Foto: Kremlin.ru, CC BY 3.0 / Olaf Kosinsky, CC BY-SA 3.0 DE

Tijdens een EU-top in Praag heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán in een gesprek met de voormalige Tsjechische leider Václav Klaus, nu hoofd van een economisch instituut dat zijn naam draagt, kritiek geuit op de EU-sancties tegen Rusland na de inval in Oekraïne. Ze hebben gefaald en moeten worden heroverwogen, aldus Orban.

Orban en Klaus, een econoom in hart en nieren, bespraken verschillende aspecten van de oorlog in Oekraïne, waaronder de economische crisis die in Europa is ontstaan als gevolg van de oorlog, met stijgende prijzen en energietekorten. Volgens Orban is de crisis verergerd door de sanctieoorlog, die de EU volgens hem heeft verloren – terwijl Rusland het goed doet, ligt de EU op haar knieën.

De Hongaarse premier riep de beleidsmakers in Brussel op om de sancties te heroverwegen, die volgens hem niet het gewenste effect hebben gesorteerd en in plaats daarvan een averechts effect hebben gehad op de Europese burgers. De oorlog is niet beëindigd, de prijzen stijgen in Europa en Rusland verdient volgens Orban grof geld aan de ontstane situatie.

“Europa bloedt langzaam dood – het sanctiebeleid moet veranderen”

Orban herhaalt zijn standpunten ook in een Facebookpost waarin hij schrijft: “De sancties hebben de hoop die eraan verbonden was niet waargemaakt, de oorlog is niet beëindigd. Europa bloedt langzaam dood en Rusland verdient ondertussen goed geld. Het is duidelijk dat het mislukte sanctiebeleid in Brussel moet veranderen!”

Kort voor de EU-top in Praag had Orban ook een ontmoeting met de voormalige Tsjechische premier Andrej Babis, nu leider van de ANO-beweging, voor besprekingen. Het is niet duidelijk wat er tijdens die vergadering is besproken.

  Getuige beschrijft hoe de Oekraïense leugenmachine de aanval op het ziekenhuis van Mariupol in scène zette in de stijl van de Witte Helmen

In Praag hadden Orbán en Klaus ook meer informele gesprekken, waarin zij herinneringen en gedachten uitwisselden over de politieke omwenteling die de afgelopen decennia in hun landen heeft plaatsgevonden sinds deze werden bevrijd van de dictatuur van het communisme en vrije democratieën werden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom sluit België kerncentrales midden in een energiecrisis en een naderende winter zonder gas?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOver de kwestie van de Krimbrug
Volgend artikelAustralië heeft het probleem van vaccinaarzeling opgelost: Zij bieden een gratis begrafenis-cadeaubon bij uw vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Als de logica is verdwenen in het politieke beleid. Dan is dat altijd het doel bewust de economie te schaden. We zouden de verdiensten van de politiek, moet koppelen aan de economie. Zodat zij ook gaan beseffen, dat hun eigen wanbeleid ook gevolgen voor hen zelf in hun portemonnee betekent.

  • Uiteindelijk zorgt zij er mede voor dat wij wakker worden. En dat de wakkeren zich scholen in het nalaten van veroordelen en verwensingen, door zelfonderzoek te doen.
   Zij hebben er geen moeite mee dat jij wordt opgehangen! Ze leven in gevoelloosheid.
   Het kan ze niet schelen!
   Omdat zij juist ook geen weet hebben van hun daden.
   Ook zij moeten wakker worden!
   En zij willen daarna vergeven worden, ook door jou!
   De onderdrukte mensheid is niet gebaat bij aggressie uit eigen kring .

 2. Tsjechië en Hongarije hadden gesamenlijk geleden onder de Sovjetoverheersing, bijzonder dat Orban dit zegt, jammer dat tot nu toe er verder niemand meer luistert, ze lijken wel doof en blind, waren ze maar eens souverein en onafhankelijk denkend, veel gezonder, als anderen nou eens Orban met woorden steunen, zie het niet gebeuren, zou het (?) !

 3. Het sovjet communisme is allang niet meer maar een federatie in economische opkomst is geboren en tsja dit moet bestreden worden door de westerse elites die failliet zijn en hun kontjes hebben verkocht..

 4. EU moet worden opgeheven, en vervangen door de oude EEG; alleen goederenverkeer vrij; personen beperkt, grenscontroles en euro eruit.

  Alles meerdan dat: kost meerdan opbrengt; brengt alleen schade

 5. Voor NL simpel: linkse kabinet eruit en voor de rechter; uit EU, uit euro, uit Nato, uit VN, uit WHO, grenzen dicht vluchtelingen die werkloos zijn eruit, vluchtelingen uit nu veilige gebieden;eruit.
  Dan komen we ergens.

  Excuses aan Poetin, sancties opheffen en normaal gaan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in