Scholz © SPD Schleswig-Holstein / Flickr (CC BY 2.0)

Kanselier Scholz zegt bij elke gelegenheid dat Rusland de schuld is van alle problemen waar Duitsland momenteel mee kampt. Dit heeft nu geleid tot een duidelijke reactie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De economieën van de EU-staten worden geconfronteerd met onoplosbare problemen omdat de politiek bedoelde overstap van goedkope Russische energiebronnen het concurrentievermogen van de Europese industrie vernietigt. Leuk of niet, de economische kracht van de EU – en vooral Duitsland – was geworteld in het energiepartnerschap met Rusland. Zelfs als de EU over een paar jaar voldoende vloeibaar gas beschikbaar heeft, zal het veel duurder zijn dan Russisch pijpleidinggas, dat decennialang onder langetermijncontracten tegen lage prijzen beschikbaar was. In de felle internationale concurrentie zijn de energiekosten echter een doorslaggevende factor, schrijft Thomas Röper.

Met het oog op de zelfveroorzaakte ellende vertellen politici in de EU het sprookje dat Rusland de schuldige is en de gasleveringen heeft verminderd of stopgezet. Zo willen de politici het publiek afleiden van het feit dat zij dit probleem zelf hebben gecreëerd. Iedereen kan dit zien aan het feit dat het Brussel en Berlijn waren die weigerden Nord Stream 2 in gebruik te nemen, niet Rusland. En zelfs na het opblazen van de pijpleidingen en met het acute gastekort willen ze de laatste bestaande pijp niet in gebruik nemen om het gastekort tenminste een beetje te verlichten.

Hetzelfde geldt voor de andere pijpleidingen die gas van Rusland naar Europa kunnen pompen, zoals u hier kunt lezen. In alle gevallen waren het de EU of haar lidstaten die Russisch gas weigerden en was het niet Rusland dat de leveringen verminderde of stopzette.

  Oorlogsvoorbereidingen in heel Duitsland: Ombouwen van ondergrondse faciliteiten tot schuilplaatsen - Verzamelen van water, blikvoedsel en kaarsen

Kanselier Scholz heeft zich ook bij dit koor aangesloten en Rusland de schuld gegeven van de problemen die zijn eigen regering heeft veroorzaakt, waarop het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd met een verklaring, die ik heb vertaald.

Begin van de vertaling

Wij hebben de zoveelste anti-Rusland aanval van de Duitse bondskanselier Olaf Scholtz opgemerkt in zijn toespraak tijdens het gala-evenement ter gelegenheid van de 70e verjaardag van het Duitse Comité voor de Economie in het Oosten op 12 december 2022. Het lijkt erop dat hij de federale regering en zichzelf probeert te rechtvaardigen voor het falen van het Berlijnse beleid ten aanzien van Rusland en de toename van de economische problemen in het land. Hij benadrukte de steun voor het regime in Kiev en zei dat Rusland na “het einde van de oorlog” in Oekraïne Duitsland zal vragen de economische betrekkingen met het land te hervatten. Maar wij zullen Duitsland nergens om vragen, en het wordt tijd dat Duitse politici zich dat eens en voor altijd realiseren. De heer Scholtz kan zelf de schuld op zich nemen dat bedrijven gedwongen worden de broekriem aan te halen.

Het is ons duidelijk dat een reeks voor de huidige regering van de Bondsrepubliek Duitsland onaangename feiten haar ertoe brengt haar accenten te leggen zoals zij nu doet. Kanselier Scholz heeft liever niet vermeld dat het roekeloze beleid van zijn kabinet heeft geleid tot de afbraak van de Duits-Russische samenwerking op economisch en energiegebied, die de Duitse industrie decennialang in staat had gesteld te groeien. Hij vergat ook te vermelden dat veel Duitse bedrijven hun productiefaciliteiten al van Duitsland naar de VS verplaatsen omdat de prijzen voor alle soorten energie de pan uit rijzen. Het hoofd van de regering van de FRG heeft ook niet uitgelegd waarom Berlijn op schandelijke en laffe wijze een onderzoek heeft vermeden naar de sabotage van Nord Stream 1 en Nord Stream 2, waardoor de Duitse economie werd afgesneden van rechtstreekse leveringen van goedkoop Russisch aardgas.

  Sabotage van Nord Stream blijft niet onbestraft

Er zijn ook geen voorspellingen gedaan over de mate waarin de anti-Russische sanctiekoorts waarin het Duitse leiderschap is terechtgekomen en andere EU-landen meesleurt, de Duitse economie daadwerkelijk zal treffen. Het belangrijkste is dat Scholz, terwijl hij hoogdravend sprak over zogenaamd zuiver humanitaire en andere redenen voor de noodzaak om Rusland in Oekraïne te verslaan, met geen woord repte over de bekentenis van zijn voorganger Merkel dat Berlijn en andere westerse hoofdsteden het Minsk-akkoord altijd hebben gezien als niets meer dan een gelegenheid om tijd te rekken om Kiev voor te bereiden op een oorlog tegen ons land.

Scholz’ hele argumentatie getuigt van een crisis in het begrijpen van de huidige situatie en in strategische visie. Het is duidelijk dat de huidige Duitse regering beperkt is in haar denken.

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Merkel – OnbetrouwbaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDPR – Het aantal burgerslachtoffers van de bombardementen is verviervoudigd sinds Kiev Westerse wapen is gaan gebruiken
Volgend artikelTerwijl Poetin kernraketten opstelt, heeft Duitsland geen munitie meer en kan het maar TWEE dagen oorlog voeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Hoe hypocriet kun je zijn? Zo dus. Het EU zooitje heeft zelf, m.i. in opdracht van onze “ vrienden” aan de overkant van de oceaan, de sancties uitgerold om te proberen Rusland op de knieën te krijgen.
  Dat is mislukt en een politicus zal NOOIT zelf zijn / haar fouten toegeven.
  Europa wordt bewust naar de donder geholpen. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor, onder Obama:
  Een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  Europa zou samen met Rusland eens een sterke concurrent van de yankees worden.
  Van je zgn vriende moet je het hebben????
  Arm Europees volk dat zulke marionetten heeft en die niets om het Europese volk geven.

  • Jan: ja toch, stel je voor.. als EU een alliance zou aangaan met het Rusland-China verbond, dat zou een goede economie worden. En dan zou Amerika aan de andere kant van de oceaan liggen te verpieteren omdat ze nergens meer oorlog kunnen voeren. Dat zou tevens het einde zijn van de Ziomafia machtsgeilen die de VS dicteren.

  • een aantal jaren geleden kwam de VVD aan de macht, na 8 jaar CDA. een maand na hety aantreden van de nieuwe VVD regering was er in de kamer een betoog van een CDA kamerlid, die klaagde over de waardeloze zorg….blijkbaar had zijn partij in 8 jaar iets anders gedaan maar dat werd maar even genegeerd….als je het woord hypocriet ooit een gezicht wil geven…..

   We leven in een tijd waar mensen nul persoonlijke trots of eergevoel hebben, enkel arrogantie en respectloosheid.
   Wij zijn als land geen Delftsblau vaasje maar een roestige pispot van lafaards en narcisten.

 2. Dit is typisch Ziomafia gedrag. Die regeringen worden door neocons en Ziomafia ingefluisterd. Ook hier in NederFuckLand. Dan word je betaald voor niets doen. Wie wil dat niet.

 3. Scholz maakt deel uit van de Merkel doctrine. De burgers zijn niet achterlijk. Het zijn de “regering” poppetjes die alleen maar mogen napraten wat Merkel souffleert Die lui hebben niets eens in de gaten dat ze de hand afhakken die hen jaren heeft gebiedt, En zoals de Russische minister zei, los het zelf maar op. Rusland heeft Duitsland niet nodig. De BRIC landen hebben onderling een beter band dan Europa met de VS. De VS ziet Europa als een voetveeg en niets meer dan dat. Duitsland is een gebruiksvoorwerp voor de VS geopolitiek, want grote industrieën verkassen naar de VS en China💰💰💰

 4. Niet alleen Scholz is een manneke dat helemaal niks voorstelt, de gehele EUSSR is een zootje.
  Één voorbeeldje dan :
  De vice-voorzitter van de Commissie Hutsefluts van de EUSSR, dat Griekse meisje, is ingesloten wegens : corruptie, witwassen ÉN…………deelname aan een criminele organisatie !!!!
  Zij maakte deel uit v.d. EUSSR, dus………..dat is die criminele organisatie !
  Wilt u het nog duidelijker hebben ?

 5. Deze EU-politici zijn aktief bezig de Europese naties en daarmee ond, de blanke scheppers en eigenaren te verwoesten en uit te roeien, op verzoek en ten behoeve van de zio-maffia. Dat Griekse grietje wat het nu te bont heeft gemaakt en lulletje Scholz zijn een goed voorbeeld van de platvloerse onbenulligheid van het soort mensen dat door de EU-ballotagecommissie komt. Immoreel, niet al te slim en te koop. Precies het soort zwakke, middelmatige schorem wat de kwaadaardige zio-maffia goed kan manipuleren.

 6. Poetin wint en Rusland heeft totaal geen last van onze arrogante zelfingenomenheid en de economische schade die we ons zelf aandoen! Driekwart van de wereld economie werkt samen met BRICS+.

  Afgelopen jaar heeft Poetin het overheidsbudget OVERSCHOT van Rusland verviervoudigd! Dat is in het westerse systeem hetzelfde, maar dan NEGATIEF…

  Het punt is dat iedereen aan hetzelfde plan werkt, de Great Reset. Het hele theater is omwille van de destructie van de ‘oude wereld’ ten faveure van de New World Order.

 7. Trump merkte destijds al op, dat Duitsland onverantwoord zwaar afhankelijk was van Russisch gas. Daar kan je als Duitse regering geen boodschap aan hebben. Maar als zo ongeveer al je betaalbare gas uit Rusland komt, lijkt me de vraag wel zinnig, in hoeverre je Rusland dan op de tenen kunt dansen, zonder je eigen economie de nek om te draaien.

  Als de winter van 2023 erg koud wordt, en de industrie in Duitsland haar biezen pakt, kan je je afvragen wat de levensduur van de Duitse Weimar 2.0 coalitie zal zijn. De Moffen zijn een volgzaam volkje maar, zo leert de geschiedenis, ze kunnen als het te gek wordt ook ineens met z’n allen van gedachten veranderen.

 8. Duitsland en Nederland zijn bezet Amerikaansgrondgebied sinds 1945 tot op heden. Beide landen zijn onderdanig aan Washington DC inc. De regeringen zijn niets meer dan marionetten van Amerika, die kunnen en mogen niets zelf beslissen buiten Amerika om. Het volk doet er niet toe. Stemmen voor verkiezingen is dan ook een illusie voor het volk. De marionetten worden niet aangewezen om intelligent te zijn, maar worden op hun gehoorzaamheid en hun sociale skills beoordeelt of ze hun aangewezen post met list en bedrog kunnen uitvoeren. Dus net als Zelensky moeten zij de illusie hoog houden dat zij de macht zijn en het beste met het volk voor hebben. De marionetten moeten het voorgeschreven scrips letterlijk uitvoeren, doen ze dat niet dan is het einde politieke carrière. Democratie is de illusie die ze hoog moeten houden voor het domme goedgelovige volk.

  • Ik zit op dezelfde lijn als Qvic. In België is alles volledig op de Anglo-Amerikanen afgestemd en is er een tomeloze adoratie en klakkeloze serviliteit. Ze hebben ons de Bietels door onze strot geramd en alles wat in Inglish is vinden wij fantastisch. Wij zijn net een Afrikaanse bananenland met stammentwisten tussen Nederlandstaligen en Franstaligen dat gekolonialiseerd wordt door de Nieuwe Romeinen. Dan daarbij nog die praat over vrijheid, onafhankelijkheid, soevereiniteit en “de wil van het volk” van de huichelaars en gladjanussen in maatpak.

   • Niet zo negatief, België beschikt over de Laurel & Hardy van Laken: Laurent (zondaar van – kasteel – Laken) & Filip.

    Citaat van president de Gaulle (1890 – 1970): ‘de Britten hebben België gecreëerd om Frankrijk te pesten.’

    De gewezen CVP/CD&V-politicus Mark Eyskens (1933) noemde België ooit een apenland.

 9. Lang verhaal korte conclusie…. die stinkmoffen zijn en blijven gore nazi,s.
  Laat de russen hun karwei maar afmaken…met brussel /den haag erbij…. een nieuw bestel, een hernieuwde samenleving,geen indoctinatie van de stinkyanken…. een vrij nederland….hoe mooi KAN HET ZIJN/WORDEN?

 10. Eens een mof, altijd een mof.
  Maar de bevolking zal hem dankbaar zijn, vooral als het stevig gaat vriezen, de werkloosheid als een raket omhoogschiet, de staatskas leeg is, en de export wegvalt en er geen geld is voor de import.

  Maar allez; de assielzoekers komen gratis….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in