzelf.

  De Russische centrale verwarming staat op lekker warm mijn (Nederlandse) verwarming staat (alleen verwarming in de woonkamer) op 18 graden, ik voel mij geen winnaar.

 3. Op dit moment is een QFS OVERNAME bezig van alle banken in Amerika. Degene die erachter zitten zijn de Russen en de Chinezen. Ik bel mijn bank, die weet van niks. Ja, wat dan?

  • Ik heb ook een gerucht gehoord dat het hoger gerechtshof in Amerika een uitspraak moet doen over het bewezen verkiezingsfraude van 2020-2022 van de Democraten. Zullen die schuldig verklaard worden en zo de verkiezingen ongeldig verklaard worden, dan zullen de militairen de macht overnemen, dan wordt de petrodollar op hold on gezet. Dan kunnen er geen digitale betalingen meer in en buiten Amerika gedaan worden in dollars en zelfs Wall Street beurs blijft dan gesloten.

 4. Het moet afgebroken!
  Maar wat Maron verwacht dat komt er niet!
  Nl hoogstaand technologie die zelfs het vliegtuig en de achterlijke spoorrails en de achterlijke hoogspanningsmasten doet verdwijnen als sneeuw voor de zon!
  Eveneens verdwijnen alle achterlijke huidige regeringen. Als in 1 nacht, voorgoed, naar verre oorden. Met een blik in hun oren en chip in de nek !

 5. Jep, het leger heeft klapperpistooltjes en roept ‘pang pang’ door een tekort aan kogels en rijdt rond in elektrische wagentjes HAHAHAHA

 6. Nou niet het een of ander , maar als je drimble bekijkt ( dat is een site voor Faillissementen ) misschien dat je even anders gaat denken als wat hier dus gezegd wordt door FN.
  De laatste bedrijf die bankroet ging in Drenthe is op 17-05-2022, In Groningen was dat op 21-06-2022 , In Friesland was dat op 28-06-2022.
  Dus het grote instorten ben ik niet zeker van .

 7. De publieke uitlatingen van Biden op 14-16 juni 2021 over Poetin en Rusland waren échte oorlogsverklaringen. Maar dit was al een decennia bezig doch niet zo erg. Rusland wist dus waar het toe zou leiden en heeft zich voorbereid. Over de Navo in Oekraïne eind 2021 was het aansteken van het vuur. De misrekening is de veronderstelling dat Rusland door GANS de wereld zou geïsoleerd worden en zou instorten (hun beuzelarij met Swift enz.). China zal nooit een nederlaag van Rusland tolereren want Rusland is hun moderne Chinese Muur. Europa zal geruïneerd worden.

  • China beseft maar al te goed, dat wanneer Rusland valt, dan in Archibald aan de beurt.
   Het vuile usa spel zal pas eindigen als zij de complete wereldmacht in handen hebben.
   Gelukkig hebben die beide lande dit smerige spel door en zullen elkaar ( met decoverige brics landen)
   Steunen.
   De zooi in Brussel staat 100% onder de walgelijke invloed van usa. Volgens de denktank Statfor , onder Obama, mag er nooit een alliantie tussen Duitsland en Rusland komen.
   Er daarmee is alles uitgelegd.
   Arm Europees volk die zulke incompetente lijers heeft. En dan is het nog het achterlijke wef zooitje, waar alle westerse regeringen mee heulen. Zum Kotzen, zeggen onze oosterburen.

 8. Na zoveel jaren van betutteling komen die hersenloze regering leiders achter dat ze als speelbal werden gebruikt door de VS. In beide wereldoorlogen en alles wat daarop volgde. Oekraïne was/is de laatste stap daarvan om Europa definitief te breken. Ze stonden erbij en keken ernaar. Stelletje schapen!

  • Iedereen praat over de USA, maar eigenlijk heeft Engeland de macht daar nooit opgegeven. Na de burgeroorlog was de USA heel even onafhankelijk en toen installeerde Engeland de eerste van een lange reeks pionnen. Engeland bezit Washington en Washington is een corporatie. De USA is gekaapt en op papier een corporatie van Engeland. We worden door privépersonen gegijzeld in rechtsvormen, corruptie en misdrijven… een doodscultus heerst over het westen. Wij zijn de vijanden van de mensheid.

   • Zo is ook Nederland een coöperatie sinds 1896 van Washington D.C. inc., dus ook ondergeschikte van Engeland. Daarom vluchtte voor de 2e WW Wilhelmina naar Engeland i.p.v. naar een ander deel van het koninkrijk.

   • De politiek, tegen het democratisch verkozen congres is, van President Roosevelt in de jaren ’30 – ’40 met zijn meute Joden rondom hem, heeft geleid tot de overname van The Empire, onderwerping van Europa, verdrijven van de Arabieren uit het “Beloofde Land”, de castratie van Duitsland en Japan, vernietiging van de Europese culturele waarden, Amerikanisering van onze samenleving en honderden miljardairs bij de Leading Succes People op de kap van de uitgebuite wereldbevolking. De wrede oorlogen met een tienvoud van slachtoffer tov de Holecaust zijn colateral damage.

 9. Niet waar:
  1 – Europa kan zorgen dat het weer vrede word in libie, dan is er ook weer export naar eu mogelijk.
  2 – ghana heeft olie maar geen raffinaderijen, wil diesel en benzine kopen voor goud om forex (Usa dollars) te sparen, europa kan dus ruwe olie ruilen voor diesel.
  3 – angola, nigeria, guinee en mozambique hebben ook veel olie en gas.

  De keuze is reuze !!!

  Europa kan ook, net als china betere handel drijven met afrikaanse landen.
  Grondstoffen In ruil voor: fabrieken, opleidingen, infrastruktuur kortom zorgen voor economische ontwikkeling.
  In plaats van smerige praktijken met medische experimenten, Wapen handel, militaire opleidingen, wurg-leningen, ngo-human rights cirkus, oude kleding, schoenen, electronica en ander huisvuil, boycots, en vuile oorlogjes.

 10. Redacted
  Klaus Schwab announces NEW plan to rule the world | Redacted with Clayton Morris

  ´Why are unelected leaders speaking at the G20 conference? The G20 is a summit for global elected leaders, yet Bill Gates and Klaus Schwab are both there. As one person put it on Twitter: It is no longer a conspiracy theory to ask why those unelected leaders are there talking about a new world order!´

  https://www.youtube.com/watch?v=GCxvWSipIXo

 11. De beker zal geleegd worden tot de bodem. Ondertussen zal de Europese economie instorten. Alle bedrijven die voordien reeds profiteerden van de unie zullen deze verlaten. Nadien kunnen we terug Europa opbouwen, echter zonder de landverraders van leiders die nu aan de macht zijn (die zullen trouwens mee verhuizen), maar wel met nieuwe bondgenoten, waarvan men nu misschien een verkeerd beeld door de media krijgt voorgeschoteld, en zeker niet met de zogenaamde bondgenoten die ons nu naar de afgrond begeleiden. Wees vooral beducht voor leiders zoals Macron die zich nu nogal doorzichtig wil profileren als de beschermer van Europa. Echter niets is minder waar. Dit is een persoon zonder ziel of moraal, enkel één van de vele onderkruiperige toneelspelers zoals er in Oekraine ook één rondloopt en die ook beweert alles te doen voor zijn land, maar in werkelijkheid een puppet is van het grote geld. Wat wij nu nodig hebben is een nieuwe strekking van echte politiekers, rechters, journalisten, etc (ja ook politie en leger) die bereid zijn eerst de oude structuren af te breken om nadien alles terug op te bouwen, maar dan wel van onder uit, en niet van boven af, want dat zal de nieuwe valkuil zijn die het kabal zal uitzetten.

 12. De USA deugen niet.

  Maar de –energietransitie– van de EU zelf, is de grote aanjager van de de-industrialisatie. Beleggingsinstellingen werden ontmoedigd om in fossiele energie te beleggen, bedrijven werd de wacht aangezegd, deel door milieuclubs, die via de rechter ander beleid afdwongen (Shell) + 29 andere bedrijven die nu onder druk staan door milieudefensie.
  Met of zonder die oorlog in de Oekraïne zouden die bedrijven toch wel uit Europa vertrekken.

  De oorlog in de Oekraïne en de USA chantage doen niet anders dan dit proces van de-industrialisatie van Europa te versnellen. Het wanbeleid echter komt uit Brussel.

  Inmiddels beginnen onze regenten, niet in gekkengesticht Brussel, maar wel in o.a. Parijs de problemen van die energietransitie in zaken als werkgelegenheid en Euro’s te zien.

  • De banken/multinationals bepalen alle ruimte in het politieke/ maatschappelijke spectrum met door hen (of George Soros) gefinancierde handlangers als Greenpeace, Urgenda & Wereld Natuurfonds. Op deze wijze drukken ze hun agenda (desnoods met een gang naar de rechtbank) gewoon door en wij hebben slechts het nakijken.

 13. Onderhoud van wapens die naar Kiev gestuurd zijn “is een hoofdpijn dossier voor de VS geworden”

  Nu de Amerikaanse voorraden uitgeput raken, wordt het repareren van de wapens die naar Oekraïne zijn gestuurd een hoofdpijnpunt voor Amerikaanse functionarissen.

  Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne hebben westerse landen zoals de VS, Groot-Brittannië en Europese staten Kiev voor miljarden dollars aan wapens geleverd, wat olie op het vuur in de oorlog in Europa heeft gegooid.

  Nu de wapenvoorraden van Washington opraken en de roep van Kiev om onderhoud te midden door het kapot geraakte en overmatig gebruik van wapens, worden de VS gedwongen om hun eigen wapenverwervingsprogramma’s te versnellen om de toenemende zendingen naar Kiev te compenseren.

  Amerikaanse media melden dat terwijl de VS en hun westerse bondgenoten doorgaan met het pompen van wapens naar Kiev, het onderhoud van de bewapening steeds meer hoofdpijn wordt.

  Wapens die door het Oekraïense leger te veel worden gebruikt, worden tijdens het conflict weggevaagd of beschadigd.

  Minstens een derde van de 350 door de VS gemaakte houwitsers die naar Oekraïne zijn gestuurd, is al buiten werking, aldus defensiefunctionarissen in de VS. Houwitsers vuren munitie van 152 millimeter af en dateren uit het Sovjettijdperk.

  https://english.almayadeen.net/news/politics/us-maintenance-of-weapons-sent-to-kiev-a-headache:-us-media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in