Op 14 december 2022 organiseerde de DPR (Volksrepubliek Donetsk) een conferentie over het gebruik van westerse wapens door Oekraïne tegen burgers en civiele infrastructuur in de Donbass, waarbij fragmenten van westerse wapens werden getoond die waren gevonden op de gebombardeerde locaties en werd medegedeeld dat sinds Kiev deze wapens gebruikt, het aantal burgerslachtoffers is verviervoudigd, bericht Donbass Insider.

Vertegenwoordigers van het JCCC (Joint Monitoring and Coordination Centre for War Crimes in Ukraine), en de mensenrechtenombudsman van de DPR, Daria Morozova, waren aanwezig op de conferentie.

Deskundigen van het JCCC van de DPR toonden verschillende stukken van 155 mm granaten, Himars raketten en Harm raketten, die zijn gevonden op plaatsen die door het Oekraïense leger zijn beschoten en waar deze westerse wapens burgerslachtoffers hebben gemaakt. Ze toonden ook de schade die is aangericht door vlindermijnen, die door het Oekraïense leger met duizenden op het grondgebied van de DPR zijn verspreid.

Opgelet, enkele schokkende foto’s:

En op zijn zachtst gezegd is het dodental onder de burgers als gevolg van de westerse wapenleveranties aan Oekraïne rampzalig, zoals Natalia Shutkina, plaatsvervangend hoofd van de DPR-missie bij de CCCC, zei.

“Kievs functionarissen proberen de internationale gemeenschap ervan te overtuigen dat de door het Westen geleverde wapens zogenaamd worden gebruikt om “haar soevereiniteit te verdedigen” en uitsluitend op militaire doelen. Helaas – dit is verre van de werkelijkheid. Sinds de NAVO-landen zijn begonnen met het leveren van wapens aan Oekraïne, heeft de militaire terreur een ongekende omvang aangenomen: we hebben een verviervoudiging gezien van het aantal burgerslachtoffers en een verdrievoudiging van de civiele vernietiging,” zei mevrouw Choutkina.

Alleen al sinds 27 november 2022 heeft het Oekraïense leger meer dan 2.800 granaten en raketten afgevuurd op woonwijken van de DPR, deels met westerse wapens, waarbij talrijke burgerslachtoffers vielen in Donetsk, Gorlovka, Makeyevka, Yassinovataya en Elenovka. De bloedigste dag was ongetwijfeld 6 december 2022, toen de Oekraïense strijdkrachten hun professionele feestdag “vierden” door in de Donbass acht burgers te doden en 21 te verwonden, en 53 woongebouwen en 29 sociale infrastructuren te verwoesten.

  Azovstal's neonazi militanten zullen als misdadigers vervolgd worden

En de totale tol sinds 2014 is huiveringwekkend. In meer dan acht jaar oorlog zijn meer dan 15.000 inwoners van de DPR omgekomen als gevolg van het conflict.

“Kiev stopt niet met zijn gewapende terreur. In deze lange jaren zijn alleen al in de DPR meer dan 15.000 van onze landgenoten, waaronder kinderen, vrouwen en ouderen, gedood,” zei mevrouw Choutkina.

Zij noemde de nieuwe escalatieronde in de Donbass, die op 17 februari van dit jaar begon, de bloedigste in het hele conflict.

Sinds 17 februari 2022 hebben Oekraïense strijdkrachten 4.527 burgers gedood, waaronder 154 kinderen, en 4.317 mensen verwond, waaronder 274 kinderen,” zei Chutkina.

Ze voegde er ook aan toe dat 12.476 huizen en 2.516 civiele infrastructuren in de DPR in deze periode zijn beschadigd door doelbewuste beschietingen door het Oekraïense leger.

“Gezien de precisie van de door het Westen geschonken raket- en artilleriesystemen, wijst het door ons gedocumenteerde bewijsmateriaal over de gevolgen van het gebruik ervan op een systematisch en gericht gebruik van deze wapens om in grote meerderheid specifiek civiele objecten en burgers te treffen,” zei mevrouw Choutkina.

Een ander feit dat pleit voor het doelbewust vuren door het Oekraïense leger om een maximum aan burgerslachtoffers te maken, of het nu met westerse of Sovjetwapens is, is het tijdstip waarop deze bombardementen worden uitgevoerd.

“Raket- en artillerievuur van de Oekraïense strijdkrachten vindt vooral plaats in de ochtend, rond lunchtijd en ’s avonds, wanneer mensen massaal van en naar hun werk reizen, of tijdens pauzes wanneer ze boodschappen doen, en ook in het weekend, wanneer mensen op markten en in winkels winkelen,” aldus mevrouw Choutkina.

Deze terroristische bombardementen van het Oekraïense leger zijn uitsluitend gericht op civiele eigendommen en sociale infrastructuur zoals winkels, markten, winkelcentra, scholen, kleuterscholen, culturele instellingen en gebedshuizen, die door de Verdragen van Genève worden beschermd.

  De Russen hebben nu de mogelijkheid om een ongecontroleerde crash in Europa te veroorzaken, en dat is niet wat Davos van plan was

Op 6 december gebruikte het Oekraïense leger zelfs een zeer nauwkeurige M982 Excalibur geleide artilleriegranaat om het Druzhba Sportpaleis te bombarderen, waar de distributie van drinkwater aan burgers wordt georganiseerd, omdat Oekraïne in februari 2022 de Donbass heeft afgesneden van de enige bron van watervoorziening – het Severski Donets-kanaal, dat het grootste deel van de Donbass van water voorziet. Dergelijke bombardementen kunnen alleen als terroristisch worden omschreven.

Sommige wapens, zoals de Amerikaanse Himars meervoudige raketwerpers, worden volgens gegevens van de CCCC inderdaad op grote schaal gebruikt tegen burgerdoelen.

“Het eerste gebruik van Himars op het grondgebied van Donbass werd gedocumenteerd op 28 juni in Perevalsk (LPR). Vanaf die dag tot 10 december 2022 (5 maanden) werden in totaal 185 aanvallen met Himars-raketlanceerders uitgevoerd tegen burgerobjecten,” aldus de CCCC.

Dit totaal is verdeeld in 34 aanvallen op het grondgebied van de DPR en 151 (556 raketten) op het grondgebied van de LPR. Uit deze gegevens blijkt duidelijk dat de wapens die door het Westen aan Kiev worden geleverd helemaal niet worden gebruikt om de territoriale integriteit van Oekraïne te verdedigen, maar om de bevolking van Donbass af te slachten en te terroriseren!

“Sinds het begin van de leveringen van Amerikaanse M142 Himars meervoudige raketlanceerders aan Oekraïne, zijn er sinds 24 juni 556 dodelijke raketten afgevuurd op het grondgebied van de LPR. De vertegenwoordiging van de LPR in de CCCC heeft aanvallen geregistreerd met hoog-explosieve (M31) en met wolfraam afgevuurde (M30A1) raketten. De belangrijkste doelen van de raketaanvallen zijn slaapzalen, landbouwbedrijven, industriële gebouwen en onderwijsinstellingen,” zei Alexei Getmansky, een militaire deskundige van de LPR in de CCCC.

De CCCC lichtte ook de tactiek toe die het Oekraïense leger gebruikt om zijn bombardementen uit te voeren, onder meer met de Himars meervoudige raketwerpers: vooral ’s nachts vuren met gelijktijdige inzet van andere eenvoudigere artilleriestukken om de luchtafweer te verzadigen.

  BREAKING: Russische geografische doelstellingen "zijn veranderd" in Oekraïne

“Vaak wordt de werking van het systeem (Himars) gedekt door meerdere salvo’s van eenvoudiger systemen – artillerie of meervoudige Sovjetstijl raketlanceerders. Hun taak is de luchtafweer af te leiden en uit te putten met ‘secundaire’ doelen terwijl de Himars worden gelanceerd. Dit was bijvoorbeeld het geval tijdens het eerste bombardement op het administratiegebouw van het hoofd van de DPR, toen de vijand eerst twee rondes met 155mm artilleriesystemen op deze locatie afvuurde, enkele minuten later gevolgd door Himars-raketten,” aldus het CCCC-rapport.

Luchtverdedigingsspecialisten wezen erop dat het Himars-systeem na elke lancering snel naar een schuilplaats wordt verplaatst, en dat de volgende lancering vanaf andere posities wordt uitgevoerd. De verplaatsing en bediening van de lanceerinrichtingen vindt doorgaans ’s nachts plaats. Volgens de statistieken werden de Himars 21 keer ’s nachts en 13 keer overdag ingezet tegen de DPR. Het grondgebied van de LPR werd 81 keer ’s nachts en 70 keer overdag aangevallen. Het doel van deze nachtelijke beschietingen is natuurlijk om het risico van vernietiging van de meervoudige raketlanceerder te minimaliseren.

Zoals te zien is, worden de westerse wapens die aan Oekraïne worden geleverd absoluut niet gebruikt om zich tegen Rusland te verdedigen, maar om zoveel mogelijk burgers in de Donbass te doden. De NAVO-landen die wapens leveren aan Kiev zijn duidelijk medeplichtig aan de oorlogsmisdaden van Oekraïne, en het belastinggeld van de burgers van deze landen wordt gebruikt om onschuldige burgers te vermoorden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet wordt gemakkelijker om zonneschijn in je reet te blazen als je geen broek kunt betalen
Volgend artikelDe Duitse bondskanselier Scholz geeft Rusland de schuld van zijn eigen fouten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Bewijzen en feiten genoeg, maar de wapens hebben allang niet meer het doel om zich te verdedigen, iedereen ziet toch dat Rusland ondanks alle hulp van de VS en zijn vazallen deze strijd gaat winnen.
  Lijkt er ook op net als bij de Israeli’s dat zij wapens testen op het Palestijnse volk, doen die Oekrainers nu bij die Russisch sprekenden, het is praten tegen doven, hoop maar dat er eens verandering komt maar hoelang gaat dit nog zo door?

 2. Mijns inziens, en wat ik weet van de Russische manier van denken gaan wij hier de weerslag van krijgen. Het leveren en aanjagen c.q. veroorzaken van de oorlog door Oekraine van deze wapens te voorzien word afgestraft. Amerika zal heel hard worden geraakt, maar Europa nog veel harder.

  Rusland zal ons pakken via 5 verschillende manieren, en men zal de burgerbevolking niet ontzien want wij zijn verantwoordelijk voor de leiders die we hebben, ongeacjht of ze gekozen zijn of via fraude hun macht hebben gepakt. Dat is de Russische denkwijz: jullie te laf om je leiders aan te pakken, dan jullie mee boeten want dan keur je hun acties dus goed.

  Rusland zal economisch ons pakken, zal Turkije of Griekenland naar zich toe trekken, zal de moslims in Europa onder leiders verenigen om landen van binnenuitleeg te maken, men zal de NATO splitsen door keihard voorbeelden te stellen, een beperkt gebruik van kernwapens is niet onmogelijk, strategisch gezien is Rotterdam een hele goede kanshebber voor een grote boem….net als Engeland. Rusland zal hoe dan ook wraak nemen voor de betrokkenheid van de EU in Oekraine.

  Men zal Amerika gaan uitsluiten, China zal de producten die het leverd veel duurder maken voor de Europa en Amerika….dat zal een weerslag hebben in onze detailhandel, en daarmee in onze economie.
  We worden 3e werledlanden door de handelingen van lieden zoals Rutte, Merkel en Kaag, en lui zoals von der Leyen en Franco “VETPOMP” Timmermans zullen ons de prehistorie in trappen met hun onwezenlijke milieu leugens.

  Het stenen tijdperk is het lot van Europa, precies wat zowel de Moslims willen als het WEF…totale controle over slaven…..we worden ontmenselijkt waar we bij staan.

  Controle en wraak, wie het ook wil, is het meest effectief als men beschikt over media en energie. Het WEF is afhankelijk van deze zaken, maart ook rusland. Een voorbeeld stellen heeft enkel nut als je iedereen kunt laten zien wat het lot is van de mensen die jou wraak over zich heen krijgen….deat gezegd hebbende, de rus loopt niet te koop met het laten zien aan anderen, dus wraak in stilte is voor hun beleving prima…..

  De vraag is: als we ellende zoals het voorbeled worden van een kernbom aanval kunnen voorkomen door lieden als Rutte en Timmermans zelf af te stoppen met touw en vet, doen we dat dan ook of gaan we smeken om Jodium pillen?

 3. Europa zal het zeker gaan voelen. Bijna 9 jaar wordt er weggekeken van het lot dat de bevolking in de Donbas ondervindt. Bijna 9 jaar worden mensenrechten geschonden en men zwijgt.
  De Minsk akkoorden ondertekend door Rusland, Oekraïne, Duitsland en Frankrijk zijn door de drie laatste landen nooit nageleefd. Lees het interview met mevr. Merkel over het waarom.
  Hiermee heeft Rusland een troefkaart in handen gekregen.
  De bevolking van Europa krijgt het verhaal van de Donbas niet te horen. Als men niets te verbergen heeft, kan het vertelt worden maar men zwijgt nog steeds. Over de verschrikkingen die de geleverde wapens veroorzaken zwijgt men. Journalisten die erover schrijven en filmen staan op de dodenlijst van Kiev. Men zwijgt. Persoonlijk neem ik het de journalisten kwalijk. Kom op voor de rechten van burgers en de pers. Hoe kan het gerechtvaardigd worden. Europa heeft de mensenrechten hoog op de agenda staan. Nederland zwaait graag met het vingertje naar andere landen. Die andere landen, de rest van de wereld, zien alles. Ook het onrecht van burgers in de Donbas tot mensonterende handelingen van de AZOV strijders. Hier zal de boemerang weer hard terug slaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in