Als u denkt dat de verslechtering van de betrekkingen tussen Amerika en China slechts een tijdelijke situatie is die op korte termijn zal worden omgebogen, denk dan nog eens na. Het feit dat Chinese leiders niet de demente Joe Biden nadoen en beledigingen roepen, betekent niet dat de Chinezen apathisch zijn. Integendeel. Ze zijn woedend, schrijft Larry Johson.

Toen de Verenigde Staten ervoor kozen de Chinese ballon neer te schieten (Peking houdt vol dat het een weerballon was, de VS beweren dat het een spionageplatform was) zonder contact op te nemen met de Chinese regering, uitten de Chinezen aanvankelijk hun verontwaardiging door een telefoontje van de Amerikaanse minister van Defensie Austin te weigeren. Austin blijft vragen om een telefoongesprek tussen de ministers van Defensie van de twee landen om de situatie rond de weerballon te bespreken, maar Peking weigert dit.

De Chinezen beloofden vervolgens vergeldingsmaatregelen te nemen, maar gaven aanvankelijk niet aan wat die tegenmaatregelen zouden inhouden. Daarop kondigde Peking afgelopen donderdag sancties en boetes aan tegen twee belangrijke Amerikaanse defensiebedrijven vanwege hun deelname aan wapenverkopen aan Taiwan: Lockheed Martin Corp. en een dochteronderneming van Raytheon Technologies Corp.

De Biden-regering had de keuze: stappen ondernemen om de betrekkingen met China te herstellen of Peking nog meer tegen zich in het harnas jagen. Joe Biden en zijn roekeloze team, dat er een handje van heeft het verkeerde te doen, kozen ervoor de Chinezen in het oog te steken. Deze week beweerden het Amerikaanse ministerie van Defensie en het ministerie van Buitenlandse Zaken dat zij over informatie beschikten dat China voorbereidingen trof om Rusland militaire steun te verlenen en waarschuwden zij China in de meest krachtige bewoordingen om dat niet te doen.

  Zonder Russisch gas kan West-Europa niet overleven en er is geen plan B

Over hypocrisie gesproken. De Verenigde Staten zijn vrij om Oekraïne te voorzien van miljarden aan wapens en uitrusting, maar verklaren zichzelf tot enige arbiter om te beslissen wie China mag steunen met militaire hulp. Beijing was not amused:

“De zogenaamde ‘Amerikaanse inlichtingen’ [over Russische wapenleveranties] zijn speculaties en laster tegen China,” zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Wang Wenbin.

Wang Wenbin liet het daar niet bij. Hij beschuldigde de Verenigde Staten ervan de grootste bedreiging voor de vrede op aarde te zijn:

De Verenigde Staten schenden de soevereiniteit van andere landen het meest en mengen zich in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen;

Amerika is de grootste producent van oorlog;

De VS hebben in slechts 16 jaar van hun 240-jarige geschiedenis geen oorlog gevoerd;

De Verenigde Staten hebben sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog ongeveer 80% van de gewapende conflicten in de wereld geïnitieerd;

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben de VS geprobeerd meer dan 50 buitenlandse regeringen omver te werpen;

Gewelddadige inmenging in verkiezingen in minstens 30 landen en pogingen om meer dan 50 buitenlandse leiders te vermoorden;

NAVO-oorlogen tegen Afghanistan, Irak en Syrië onder de VS hebben geleid tot meer dan 900.000 doden en 37 miljoen vluchtelingen.

Zolang Amerika’s hegemoniale beleid en oorlogszuchtige neigingen voortduren, zal er geen vrede in de wereld zijn.

U zult misschien geschokt zijn door wat ik u nu ga vertellen – de Chinezen volgen de Amerikaanse media en letten op wat de verschillende denktanks in Washington D.C. schrijven en doen. Het Center for Strategic and International Studies aka CSIS heeft onlangs een scenario gespeeld waarin China wordt geprovoceerd en Taiwan binnenvalt. De CSIS-spelers concludeerden dat:

 • De Chinese militaire capaciteiten zijn vergelijkbaar met die van de VS, maar uiteindelijk zouden de VS een poging tot amfibische landing op Taiwan kunnen verslaan;
 • De infrastructuur en de industrie van Taiwan zouden worden vernietigd, maar het land zou zijn politieke autonomie behouden en zijn fysieke bestaan inruilen voor zijn politieke bestaan;
  De voedselstrijd begint: Eerste uitbarstingen van geweld in supermarkten

Brian Berletic geeft hier een gedetailleerd overzicht van het oorlogsspel:

China doet op zijn beurt oorlogsspelen met zijn nieuwe partners. In de afgelopen week nam China, samen met Rusland en Zuid-Afrika, deel aan een gezamenlijke marineoefening. De deelname van China was niet het gevolg van de recente spanningen met Washington. De planning voor deze oefening begon 18 maanden geleden. Toch blijkt hieruit dat China serieus banden wil smeden buiten het circuit van de VS.

Gezamenlijke marineoefeningen van China, Rusland en de Republiek Zuid-Afrika zullen de vaardigheden van de BRICS-landen op het gebied van maritieme veiligheid verbeteren. Dit heeft de officiële vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie van de Volksrepubliek China, Tan Kefei, donderdag verklaard.

De tijd dat de Verenigde Staten China een dictaat oplegden, is voorbij. Hoewel de Chinezen zullen proberen een regelrechte oorlog met Washington te vermijden, moet Amerika niet de fout maken de Chinese terughoudendheid en het geduld te verwarren met zwakte. De draak is wakker.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

2022… Het jaar dat het einde betekende van Amerika’s hegemonieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuurzaamheidsrage – “Great Reset” in Nederland schrijdt voort
Volgend artikelDe grootmachten van de wereld gooiden deze week hun kaarten op tafel en elk van hen was voorstander van WOIII
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. VS lijkt reeds begonnen in China met treiter praktijken . Chemisch concern stond in de fik aantal dagen geleden.
  Lijkt erop dat ze wereldwijd geïnfiltreerd zijn.

  Taiwan bevoorraden, door VS kun je ook zien als voorbereiden op of tegen.

  met dit soort one world order NAZI kapitalisten/ marxisten die één slaven wereld wil
  Is het begrijpelijk dat hier tegen geageerd wordt door mensen met gezond verstand, wat de tegen partij niet lijkt te hebben.

 2. Niet lang geleden kreeg ik zo’n Chinese kalender cadeau bij het afhalen van een ‘maaltijd’.
  Je weet wel, veel kleurig alle maanden overzichtelijk op een uitrol van bamboe. Wat mij opviel was het volgende. Dit jaar 2023 is het jaar van het 🐰 Lief en rustig. Maar. Het jaar 2024 is volgens de Chinese kalender het jaar van de DRAAK.
  Mijn achtergebleven LBO verwachting is dat volgend jaar die DRAAK 🐲 wat vuur gaat spugen.

  • Der gaat een belletje rammelen hier.
   Ik droomde paar jaar terug van een furieuze draak die heel hoog door de lucht zweefde, deze was zo groot dat die heel de lucht omspande. Ijsbeerde heel furieus in brandende woede ongedurig heen en weer in de lucht. En nam heel het gewelfde in beslag. Zodra de draak het hoofd en de nek omdraaide was het lichaam ernaast,zo groot was het , alsof het ergens tegen een vlies in de hemel aanplakte waardoor het nog niet heen penetreren kon. Het was de tijd nog niet, daarom ijsbeerde een boze draak heen en weer, furieus. En ik wist dat als het daar doorheen kon dringen het afgelopen was met mij en de wereld. Dat dunne vlies was alles wat de draak weerhield om vernietiging toe te brengen. Ik wist dat daar hoog in de lucht achter een doorschijnend scherm een alles vernietigende kracht verborgen lag die zijn weerga niet kent. Ik kon de draak niet plaatsen, ik wist instinctief dat het met China te maken had. Maar niet in welk opzicht. Ik droom alles vijf jaar van te voren, het was 2019 augustus, dus 2024 vijf jaar later , het jaar van de draak. Nu herinner ik mij ineens dat er twee draken waren een hele grote en een kleinere. De grote was levensbedreigend en de klein was anders. Meer op de achtergrond, bedeesder, maar met haviksogen loerend naar de aarde, heel scherp aan het observeren. Met dezelfde woede maar gecontroleerd , op scherp en heel allert. Deze draak was meer gericht op een paar doelen op aarde. Maar de andere was furieus boos en als die door het vlies kon zou die in al de woedende razernij alles vernietigd hebben op aarde. Het leek of de kleine draak de macht had de grote draak tegen te houden met het vlies. Ik wist instinctief dat er iets heel fouts zou gaan gebeuren dat een heel verwoestende kracht heeft als die draak door het vlies heen breekt.

   • Ik heb, ook in 2019, soort gelijke dromen gehad.
    Als je gevoelig bent dan kan het dat je visioenen krijgt.
    Niet bang zijn, maar deel deze ervaringen.
    Het fenomeen bestaat al tientallen eeuwen, daar is niks vreemd aan.
    🥰💪🔥

   • In de Bijbel staan ook veel voorspellingen ( profetieën) die aansluiten.op de huidige tijd. Hieronder ook een tekst die omschrijft dat er ‘een leger van 200 miljoen zal.komen uit het oosten..’

    Er is maar.1 land die een.leger.kan hebben van deze.omvang!…

   • @ Greet februari 24, 2023 at 22:05,
    Dat doorschijnende vlies in je verhaal is in werkelijkheid de plasma koepel ook wel het firmament genoemd, zonder dat scherm verbrandt alles op de aarde. We staan in de vooravond van een nieuwe veel grotere plasma koepel. Alle voortekens staan nu al letterlijk voor onze neuzen, alleen een wel zienend oog ziet het. We gaan van 88 naar 89. Je komt nu overal deze getallen tegen. Die grote draak kan figuurlijk de nieuwe wereld orde voorstellen, die alles en iedereen wil overheersen. Die kleine draak kan figuurlijk staan voor het niet accepteren van intimidatie van de grote draak en is meer begaan met alles wat op de wereld leeft en dit nauwlettend in de gaten houdt.

 3. De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Nuland reageerde op Elon Musk en beschuldigde Rusland van het beëindigen van het Oekraïense conflict

  Het einde van het conflict in Oekraïne hangt uitsluitend af van Russische zijde. Dit standpunt over de gebeurtenissen werd verwoord door de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland, in reactie op ondernemer Elon Musk.

  Eerder beschuldigde de Amerikaanse miljardair, oprichter van Tesla en SpaceX, Elon Musk, Nuland direct van het aanwakkeren van een gewapend conflict in Oekraïne. Dit werd voorafgegaan door het feit dat Nuland Russische militaire faciliteiten op de Krim legitieme doelen noemde voor Oekraïense troepen.

  De ambtenaar antwoordde snel dat ze zelf de beschuldigingen van Musk niet op internet had gezien, hoewel het standpunt van Elon Musk over het Oekraïense conflict bekend is, en Nuland zelf nauwelijks geïnteresseerd was in wat precies een van de rijkste mensen ter wereld schreef over haar.

  “Ik weet niet zeker waar je naar verwijst. Ik zou gewoon nogmaals willen zeggen dat de voltooiing afhangt van Rusland, en dat dit morgen kan gebeuren”

  Dat zegt Nuland in een interview met TASS .

  Elon Musk, herinneren we ons, heeft lange tijd kritiek geuit op het standpunt van de VS over het Oekraïense conflict. Hij roept met name op tot een spoedige vreedzame regeling. Musk schreef eerder dat de Krim een ​​historische regio van Rusland is en als Russisch erkend moet worden, en dat er in de resterende bevrijde gebieden referenda gehouden moeten worden over de vraag in welk land hun inwoners willen wonen. In de republieken Donbass en in de regio’s Kherson en Zaporozhye hebben bewoners echter al lang hun keuze gemaakt.

  Wat betreft Rusland en het Oekraïense conflict, zonder de positie van het Westen en het pompen van wapens en huurlingen in Oekraïne, zou het conflict al lang geleden zijn geëindigd. Het is het Westen dat verantwoordelijk is voor de escalatie.

  https://topwar.ru/211620-zamgossekretarja-ssha-nuland-otvetila-ilonu-masku-vozlozhiv-otvetstvennost-za-zavershenie-ukrainskogo-konflikta-na-rossiju.html?yrwinfo=1677270207406020-10258702850029776354-sas3-0806-305-sas-l7-balancer-8080-BAL-8631

  • Adriaan, jij weet toch ook dat NeuraLink-oprichter & Twitter-CEO Elon Musk zijn rol speelt in het huidige – zeer dynamische – tijdsgewricht? Hij komt op een halloween-feestje (expres met kleine letters, want het is een door de Deep State gepropageerd satanische gebeurtenis) aanzetten in een baphomet-pakje.
   Verder zit zijn moeder (was ooit model) Maye ook in het complot. Als je zoekt, vind je een afbeelding waarin ze met haar hand het 666-teken maakt en dit verwijst naar het door Johannes van Patmos opgeschreven Openbaringen 13.
   Verder vind ik het opvallend dat Musk en Justin Castrudeau & hun respectievelijke moeders Maye en Margeret zijn geboren in hetzelfde jaar: 1971 en 1948.

 4. USA zet basis op Taiwan, pompt Taiwan vol met wapens, heeft Japan bewapend, en verder wordt USA geleid door oorlogzuchtige gekken.

  Toekomst: Zij zullen China provoceren en proberen een proxy oorlog te beginnen daar; ze zijn volkomen gek.

 5. De Russische beer boos, Chinese draak boos, russische grondstoffen in combinatie met de grootste (China) productie capaciteit op aarde.
  Het enige wat ik nog kan denken is dat het westen een enorme doodswens heeft.
  Het is zo erg, dat voor Rusland en China inmiddels duidelijk is dat het enige antwoord op de westerse houding een nucleaire first strike is, het westen laat geen enkele alternatieve mogelijkheid bestaan voor Rusland en China.
  Het westen wil enkel overheersing van China en opdeling van Rusland. Deze onverzettelijke houding kent maar een antwoord.

  De enige hoop die de burgers van noord Amerika rest is een nieuwe revolutie, een nieuwe burgeroorlog. Zo niet dan volgt hypersonische vernietiging.
  De politieke leiders zijn daar helemaal de weg kwijt.

  • Revolutie c.q. omwenteling en het breken van de bestaande machtsstructuren in de EU om een nieuw en beter en vooral meer burgergericht bestuur te maken word straks levens noodzaak. Het is te hopen dat het zonder oorlog kan, bijvoorbeeld door tijdelijke machtsovername door leger die de huidige politieke kaste de muur laten zien. Wat nu als politieke elite moet doorgaan is een onbeheersbaar gezwel met een steeds meer verstikkende greep op leven en welzijn. Het breken van die macht zonder de structuur van bestuur te vernietigen is daarbij de enige weg waar herstel en vernieuwing toekomst hebben…

   Europa heeft een toekomst als kennis en ontwikkeling centrum, als blinde slaaf van het WEF en democratisch Amerika is de enige toekomst ellende en aftakeling tot de grond toe, met het verlies van de capaciteiten om welvaart te behouden en te cultiveren.

  • Volkomen mee eens burger . Maar hier in het westen zouden wij ook een hele boel leiders moeten opsluiten in een gekkenhuis . Verkiezingen zijn zinloos als je ziet dat de partij reeds een uur voor de stemmen geteld zijn feest viert dat ze gewonnen hebben. En hier sluit men gewoon de grootste partij buiten en vormen een minderheidsregering.

  • Burger,
   Hier een andere burger,
   Hoeveel landen durven Rusland en de Chinezen in woord en daad te steunen, India? Zuid Amerikaanse landen of Afrikaanse landen, ik ben nieuwsgierig want hoe meer men hen echt zou steunen dan zou dit zoveel kunnen uitmaken, de wereldopinie en die media eens gebruiken Rusland en China, ook daarin en al die feiten over de Amerikaanse despoot met al zijn daden, maak het wereldnieuws, make it change, gebruik dat nou eens, de VS en zijn slavenregeringen doen niet anders!

 6. Wat ik op dit moment echt niet begrijp is dat nog steeds olie, goud, zilver en andere grondstoffen in dollars worden afgerekend. Als b.v. de BRICS landen daar nu ‘ns mee stoppen is het over en uit met de VS. Zo simpel eigenlijk.

  • De goudprijs word bepaald in London…..daar ligt de eerste stap van het probleem: wie gaat de waarde herdefiniëren en wat is de norm ervan dan….?

   Dat is de kwestie: wat is de nieu8we waarde van goud, x?x maal Roebels per kilo of x?x maal Renminbi of wat dan ook, wat is de vaste waarde?

   Nou, daar zit iedereen met goud mee in de maag, ergens moet een nieuwe basis waarde worden gevonden en erkend….dus ga je oorlog voeren en wil je betaald worden in goud of betaal je in goud…..ergens mist een ijkpunt …..

 7. OPPOSITION? MY ASS!

  Quote: The destruction of the state is being carried out behind the cover of seemingly random events that are spreading chaos, exacerbating political divisions, increasing the incidents of public mayhem, and clearing the way for a violent restructuring of the government.

  They can’t build a new world order until the old one is destroyed. : https://www.unz.com/mwhitney/the-plan-to-wreck-america/

  Hoeveel feiten moet men nog aandragen voordat men tot de conclusie komt dat THE PSYCHOPATHS IN CHARGE all hands on 1 belly zijn?

  • Precies! de cabal (zwarte adel) stuurt beide kanten van de oorlog aan middels de superloges waar alle hoge politici lid van zijn, hetzelfde geldt voor de politiek (links en rechts worden door dezelfde macht aangestuurd).

 8. Zou de terug houdendheid van de BEER en de DRAAK niet juist liggen in de technologische mogelijkheid van de AREND om met aardbevings- en soortgelijke technologie de volledige oorlogsindustrie van tegenstanders (of diensten in eigen kamp) te treffen?
  Is wat nu gebeurd in Turkije geen waarschuwing?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in