Kaart van Adviika front, geannoteerd door Milkael Valterson

Zoals lezers van Zero Hedge vanochtend konden lezen, werden neocons in het weekend gek van het nieuws dat Tucker Carlson in Moskou is, waar hij de Russische president Vladimir Poetin zou kunnen interviewen. Zoals de Zweedse militair analist Mikael Valtersson hieronder opmerkt, zijn de media slechts één van de drie fronten waarop Rusland dit weekend succes had. Na Valtersson’s bericht (dat verwijst naar zijn kaart hierboven) geven we nog een extra commentaar, schrijft Zero Hedge.

Geschreven door Mikael Valtersson op X

Goed weekend voor Rusland, 5 februari 2024

KORTE ANALYSE: GOED WEEKEND VOOR RUSLAND, 5 feb 2024 Het is erg laat, maar toch een snelle analyse van het weekend. Rusland heeft dit weekend vier belangrijke overwinningen behaald. Twee militaire, één politieke en één in de media.

De verrassend snelle Russische opmars in het noorden van de stad Avdiivka maakte de val van Avdiivka een uitgemaakte zaak. Het zal voor de UkrAF bijna onmogelijk zijn om verloren gebied terug te veroveren en dan zal een operationeel omsingelde stad aftellen naar haar val.

Verder naar het noorden werd nog iets duidelijk. RuAF is nu zo dicht bij de Zherebets rivier dat ze vuurcontrole hebben over de weinige landdoorgangen over Zherebets in het gebied. Het is ook bijna onmogelijk voor Oekraïense eenheden om tegenaanvallen te doen. Dit zal ook leiden tot een Oekraïense terugtrekking (kaart) naar de Westoever van de Zherebets.

Op politiek gebied is het Republikeinse wetsvoorstel in het Congres om alleen Israël te steunen, en niet zowel Israël als Oekraïne, een groot succes voor Rusland. Het vergroot de verdeeldheid binnen de VS en geeft Oekraïne niets?

  Nederlandse journaliste doet verslag van "ongekend NAVO-arsenaal" in Oekraïne

Tot slot hebben we het bezoek van Tucker Carlson aan Rusland, wat een enorm PR-succes voor Rusland zal zijn en Rusland de kans geeft om een westers publiek te bereiken en het Russische standpunt over internationale conflicten uit te leggen.

Al met al een heel goed Russisch weekend.

Een extra opmerking

Op het militaire front lijkt een voordeel voor Rusland in Adviika te zijn dat het dit keer een grotere voorraad glijbommen heeft, zoals onze vriend Sergei Witte hieronder opmerkt.

Dit is deels te danken aan de grotere militaire productie, wat tot uiting komt in recente economische statistieken, waarin de Russische economie die van het Westen voorbijstreeft.

Dat sluit aan bij het bezoek van Tucker Carlson aan Moskou. Zelfs als hij geen interview met Poetin krijgt, zal Tucker waarschijnlijk verslag doen van wat hij daar ziet, en wat hij gaat zien is een stad die het economisch goed lijkt te doen (bovenop het feit dat het schoner en veiliger is dan Amerikaanse steden als New York of Los Angeles).

  Orban vertelt EU dat de economie van Hongarije zou crashen zonder Russisch gas

Wat betreft het derde front dat Valtersson noemt, de strijd om Oekraïnehulp in het Amerikaanse Congres, de laatste versie daarvan is de Grenswet die Oekraïne- en Israëlhulp combineert, die Zero Hedge terecht als “schandalig” heeft gekarakteriseerd omdat het nog steeds 1,5 illegale vreemdelingentoetredingen per jaar toestaat, terwijl het miljarden dollars naar de NGO’s pompt die deze invasie financieren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom linksen de economische ineenstorting niet zullen overlevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVergis u niet, een nieuwe burgeroorlog is een reëel vooruitzicht voor de VS
Volgend artikelDe laatste fantasie van de NYT: Duitsland maakt zich klaar voor militaire confrontatie met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Beste FN redactie,

  Er is, denk ik, een klein foutje in dit stuk geslopen. Aan het einde van het stuk staat ”heeft gekarakteriseerd omdat het nog steeds 1,5 illegale vreemdelingentoetredingen per jaar toestaat”

  Ik neem aan dat daar 1.5 miljoen illegale moet zijn?

  Groeten,
  Hugo

  • De waarschijnlijke schrijffout daargelaten, doet die zin een andere vraag bij mij rijzen: hoe kan iets illegaals door de overheid worden toegestaan en gesubsidieerd zonder dat die overheid illegaal wordt en dus ophoudt overheid te zijn? En zijn wij dan niet allemaal illegaal, want erkend door een overheid die niet bestaat?
   Dat soort toestanden krijg je als de overheid omgekocht is door plutocraten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in